Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Medvehagyma fagyasztása

fórumozok
Létrehozva: 2012. Április 7. 12:55

Sziasztok!

 

Szerintetek lehet medvehagymát nyersen fagyasztani? 

  1. 2012. Április 7. 21:4319.

    Arra figyelj, hogy rendesen csomagold be, mert elég fura szagú lesz tőle mindennek a fagyasztóban.

     

    Az olivás elrakott m.hagyma nekem nagyon nem jött be.

    előzmény:
    fórumozok (15)
    2012-04-07  16:52
  2. 2012. Április 7. 18:3018.
    apróra felvágod ... bekevered vajba, sajtkrémbe vagy simán tejfölbe ... kenyérre kenhető
    előzmény:
    csupaszp (17)
    2012-04-07  18:02
  3. 2012. Április 7. 18:0217.

    De ugye simán nyersen is ehető? De hogy?

    Mint az újhagymát sóba mártom s mint a kecske?Szárát el kell dobni? Mindig nézem, hallom mennyi vitaminvan benne, de még tartok tőle....

    előzmény:
    oldalas (11)
    2012-04-07  16:15
  4. 2012. Április 7. 17:3416.

    lehet

    jó bukéja van a fagyóban is eleinte

     

    csak előtte mosd meg és aprítsd fel

     

    bővebben:

     

    http://vegalife.blog.hu/2012/04/03/ medvehagyma_olajban

     

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2012-04-07  12:55
  5. 2012. Április 7. 16:5215.

    http://jokaja.hu/a-medvehagyma-tartositasa-postludium/

     

    innen vettem az ötletet, hogy a tojástartóba gyömöszöltem nagyon apróra vágott medvehagymát  ...ízesíteni pont elég lesz a kis fél gombóc

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  6. 2012. Április 7. 16:5014.

    A leveleket egymásra rakva szivar alakúra folpackal szorosan feltekerem.

     

    jövőre így fogom

    előzmény:
    oldalas (11)
    2012-04-07  16:15
  7. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. Április 7. 16:2413.

    Hohahó!De jó hogy írod, mert ma reggel még 2 csomaggal vettem a helyi piacon.Megpróbálom úgy eltenni ahogy írod.

     

    Köszönöm.

    előzmény:
    oldalas (11)
    2012-04-07  16:15
  8. 2012. Április 7. 16:1712.

    Fagyasztva könnyebb szép egyenletesen fel aprítani.

    Soha ne engedjük fel. A fasírozottba is igen fincsi.

    előzmény:
    PUSZKATA (10)
    2012-04-07  16:11
  9. 2012. Április 7. 16:1511.

    A leveleket egymásra rakva szivar alakúra folpackal szorosan feltekerem.

    Ha kell az elejét kibontom és aprítok amenyi kell.

    Könnyű aprítani. több mint 10 éve fagyasztok és rakok el sós olajban is a spejzba. 

     

    1, fagyasztóba

     

    2. olajban 

    előzmény:
    rupcsi (8)
    2012-04-07  15:59
  10. 2012. Április 7. 16:1110.

    Sziasztok!

    Egészben,csokorban fagyasztottam,teljesen friss állagú volt,amikor még fagyosan felaprítottam... 

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2012-04-07  12:55
  11. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. Április 7. 16:009.

    Látom.

     

    Olyan csomagolása van mint amilyenben a snidlinget, a 8fűszert, petrezselymet  és ilyeneket árulnak az Aldiba.

    De ott ma is voltam és néztem az olaszfűzser-keveréket, és medvehagymát nem láttam.

    előzmény:
    fórumozok (7)
    2012-04-07  15:56
  12. 2012. Április 7. 15:598.
    Egy kedves ismerősöm, ledarálja, és lével együtt (amit darálás közben ereszt) fagyasztja le.
    előzmény:
    fórumozok (1)
    2012-04-07  12:55
  13. 2012. Április 7. 15:567.
    látod, én legalább a háromnegyedénél topikot nyitottam
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (6)
    2012-04-07  15:47
  14. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. Április 7. 15:476.
    Hát ha én ezt tudom, akkor nem vacakolok napokig a medvehagyma felvágással.
    előzmény:
    Viki_27 (4)
    2012-04-07  15:40
  15. 2012. Április 7. 15:455.
    oh ... még nem is láttam ilyet boltokban
    előzmény:
    Viki_27 (4)
    2012-04-07  15:40
  16. 2012. Április 7. 15:404.
  17. 2012. Április 7. 13:153.

    köszi

     

    ipari méretekben tartósítok éppen és éppen elegem van a főzésből vagdosásból ... az egész lakás medvehagyma szagú, a kezem zöld és szerintem a hétfői locsolókölnik sem fogják elnyomni a medvehagyma szagomat ... ezért gondoltam, hogy a leveleket egészben fagyasztanám le

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_965380 (2)
    2012-04-07  13:08
  18. Torolt_felhasznalo_965380
    Torolt_felhasznalo_965380
    2012. Április 7. 13:082.

    Igen, én szoktam fagyasztani, jó úgy.

    Egyéb tartósítás: pesztót is készíthetsz belőle olívaolajjal, olajos maggal aprítva-keverve. 

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2012-04-07  12:55

Címlap

top