Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Érettségi ceruza!
Az unokatesóm most érettségizik, és ma hívott zokogva.
Lehet, hogy bukik matekból, mert egy csomó dolgot ceruzával írt, és ezt nem számolhatják bele a pontjaiba.
Nem akarom elhinni! Tényleg így van? Ilyenkor nincs részvét, vagy ilyesmi, hogy látják, tökre jó a dolgozat, és megadják a pontot? Valaki járt még így????
Én 88ban érettségiztem.
már akkor is csak annak kellett szóbelizni matekból, aki bukott az írásbelin.
Hát olyan is van, aki mindet kéri.
És biztosra veheted, hogy nem a magyar-töri szakos elnök fogja megnézni,hanem odaadja matek szakos kollégájának, hogy nézza át. Ez a bevett gyakorlat az elnököknél.....
Különben annyit a magyaros is lát, hogy mi van ceruzával írva....
Mindenestre jó hülye az unokahúgod tanára, hogy ezt bevállalja én biztos nem tenném.
Én nem az unokatesódnak szurkolok. Ha tényleg ötös volt végig matekból, nem lehet gyenge felfogású, tehát tudnia kellett, hogy csak tollal írhat. Lehet, hogy erre fogja, hogy miért lesz rossz az eredménye?
Nem tisztességes, hogy neki most elsikálják a dolgot, másnak meg nem, hasonló szabálytalanság miatt. Ráadásul azt tanulja meg az egészből,hogy szarni kell mindenre, úgyis elintézik, hogy jó legyen...remélem ilyen hozzáállással nem fog felelős beosztásban dolgozni.
"majd most jól átnézik megint"
Nem megint. Egyelőre a javító tanároknál vannak a dolgozatok, nem az elnököknél, vagyis nem lenne nekik dupla munka. Elég átlapozgatni, ha valaki végig ceruzával írt és csak a végén kezdte átírni tollal, azt messziről észre lehet venni.
Egyébként ha akarnék, én is lehetnék érettségi elnök. Egyáltalán nem olyan ritka az középiskolai tanárok körében, simán lehet, hogy az itteni hozzászólók között is vannak többen is, azok között meg, akik csak regisztrálás nélkül olvasgatnak, még többen.
"a szóbelire mindenkit egyenként, kézenfogva vezetett be"
Ezek szerint sokan szóbeliztek, vagyis sokan buktak az írásbelin.
Ja, szerintem is életszerű, hogy érettségi elnökök (többesszám!) olvassák az enelcé fórumát, és ezen a topikon felbuzdulva az ország összes középiskolájának összes matekdolgozatát majd most jól átnézik megint.
Seems legit.
Te is akarsz írni a minisztériumnak, ugye?
"a magyar-töri szakos tanár azt se fogja tudni, mire adható a pont, és mire nem"
Nyugodt lehetsz, a magyar-töri szakos elnöknek fényévekkel jobb a szövegértési képessége, mint az unokatesódnak, és abszolút tisztában lesz vele, hogy a ceruzával írt részekre nem adható pont egyik tantárgyban sem. Ez pont elég, nem kell értenie konkrétan a matekhoz. A törvényesség felügyelete a dolga.
És abban is biztos lehetsz, hogy érettségi elnökök is olvassák a topikot, akik most már biztos, hogy át fogják lapozni az összes matek feladatsort, főleg akkor, ha magyar-töri szakosok, mert nem akarják ilyesmivel égetni magukat, meg degradálni azt a munkát, amit végeznek.
nem, ez NEM jo hir. ez azt jelenti, hogy vannak csalo tanarok. ha kiderül, kirugjak es SEHOL nem fogjak alkalmazni.
elmondom neked, mi fog törtenni: NEM fogja neki megadni a pontokat es majd rafogja az elnökre, aki "ellenörizte a dolgozatot". nem hülye, hoyg az allasat kockaztassa.
az unokatesod hülye volt - vallalja a következmenyeit. ennyi.
ez nem resvet, hanem JOGSZABALY kerdese.
MINDEN VIZSGAN vilagos kitetel a TOLL hasznalata. ha nem tartotta be, magara vessen.
igen, termeszetes, hogy nem fogadjak el. a ceruzas dolgok ui. BARKI ALTAL siman radirozhatoak es javithatoak. ennel fogva NEM bizonyithato (se pro, se kontra); hogy a hallgato/erettsegizö irta öket.
ha nem kertek a szamolast, csak az eredmeny a fontos ES AZ TOLLAL VAN, semmi gond.
ha kerik a szamitast es az NEM tollal van - akkor megszivta.
legközelebb figyeljen oda jobban.
"plusz egyet a matektanárnak, sose lehet tudni alapon, nehogy egy benézett plusz-mínuszon múljon már az érettségi. (Drága jó Lajos bácsi, a szóbelire mindenkit egyenként, kézenfogva vezetett be, mert látta, hogy reszketünk"
Akkoriban csak akkor kellett szóbelizni matekból, ha az írásbelin megbukott valaki. Még így, csalásra készülve is tömeges bukás volt?
Teljes mértékben egyetértek!
A "gyerek" figyelmetlen de nagyon, de hogy csaló legyen, meg tolvaj, meg írni kell a minisztériumnak... ne nevettessétek már ki magatokat!
Amikor én érettségiztem, akkor vettünk annyi teljesen egyforma tollat, ahányan az osztályban voltunk, plusz egyet a matektanárnak, sose lehet tudni alapon, nehogy egy benézett plusz-mínuszon múljon már az érettségi. (Drága jó Lajos bácsi, a szóbelire mindenkit egyenként, kézenfogva vezetett be, mert látta, hogy reszketünk.)
A magyartanárunk, uszkve 40 éves pedagógusi pályával a háta mögött elment a könyvtárba, hogy értelmezni tudja az egyik különösen jóképességű osztálytárs magyar írásbelijét. Megkapta a kettest.
A töri szóbelin az egyik csajt, akit tavalyról tapsoltak vissza, az érettségi elnök küldte ki fű alatt puskázni, mert a csaj annyira leblokkolt, hogy sírógörcsöt kapott, és egy mondatot se tudott kinyögni se Szent Istvánról, se Mátyás királyról, se senkiről.
agyam eldobom..
ha sok ilyen lesz, az érettségi nem fog többet érni, mint egy sajtpapir.
Tudom jól. Én nem is teszem, de sokan igen.
Ma bementem nálunk az igazgatóhoz, mert az egyik nagyon gyenge gyerek totál lemásolta a másikról az érettségit ( a hibák, áthúzások teljesen egyeznek), így ötös lenne neki. Persze ez a felügyelők hibája is. Kolléganőm kiakadt, hogy most a végén akarok betenni a gyereknek, ő most már nem szól, bár a gyerekeknek is megmondta, hogy nagyon jól tudja mit csináltak ne nézzék hülyének. Szerintem amíg csak mondja, hülyének fogják nézni, nem kicsit. Elkeserítő a helyzet.
A mai gyerekek tisztelet a kivételnek képtelenek rendesen odafigyelni. Én is el szoktam mondani, hogy írhatják ceruzával, de akkor akár ki is radírozhatom.... Csakhogy tudják. Na nem vagyok ilyen szemét, de ez a rend, meg kell tanulni.
Sajnos az baj, hogy mindig mindenben engedünk, a szabályokat áthágva is megteszi a tanár sokszor a saját állását kockáztatva, ők meg csak visszaélnek vele, de most amúgy is ki vagyok akadva az érettségi miatt, mert olyan dolgok történtek.
Ha egyáltalán feléri ésszel, hogy mi történik, a lelkiismerete vajon elbírja-e?
Az unokatesóé simán.. róla meg is lett a vélemény.
Már megtette. Maga ellen dolgozott azzal, hogy nem fogta föl, ami feketén-fehéren le volt írva, illetve amit többször a szájába rágtak. Ez nem figyelmetlenség, hanem bénaság.
Nem kell feljelentenie saját magát, de fogadja el, ha megkapja érte ami jár. Ha vele így kivételeznek, akkor mindegyiknek meg kell adni ugyanezt a lehetőséget. Aki kettesre írta meg, kapjon négyest. Figyelmetlen volt 3 feladatnál.. Pedig okos..
Ha én így járnék, és végül átcsusszantanának egy kettessel(a tollal írtakat figyelembe véve), biztosan írnék egy ismétlő érettségi vizsgát, hogy javítsak, főleg, ha tudom az anyagot. :)
Ismétlő érettségi vizsga
Ismétlő érettségi vizsga az érettségi bizonyítvány kiadása után iskolai felvételi kérelem elbírálásához, vagy más okból, egyes vizsgatárgyakból a korábban sikeresen letett érettségi vizsga megismétlése.
és igen, azon izgulnék, és azt remélném, hogy fogadják el, főleg ha tudnám, hogy a gyerek készült, okos, tudja, csak figyelmetlen volt ....
Nincs gyerekem, de én is így érzem. :)
Most fel kéne jelentenie saját magát vagy a tanárt, aki "elnézte" neki a ceruzás írást? Dolgozzon maga ellen? megértem, hogy reménykedik, hátha.....
a tanár is figyelhetett volna jobban, s amikor látja, hogy a hülyegyerek cerkával dolgozik, kérdezzen rá, hogy miért használja, hívja fel a figyelmét, stb.
Igen és? Nem kisgyerekről beszélünk, hanem érettségiző 18 évesről. Ezek szerint még nem érett meg arra, hogy kilépjen az életbe, mert amit a szájába rágtak sem éri fel ésszel. Pedig nem a relativitás elméletről van szó, csak arról, hogy tollal kell megírni egy hivatalos irományt.