Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
szia ria
Találtam valamit, talán még nem olvastad. Tetszeni fog neked. Biztos vagyok benne! :)
Ma megmentettem egy embert! A pillantásunk találkozott, amikor az én folyosómon sétált, és benézett a kennelekbe. Azonnal éreztem, hogy gondterhelt és szomorú és, hogy segítenem kell neki. Elkezdtem csóválni a farkam, de nem túl gyorsan, nehogy megijesszem. Amikor megállt nálam, úgy álltam, hogy ne lássa hátul a kis balesetet, ami aznap történt velem. Nem akartam, hogy tudja, hogy ma még nem sétáltattak. A gondozóknak itt rengeteg dolguk van, és nem akartam, hogy rosszat gondoljon róluk. Amikor elolvasta az ajtón a leírásomat és a múltamat, reméltem, hogy az nem szomorítja el őt nagyon. Én már csak előre tudok nézni, és szeretnék valakit szeretni, és valakinek sokat jelenteni. Leguggolt hozzám és gyengéden cuppogott. Én hozzányomtam a vállamat és a fejemet a rácsokhoz, hogy megnyugtassam. Az ujjai elkezdték simogatni a nyakamat, sürgősen társaságra volt szüksége. Egy könnycsepp gördült végig az arcán és én felemeltem a mancsomat, hogy biztosítsam arról, hogy minden rendbe fog jönni. Röviddel ezután kinyílt a kennel ajtaja, és olyan ragyogó mosoly töltötte be az arcát, hogy én rögtön a karjai közé ugrottam. Megígértem neki, hogy nálam biztonságban lesz. Megígértem neki, hogy mindig kísérni fogom. Megígértem neki, hogy mindent meg fogok tenni, hogy a mosoly az arcáról és a szeme csillogása soha ne tűnjön el. Óriási szerencsém volt, hogy pont az én folyosómon sétált. És hányan vannak még odakint, akik ezeken a folyosókon még nem jártak. Mennyien vannak, akiket még meg kell menteni. Nekem sikerült legalább egyet megmenteni közülük.
Készítette: Lőrinci Kutyahűség Alapítvány
kutyanyálas üdvözletem
az aláírást magánlevélben írom meg :)
ja és még az jutott az eszembe, hogy érdemesebb egy kicsit jobb minőségű száraz tápot venni. A nagy áruházakban kapható chapi és társai nem az igaziak...
Breki
szia,
egyetértek pekoval. A legkönyebben úgy lehet a házi kosztról a száraz tápra átállni, hogy először csak keveset, majd egyre többet kevernek a jól megszokott eddigi házi koszthoz. Amire figyelni kell ha száraz táppal eteted a kutyát, hogy mindig legyen mellette friss víz a kutyának és tartsa be a csomagoláson található mennyiségekre vonatkozó útmutatót! Ugyanis a száraz táp ha nedvesség éri (márpedig a gyomorban az fogja érni) iszonyúan megdagad! Ha úgy gondolja valaki, hogy az előírt mennyiség nem lenne elég csak adjon hozzá vizet és meglátja, hogy mi lesz belőle a kutya gyomrában:)
Breki
szia
az etetés olyan kényes dolog, egy csomó mindentöl függ... volt/van is róla egy külön topic
ha a kutyák eddig házi kosztot ettek, szerintem nehéz lesz átállítani öket a szárazra. Keverjétek fokozatosan a szárazat a házikoszttal, míg végül csak a száraz marad.
nekem három kutyám van, tulajdonképpen száraz koszton nöttek fel, semmi gond nincs velük, hasmenés csak akkor van, ha valami házit kaptak, amit nem bír a pocó De nálunk amúgy is 90%-ban szárazat esznek, és néha, ha olyan kaja van (leves, rizs, sovány színhús, párolt zöldség) akkor a maradékot keverem nekik a szárazzal. és kapnak rendszeresen sajtot, almát (már amelyik megeszi), zöldséget, fött tojást...
DE amit abszolút nem (lenne) szabad: füszeres, zsíros szószok, fokhagyma, csokoládé, cukros sütik... (sajna sokan adják még a kutyának), ja és a szárnyascsontok....
Sziasztok!
Egy barátnőm nevében írok (anmara nicknév). Tudom,hogy nem vág a topic témájába, remélem tudtok segíteni. " Három kutyánk van, és jelenleg többnyire házikoszton élnek, időnként kapnak száraz eledelt is
a kérdésem az, h lehet őket átálítani sok száraz kajára, és h az milyen következményekkel jár.
Lehet-e konzervet Hogy lehet ezeket a dolgokat keverni, milyen arányban?
Előre is köszönöm. Anmara majd jelentkezik.
üdv
Filumena
Szia!
Nem véletlenül mondják,a kutya hasonlit a gazdira:))
Mert a választásnál,a z alap természetéhez választ mindenki kutyát:))
Ahogy az emberek seme gyformák akutyák is külömböznek de ez a ó lehet válogatni!
Kivánom sok örömöd legyen ebebn a cuki kutyában:))
További szép napot..
tofka
Még pici kölyök, fotózás előtt vagyunk.
De nem fóka, hanem pingvin! :-))))
A színe fekete-fehér, ezért írtam, hogy színében is pingvinke.
Az a nagyon aranyos benne, hogy olyan kis nyugis, szemlélődő kiskutya. Nem rohangál föl-le folyamatosan rosszalkodva, inkább békésen élvezi a létet. :-))) Én is ilyen vagyok, úgyhogy épp nekem való!
Volt már hisztis, hiperaktív kutyuskám is! Huhhhh!.... Hát azt nem nekem találták ki, de ettől függetlenül őt is nagyon szerettük egész életében. Ő fajtiszta volt, sőt eddig mindig fajtiszta kutyáim voltak. Most lett először keverék, de neki van eddig a legjobb természete!
Igazán könnyű szeretni.
Szia.
Aranyos lehet ,ha van képed róla tegyél fel,kivánmcsi lennék miylen a fóka keverék:))
Kicsi korában az én kutyám is folyton a lábam alatt volt,mára már ritkábban,leszoktattam róla.
Biztonság érzetet ad a kutyának ha a gazda közelben lehet!
Ha van képed szivesen megnézném miylen a fóka utánzatu kiskutyád:))
További szép napot...
tofka
Ugylátszik most minden topik haldoklik!
Régen irtam ide,de nemis néztem,hogy ennyire rég irtak a topikba,csak beleolvastam:))
Köszönöm,hogy válaszoltűál:))
További szép napot neked...
tofka
Nagyon édes! Hűűűűű, és milyen jó dolga van!
Nekem is van ici-pici gyönyörű keverékem.
Ő egy pingvinnel keresztezett kiskutya, színében is látszik, és pont, mint egy pingvinfióka, be szokott csücsülni a két lábam közé miközben főzök, locsolom a kertet, és onnan bámészkodik álmosan. Ha lenézek rá, fölpislog rám ártatlan pofikával. Néha lépni sem lehet tőle. Át kéne mennem pingvin-mamába olyankor...
Nagyon imádni való!!!
hát remélem, hogy sikerül felélesztened a topicot, merthogy kb. két éve volt az utolsó hozzászólás...
de ha életben marad, jövök én is...
Sziasztok:))
Csak bekukkantottam:)) ha nem bánnátok kicsit jönnék közétek beszélgetni:)
Nekem Erdélyi kopó kutyám van 3 éves,nagyon okos:))
Sokat tanitottam,leginkább az uttest-nél lekell ülnie megvárni amig engedélyt kap,hogy futhat át,hatalmas örömmel rohan,persze megdicsérem nagyon ,ami tetszik neki!
Pár kép kiskutyámról:))
További kellemes napot mindnekinek:))
tofka
westiedog: Köszi a bíztatást Jutalmat csak akkor kap, ha sikerült megcsinálnia valamit. Uyge elkezdtük a helyén marad, majd hívásra jön megtanulását. Most ott tartunk, hogy már nem rohan egyből utánam Egy pici ideig már ott ül, ahova leültettem. És ha nem túl hosszú ideig várok a hívással, akkor oda is jön. Ha kicsit hosszabb az idő, akkor magától elindul.... Na de azért haladunk szépen.
buboka: megnéztem ezt a linket. És jónak tűnik. Regsiztráltunk is rá. Kiváncsi vagyok tényleg küldik-e az emlékeztetőt
Breki
Sok sikert a tanításhoz Meglátod a türelem és a kitartás meghozza majd az eredményt. Ami fontos, hogy egyszerre csak egy feladatot taníts a kutyusnak és ha az már jól megy akkor kezdjetek csak egy másikba. Illetve, hogy csak akkor jutalmazd meg vagy dícsérd a kutyust amikor jól/megcsinálta a feladatot, különben nem fogja érteni hogy mit is vársz el tőle.
Sziasztok,
kicsit off leszek, de szerintem mindenkit érdekelhet, akinek kutyusa van. A minap egy barátom ajánlotta a figyelmembe a www.kisallatorvos.hu oldal új funkcióját, az oltasemlékeztetőt. Én állandóan bajban vagyok az időpontokkal, így tök jó nekem ez a szolgáltatás. Ugyanis azt csinálják, hogyha regisztrálsz náluk, akkor a következő oltás időpontjában e-mail-ben értesítenek. Sőt én megadtam a dokinkat is, így küldik a rendelési idejét is.
Ha téged is érdekel, menj el a következő oldalra:
http://www.kisallatorvos.hu/oltasemlekezteto.htm l
Üdv:
buboka
Az igazság az, hogy a kutyasulival még várnék. Még azért más kutyákkal nagyon bizalmatlan. Sőt a tapasztalat az, hogy ha nála kisebb a másik kutya, akkor inkább támadólag lép fel. Szóval, inkább az ül, áll, fekszik, hozzám talán jobb lesz Mivel, az ül, fekszik-et már apa megtanította azért neki, így most a hozzám, na meg az önfegyelem tanulására adtuk a fejünk. Azt próbálom neki megtanítani, hogy leültetem egy helyre és elmegyek töle 5-10 métert. Neki meg addig ott kellene ülnie, amíg nem hívom. De ha hívom, akkor oda kell jönnie. Egyenlőre még sehol se tartunk De remélem ez is olyan gyorsan fog menni, mint a porázon való sétálás
Breki
Szerintem mindenképp az alapengedelmességi feladatokat tanítsd meg neki (ül, fekszik, lábhoz stb) de ha van felétek egy jó kutyasuli akkor javaslom hogy menjetek el a kutyussal, mert ott több kutyával is találkozhat és ott szakemberek is tudnak neked segíteni a kiképzésében.
Jajj én is nagyon örülök neki! Most már azon gondolkodom, merre kellene a tanítással tovább menni. Valami tipp?
Előre is köszi:
Breki
Sziasztok,
Képzeljétek a kutyám 1 hónap kemény munka után megtanult pórázon sétálni! Már csak el-el vétve húz! A rántás és lassíts nagyon bevállt! Gyorsan megtanulta, hogy nem kell húznia a pórázt Köszönöm a tippet!
2. Megvette a szomszédasszony a scalibor nyakörvet. És úgy tűnik hatásos! Azóta nem volt egyetlen kullacs sem a kutyuliban! Pedig előtte naponta 1-2 biztosan akdt benne.
Breki
Köszi. A Scalibor nyakörv 5600 Ft, szóval akkor érhet valamit. A doki azt mondta, hogy 5-6 hónapig hatásos és vízbe is lehet menni vele. Szóval mondom akkor a szomszédnak, hogy nyugodtan vegye és próbálja ki. Aztán majd mesélek a tapasztalatokról.
Még mielőtt elfelejteném: úgy tűnik a rántés és lassíts vezényszó kezd bevállni. A 4 napos ünnep alatt többször sétáltunk. Igaz, hogy jó kis izomláz lett a karomba, de mintha nem húzna annyit a blöki. Szóval úgy tűnik hatásos Köszi még egyszer.
Breki
Ezt a márkájú nyakörvet még nem próbáltuk, de a Kiltix nevűt sokan dícsérik és szerintem is jó. Bolhára és kullancsra is. De általában azok a nyakörvek amik néhány ezer forintba kerülnek azok hatásosak szoktak lenni, az olcsók viszont semmit sem érnek. A nyakörvnek éjjel-nappal a kutyán kell lenni mert csak úgy hatásos, de a használati utasításban mindent leírnak.
Köszi kipróbálom és meglátjuk beválik-e Majd jól felszerelkezem juti falattal, mert szerintem sokszor lesz rá szükség. Legalábbis remélem
Lenne még egy kérdésem. Azaz a szomszédasszony kérte, hogy kérdezzek már rá. Sajnos elég kullancsos terület mellett lakunk. Nekik egy spánieljük van aki elég sok kullancsot összeszedett már az idén. Így megkérdezték az állatorvost, hogy mit javasol. Ő egy scalibor nevü nyakorvet javasolt. A kérdés az, hogy ismeri-e valaki. Használta-e már valaki? Mi a tapasztalat? Sajna olyan az állatorvos, hogy mindent rásóz az emberre, amiért a forgalmazók fizetnek neki. És nem akar a szomszéd feleslegesen pénzt kiadni, csak ha tényleg jó.
Előre is köszi a segítséget:
Breki
"Tudom hogy kicsi az esély, de hátha...
Péntek délután az M1 Budapest felé vezető oldalán a 81-es km körül láttam egy zsemleszínű, szomorú kutyát.
Sajnos utas voltam egy ismerős autójában, időre mentünk, és csak egy pillanatra láttam, ezért nem tudtam tenni érte semmit
Hátha valaki így lassít és ad neki egy esélyt...
Ha még életben van ... "
Ha éjszakánként néha bepisil a kutyusotok mióta hidegebb és esős az idő, az is lehet hogy fölfázott mert a kutyusoknál is előfordulhat főleg a kisebb testűeknél. Ha nem mulna el 1-2 napon belül a bepisilés szerintem érdemes elvinni a dokihoz egy kivizsgálásra.
Sziasztok,
én is a profi kutyatartók tanácsát szeretném kérni. Édesapámnak van egy 8 éves németjuhász kutyája. Édesapám nemigen tud időt szakítani rá. Így a kutya csak az alapvető parancsokat (ül, fekszik, stb.) ismeri. Mivel mostanában nagyon sok időt tültünk ott a pici lányommal, arra vállalkoztam, hogy egy kicsit szocializálom a kutyát és elkezdtem tanítani. Mivel apukámék kertes házban laknak, nem vitte apukám sétálni. Így pórázhoz sincs szokva. Mi a tanulást azzal kezdtük hogy elkezdtem a kutyát sétáltatni. A nyakörvet még elviseli magán, de a pórázt iszonyúan húzza! Adjatok tanácsot, hogyan lehet leszoktatni a húzásról.
Köszi előre is:
Breki
Profi gazdik tanácsára van szükségem....
Lányom 1 éves bichonja-Csoki-amióta esős idő van,egyszerűen elfelejti,hogy szobatiszta.Reggelente ugyanúgy sétáltatva van,de pl ha esik,nem hajlandó nagydolgát végezni kint....ez bosszantó és büdös....épp az előbb pisilt egy Balatonnyit az előszobába,pedig ma is sétált.Most jobban esik,de megint kiviszi a lányom,hogy éjjel ne ússzunk...
Ki hogyan oldja meg az esős napokat?
Segítség.......
Sziasztok!
Csatlakoznék ha lehet!
Nekem egy Erdélyi kopó Lucky nevü kutyám van imádom anynira édes,pár képet teszek énis fel,tegnap csináltam annyira édesen aludt a lányom plüssein))
Kivánok nektek nagyon szép napot! tofka
Szia!
Nekem is volt egy bulim a neve E.T..Sajnos egy juniusi vihar alatt szivrohamot kapott és meghalt.Nagyon vigyázz hogy mennyire pörög fel a kutyi,mert nekem rendszeresen hányt és sipolt a tüdeje.Ilyenkor volt hogy vizzel locsoltuk,hogy nehogy rosszul legyen...Sok örömöt hozzá Nekem most egy Yorkim van 8 hetes.
Látom kicsit feléledt a fórum!!! Aranyosak az "új" kutyók!!!
Bronz: Sikerült neked is találni egy kutyit??
Hoztam pár képet én is! A fotókért köszönet Ritának
Érdekes szituáció alakult itt ki a nevekkel
Szép dolog menhelyről örökbefogadni kuytust, nekünk is sok kutyánk volt onnan. És mennyi idős?
a nevével még gondban vagyunk, pillanatnyilag Nyuszinak hivják.Ő egy talált, menhelyi kuty és erre a névre hallgat DE nem ő az egyetlen házikedvenc.Van egy nyuszink is, Ő Folti és hát elég vicces lenne Ha a kutya Nyuszi lenne, a nyuszi Folti, a teki Sanyi
Nyakörvet vettem már, sima nem bőrt. Póráz is volt a Fressnapfban nem túl drágán szintén nem bőr(kerti kutya (is) lesz) kb.700 forint de nem volt abban a méretben, majd ma megpróbálom.Nincs bajom amúgy a Fressnapfal, csak nem tudtam, hogy drága-e kutya téren. Volt egy bolt, még amikor spanielem volt jó pár éve a Nyugati és az Arany János utca között azt hiszem tán Moby Dick volt a neve, ott minden nagyon jó áron volt, de most nem talátam őket a neten.....
Szia!
A Fressnapf-ban a pórázok szerintem drágák (bár kinek mi a drága), viszont fekhelyet ott vettünk, kétszer is. Az más kérdés, hogy nem volt valami tartós, a mi kutyánk mind a kétszer szétszedte, azóta fonott kosara van, az birja már több mint 1 éve.
Nyakörvet és pórázt legutóbb a Tescoban vettem, a nyakörv, piros, bőr, semmi cicoma 385 Ft volt, a póráz, szintén bőr, talán 1000 Ft körül, arra pontosan már nem emlékszem. Persze múlik a méreten, stb, de nem egy nagy összeg akkor sem, szerintem.
Milyen felszerelésre van még szükséged?
Itatót, etetőt a Fressnapfban vettünk anno, egy műanyag "tálcába" van beleillesztve a 2 tálka, ezért nem tudja ide-oda tologatni, ez jó megoldás sztem.
Sok örömet az új baráthoz és kérünk ám majd képeket is!
Mi lesz a neve?
"Jó hírem van a vemhes szukákat gyepmesteri telepre juttató, kölyökkutyákat erdőben hagyó, házőrzőket egy életen át láncon felejtő, elcsavargott ebüket nem kereső, őket autóból kilökő, arc nélküli állatkínzók számára:
NEM KÖTELEZŐ KUTYÁT TARTANI!"
Bocs az offért...
Amúgy nagyon szép a kis denevérmixxed
sziasztok !
Ha tudtok kicsit segithetnétek ...
Holnapig (akkor érkezik az új barátunk) be kéne szereznem fekhelyet(beagle-nek valót) meg pórázt, meg stb.
Budapesten a Dózsa György út Óbuda Pilisvörösvár vonalon keresek jó áron dolgozó boltot. Csak a Fressnapfot ismerem, de nem tudom az hol van árban !?
Köszi előre is !
Edina
Ez a nézés... ennivaló
A mi kutyánk is hasonló hadműveleten esett át a héten, megtrimmelte a barátnőm.
Nem viselte olyan jól, mint előző és egyben első alkalommal, ellenben nagyon szép lett! Bár nem tudom ez menyire érdekli őt
Képek: