Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Húsvéti sonka lelőhely
Figyelmetekbe szeretném ajánlani egy jó sonka lelőhelyet a fehérvárúti piac második emeletén közvetlen a lépcső mellet árul egy férfi két hölggyel sonkákat és kolbászokat. Hát szívből ajánlom őket a kolbászaik isteni finomak a sonka 1280ft kilója nem gyors érlelésűek.
Segíthetnénk egymásnak ki hol tud jó sonkát . Hogy ne kelljen bosszankodni a húsvéti asztalnál a rossz sonka miatt :))
Bpestől délre kb 80 kilómétterre van cece nevü falu ?? . Már régóta sok éve ki vannak pakolva az út mentén az ott lakók.
Házi füstölésű áruk, fokhagyma, ő piros paprika, stb.
Töpörtyű. 1 akkora pont elég 1 teljes családnak vendégeknek. A maradékból pedig 1 jó kis csülkös bablevest rittyenteni.
Sziasztok!
A családommal az újpesti piacon szoktunk vásárolni. Van egy cég akinek nem csupán a sonkáját kóstoltuk, megjegyzem hagyományos pácolással készítik, hanem a parasztkolbászuk is valami csoda. A gyerekeink kedvence a csípős.
A cég neve: Három B. Bt. Dány és a kolbászuk címkéjén is a "dányi parasztkolbász" szerepel .
Gondolom több piacon terítenek, de a címkén telefonszám is van, ha érdeklődni akartok. örülök, ha segíthettem.
magáznám is
simán beérném azzal a "kicsivel" ott középen
Az igazán jó sonka pörzsölt sertésből van. EZ A LEGFONTOSABB.
A felszíne nem csillog úgy mint a gyors érlelésüeké, nem nyúlik rágáskor.
A bőre is puhább a pörzsöltnek.
Ha igazi házisonkát szeretnénk az piacokon magán eladóktól, vagy falun szerezhetünk be. De vigyázat ott is van rossz.
A fotón a saját vágású érlelésű sonkák vannak.
A páclé saját fejlesztésű min 10 max 18 féle fűszerből áll. (drága de megéri) Egyedi.
Na ezt meg lehet magázni ízben, állagban.
Egy kicsi bódéban árul a néni úgy a vége felé a sornak a bal oldalon. :)
Arra sajnos nincs ötletem :( Pedig szívesen megosztanám veletek :)
Ígazából az volt a célom hogy leszokjunk erről a sok szar olcsó termékről amt olcsón árul a sok hipermárket :(
Alapvetően tetszik az ötlet, DE!
Ha látszik rajta, hogy rossz minőségő, akkor nem veszem meg, ha viszont nem látszik, akkor csak azután derül ki, hogy már mefőztem/sütöttem, és felvágom. Vagy nem?