Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Arra figyelj, hogy rendesen csomagold be, mert elég fura szagú lesz tőle mindennek a fagyasztóban.
Az olivás elrakott m.hagyma nekem nagyon nem jött be.
De ugye simán nyersen is ehető? De hogy?
Mint az újhagymát sóba mártom s mint a kecske?Szárát el kell dobni? Mindig nézem, hallom mennyi vitaminvan benne, de még tartok tőle....
lehet
jó bukéja van a fagyóban is eleinte
csak előtte mosd meg és aprítsd fel
bővebben:
http://vegalife.blog.hu/2012/04/03/ medvehagyma_olajban
http://jokaja.hu/a-medvehagyma-tartositasa-postludium/
innen vettem az ötletet, hogy a tojástartóba gyömöszöltem nagyon apróra vágott medvehagymát ...ízesíteni pont elég lesz a kis fél gombóc
A leveleket egymásra rakva szivar alakúra folpackal szorosan feltekerem.
jövőre így fogom
Hohahó!De jó hogy írod, mert ma reggel még 2 csomaggal vettem a helyi piacon.Megpróbálom úgy eltenni ahogy írod.
Köszönöm.
Fagyasztva könnyebb szép egyenletesen fel aprítani.
Soha ne engedjük fel. A fasírozottba is igen fincsi.
A leveleket egymásra rakva szivar alakúra folpackal szorosan feltekerem.
Ha kell az elejét kibontom és aprítok amenyi kell.
Könnyű aprítani. több mint 10 éve fagyasztok és rakok el sós olajban is a spejzba.
1, fagyasztóba
2. olajban
Sziasztok!
Egészben,csokorban fagyasztottam,teljesen friss állagú volt,amikor még fagyosan felaprítottam...
Látom.
Olyan csomagolása van mint amilyenben a snidlinget, a 8fűszert, petrezselymet és ilyeneket árulnak az Aldiba.
De ott ma is voltam és néztem az olaszfűzser-keveréket, és medvehagymát nem láttam.
Sőt, még árulják is így:
http://www.trademagazin.hu/hirek-es-cikkek/magyar-siker t-aratott-a-mirelite-mirsa-a-sial-kiallitason.html
köszi
ipari méretekben tartósítok éppen és éppen elegem van a főzésből vagdosásból ... az egész lakás medvehagyma szagú, a kezem zöld és szerintem a hétfői locsolókölnik sem fogják elnyomni a medvehagyma szagomat ... ezért gondoltam, hogy a leveleket egészben fagyasztanám le
Igen, én szoktam fagyasztani, jó úgy.
Egyéb tartósítás: pesztót is készíthetsz belőle olívaolajjal, olajos maggal aprítva-keverve.