Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Cipő,csizma fertőtlenitése
jó reggelt
tanácsot szeretnék kérni.egyik családtagomnak sajnos körömgombája van a lábán.
volt orvosnál,kezeli de elengedhetetlen a lábbelik fertőtlenitése.a gyógyszertárban azt mondták,hogy a formalin a sportcipőt tönkre teheti.van aki javasolta az ecetes átdörzsölést,ami ok,de ha a munkahelyén leveszi a cipőt és elindul az ecetszagpersze a gomba kiirtása az első,de tu valaki szagtalan(abb) megoldást?kidobni nincs módunk a cipőket,és még fennáll a gomba,igy az újakat is fertőtleniteni kellene.
van aki használta a formalint?tett kárt cipőben?hogyan kell alkalmazni?
Formalingozben valo fertotlenites: egy nagy, vastag nylonzsak vegebe helyezd a formalinos vattat, ele a cipoket, de ne erjenek a vattahoz, alaposan zard le a zsakot.
Fokhagyma.
A bőrgyógyász írhatott volna cipőfertőtlenítőt!
köszönöm szépen mindenkinek a segitséget!
biztos,hogy a formalin nem fogja szétnyúzni a cipőket?
Szia! én a dm-ben találtam egy sajátmárkás fertőtlenítő spray-t. Gombák, vírusok, bacik ellen van. Cipőbe is lehet használni! (meg persze kilincsre, ágyneműre, csomó mindenre) Ha jól emlékszem 6-800 ft volt, szal nem is őrült drága!
az a neve, hogy de..kmit Hygiene-spray! Sztem jópofa!
Szódabikarbóna. (remélem így kell írni)
Az fertőtlenít, szagtalanít.
Vagy simán szórod bele, utána a porszívó csővel kitakarítod, vagy egy kis vízzel összekevered, a cipőbe beledörzsölöd, és hagyod megszáradni.
Feltétlen fontos a folyamatos szellőztetés, minden nap másik cipő (legyen legalább 2 cipő, amit váltogat. Egyik lábon, másik szellőzik. Nem a lakásban, hanem a friss levegőn: udvar, erkély..stb.)
Szia,
Ha cipő után friss levegőn is tartod (kiszárítod), akkor szerintem igen.
Pl. Biocats natural: Ásványi alapanyag: 100% Bányászott, természetes, bentonit származék, Szemcseméret: 0,5-5mm.
(Vagy a Fressnapf-os Premiere excellent, ez nálam most épp a hűtőt szagtalanítja. Igen hatékonyan:)
persze
ha nagyon kényes a cipő esetleg befektehetsz egy kicsit többet és van az a szilikonos drága cucc, az talán jobb, de nem biztos.
gyógyszertárban lehet kapni.
Büdös cipőt macskaalommal lehet a legkönnyenbben szagtaélanítani.Teleöntöd a cipőt macsek alommal, és 24 órát meleg helyen tartod, az alom szépen magába szívjaa nedvességet is meg a szagokat is. Kiöntöd belőle, és készen is van. Akárhányszor ismételhető.
Nem tudom, már nem nagyon emlékszem , de jobb az óvatosság.
ja és szerénytelen lenne az ezisten név, jó vagyok én csak így simán ez is en nek is
hol lehet formalint kapni?
jó ez a szer a büdös cipőre is? (drága bőr cipőm büdösödött be, de nagyon)
Peti1973 tökéletesen leírta a módszert én csak egy pici dolgot tennék hozzá, a formalinos vatta alá tegyetek egy kicsi műanyag lapot, vagy valami alátétet, mi ugyanis úgy jártunk, hogy ott ahol a vatta volt a cipőben a talpbélés magába szívta a formalint, és utána a párom lábáról a bőr a talpának azon a részen lehámlott.
Szóval úgy tegyétek a vattát bele a cipőbe, hogy legyen alatta valami.