Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Az iskola alaptevékenysége az oktatás legyen és ne szociális intézmény, átnevelő-tábor, bűnmegelőzési intézmény, hajléktalan szálló... de ezt már leírtam.
Aha,de miért?Azért mert olyan gyerekanyag megy be,h muszáj felvállalni ezeket a feladatokat is.
Az iskola hozott anyagból dolgozik,a gyerek személyisége 6 éves korára 90%-osan kialakul.
Lassan az iskolák már mindenre "hivatottak", csak oktatni nem. A tanárokról nem is beszélve.
Pont azért nem jut oktatásra idő,mert előbbi feladatokat is el kell végezni,hogy "szintre hozzák" a gyerekeket.
5 évesen lett anya
A legfiatalabb anya meg 5 év 7 hónap, 21 napos volt, amikor megszülte első gyerekét.
http://www.bumm.sk/29510/5-evesen-szult-a-vilag-legfiata labb-anyukaja.html
És nem érdekes, hogy a gyerek miért teszi ezeket a dolgokat, mitől olyan, amilyen.
Az iskola alaptevékenysége az oktatás legyen és ne szociális intézmény, átnevelő-tábor, bűnmegelőzési intézmény, hajléktalan szálló... de ezt már leírtam.
Lassan az iskolák már mindenre "hivatottak", csak oktatni nem. A tanárokról nem is beszélve.
"Azzal jössz állandóan, hogy azért jó, hogy csak 15 évig lesznek tankötelesek a gyerekek, mert akkor nem lesznek verekedések és más atrocitások az iskolákban."
Ha te ezt vetted le az írásaimból, akkor tényleg feleslegesen tépem a számat.
Lassan mondom, hogy mindenki értse:
Felesleges 15 éves kor után bármilyen iskolának padjába kényszeríteni azokat a gyerekeket, akik nem rendeltetésszerűen használják az iskolát, hanem szórakozni, verekedni, másokat bosszantani járnak oda.
Erre jó a tankötelezettség leszállítása. Hogy ne KELLJEN iskolába járni.
UGYANAKKOR AKI AKAR, TOVÁBBRA IS JÁRHAT ISKOLÁBA!!!
Azzal jössz állandóan, hogy azért jó, hogy csak 15 évig lesznek tankötelesek a gyerekek, mert akkor nem lesznek verekedések és más atrocitások az iskolákban.
Erre mondtam, hogy de lesznek.
Mindig lesznek.
Erre nem megoldás a tankötelezettség csökkentése.
A "kisebb" afférok egyszerűen beleférnek a gyerekkorba.
A szélsőséges, kriminális esetek elkövetőit meg egyszerűen ki kell(ene) emelni a normális közösségből függetlenül attól, hogy betöltötték-e a 15 évet vagy nem.
Nekem 3.
Még nem kaptak mástól.
Ez nem jelenti, hogy nem is fogak.
Egy kölök huzakodott a nagyobbik fiammal, két hét gyakorlás után megoldotta a fiam...
Vannak emberek, akik nem értenek a szóból. ;-)
A gyerekek már másfél évesen, a homokozóban is tépik egymás haját, elveszik egymás homokozólapátját, sőt, hajlamokak kinyomni egymás szemét.
Lehet aztán mindegyik mellé egy rendőrt állítani vagy dutyiba csukni őket óvodás kortól.
És lehet egy-két pofont tudomásul venni, mert a gyerekek igenis verekszenek, mióta világ a világ.
Én ilyenkor nem rendőrt állítok, hanem rászólok, hogy NEM SZABAD!
Addig mondom, teszem, amíg megtanulja. És nem! Egyetlen pofont sem szabad tudomásul venni, mert tudod az nem normális dolog, hogy az ember pofont kap. Nem tudom, te hol élsz, hogy élsz...
Ájultra,több napon túl gyógyulóra nem verték egymást, nem zaklatták a másikat szexuálisan, nem zsarolták pénzért, stb. Voltak korlátok. Már csak amiatt is, mert a rendőr simán igazoltatott tizenéveseket már csak sima utcai őgyelgésért is.
Sajnálom, nehéz lehet ilyen szemellenzősen őrizni az álláspontod, miközben te is pontosan tudod, hogy nincs igazad.
Most mit kell hisztizni?15 évesen már rég gyesen vannak:))
Döbbenet: 23 évesen lett nagymama!
A múlt heti rekord fiatal nagymama híre után íme az újabb szenzáció. Egy romániai cigányasszony, Rifca Stanescu a világ legfiatalabb nagymamája. A most 25 éves nő 23 esztendősen lett nagymama, a lánya 11 évesen szülte meg unokáját, Iont.
- A romániai cigány közösségekben ez a szokás - mesélte Rifca Stanescu egy brit lapnak.
- Mindenki fiatalon házasodik és alapít családot. Engem kétévesen eljegyeztek egy fiúval, de másba lettem szerelmes. Apám és a szerelmem, Ionel többször egymásnak esett, apám késsel is fenyegette őt, sőt, hazazavart tőle. De aztán pár napra rá megszöktem, és miután együtt aludtunk, eldőlt a sorsunk, fel kellett bontani a másik eljegyzést. Apám csak akkor nyugodott meg, amikor Ionel hozományt fizetett neki. Rifca 11 évesen ment hozzá az akkor 13 éves Ionel Stanescuhoz, majd rá egy évre megszületett a lánya, Maria.
- Neki más sorsot szántam, de ő is ezt az utat választotta - folytatta Rifca.
- Szerettem volna, ha elvégzi az iskolát, de ő ugyanolyan önfejű, mint én voltam. 11 évesen szülte meg Iont, aki aranyos, jó kisfiú, de már most eljegyezték egy nyolcéves kislánnyal. Remélem, neki már más sorsa lesz, többre viszi.
Forrasok:
http://www.dailymail.co.uk/news/ar ticle-1363699/Rifca-Stanescu-Gypsy-wife-worlds-youngest-gran dmother-23.html & http://www.metro.co.uk/news/857371-youngest-grandmother-in-the-world-rifca-stanescu-just-23-years-old
Figyi, tudok ám én is olyanokat mondani, mint a szépségkirálynők, hogy legyen világbéke, boldogság és szeressük egymást, gyerekek.
De az ember alapból nem ilyen.
A gyerekek már másfél évesen, a homokozóban is tépik egymás haját, elveszik egymás homokozólapátját, sőt, hajlamokak kinyomni egymás szemét.
Lehet aztán mindegyik mellé egy rendőrt állítani vagy dutyiba csukni őket óvodás kortól.
És lehet egy-két pofont tudomásul venni, mert a gyerekek igenis verekszenek, mióta világ a világ.
Az igazán deviáns, tényleg bűncselekményeket elkövető kamaszokokat viszont egyszerűen nem kéne összezárni, egybemosni a többséggel.
Erre viszont nem megoldás, hogy 15 éves korukig normál osztályba járatjuk őket, aztán kirúgjuk a fenébe.
Már értem a kardoskodásodat! Megvilágosodtam!
Te ezt szoktad meg, számodra ez a normális. Nyilván az ilyenek gyerekeiből lesznek a hasonszőrűek és te, mint szülő tök normálisnak tartod, hogy a gyerked agyonveri az osztálytársát, mert hát ilyenek a gyerekek. Ugye?
Annyi baj legyen...
Valóban nem ismerem Koreát és vidékét.
Ne gondold..
Ha jobban ismernéd kóreát és vidékét, rájönnél, hogy nem kell ahhoz fizikailag bántani valakit feltétlen, hogy sírva fakadjon...
Szerinted, amikor több fiú ver, föllök, sárba rúg két kislányt, az "kölcsönösség" és "egyenlő esélyek"?
Meg lehet nézni a gyöngyöspatai új videót.
barikad.hu
Erre már tényleg nincs mit mondanom!
Mit fizetnek neked azért, hogy mosdatod az etnikumot....??????
Igen, volt verekedés. Birkózás a porban, egyenlő pályák - egyenlő esélyek.
De ha nem vetted volna észre, itt több (súlyosan túlkoros) ment rá egyetlen nemcigány gyerekre!!!!! Lefogták, és agyba-főbe verték.
A verekedés valamiféle kölcsönösséget jelent.
Ez brutális megverés volt!!!!
Értsd már meg, hogy nem ugyanaz a kigáncsolás, árokba lökdösés és ehhez hasonló csínyek, mint a lefogjuk hárman és addig ütjük, amíg mozog.
Az meg, hogy hagyod, hogy a gyereked fogait üssék ki és módszeresen verjék max. azt eredményezi, hogy a te gyereked is ilyetén módon fogja "megoldani" a problémáit. Tök jó, tényleg.
Tudod, a fiamat többször módszeresen megverte egy elmebeteg iskolatársa, akitől a tanárok is féltek.
(Természetesen nem csak az én fiamat verte, másokat is.)
Az iskolájuk egy darab cigánygyereke pedig kiütötte a gyerekem egyik fogát.
Ehhez képest nem akarok minden gyereket lecsukatni, nem gyűlölöm a cigányokat és nem csöpögök a bosszúszomjtól és az utálkozástól.
Tudod, nekem nem törlődött a gyerekkor a memóriámból, mint sok felnőttnek.
Mikor kisgyerek voltam (múlt évezred), hazafelé menet minden áldott nap belöktek a fiú osztálytársaim a barátnőmmel együtt az iszapos árokba, plusz naponta kábé hússzor kigáncsoltak, hajunkat húzták, karunkat kitekerték. Ne tudd meg, hogyan jártunk haza!
Tudod mi volt a megoldás: egyszercsak elegünk lett, és mi löktük az árokba őket.
A gyerekvilág (az egészen extrém bűneseteket kivéve) így működik.
Azt mondtad, vannak gyerekeid. Ha őket is ájulásig veri valaki, vajon akkor is megvonod a vállad, hogy ez volt 50 éve is?
Más az, ha két gyerek kakaskodik, öszzeverekednek, mint hogy 3-4 gyerek ájulásig ver egyet.
Olvasd el ezt is.Borzalom.
http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=Joghalo&AN=nincsciganybunozes&LN=Hungarian
Amint arról az ATV honlapja tudósít, ez történt Gyöngyöspatán: "A helyi általános iskolában, decemberben r....gyerekek ájulásig verték egyik magyar társukat. "
"Ennél is brutálisabb történetről számol be egy Gyöngyöspatán élő férfi. Az ő 10 éves fiát decemberben úgy megverték az iskolában a társai, hogy utána három napig kórházban ápolták.
– Ebédről jöttek vissza, amikor három idősebb, 12–13 éves gyerek elkapta a fiamat, berántották egy terembe. Az egyik az ajtót fogta, a másik hátrahúzta a fiam fejét, a harmadik pedig addig ütötte, amíg elájult. Azt mondták, szórakozásból tették – mondja Juhász Oszkár. – Írtunk levelet az önkormányzatnak, az iskola hivatalból megtette a feljelentést a rendőrségnél és a gyámhivatalnál, de eddig senki fel sem keresett bennünket.
Az iskola igazgatója elmondta, valóban nem ez az első alkalom, hogy ezekkel a gyerekekkel gond volt, bár korábban nem is ilyen súlyos vétségeket követtek el.
– Rendszeresen vannak fegyelmi problémák velük, sajnos a szülők sem fogják vissza őket – mondja Molnár Károly, a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskola igazgatója. – Amikor rendet teszek köztük, előfordul, hogy a szülők felháborodnak és fenyegetőznek mindenfélével, még a családom kiirtásával is.
– Több olyan diák is van az iskolában, aki már rengeteget hiányzott ebben a tanévben, a verekedők is ebből a körből kerültek ki – mondja Gubancsik László, Gyöngyöspata jegyzője. – Rendőrségi feljelentés indult az ügyben, elkezdődött a nyomozás, ezért nem indítottunk mi külön eljárást. Meg kell várni a vizsgálat befejezését, aminek az eredménye döntő lesz a továbbiakra nézve."
(Gyöngyös info)
Már bocsánat, de olyan nincs, hogy ezt sem akarom, azt sem akarom, anyuci, apuci meg feszüljön meg, hogy otthon lógathassam a lábam. Ne már!
Tényleg nem szoktál gondolkodni?
Mondjuk az lenne a cél, hogy normakövető emberek éljenek a társadalmunkban, és ezt nyilvánvalóan a kályhától kell kezdeni... ha érted mire gondolok.
Akarata ellenére nemlehet senkit tanítani. Valamilyen motiváció, belső, vagy külső (szülő) kell. Nos, akinél egyik sincs, lehet tanköteles akár 30 éves koráig, akkor se lesz belőle semmi.
Egy két tévhitet had oszlassak:
1. Az első szakma megszerzése ingyenes! Akkor is, ha OKJ-s. Meg vannak erre a megfelelő intézmények.
2. Az OKJ-s szakképesítés teljesen egyenértékű a szakiskolai szakképesítéssel. Olyan óraszámok vannak megállapítva az egyes szakmáknál, amik megfelelnek az iskolai szakmai óraszámoknak. Ezeknél ugyanúgy kell gyakorlati hely, s vizsga is. Tehát a 8 általános elvégzése után, aki szakmát akar, az tud szerezni.
3. Nem csak boltvezető és origamista lehet valaki. A teljes listát itt meg lehet nézni:
https://www.nive.hu/szakkepdb2/okj/index.php
Minden tiszteletem a Tiéd
Jó teszik!!!
Általános iskola után, még elmehet tovább tanulni vagy kapálni!
trivial: Ezért a hsz-edért csillagos ötös! Végre valaki ezt saját tapasztalatával alátámasztva tudja leírni!
Még annyit hozzátennék, hogy nem csak a részletes törvényeket kellene kidolgozni, hanem gondoskodni kellene a törvények betartásáról is, akkor lenne kerek.
Egyébként én szeretek tanítani (most nyelviskolában tanítok), és felmerült bennem, h visszatérjek az állami oktatásba, de egyelőre addig nem aktuális, amíg nem tettem le a feketeöves karatemester- és pirotechnikusi vizsgát.
Ez egy humoreszkből való részlet volt, de van benne igazság. Én tényleg elmentem az utóbbi nyáron konfliktuskezelő tanfolyamra, sőt, most is hetente járok hasonlóra.
döbbenet!
És a barom falvédők ezt normálisnak tartják. :-(((((((
Sőt, egyfolytában a pedagógusokat ostorozzák. :-(
én ugyanis "csak" egy mezei tanár vagyok, a szakmámban (szerénytelenség nélkül) jó, de valóban nem vagyok: börtönőr, smasszer, kiképzőtiszt, pszichiáter, elmegyógyintézeti ápoló. :)
Akartam is írni hozzá vmi hasonlót, hogy a tanárképzésben nincs olyan tantárgy, amivel kiképeznék a leendő tanárokat pszichiáternek, rendfenntartónak, stb. stb.
Köszi, hogy ilyen hosszan leírtad. :-)
Sajnos máshol is hasonló a helyzet, de az itteni trollkodók képtelenek felfogni, hogy mi a mai magyar valóság. :-(((((
Gondolom, majd jól kiosztanak (vagy már meg is tették?), hogy te vagy alkalmatlan, ha nem tudod kezelni a 16-17 éves deviáns barmokat. :-((((