Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mézes csirkecomb hogyan?

rózsakvarc
Létrehozva: 2012. február 25. 12:48

Ki, hogy készítni, ha már nincs ideje pácolni?

Találtam egy ilyen receptet a mézes szósz elkészítéséshez: 2 ek. méz 3 ek. cukor 2-3 ketchup. /ketcupot nem nagyon tennék bele/ 

 

Köszönöm!

 

  1. 2012. február 25. 16:4313.

    Én tudok egy jót...

     

    http://www.nosalty.hu/recept/mezes-narancsos-c sirke

     

    Ez nagyon finom, nálunk nagy sikert aratott.

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  2. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2012. február 25. 15:1112.

    Ja, eszembe jutott egy kakukkfüves verzió is:

     

    sok hagymát olajon párolni, rá a csirkemell, kakukkfű, méz, pici fehérbor, , pici só, pici fehérbors vagy rózsabors.

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  3. Torolt_felhasznalo_379840
    Torolt_felhasznalo_379840
    2012. február 25. 15:0611.

    Én csirkemellből szoktam (most is ez lesz):

     

    hagymát olajon párolni, rá a csirkemell csíkokra vágva, húst keverni míg kifehéredik, rá a szójaszósz, méz, gyömbér, pici só.

    Rizzsel tálalom vagy jégsalátával. Nagyon finom, bár nem a hagyományos ízvilág.

     

    Combbal is működik biztosan, de én inkább kifilézném.

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  4. 2012. február 25. 14:1510.
    itt van magyarul a recept én szoktam készíteni, nagyon finom, és tök jól passzol hozzá a ketchup akármennyire furcsán hangzik is elsőre :)
    előzmény:
    Csalf a Romeo (8)
    2012-02-25  13:24
  5. 2012. február 25. 13:279.

    Én is így szoktam

    De a mustáros-mézes párosítás is nagyon népszerü nálunk.

    előzmény:
    antironia (3)
    2012-02-25  13:12
  6. 2012. február 25. 13:248.
    Ez pedig kínai, kicsit túlkomplikált recept.
    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  7. 2012. február 25. 13:157.

    Egy régi Fakanál magazinban volt ez a recept, én ezt használom és finom.

     

    4 db comb, 10 dkg vaj, 1 ek méz, 1 dl citromlé, bors, só

     

    A combokat besózod (lehetőleg előző este) kivajazott sütőtálba teszed, kis vizet öntesz alá, fóliával letakarod, 25-30 percig párolod. A maradék vajat megolvasztod, összekevered a mézzel, citromlével, megborsozod, húsról leveszed a fóliát és a combokat a mézes keverékkel gyakran megkenegeted amíg készre sül.

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  8. 2012. február 25. 13:156.
    Régebben voltak kínai szomszédaink, akik legtöbb húst édesen ették.
    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  9. Torolt_felhasznalo_285919
    Torolt_felhasznalo_285919
    2012. február 25. 13:145.

    Én bedörzsölném sóval, fehérborssal, mustárral fokhagymával, betenném lefedve efy sütőbe, és egy óra után kivenném, rácsorgatnám a mézet és rápiritanám.

    Krumplipürével enném 

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  10. 2012. február 25. 13:134.

    Szia.

     

    Szerintem nem kell bele méz is, meg cukor is.

     

    Én úgy csinálnám hogy be-sóznám/borsoznám/fokhagymaporoznám a húst.

    Utána pedig bekenném 1 tojássárgája, kb. ugyanannyi méz, és olvasztott vaj/margarin keverékével.

     

    Előmelegített alacsonyfalú tepsiben kisütni. (Grillen is finom.)

     

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     

    Van aki rántva szereti.

    Befűszrezi a kenyérmorzsát, kisüti ugyanúgy mint a rántottat, a melegített vaj/méz keveréket pedig külön tálalja, és mindenki annyi szószt tesz a sajátjára, amennyit jónak lát.

     

    Jó étvágyat.

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  11. 2012. február 25. 13:123.

    ketchupot nem tennék bele, de szójaszószt igen. A méz mellé szerintem cukor már fölösleges. Fokhagyma viszont nagyon jó bele.

     

     

    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48
  12. 2012. február 25. 13:092.
    Google kereső: mézes csirkecomb Van pácolós, pihentetős, azonnal sütős Hol fokhagymával, hol mustárral bolondítják, valamelyik csak jó lesz
    előzmény:
    rózsakvarc (1)
    2012-02-25  12:48

Címlap

top