Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Schobert Norbert a fórumon
Kedves fórumozók!
Június 20-án, hétfőn délután 1 órától a Fórum vendége Schobert Norbert, tornász, üzletember, a Norbi-update atyja.
Fogadjátok szeretettel, és ha bármi testedzéssel, diétával, életmóddal kapcsolatos kérdésetek van, már most bátran feltehetitek - vendégünk hétfőn egy órán keresztül válaszol a kérdésekre.
Mitol lessz egy topik kiemelt ?
Ez kerul valamibe ?
Udv Kata
Nekem csak egyszeru kerdesem lenne, mitol mukodik, ha mukodk a Update termek ?
Koszonom Kata
Vigyázz, mert úgy látszik, ebbe a topikba nem ilyen hozzászólásokat várnak.
Én tegnap reagáltam hasonlót Kicsilara 8-as hozzászólására, hogy a testvérének egy jó endokrinológust kéne felkeresnie, és ma látom, hogy ELTŰNT A HOZZÁSZÓLÁSOM!
MIÉRT KELLETT ELTÜNTETNI, KEDVES MODERÁTOROK???????????????????????????????????????????????? ????
Nem mindenre a fogyókúra a megoldás.
Ok nélkül senkinek sincsenek falási rohamai, és nem hízik 120 kg-osra.
Szia, en ertem, miert tanacsolta a kevesebb ivast.
Nekem lapos a hasam, kicsit kockas is, de ha megiszom pl. fel liter vizet, nagy lesz, kitagul a gyomor, csunya egy szük ruhaban.
Inkabb kevesebbet iszom sokszor, igy nem tud a gyomor kitagulni, lapos marad a has.
Kicsit jobban kifejthette vona neked Norbi, de valoszinü, arra gondolt, amit en is tapasztaltam, ha sokat ittam egyszerre,ez egyszerü anatomia, ha mar nem lesz, vagy mar nincs zsir a hasfalad felett, akkor a gyomor nyomja ki.
Rendben köszi :)
Én is hallottam ilyet,ezért is kérdeztem meg.
Szia!
Bár nem Norbi vagyok, de igyekszem kicsit segítni. A tüneteid alapján szinte biztos vagyok benne, hogy Inzulinrezisztenciád van! Pláne, hogy anyukád PCOS-es volt!
Magyarázza a rossz hormonsort, a falási rohamot, a fogyási nehézéséget, mindent.
Szóval keress fel egy jó endokrinológust, aki ért hozzá.
Terheléséses vérvizsgálat kell hozzá, de nem elég csak a cukrot nézni, hanem kell az inzulin is! Hiszen a nagyon rossz inzulin mellett még lehet jó a cukrod.
Minél előbb vizsgáltasd ki magad, mielőtt valami komolyabb baj lenne.
Szia Norbi!
1 kérdésem lenne hozzád (egyelőre) :
173 cm magas vagyok és 57-58 kg. Tudom, pont jó ez a súly, de szeretnék leadni 3-4 kg, hogy utána vissza tudjam majd építeni izomban. Illetve a fránya narancsbőrt szeretném eltüntetni ezzel.
Sikerült leadnom 2 hét alatt 1 kg-t. Ezt mozgással és csökentett szénhidrát bevitellel. Nagyon örültem, de ma reggelre megint 57,9 kg-t mutatott a mérleg. Kicsit elkeserítő...
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám leadni azt a pár kg-t?
Nem eszem sokat, nem eszem zsírosan, cukros dolgokat messziről kerülöm.
Szeretnék ez ügyben tanácsot kérni tőled.
Köszönöm
Üdv,
Kispárduc
Szia!
Én úgy tudom, hogy bokasúllyal NEM szabad futni, mert károsítja az izületeket.
Kevesebbet inni??!
Miert?
Mindenhol eddig ugye az volt olvashato, hallhato, hogy a fogyas idejere rengeteget igyon az ember.
Kedves Norbi! Köszönöm szépen a válaszodat,megígérem,hogy leadom azt a 10 kg-ot.
Még egy kérdésem lenne.
≈Bokasúlyokkal lehet futni vagy csak tornázni érdemes velük? Így gyorsabb lenne a fogyás?
Nagyon jó volt veletek, ne hízzon a beletek!!!
Remélem, hamar visszatérek ide, addig is megtaláltok a Facebookon! Ott én válaszolok, és nem más! Vagyunk már hetvenezren, jó kis csapat ;)
Ölelek mindenkit:
Norbi
Köszönöm a választ! Most nagyon örülök ennek a hirnek! Esetleg azt is meg tudnád mondani, pontosan hol (utca) nyilik a bolt?
Előre is köszi!
Egy lelkes jövendő vásárló.
A hasprést kell váltogatni a klasszikus felüléssel, az az igazi.
Addig nyomod a sima felülést, amíg szörnyen fáj, és pihenés helyett indul a hasprés. És utána nyújtasz!
A kezének lábának izmosodnia kéne, az esti csokit cseréld ki Update-csokira, cukor nélkül is finom. Menjetek esténként kocogni, ki a természetbe, néha álljatok meg huncutkodni, az tényleg fogyaszt :)
Esti nassolás helyett igyatok egy fröccsöt, a hasát pedig tényleg adja le, az óriási rizikófaktor (cukorbaj, infarktus).
Kedves Norbi!
Segítséget szeretnék kérni!
41 éves vagyok és 195 kg!!!...sajnos 1 éve nincs munkám és ezzel párhuzamos a nulla jövedelem, depresszió és a folyamatos hízás. Barátaim segítségére szorulok, sajnos csak szénhidrátra futtja, mivel az a legolcsóbb. A magas vérnyomás már gyerekkorom óta elkisér, de ebben az egy évben sajnos már a térdeim nehez bírják ezt a súlyt.
Mit javasolsz, hogy ebben a kaotikus helyzetben mit tegyek, hogyan étkezzek...a körülményekhez képest.
Üdvözlettel:
Pablo
Update péksüti: 1-es kód. Max 2-3-at javaslok egy napra a hét dekásakból!
A kettes kérdésben leírtakat felejtsd el a fogyás idejére!
A csontja midenkinek egyforma vastag és nehéz a magassága arányában. Esténként fuss harminc percet és gugolj 6x50-et, neked lesz e legszebb combod! :)))
Szia Norbi!
Régóta gondolkodom rajta, hogy személyesen is megkeresselek.
Januárban kezdtem el az update alapján étkezni és márciusig nagyon látványos eredményt értem el (12kg). Sajnos márciusban egy családi tragédia miatt a mozgással nem tudtam foglalkozni, de amennyire tudtam próbáltam továbbra is betartani az update szerinti étkezést (azért párszor már kilengéseim voltak, sajnos nem volt lehetőségem mindig update termékhez jutni).
Áprilisban kiderült hogy terhes vagyok, így azóta kevésbé szigorúan de továbbra is próbálom kiiktatni a tiltott dolgokat. A mozgás sajnos csak néha- néha volt, de most hogy 18 hetes terhes vagyok szeretnék nekiállni.
Mit javasolsz? Szobabicikli és Réka kismamatornája mehet? Mennyi CH fogyaszthatok szerinted? A terhesség első négy hónapja alatt még kg-ban nem híztam, csak a méhem nőtt- így a hasamon látszik már hogy babát várok.
Előző terhességnél 10kg-ot híztam a végére, de sajnos már túlsúllyal kezdte akkor is :( Most azért jóval kevesebb kg-val estem teherbe.
Még egy kérdés, mivel pécsi vagyok nagyon nehezen jutok update termékekhez :( Mikor lesz végre pékség itt? Nagyon kevés dologhoz tudunk hozzájutni a városban, így nehéz betartani az update elveket.
Várom válaszodat!
Előre is köszi,
Andi
én fekvéssel akarok fogyni, eddig még nem sikerült :-(
Néha átfordulok a másik oldalamra,aztán idővel vissza - edzésképp, de nem hallom ,hogy a pattogást és sercegést,hogy égne a zsír. :(
Kedves Norbi!
Szeretnék gratulálni az elért sikerekhez, jómagam is az Update híve vagyok. Főként Réka segitségével sikerült formába hoznom magam, végre nemcsak álom a kockás has. :)
Alacsony vagyok, 155 cm, 49 kilóról lefogytam 45-re, de még mindig úgy érzem, hogy vastag a combom. Szerinted mennyi lenne az ideális testsúly számomra? Ha combot vékonyitani szeretnék, használjak lábsúlyt, vagy mellőzzem?
További szép napot.
Kedves Norbi!
Napi 2x, 3x 2o hasprés elegendő a lapos has megtartásához?
Köszönöm szépen a válaszokat.
Mikortól lesz kapható az új könyved?
Szia Norbi!
Én a facebookon is tagja vagyok a csoportnak sok jó dolgot tudtam meg onnan és sok erőt adnak ott :) A kérdésem az lenne hogy baj vagy nem baj a gyors fogyás?Mindenhol azt hallani hogy az a tartós ami lassan megy le. Én két hét alatt közel 12 kilót fogytam.Semmi extrém dolgot nem művelek csak kizárólag update szerint étkezek, elhagytam az édességet, cukrot, lisztet, zsírt és mindennap tornázok.Szóval nem gond hogy ilyen gyorsan haladok? Félek nehogy visszajöjjön bár ez a veszély talán nem fenyeget mert nem fogyókúrának szánom hanem életmódváltásnak és maradok is ennél :) Már csak 30 kiló van hátra :) Ja, és köszönöm szépen hogy vagytok!
A súlyod jó, a kéz- és lábsúlyok lehetnek duplaakkorák is, a webshop mindenképp elindul júliusban.
A lapos has: keveset enni, sokat hasazni, ennyi a titka. És ne igyál meg naponta 3-4 liter folyadékot, mint ahogy sulykolja a média, akkor igyál, amikor szomjas vagy, cukormenteset, és csak annyit, amennyi kell.
Szia Norbi!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az easy shake vacsora helyettesítőt tejjel vagy vizzel kell elfogyaztani?
Előre is köszönöm a választ
Szia Hajni
áhh,látom gépelés közben megérkezett a válasz:)
franchise rendszer?
Esetleg dvdk is lesznek stb?
Szia Norbi!
Szép napot!
Szeretném megkérdezni, hogy egyik ismerősöm kipróbált fogyókúraként egy italt, melyet majd minden élelmiszer boltban, vagy gyógynövény boltban lehet kapni. Minden étkezés után 1 dl vízhez adott 1 teáskanállal. Viszont egy idő után fájt a gyomra. 3 hónap alatt lefogyott 15 kg-ot. Viszont nemcsak az italt fogyasztotta, hanem kevesebb tejet ivott, és a kenyeret is szinte elhagyta. Helyette zsemlét vagy abonettet evett.
"Ételreformenként" mi a véleményed arról, hogyan lehetne ezt az italt úgy használni, hogy ne készítse ki az ember gyomrát. Van-e káros hatása? Vagy nem javasolnád? Az ital kezdő betűi: A... E... Válaszodat köszönöm!!!
Kedves Norbi,
Bár az előbb már kérdeztem , most még egy kérdés erejéig élnék a lehetőséggel
Barátnőm fogyni szeretne viszont epeműtéten esett át.
A kérdésem az lenne a zöldségeket mivel válthatná ki, hiszen ez epediéta miatt ezeket nem eheti, a szénhidrátot pedig fogyás szempontjából hanyagolná. Mit tudnál ajánlani neki?
köszönöm mégegyszer