Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Én tudok egy jót...
http://www.nosalty.hu/recept/mezes-narancsos-c sirke
Ez nagyon finom, nálunk nagy sikert aratott.
Ja, eszembe jutott egy kakukkfüves verzió is:
sok hagymát olajon párolni, rá a csirkemell, kakukkfű, méz, pici fehérbor, , pici só, pici fehérbors vagy rózsabors.
Én csirkemellből szoktam (most is ez lesz):
hagymát olajon párolni, rá a csirkemell csíkokra vágva, húst keverni míg kifehéredik, rá a szójaszósz, méz, gyömbér, pici só.
Rizzsel tálalom vagy jégsalátával. Nagyon finom, bár nem a hagyományos ízvilág.
Combbal is működik biztosan, de én inkább kifilézném.
Én is így szoktam
De a mustáros-mézes párosítás is nagyon népszerü nálunk.
Egy régi Fakanál magazinban volt ez a recept, én ezt használom és finom.
4 db comb, 10 dkg vaj, 1 ek méz, 1 dl citromlé, bors, só
A combokat besózod (lehetőleg előző este) kivajazott sütőtálba teszed, kis vizet öntesz alá, fóliával letakarod, 25-30 percig párolod. A maradék vajat megolvasztod, összekevered a mézzel, citromlével, megborsozod, húsról leveszed a fóliát és a combokat a mézes keverékkel gyakran megkenegeted amíg készre sül.
Én bedörzsölném sóval, fehérborssal, mustárral fokhagymával, betenném lefedve efy sütőbe, és egy óra után kivenném, rácsorgatnám a mézet és rápiritanám.
Krumplipürével enném
Szia.
Szerintem nem kell bele méz is, meg cukor is.
Én úgy csinálnám hogy be-sóznám/borsoznám/fokhagymaporoznám a húst.
Utána pedig bekenném 1 tojássárgája, kb. ugyanannyi méz, és olvasztott vaj/margarin keverékével.
Előmelegített alacsonyfalú tepsiben kisütni. (Grillen is finom.)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Van aki rántva szereti.
Befűszrezi a kenyérmorzsát, kisüti ugyanúgy mint a rántottat, a melegített vaj/méz keveréket pedig külön tálalja, és mindenki annyi szószt tesz a sajátjára, amennyit jónak lát.
Jó étvágyat.
ketchupot nem tennék bele, de szójaszószt igen. A méz mellé szerintem cukor már fölösleges. Fokhagyma viszont nagyon jó bele.