Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kérdezd Nemcsák Károlyt!

adrijan
Létrehozva: 2011. október 11. 14:26


Kedves fórumozók!

Október 17-én hétfőn délután egy órától a fórum vendége Nemcsák Károly, Jászai Mari-díjas színművész, a József Attila Színház júliusban kinevezett igazgatója.

Mivel Nemcsák Károlyról kötelező elmondani, hogy a Szomszédok Vágási Ferijeként ismerte meg az ország, ezt a mondatot mi sem hagyhatjuk ki. Azt viszont már kevesebben tudják róla, hogy játszott a Radnóti Színpadon, a Nemzeti Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban is.

Legújabban színidirektori pozíciója kapcsán szóltak róla a hírek: mint arról a Hír24 hírportál is beszámolt, júliusban a városvezetés - a pályázatokat értékelő szakmai bizottság sorrendjétől eltérően döntve - Nemcsák Károlyt nevezte ki színházigazgatónak.

Ha van kérdésetek, már most feltehetitek, vendégünk pedig hétfőn személyesen válaszol rá.

 

Tehát ne feledjétek:

 

Nemcsák Károly, október 17., délután 1-2!

  1. 2011. október 17. 14:0220.

    Köszönjük a pozitív és a kritikai észrevételeket is, és nagyon örülünk, hogy figyelemmel kísérik a József Attila Színház munkáját, és reméljük, hogy minél hamarabb viszontláthatjuk önöket a nézőtéren. Azok az alőadások pedig, amiket műsorra tűztünk, nagy örömöt szerez az önök számára is.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  2. 2011. október 17. 13:4219.

    Még valami eszembe jutott: szeretnénk a közeljövőben elindítani egy gyermek- és ifjúsági bérletsorozatot, és egy missziót is szeretnénk a határon túli és a vidéki színházak életét is bemutatva egy sorozatot elindítani. 

     

    Azt gondolom a színház jövőjéről, hogy első pillanatban egy biztonságot szeretnék a színház létével kapcsolatban biztosítani. Másrészt a saját produkcióinkon túl szeretném, ha a budapesti közönség megismerhetné azt a komoly szakmai munkát, ami egy vidéki városban, határon túli színházakban a kollegáink végeznek. Már ízelítőt kaphattak a Győri színháznak a Tizedes meg a többiek előadásából. Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek című darabját a kassai Thália Színház mutatja be november 18-án: ez egy kamaraelőadás, ezért a színpadon foglal helyet majd a néző is és a játéktér is.

     

    December elején pedig egy kerek születésnapot ünnepel a színház: Galambos Erzsébet születésnapját. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  3. 2011. október 17. 13:2718.

    Tisztelt Nemcsák Úr !

     

    Nem igazán értem miért kellett elbocsájtani a színház szervezési osztályát, de nem ítélek el előre senkit, bármilyen politikai sárdobálás is folyik most a különböző igazgató kinevezések kapcsán, majd megítélem

    a dolgokat a szerint, hogy fog működni a színház. Amennyiben megtartja a családi olcsó színvonalas szórakoztató jellegét, ami már régóta jellemző volt rá, továbbra is fogom vinni az embereket  az előadásokra, de ehhez

    kell hogy működjön a csoportok szervezésével foglalkozó osztály, vagy vállalkozó vagy akármi....az hogy én milyen politikai oldalon állok nem szabad hogy befolyásolja a munkámat, hiszen jönnek velem különböző nézeteket valló emberek, és mikor szórakozni megyünk a színházba soha nem politizálunk, annak máshol és máskor van a helye. A színházban a színészi játéknak, és a közönség szórakoztatásának van a helye, bízom benne, hogy elcsillapodnak a színház körüli csatározások, és mindenki azzal fog végre foglalkozni ami a feladata, és abból még jó is kisülhet....

     

    üdvözlettel

    egy régi színházjáró és szervező..... 

    idézet:
    gyuribacsi68 (11)
    2011-10-17 07:22:54

    Nagyon köszönjük a hozzászólását, és szeretném megnyugtatni: a színházban nem politikai csatározások lesznek, hanem igazi művészi munka folyik majd remélhetőleg. 

     

    Azok a színészek, akik a közeljövőben a József Attila Színház színpadán fellépnek, a művészi teljesítményük a garancia a jó előadás létrehozására.

     

    A József Attila Színház színpadán láthatjuk majd Huszti Pétert, Piros Ildikót, Koncz Gábort, Pásztor Erzsit, Mikó Istvánt, Benkő Pétert és olyan darabokat láthat majd a közönség, mint Molnár Ferenc: Doktor úr, az előbb már említett Kései Találkozást, Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom, az Apostol együttes 40. születésnapjára készült musical: Nem tudok élni nélküled címmel, és továbbra is repertoáron marad a Mici néni két élete, a Legyen a feleségem, Kölcsönlakás, Made in Hungária, Shirley Valentine.

     

    Olyan színészek közreműködésével, mint plédául Esztergályos Cecília, Galambos Erzsi, Vándor Éva, Fehér Anna, Kocsis Judit, Schnell Ádám, Józsa Imre, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Újréti László és bocsánat, ha valaki kimaradt a sorból.

     

    Úgyhogy szeretettel várjuk továbbra is, hogy segítsen a József Attila Színház működését a további szervezői munkájával. A szervezők munkájával kapcsolatosan problémák merültek fel, ezért kellett váltani. A jelenlegi szervezői csapat komoly szakmai múlttal rendelkezik. Reméljük, hogy az ő munkájukban is örömet talál majd a közönség. 

    előzmény:
    gyuribacsi68 (11)
    2011-10-17  07:22
  4. 2011. október 17. 13:1317.
    Hogy van Jutka? ;)
    idézet:
    johnny23 (8)
    2011-10-12 12:17:14
    Jól, köszönjük szépen, sokat játszik Kaposváron, megnézheti a Régi Nyár című darabban. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_850563 (8)
    2011-10-12  12:17
  5. 2011. október 17. 13:1216.

    Én csak gratulálni szeretnék.

     

    Debrecenben, A doktor úr c. darabban a Piros Ildikóval nagyszerűek voltak.

    Remélhetőleg jövő nyáron újra jönnek, egy ilyen jó vígjátékkal?

    Sőt, ha lehet még hamarabb.(és minél többször)

    idézet:
    róza555 (9)
    2011-10-12 12:50:31

    Köszönjük, mindent megteszünk. 

     

    Szívesen megyünk Debrecenbe ismét, a Debreceni Nyári Színház szervezőin múlik, hogy mikor hív meg minket újra.  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_379840 (9)
    2011-10-12  12:50
  6. 2011. október 17. 13:1015.

    En nagyon kedveltem mint szineszt a Szomszedokban is.

     

    Szerintem jo fej  

    idézet:
    Amarynda (7)
    2011-10-12 11:03:25
    Köszönöm, örülök!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_552514 (7)
    2011-10-12  11:03
  7. 2011. október 17. 13:0914.

    Kedves Nemcsák Károly!

     

    Miként vélekedik a városvezetés és a pályázatokat elbíráló szakmai testület eltérő álláspontjáról? És általában mi a véleménye arról, hogy nem egy szakmai testület, hanem a hatalom dönt kulturális személyi kérdésekben?

    idézet:
    Mondjuk Béla (2)
    2011-10-11 16:08:43

    A szakmai bizottságnak véleményezési és nem döntési joga van, azon kívül két pályázatot jónak minősített a szakmai bizottság - ebből az egyik volt az enyém.

     

    A fenntartó joga dönteni az ilyen esetekben, és az én esetemben a pélyázatban megfogalmazott gazdasági szempontok közelebb álltak a városvezetés elképzeléseihez. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572064 (2)
    2011-10-11  16:08
  8. 2011. október 17. 13:0713.

    Kedves Nemcsák Károly!

     

    Rengeteg színházi szerepet eljátszott már, mégis van olyan karakter, ami az Ön szívéhez a legközelebb áll?

    Van olyan irodalmi vagy színdarab, amit mindenképpen felvenne a színházi műsorra, de eddig csak az álmai között szerepelt?

    Gyermekei közül van, aki örökölte a színház iránti tehetséget?

     

    További jó egészséget és sok sikert kívánok!

    idézet:
    duma (6)
    2011-10-11 19:40:25

    Soha nem nehezítettem az életemet szerepálmokkal. Én egy resalista ember vagyok, mindig annak a szerepnek örültem, amit rám bíztak. Mindegyik szerepemet szerettem, és mindegyik életkoromnak megvolt az a szerepe, ami kitöltötte az én hiányérzetemet.

    Fiatalkoromban voltam Rómeó, és nagyon sok karaktert játszottam.

     

    Az ember, hogy mit játszik egy színházban, az attól függ, hogy kik alkotják a csapatot. Mint színházvezető, nem magamban gondolkodom, hanem egy színházban.

     

    Gyerekek: ez úgyis kiderül idővel, hogy melyik fiam szeretné ezt a pályát. Gátolni nem fogom az ő elképzelésüket - a tehetség úgyis előre tör és utat talál magának. A nagyobbikat a sport érdekli és a reál tantárgyakban jó, a kisebbik fiunk pedig inkább a katonaság és a haditechnika felé vonzódik. De nincs kizárva, hogy őt a színház is vonzani fogja. 

    előzmény:
    duma (6)
    2011-10-11  19:40
  9. 2011. október 17. 13:0212.

    Kedves fórumozók!

     

    Itt vagyok, kicsit nehéz volt parkolni, de beszélgettünk róla, hogy a héten az újabb bemutatónkra készülünk, mert szombaton lesz a bemutatója Arbuzov: Kései találkozás című darabjának, Kerényi Imre rendezésében, Huszti Péter és Piros Ildikó főszereplésével. 

     

    Mindenkit várunk szeretettel! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  10. 2011. október 17. 07:2211.

    Tisztelt Nemcsák Úr !

     

    Nem igazán értem miért kellett elbocsájtani a színház szervezési osztályát, de nem ítélek el előre senkit, bármilyen politikai sárdobálás is folyik most a különböző igazgató kinevezések kapcsán, majd megítélem

    a dolgokat a szerint, hogy fog működni a színház. Amennyiben megtartja a családi olcsó színvonalas szórakoztató jellegét, ami már régóta jellemző volt rá, továbbra is fogom vinni az embereket  az előadásokra, de ehhez

    kell hogy működjön a csoportok szervezésével foglalkozó osztály, vagy vállalkozó vagy akármi....az hogy én milyen politikai oldalon állok nem szabad hogy befolyásolja a munkámat, hiszen jönnek velem különböző nézeteket valló emberek, és mikor szórakozni megyünk a színházba soha nem politizálunk, annak máshol és máskor van a helye. A színházban a színészi játéknak, és a közönség szórakoztatásának van a helye, bízom benne, hogy elcsillapodnak a színház körüli csatározások, és mindenki azzal fog végre foglalkozni ami a feladata, és abból még jó is kisülhet....

     

    üdvözlettel

    egy régi színházjáró és szervező..... 

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26
  11. 2011. október 12. 13:0410.
    Ez engem is érdekelne.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_572064 (2)
    2011-10-11  16:08
  12. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2011. október 12. 12:509.

    Én csak gratulálni szeretnék.

     

    Debrecenben, A doktor úr c. darabban a Piros Ildikóval nagyszerűek voltak.

    Remélhetőleg jövő nyáron újra jönnek, egy ilyen jó vígjátékkal?

    Sőt, ha lehet még hamarabb.(és minél többször)

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26
  13. Torolt_felhasznalo_850563
    Torolt_felhasznalo_850563
    2011. október 12. 12:178.
    Hogy van Jutka? ;)
    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26
  14. Torolt_felhasznalo_552514
    Torolt_felhasznalo_552514
    2011. október 12. 11:037.

    En nagyon kedveltem mint szineszt a Szomszedokban is.

     

    Szerintem jo fej  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  15. 2011. október 11. 19:406.

    Kedves Nemcsák Károly!

     

    Rengeteg színházi szerepet eljátszott már, mégis van olyan karakter, ami az Ön szívéhez a legközelebb áll?

    Van olyan irodalmi vagy színdarab, amit mindenképpen felvenne a színházi műsorra, de eddig csak az álmai között szerepelt?

    Gyermekei közül van, aki örökölte a színház iránti tehetséget?

     

    További jó egészséget és sok sikert kívánok!

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26
  16. 2011. október 11. 17:175.

    Köszönöm a választ. Elhiszem.

    Propaganda?

    előzmény:
    adrijan (4)
    2011-10-11  16:52
  17. 2011. október 11. 16:524.

    Nemcsák Károllyal kb. másfél hónapja egyeztetjük az időpontot, mostanára sikerült leszervezni. Ezt majd akár ő is meg tudja erősíteni, jövő hétfőn.

     

    Üdv:
    Adrián

    előzmény:
    sisolya (3)
    2011-10-11  16:39
  18. 2011. október 11. 16:393.

    én adrijántól kérdeznék, hogy hogyan esett a választás pont Nemcsák Károlyra?

    Most?

     

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26
  19. Torolt_felhasznalo_572064
    Torolt_felhasznalo_572064
    2011. október 11. 16:082.

    Kedves Nemcsák Károly!

     

    Miként vélekedik a városvezetés és a pályázatokat elbíráló szakmai testület eltérő álláspontjáról? És általában mi a véleménye arról, hogy nem egy szakmai testület, hanem a hatalom dönt kulturális személyi kérdésekben?

    előzmény:
    adrijan (1)
    2011-10-11  14:26

Címlap

top