Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Diótörő - Operaház
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mikortól lehet jegyeket kapni a Magyar Állami Operaház Diótörő előadására? Esetleg kb. árakat is tud valaki?
Tavaly lecsúsztúnk róla, de idén nagyon szeretnénk megnézni.
Mennyire lehet látni a 3. emeletről? Nézegettem a szeptemberi előadásokra a jegyárakat és a 3. emeleten elfogadható árak vannak. Persze lehet, hogy a Diótörő drágább lesz.
Tavaly nekünk sem sikerült jegyet szerezni. Nem emlékszem mikor kezdtem el keresni..
Idén résen leszek, hátha összejön.
Hát lehet, simán el tudom képzelni, hogy amilyen sikeres a darab és amilyen ritkán játszák, pár óra alatt elmennek a jegyek ott a helyszínen is, ezért nem is teszik fel a netre.
Tapasztalatom szerint a neten sokkal kevesebb szabad jegy látszik, mint ami valójában van, ha személyesen bemennél.
Én földszint első sor rajongó vagyok (no meg opera rajongó:-)), és mindig elkenődve megyek be a szervezére, hogy úgysem lesz jegy, mert a neten nem volt, de hálistenne eddig mindig volt.
MOndjuk a Diótörő más tészta. A legkeresettebb előadás évek óta...
november elsején 0.01 perckor nem volt már eladó jegy a neten. Sztem nem is raktak fel...
Nem lehet, hogy az a nov. 1 az nov. 2, mivelhogy az elseje az ünnep? És mintha úgy emlékeznék, hogy a jegyvásárlás az első nap pénztárnyitáskor kezdődik, tehát éjfékor még nem láthattad a jegyeket, csak mondjuk aznap tíztől.
Azért javaslom a november elejét, mert a Diótörőre pillanatok alatt el szoktak fogyni a jegyek.
Ez olyannyira igaz, hogy én nov 1-jén odamentem nyitásra, beálltam a hosszú sor végére, kb. 11-kor kerültem sorra, és addigra már csak egy dec. elejei napra kaptam jegyet (a karácsony körüli napkra már elfogyott). A férjem közben otthon nézte neten a foglalást, azt mesélte, hogy, többször is leállt a szerver mert nem bírta a rohamot. Ja, és mire hazaértem (tehát még a jegyárusítás első napján dél körül), már az összes előadás összes jegyét eladták.
Egyébként gyönyörű előadás volt, nekem leesett az állam, mikor széthúzták a függönyt és megláttam a díszletet.
Hát nem akarlak elkeseríteni, de én évek óta próbálom a lányokat elvinni, de jegyet még nem sikerült szereznem. Igaz, vidéki vagyok, de volt már az is, hogy november elsején 0.01 perckor nem volt már eladó jegy a neten. Sztem nem is raktak fel...
Személyesen próbálkozz, minél előbb, ha többet is tudsz szerezni, nyugodtan zaklass vele engem
Sokat segítettetek, köszi.
Lányom 9, fiam 8 éves. Sokat járunk színházba és nagyon élvezik.
Nemrég néztük meg az Abigélt, azóta is emlegetik stb. Szóval a végignézéssel nem hiszem, hogy gond lesz. Youtube-on már nézegettünk videókat, mindenkinek nagyon tetszik a családban.
Viszont a harmadik emelet akkor kilőve sajnos. Megnézem lejjebb majd, remélem sikerül jegyet szerezni.
Azt hittem már szeptembertől lehet jegyet venni, mert pl. a Rómeó és Júlia októberi előadására a múlt héten már tudtam venni jegyeket. Igaz az a Budapesti Operettszínházban lesz.
Topicindító: működhet a harmadik emeleti páholy látcsővel, de ha van lehetőséged, inkább kicsit lejjebb üljetek.
Ha marad a harmadik emelet, akkor meg próbálj minél inkább középre jegyet venni, mert a színpadközeli oldalsó helyekről a színpad jó része nem látszik!
A Diótörő az Operában mindig decemberben van. Jegyet az előző hónap elsejétől árusítják. Tehát november 1-től.
Szerintem nagyon a november elején menj jegyet venni. Opera bal oladlán van a szervezés, nyitvatartás a honlapon.
Azért javaslom a november elejét, mert a Diótörőre pillanatok alatt el szoktak fogyni a jegyek. De máris érdeklődhesz telefonon a szervezésen. Őket érdemes hívni!
Az Opera bal oldalan levo kis utcaban van a "kapus bacsi" kis fulkeje. ( Az oldalbejarat). Oda menjetek erdeklodni.
Kulonben, OTT, tole, lehet jegyeket is kapni, ha mar a penztarnal azt mondjak, hogy "elfogytak a jegyek".... ;-))
A 3-ik emelet is jo, ha van gukkered.