Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fejtetű megelőzésére szer
Kezdődik az ovi, és máris ki van írva az ajtóra: óvodánkban fejtetvesség fordult elő, kérjük a kedves szülőket...
Ti milyen szert használtok megelőzésre???
Sokan a nyttifort (így kell írni?) mondják rögtön, de amikor a patikában kértem, azt mondták, már nem forgalmazzák. Amit javasoltak helyette (Paranit), annak a papírján egyáltalán nem írják, hogy megelőzésre is jó lenne, csak hogy tetűirtó. Vettünk Paranit fejtetűriasztó spray-t (úgy működik, mint a szúnyog- meg kullancsriasztók), de tiszta csapzott tőle a gyerek feje.
Tudom, hogy van már fejtetű témájában topik, de sok hozzászólással, jó részük nem a megelőzésről szól. Kérlek, segítsetek!
én tudok egy tutit.
igaz a lányom "csak" serkés volt, de asszem "profi" lettem miután 3-4 napot is a netet böngésztem.
szóval az ecet, az oldja azt a cement szerű anyagot amivel rátapad a serke a hajszálra.
az illóolaj az meg megfullasztja.
így azt csináltam hogy 20% ecet, 30 csepp illóolaj (bármilyen jó levendula, citrom, borsmenta) kicsit felhígítom vízzel, és bekentem a fejbőrét ill a haját. összefogtam fejtetőn a haját és körbetekertem folpakkal, majd egy órát így hagytam. kimostam 2x is, elősször egy sima fésűvel utána pedig egy serkefésűvel jól átfésültem, figyelve hogy mindig hajtőtöl induljak tincsenként. és minden tincs után ecetbe mártottam a fésűt ill letöröltem.
az eredmény sikeres. :D
de még kutakodok hogy házilag hogy lehet megelőzni esetleg a visszafertőződést.
végül itt egy kép ahogy kinéztünk :D
minden olyan termek jo, ami rozmaringot tartalmaz. akar otthon is meg lehet csinalni. semmi nem kell hozza, csak rozmaring es olaj. abba aztatod a rozmaringot es egy fujos flakkonba toltod. reggel egy par spricc a ful mogotti es tarko reszre.
esetleg igy igy keresni a Herba boltokban.
Sziasztok!
Tanítok,és minden hónapban van egy tetves gyerek az osztályban. vagy a tagozaton. Nem gond, távol tartjuk magunkat tőlük. De most mégis sikerült hazahoznom a lányaimnak. A védőnő megnyugtatott: a reggeli tömött busz is elég, hogy elkapjam. Az is, ha a háttámlának dőlök... kössz...
Most megyek a gyógyszertárba szert tesztelni... megírom, hogy hatott...
Mi a gyógyszertárban kértünk segítséget. Tavaly kellett használnunk is, mert valaki bevitte az osztályba. A Picksan sampont ajánlották. Ezzek kezeltük a lányom haját 2x (meg kell ismételni a kezelést) nem büdös, ne ragad, könnyen fésülhető. Van hozzá tetűfésű is mellékelve.
Ja azt mondták hogy megelőzésre is használhatjuk.
Az a ritkaság, ha egy gyermekintézmény (iskola, óvóda) tetűmentes. Tipikus civilizációs jelenség.
A tetűnek nem az az oka, hogy a gyerekek nem tisztálkodnak, hanem épp ellenkezőleg. A rengeteg, tisztákodáshoz használt vegyszer, a túl gyakori fejmosás, lerontotta a bőr természetes védekező képességét.
Nekünk a teafaolaj-sampont javasolták megelőzésre, mert a tetvek nem szeretik az illatát. Egyébként tényleg pont olyan illata van, mint az egyik tetűírtó- és riasztó balzsamnak, a neve sajna nem jut eszembe, de tavaly sikeresen elűztük vele a dögöket.
B.
Most mondja a barátnőm, hogy az unokatesója mindegyik gyerekénél Nittyfort használ, része a hajmosásnak, és még soha nem voltak tetveik, pedig már elég nagyok (a legkisebb is 9 éves).
Én eddig, ha szóltak az oviban, hogy tetűt találtak valakinél, pár hétig a Paranitot fújtam a nagylányom hajára minden reggel, és neki még nem volt tetűje (3 éve ovis), vagyis talán ez is hatékony megoldás, csak néha csatakos tőle a haja, ha nem sikerül szépen eloszlatva ráfújnom. A kicsinek meg nem annyira jó, mert neki rövid a haja, nem összefogva hordja, és nehezebb befújni alaposan, mint egy befont frizurát. Meg hát minden reggel külön szertartás, fújáskor kicsit büdös, ki kell mennünk az erkélyre, stb. Ezért lenne jobb valami hajmosáshoz kapcsolódó dolog.
Sziasztok!
Van már esetleg tapasztalat? Szóval, hogy valaki megelőzésre használt valami szert és az be is vált? Csak azért kérdem, mert munkámból kifolyólag volt szerencsém tetves, rühös .... emberekhez sajnos. Az ÁNTSZ-ben direkt megkérdeztem egy hölgyet és ő akkor (kb 3 éve) azt mondta, hogy a fejtetű megelőzésére nincs mód. :(
Most akkor mi van?
...arról már nem is beszélve, hogy állandóan vegyszerezzed a gyerek fejét?!?!
figyeljetek csak
ti hiába fogtok mindent megvenni,ha nem mindenki csinálja,akkor úgyis vissza kapják
tök felesleges
ezt szülőin kéne mondani hogy vagy mindenki bekeni egy x,lehetőleg ugyanolyan szerrel a gyerekek fejét
vagy felesleges az egész
egy állat otthonban is minden állatot beoltanak,és bolha írtót kapnak,meg kullancs irtót
ha nem mindenki írtja,úgyanúgy vissza fog kerülni,és kidobtatok csomó felesleges pénzt az ablakon