Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Poloskaírtás-ÁNTSZ
Sziasztok!
A lányomon hetek óta elég csúnya csípések vannak.Először azt gondoltuk,hogy szúnyogcsípés, mert sajnos azok is szeretik őt vmi oknál fogva.
De már elmúlt a szúnyoginvánzó, és még mindig újabb és újabb csípések jönnek elő rajta.
Már tegnap felmerült bennünk a poloska gyanu,de nem találtunk egyet sem.
Ma reggel feljött az egyik alattunk lakó, hogy nincs-e véletlen poloskánk,mert hetek óta tele vannak ők is csípésekkel.
Régebben indítottam egy topikot az egyik összeférhetetlen lakó miatt, aki csomó szemetet,lomot hurcol fel a lakásba,de nem tehetünk ellene semmit.
Kb. fél-1 éve már volt poloska a házban, akkor hozzánk nem jutott el,de a kiinduló pont a lomos lakó volt.
Akkor szépen mindenki kiírtotta saját költségén a poloskát,feljelnetés az ÁNTSZ felé nem történt.
A kérdéseim a követezők lennének:
Az ÁNTSZ kötelezheti-e a (feltételezett) poloska kiindulási pontot az írtás elvégzésére, hogy ne jöjjön elő újra?
Illetve,hogy az írtás saját költségünkön kell elvégezni vagy a ház állja a közös költségből?
(Meg fogom kérdezni a közös képviselőt is, de sajnos hiába hívogattam ma reggel, nem veszi fel a telefont).
Köszi
Hát, igen, ez a társasház átka, mindig van nagy százalék, aki inkább kimaradna mindenből, elég extrém dolgok kellenek az összefogáshoz...
Ha ez panel, akkor a polik a szellőzőkben közlekednek lakásról lakásra.
Ha a fertőzés forrása újból és újból behurcolja, akkor bizony mindig irtani kell.
A közös képviselőt meg le lehet cserélni, és nem árt a körmére nézni, pl. mi van a felújítási alappal, stb.
Akinek szerződése van a házzal, na az mint kiderült nem túk jó szakember.
Szerinte elég 1 irtás,nem terjedhet lakásról lakásra, nem is hallott még a gázos írtásról.
Egyébként 4800 Ft egy ilyen hagyományos írtás, a gázos pedig olyan 8000 Ft körül van.Egyébként sztem így is aránytalanul magas a közösktg a kapott szolgáltaásért cserébe. :(
30 éve nem voltak lefestve a falak, a lift vagy 20 éve, a közösképviselőt hétvégén lehetetlen elérni.
Épp ez az. Nem tudsz jogszerű bizonyítékot produkálni, elég, ha a vétkes tagad.
A közös ktg meg csak emelkedik, fizethetitek egyvalaki felelőtlenségének árát közösen. Márpedig a költségek magasak is lehetnek, bár nem tudom, mennyi egy rovarirtás, ha rendszeressé válik, nem mindegy.
Milyen bizonyítékra gondolsz egyébként?Fényképezzem le, amint épp hurcolja felfelé,amit kiguberált valahonnan?
Aha, csakhogy a közös ktg-t te is fizeted, meg a másik X lakó is.Ám, ha havonta kell irtani a poloskások miatt, mert mindig behurcolják, hát nem mindegy.
Nálunk a lépcsőházat kell gyakrabban újrafesteni, mint normál családok mellett. Jogos, hogy mindenki fizessen egy miatt? Ez %okkal megdobja a közös ktg-t, valamint a felelős nem érzékeli a hibáját, csak, ha a saját bőrén érzi.
Az meg, hogy ha valaki belép, nem lesz kétsége, sajnos kicsit kevés bizonyítéknak.
Elvileg a közösktg fedezi az írtást.De ha vki oda belép sztem nem lesz kétsége afelől, hogy micsoda fertőben élnek. :(
Bár most egy kicsit kiakasztott a rovarírtó,akinek szerződsée van a házzal.
Azt mondta biztos,hogy nem az ominózus családtól indul ki,hanem mindenki saját maga hurcolta be a lakásba.Érdekes azért, hogy az összes lakás ezen a soron mindenki véletlen pont a poloskát hurcolta be?
Valamint, ha odakerül a dolog, majd még felmerül, hogy milyen bizonyítékod van, hogy pont tőlük indult a poloska= milyen alapon terheltetnéd pont rájuk a költségeket.
Tudom, mert mi is küzdünk (nem poloskás) hasonló családdal.
Biztos poloska? lehet bolha is
azt nehéz megtalálni.
Na körbejártam a házat.A 10.-től lefelé ( a problémás lakóknál nem voltam) a harmadik emeletig tuti,hogy van mindenkinél. :(
Alá is írja mindenki az ÁNTSZ-es bejelentést.
Pont a problémás lakó feletti család azt mondja másfél éve szenvednek a poloskától, havonta megy hozzájuk a rovarírtó, de még így is. :(
Volt már ellene feljelentés, de mivel sárga cédulás ezért nem tehetnek ellene semmit. Egy 5 fős család, ahol csak apuka dolgozik, a többiek itthon vannak.
A szagukról ne is beszéljünk, minimum gázmaszk lenne szükséges ha épp utánuk kell a liftbe szállni.
ÁNTSZ-nél szerintem senki nem jelentette még őket, csak a rendőrségen, de ott,ugye nem a poloskák miatt.
Sok lakó meg azért nem mer semmit tenni,mert félnek a következményektől,amikre képesek ezek az elmeháborodottak.
Érdemben nem tudok neked válaszolni, de mindig rácsodálkozom, hogyan képesek emberek így élni.
Az ilyen nem érzi a csípéseket, (vagy az utca embere nem érzi a saját taszító szagát)?
Mi az, hogy a hatóságok nem tehetnek ellene semmit? Fertőzések gócpontja.
Áááá, hagyjuk is.