Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
FARSANGI topic
Közeleg a farsang oviban-suliban, így aztán itt az aktuális dilemma: milyen jelmezt készítsek a lányoknak???
Van egy 10 éves nagylányom és egy 5 éves kicsi.
A suliban az a lényeg, hogy a lányom egyedül fel tudja venni - mivel tanítás után lesz a buli -és kényelmes legyen. Viszont nem szeretnénk tucat jelmezt...
Az oviban pedig, az fontos, hogy egész délelőtt tudja viselni (ülni, játszani benne....) és persze ebben az esetben sem szeretnénk viszont látni még 1-2 gyereken a csoportban.
Szóval várom az olyan jelmezötleteket, amelyek aránylag könnyen kivitelezhetőek saját kezűleg, ...(Ha lehet, képekkel...)
Az az igazság, hogy tavaly óta van egy dédelgetett álmom: hogy a nagylányomból pávát csináljak farsangra. Csak azt nem tudom, hogyan lehetne ezt kivitelezni, hogy megfeleljen a fenti kritériumoknak...Ha esetleg lenne valakinek 1-2 jó ötlete, szívesen venném!
Persze nem akarok önző lenni, a topic nyitott mindenki előtt!
Kérdezzünk egymástól és segítsünk egymásnak...
Ne csak az én gyerekeimnek legyen klassz jelmeze!
Szia!
Nagyon szupi az eper jelmez!
Idén én is csiga szeretnék lenni...de még nem nagyon talaltam ki hogyan csinálhatnám meg a házamat.Te h csinálod ?:))
Sziasztok!
Ma lezajlott a farsang az oviban is.
Kicsi lányom végül a fekete macska mellett döntött, és ilyenre sikerült:---->
Tudom, nem nagy szám, de hát egy macskajelmezhez nem is kell atomfizikusnak lenni...(szerencsére!)
Így legalább tudott benne játszani-bulizni egész délelőtt.
Húúú, ez a szeles február, nem semmi!
Ha megszületett, megmutathatnád, mert szerintem egy ilyen feladattól én elvéreztem volna...
Szeles februárnak mondjuk lehetne egy meteorológiai térkép és ez van a gyereken, meg felragasztani rá hogy itt meg itt fúj a szél, vagy ő maga ragasztgatja oda miközben mondja hogy a dunántúlon erős szél várható.
Vagy akár fogod a ruháit és mondjuk valami dróttal beállítod, mintha a szél fújná. Pl a sál, kabát "lobog utána". Igaz ebből nem derül ki, hogy február, de be is mutatkozhat hogy Február vagyok.
Én egyszer lavinába szorult síelőnek öltöztem. Azt hiszem kartonpapírból volt, amit gömbbé egészítettünk ki és bele volt szurkálva síléc meg bot, rajtam meg sapka. Első helyezett lettem vele :D
Húgomnak most azt találtam ki, hogy fényképezőgép lesz. És lesz az alján egy rés, azon kiadja a fényképet, amit előtte megrajzolunk vagy kinyomtatunk.
Sziasztok.
Nálunk az oviban minden gyereknek megmondták az ovonénik hogy minek öltözzön farsangkor. A pici fiam SZELES FEBRUÁR lessz.
Ha tudtok valami jó jelmez ötletet azt megköszönném.
Szép napot mindenkinek.
A cikkben lévő szőlőjelmezt nekem megcsinálta a nagymamám, úgy 20 éve :) Emlékezetes farsang volt, második lettem, és végigbőgtem az egészet, mindenki a lufikra volt rákkantava, hogy kipukkasztja. Mindegyiknél megijedtem, fájt, csípett, mikor kipukkant.... Sose toljatok így ki a gyereketekkel :)
Sokkal jobb volt a "hóesés" jelmezem. Fehér ruha, fehér kötött sapi, amiből földig érő cérnák lógtak körbe, a cérnákra fehér vattapamacsok voltak felfűzve. Ez is sikeres volt és kevésbé fájdalmas. :)
Jó fej lehet (tiszta anyja) :))
Jobb is ha még marad egy évet a kicsilány!
Bocsi az off-ért
Jelmezt mutatom majd.
puszika
Nóri egy gengszter , minap a wc-be dobta bakancsát, mert szerinte az úgy teljesen jó és ez csak egy apróság. Gyutacs van a fenekében, egész nap dolga van. Kész vagyok tőle
Hanna marad egy évet, évvesztes, és még én nem vagyok iskolaérett , a gyerek rendben van, már ír-olvas.
Szépen szétoffoltuk a topikot, elnézést topikindító
Majd mutasd a jelmez végeredményét!
Na akkor kezdődik a kis gyerek kis gond... megy iskolába is ősszel v. vártok még egy évet.
A kicsi Nóri és már gondolom szalad és biztos gyönyörűűűűűűű
Qkackám igen, ilyesmi ketreces lesz, vagy semmi mondta, de nem dinó, hanem manó :( két hét van rá, hogy elkészüjön, majd meglátjuk mi lesz belőle
Ezso: bizony, nyáron 6 éves lesz , Nóri is már 14 hónapos.
Azért Qkac, sem lett kisebb . Ugye nem ez a dínós izé lesz idén??????
Köszi:)
A ruhát a kedvenc unokahúgom varrta, aki többek között profi varrónő, szóval a babérokat nem illdomos learatnom.
A tollakat a virágpiacon vettem, hát egy vagyon volt, de akkor még nem tudtam, hogy az olcsóbb rövidebbek is jók lettek volna. Két félköríves műanyag lap közé vannak a hosszabb tollak beragasztva. A rövidebbekkel meg kívülről borítottam be, ragasztópisztollyal rögzítve. Az egész tollszerkezetet, mint valami hátizsákot a hátára tudta venni.
Igazából a tiéddel az a "baj", hogy a tollak iszonyat könnyen törnek és így, hogy nincs alálapozva nagyon-nagyon kell majd rá vigyázni.
A szoknya nagyon tetszik, de ebben tutira nem lehet leülni. Annyira vékonyak ezek a tollak
Szia!
Mind az ötletgazda, mind a készítője a kisvejem volt, most se lesz piskóta :))
annyi a különbség, hogy nem dinó fogja tartani a ketrecen, hanem valami manó, ha elkészül majd mutatom
A pávak is nagyon jók lettek, ügyesek vagytok, sziga mekkorát nőtt a leánykád, úristen, de rohan az idő :)) puszillak
Szia!
Ez nagyon jó ötlet! Szívesen megnézném! Tudnál fotót feltölteni?
Köszi!
Szia Ezso!
Ez marha jó lett!
Ki volt az ötletgazda és az a nagyon ügyes, aki kivitelezte? Csak nem Te?
Mindegy, a lényeg, hogy klassz lett!
Gratula!
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek az ötletet, de továbbra is várom a képeket!
Majd én is hozom még a kicsi lányom fotóját, aki cica lesz, de csak febr. végén lesz az oviban a farsang.
Jó készülődést mindenkinek!
Szia!
Hát ez tényleg klassz lett!
Hogy csináltad?
Az enyém is elkészült, de jóval kevesebb tollból (sajna kicsi a "büdzsé", így is több mint 4.000.-Ft-ra jött ki...)
Szia!
Az én kislányom tavaly volt páva.
Csatolom a képeket, saját gyártású volt a jelmeze.
Unokám tavaly, idén is valami kacifántosra készül :)))
Sziasztok!
Az iskolában nálunk most volt farsang.
A lánykám elsös és ő kéményen ülő gólya volt.
Nyert vele. De voltak okos tojások és mákvirágok, vagy lehet csillag fejű csavarhúzó, esetleg földgömb vagy bolygó.
Kitaláltuk, hogy összeszedjük a jobbnál-jobb jelmezötleteket!
Küldjétek el nekünk gyermeketek jelmezes fotóját: várjuk a legötletesebb saját kezűleg készített jelmezeket. Határidő: csütörtök estig (pénteken állítjuk össze a cikket).
A legjobbakat galériában láthatjátok viszont az NLC-n, a három, szerkesztőség által kiválaszott legjobbat pedig egy 2011-es Paperblanks French Ornate naptárral díjazzuk!
A képeket a farsang@nlcafe.hu címre küldjétek!
Üdv:
Adrián
Sziasztok!!!!
itt a kommentekben ír a lány száz 1 kiskutya jelmezről!
http://blog.juditu.hu/?q=macis_polo
de szerintem ugyanígy cica, egér stb. is készíthető! csak egy jó harisnya kell és hajpánt, amire lehet a füleket rakni!
tekipáncél:
http://coolest-homemade-costumes.shippony.com /images/c2/c2-animals/turtle-costume-02a.jpg
Móni!
a hosszú tollakat így is lehet
http://indienotpunk.typepad.com/dont_hate_me_cau se_im_ind/costume/
vagy a legyezős, amiről beszéltünk:
http://blog.craftzine.com/archive/2009/10/ princess_peacock_costume.html
Nagyon nagyon cuki ez a manójelmez!! Gratulálok hozzá!
Sajnálom, hogy én nem tudok varrni. Varrni nem tudó anyukáknak nincs ötletetek?
van egy 3 éves fiam, egy 4 és fél éves lányom és egy 7 éves fiam, a kislány Piroska lesz és Hópehely (náluk egy hétig tart a farsang!)
De a két fiúnak nincs sok ötletem, illetve van, de nehezen döntök: A kicsi naponta többet is mondd, hogy mi szeretne lenni: király, horgászbácsi, békakirály, tehén azaz boci, a nagyfiú pedig...jöhet bármi, (kivétel a transformer, ninja, zorro és ilyesfélék).
Komolyan, én még palástot se tudok csinálni :(