![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
http://vegalife.blog.hu/2012/02/28/dios_kakaos_kevert_tor tacska
dió nélkül is elkészíthető
Dió helyett tehetsz bele tört csokit is.
Mi szeretjük :)
Nem ment át valamiért, túl nagy a kép, de érdemes odakattintani, mert jön a nyusziünnep!
http://gyereketeto.blogspot.com/2012/0 3/suti-tojashejban.html
Folyt köv. (ezek egy picit már "extrémebbek"
)
Céklás brownie
Inverz kókuszkocka
Ha esetleg még érdekel néhány ötlet:
Szilvás-mogyorós sütemény
(tetszés szerint készíthető dióból is és más gyümölccsel is. Nagyon finom!)
Mini epres brownie
Fűszeres csokoládé szuflé
Csokis keksz
Szia!
Csokis-meggyes süti
1 tojást kikeversz habosra 1 bögre cukorral-ízlés szerint ez lehet kevesebb is-én felet szoktam, plusz vaniliás cukrot. Hozzászitálsz 1 bögre finom lisztet, amiben előzetesen elkeversz egy teáskanál szódabikarbónát. Hozzáadsz 2 kis pohár natúr joghurtot vagy kefírt.
Kimagozott meggyet lecsöpögteted, megforgatod liszbe és a masszához adod, illetve egy tábla étcsokit lereszelsz/összetörsz kisebb darabokra-én húsklopfolóval szoktam kisebb darabokra törni, ezt is hozzáadod a tésztához.
200 fokon 20 perc alatt megsütöd sütőpapírral kibélelt tepsiben-pálcikával megnézem, hogy jó-e már. Ha kész, kiborítom, leszedem róla a papírt, rácson hagyom kihűlni.
Isteni, én nem vagyok egy konyhatündér, de még nekem is sikerült....
Hajrá!!!
erdekes. nalam nem folyekonyabb, mint egy piskotatorta. meg nem probaltam kapcsosban sutni. kozepes meretu alutalcaban csinalom.
akkor maradok ennel...
+ mennyi kakao??
az olaj normalis,hogy 1 bogre,az helyettesiti a zsirt vagy vajat
azert jo ez a suti, mert azt csinalsz vele, amit akarsz. rakenhetsz, beletolthetsz. dobalhatsz bele csokit, mindent kibir.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/tuti_.gif)
nalunk kell bele a cukor, mert a fiuk edesszajuak. raadasul ugye, keseru kakaoval keszul.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/mosolygos_.gif)
ez az egyetlen suti, amit a lanyom is megesz.
semmi mast nem hajlando megkostolni. 11 eves.
3 bögre liszt
2 bögre cukor
1 bögre olaj (!?)
1 bögre szódavíz
4 db tojás
20 g sütőpor
+ kakaó
Még nem próbáltam, de épp ma reggel kerestem ki a neten a receptet. Remélem ez az,amit baracklekvárral kell megtölteni és nagyon sötétbarna és nagyon finom.
1 tojas
250g cukor
250g liszt
40 g keseru kakao
250 ml tej
50 margarin
1 sutopor
a tojast kikevered a cukorral, hozzakevered a margarint. a lisztet elkevered a sutoporral es kakaoval. hozzaontod a folyadakoshoz, egynemuve kevered. olajos-lisztezett tepsibe ontod es mar mehet is a sutobe. 180 fok. tuprobaig.
leontom egy tabla olvasztott keseru csokival. de nem kotelezo. vagy tehetsz a tetejere pudingot is.
a 40 g kakao az ket pupos evokanalnyi.
ebbol tehetsz tobbet is egy kicsivel, kevesebbet is.
nagyon gyors suti. nalunk minden hetvegen van.
4 tojast es 120 g cukrot habosra keversz.hozzaadsz 4 dkg lisztet,belekevered.
20 dkg fozocsokit+20 dkg vajat osszeolvasztasz mikroba vagy goz folott,csepegtetsz hozza kis citromot(ha nincs,nem baj),icipici erospaprikat(port!!) keversz bele(icipicit tenyleg,es ne aruld el senkinek!!!) es hozzaadod a tojas-cukor-liszt keverekhez,osszekevered,kivajazott-lisztezett tepsibe rakod es 180 °C-on 20 perc alatt kisutod
vagas elott hutsd ki kicsit!
nem kell bele sutopor semennyi!!!!nagyon gyorsan kesz,planeha van kezi kevero robotod!