Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ovis tablókép
2011-02-04 11:421.
Létrehozva: 2011. február 4. 11:42
Egyedi ovis tablóképet szeretnénk csináltatni kisfiam ballagó
csoportjának.
Szülői munkaközösség tagja vagyok,tehát az én feladatom lett.
Lassan itt a ballagási szezon.
Aki ismer olyan illetőt aki ilyesmivel foglalkozik,és tapasztalata is van róla,kérem írjon.
Köszi...
Próbálkozz nála..
Nagyon korrekt,és szépen dolgozik..
Van ismerősöm aki egyedi tablót készít.
De óvodásoknak?????? Mit fogtok csinálni középiskola után. Az hogy általános iskola után már nem tudják egyesek mit csináljanak, mert a gyerekük teljesítette a kötelességét kezdem megszokni. Azt is, hogy bölcsödéből is ballagnak. Az viszont új, hogy egyedi tabló kell óvodából....
Középsős volt a fiam, amikor szerencsére belefutottam az akkori nagycsoportosok miatt kiakadt ovi vezetőbe. Ő pontosan ugyanezt mondta, hogy NEM tudja hova kitenni a minden évben ballagó 2 csoportot (tiszta csoport). És felesleges pénzkidobásnak is tartja.
Sokan túllihegik, amit nem is értek...
Nálunk a csoport ajándék egy szép csemete díszfa volt, amire egy keramikus csinált talán szívecskéket, és minden szívecskén rajta volt egy-egy kisgyerek neve. A fát elültették, a lógókkal nem tudom mi lett.
Az én fiam a két óvónéninek és két dadusnéninek csinált kreatív hobbis egységcsomagból 1-1 kisvirágos faliképet. Én köttettem 4 pontosan egyforma egy szál virágos rózsát. Ez volt az ajándék, meg az, hogy őszi szünetben visszamentünk mesélni.
Ja, és megtanítottunk otthon minden gyerekkel egy négysoros verset, amit a műsoruk végén mondtak el, kezükben egy szál rózsával, és a végén lerohanták a 4 óvó/dajka nénit.
Az első osztályban is elkezdték, alig jártak pár hete iskolába a kölykök, mikor valamelyik tanító néninek névnapja volt. Minden szülő sorbaállt valami csomaggal, virággal? Nem is ismerem még őket, meg nem pont erre van a pedagógus nap??? Karácsony dettó. Ami ráadásul családi ünnep, szerintem. De hallottam olyat is, hogy 8.-os ballagásra hosszú hétvégét kapott a tanárnő egy wellness szállodában.
Amúgy mindenhol a szülők lihegik túl, és csinálnak belőle nagyobb problémát, mint ami valójában. Kínos mindenkinek, mert csak a tipródás van vele. És kínos az óvónőknek is, csak nekik nem idegen a helyzet, és a helyén tudják kezelni.
(a magánoviba járó kisebbik gyerekem imádott Kriszti óvó nénije elmegy külföldre dolgozni. Emlékül kapott egy nyelvöltögetős majomkodós képet a fiamról, és egy hóember hűtőmágnest, mert hóember a kisfiam jele. Szerintem bőven elég:-)
szakmai velemenyem:
a ballagas KIZAROLAG a 18 eveseke. igen komoly jelkep, A FELNÖTTE VALASE. nagyot hibazik, aki ezt hamarabb megrendezi a gyerekenek. elveszi a felnött letbe valo atlepes psziches jelentöseget.
lehet ezzel vitatkozni, de nem erdemes. attol, hogy mas maskepp gondolja, ez meg pszichologiai alapkeplet marad.
Jesszusom!
Mai anyukák jódolgukban már azt se tudják mit találjanak ki....
Bakker valaki lentebb jól írta: már a szülőszobában elkezdődik a buli?
Teljesen felesleges, nem a méregdrága tablótól lesz emlék az ovi, hanem az ott megélt élményektől.
Aztán nyílnak sorban a topikok, hogy milyen szemét az óvoda, minden szarra a szülőnek kell bevinni a pénzt, csoportpénzt szednek már a kiscsoportban is, blablabla.......
Külsőségek majmolása helyett melegen ajánlom az ésszerű gondolkodást, és a valódi értékteremtő élmények biztosítását!
Pl. sima kirándulást is lehet szervezni a gyerekeknek, nekik való akadályversennyel, bújócskával, sok sok játékkal. A mamáknak sem árt a friss levegő, hogy kitisztuljon a fejük a sok hülyeségtől - TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!!!!!!!!
Tévedsz..ez már az oviban is van.
Sztem szép emlék...nevekkel ellátva,mint az iskolásoknak.
Az óvónénink is pólót kapott, azon a gyerekek keze nyoma volt színes temperával rányomva.
Ők is örültek, és ők is felvették a záróbulin.
---
Az meg, hogy ki, mit kezd az ajándékaival az az ő dolga és nem a tied.
tanító néni volt, de mindegy is, ha csak cikizni tudsz...
különben meg, örült neki, igen betette a fiókba, a 30 váza mellett elfért az is...
sőt a záróbulin felvette mind a kettő, lehet, hogy életében egyszer, de gyerekek iránti tiszteletből felvette.
Ne haragudj meg, de óvodás korban ezt is teljesen felesleges kiadásnak tartom!
Abból kiindulva, hogy a régi középiskolámban, mikor sokéves osztálytalin megkérdeztük, hol a tablónk, a válasz az volt, a pincében, mert mind nem fér ki a falra, ovisoknak pénzt kiadni, tablóra???
Nem esett jól nekünk, pedig, ha belegondolok, teljesen érthető ok ez!
Lassan már a bölcsiseknek is szalagavó, meg bál lesz!??Vagy az aznapszületettekről a szülőszobán....
Aztán jönnek a topikok, mennyi a kiadás a gyerekre....
MIÉRT nem elég egy nagyméretű csoportkép???
Szia!
Ha fotóst keresel akkor őt szívesen ajánlom. Nagyon helyes, szereti a gyerekeket és szerintem jól és jó áron dolgozik.
Pólóra nyomtatva???????????
Hát ez teljesen felesleges kiadás volt, a "nem volt sok pénzünk"-ből ráadásul!
Ugyan, mit csinálhatott az óvónéni, akinek netán 3 évenként új csoportja van, egy tablós pólóval???
Ha felveszi, elkopik, ha nem, őrizgeti a szekrény mélyén??
A megszerkesztett anyagot vittem a pólóshoz és így sokkal kevesebbe került a dolog.
Nem óvoda, hanem iskola, 4. osztály.
Nem volt sok pénzünk, de mégis szerettünk volna valami, emléket a tanító néniknek és a gyerekeknek is.
Két anyukával összefogva, a gyerekekről csináltunk arcképeket a saját osztályukban. A tanító nénikről is.
A képeket megformáztam méretre, akkor én a publisher programot használtam, (az MS Office része)
A képeket úgy pakoltam egymás mellé, alá, hogy kirajzolódott belőle a 4 F szó. Pont annyian voltak, hogy kiadta a szót.
Ez lett a tablókép, ill. a tanítónénik megkapták pólóra nyomva is a gyerekek aláírásával.