Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fagyi készítése házilag
Sziasztok!
Vettünk ma egy fagyigépet, hogy finom (és egészséges) házi fagyit ehessünk itthon.
Olyat vettünk, aminek a tartályát előre be kell tenni a fagyasztóba minimum 8 órára.
Szeretném, ha adnátok jó kis fagyirecepteket, amiket ilyen gépben lehet elkészíteni.
Elsősorban gyümölcsös receptek érdekelnének.
Köszönöm!
Reni nemrég fagyikat kért az új játékkiírásra, itt van néhány különleges darab is:
http://renidani.blogspot.com/2011/07/vigyazz-kesz-foz z-43-heves-jeges.html
Szia,
meg is csináltam a kókuszosat, ennél már nem szállt el a tető, szépen megcsinálta a gép. Amikor kész lett, öntöttem rá olvasztott csokit, olyan bountys lett. (kókuszhúsom nem volt, több kókuszreszeléket tettem bele)
Sziasztok!
A blogomban lévő összes fagylaltot meg tudjátok csinálni géppel.
Én elég ritkán használok tojást a fagyihoz, így sok készül felvert tejszínnel, mascarponéval...
És igen, a gépnek az a lényege, hogy krémesre kavarja a masszát, így olyan fagyit kapunk, mint a cukrászdában...
Néha, még finomabbat is, sőt!:)
Itt vannak a fagyik, amiket eddig én készítettem:
http://szepsegtar.blogspot.com/search/la bel/fagylalt
Szia!
Pont az a lényege a fagyigépeknek, hogy a vízkristályokat kikeverje. Próbáltam korábban gép nélkül, óránként átturmixolva a fagyit, de kristályos maradt. Géppel viszont jó!
Sziasztok!
Eddig fagylaltporbol csinaltam fagylaltot, de az kristalyos lett. Tegnap megert a gondolat, hogy beszerzek egy fagylaltgepet. Ariete lenne a marka. A kerdesem, hogy ezekkel a gepekkel valoban kremes edesseget lehet eloallitani, amit a cukraszdakban is kapni, vagy azert ezek is kristalyosak?
Szi,
én is erre gondolok, ma próbálkozom egy kókuszossal, de a recept,amit kinéztem, szintén tartalmaz tojást, tehát várható, hoyg ismét jó sűrű lesz a cucc. Van valami más receptetek?
ezt néztem még
http://szepsegtar.blogspot.com/2010/06/kokuszfagyi .html
ebben nincs tojás
Sziasztok!
Én tegnap csináltam először fagyit. Rendeltem egy Kenwood gépet, amit nem tudtak szállítani, nem vadásztam tovább lett helyette egy hauser. A fagyialapot gőzön főztem (tejszín, étcsoki, mogyoródarabok, plusz tojás).
Ez már majdnem fagyi állagú lett. Úgy, ahogyan kell, kihűtöttem, majd ment a gépbe (előtte a fagyasztóban volt, mindent előírás szerint csináltam). Egy darabig szépen keverte, aztán szó szerint elszállt a teteje. (a férjem tette rá, teljesen szabályosan, be is kattant a helyére, ahogyan kell). Mivel a fagyi állaga már megfeleő volt, inkább nem kísérlezetem, kiszedtem a fagyit, ment szépen a fagyasztóba. Az íze nagyon finom, az állaga is okés, lehet, hoyg gép sem kellettt volna.
Szerintetek csak túl sűrű volt az anyag, és legközelebb valami kevésbé töménynel próbálkozzam, vagy vigyem vissza a boltba, és cseréltessem ki, vagy vegyek másikat?
Akkor nem lesz továbbra sem fagyigépünk:-)
Amúgy, ha mélyhűtött gyümölccsel készül és még úgy fagyosan kerül a turmixba, akkor rögtön tökéletes fagyiállagú lesz. Lásd mellékelt kép:-)
Nagyon ajánlom neked Chili és Vanília fagyireceptjeit: http://chiliesvanilia.blogspot.com/search/label/fagylalt
Rákerestem a "fagyi házilag géppel"-re, ez csak egyetlen, ám millió receptes találat belőle!
Ha nem elég, keress rá ugyanígy, és nézd meg a többit is.
(ha kész, küldhetsz néha csőpostán!)
Szia!
Én is nem rég vettem, imádom!
Mangósörbet - ennek a mintájára bármilyen "vizes" fagyit tudsz készíteni
Ez pedig ugyan nem gyümölcsös, de egyszer muszáj kipróbálni mert isteni!!!
Sós karamell fagyi
Jó fagyi gyártást!
A neten rengeteg van, és a fantáziádat is használhatod!
A géphez nem adtak tippeket/recepteket?
házi fagyik a netről