Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Propolisz gyereknek
Sziasztok!
Próbáltunk már néhány immunerősítőnek mondott terméket, de igazán egyik sem vált be. Egy bácsi a patikában a propoliszra esküdött, hogy ő azt adta a gyerekeinek és nekik nagyon bevált.
Nekem egy 2.5 és egy 5 éves gyermekem van. A védőnő szerint 3 éves kor alatt nem adható. Azt is olvastam hogy allergizálhat.
Egy alkoholos oldatot vettem(Naturland), amire azt írták 14 éves kor alatt a magas alkoholtartalom miatt nem adható, de a gyógyszertáros azt mondta, hogy kis mennyiségben nem árthat, hiszen a lándzsás utifű szirup is lakoholos és már 6 hónapos kortól adható.
Szeretném kipróbálni, de óvatosan, nehogy ártsak vele.
Hogy kellene elkezdeni? Először 1*1 csepp/nap, majd 1*2 csepp...stb. 5 cseppig elmenni ? Vagy 3*1 csepp, 3*2csepp stb.?
Kérlek segítsetek!
Köszi!!!
Lemaradt: piciunoka 8 hónapos korától kapta, a gyerekeim annakidején kb. szintén 8-10 hónapos koruktól.
Amikor már kevesebbet szopott, de még nem járt "dolgozni" (bölcsibe), naponta egy babakanálnyi (kb. teáskanálnyi) propoliszos mézet kapott, boldogan elnyalta. Már 3 hónapja bölcsibe jár, egy enyhe 2 napos orrfolyással megvolt az idegen bacik háziasítása. Naponta kétszer még kap anyatejet is, egyébként már eszik mindent.
Mi itthon készítjük a propoliszos mézet, 50 g propoliszt lefagyasztunk, egy öreg (csak erre használt) kávéőrlőn fagyos állapotában nagyon gyorsan porrá őröljük, ez megy 1 kg mézbe (lehet bármilyen, akác, hárs, vegyes...), jól elkeverjük, kész :) Nem lakunk együtt, így csak azt tudom, h a 2 felnőtt+1 baba felállásban ez kb. egy hónapig elég, 3 felnőtt felállásban 18-20 napig, 2 felnőtt+3 nagyobbacska gyerek felállásban 8-10 napig.
Ez nagyon bíztató:)
Hogy kezdtétek el a picinél, és mit adtatok? Propoliszos mézet?
Azért gondoltam csepp formában, mert azt esetleg könnyebb fokozatosan adagolni, egyébként meg mézbe csepegtetném.
A mézre nem allergiás, de csak hársfa és akácmézet adtam nekik, így nem tudom a virágmézre, hogy reagálnának.
Nagyon óvatos voltam az ételek bevezetésével is, szerencsére nem allergiások semmire, de a virágporra, a gyerekorvos szerint egyik napról a másikra is kialakulhat allergia, ha telítődik a szervezetük pollennel. A propolisz az tudom hogy más, de mindennel óvatos vagyok, vagyis szeretnék az lenni. Bízom benne, hogy ezzel sincs gond.
A propolisz valóban kitűnő és megbízható immunerősítő és roboráló szer, kisgyerek is kaphat, de nem alkoholos oldatban, hanem propoliszos méz formájában - megbízható méhésztől érdemes beszerezni. Ha a gyerekeknek semmilyen virágpor-allergiája nincs, akkor valószínű, h a propoliszra sem reagálnak rosszul.
Nézz körül itt, pl.: http://www.mezfutar.hu/propolisz/