Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Európai TB kártya
Sziasztok! Mivel az OEP-et hiába hívom telefonon, kizárólag automata "válaszol" a kérdésekre, így tőletek kérdezem meg, hátha van valakinek tapasztalata. Azt tudom, hogy meghatalmazott is átveheti az európai Tb kártyát, de ez igaz akkor is, ha gyereknek kell? Konkrátan: a lányom Tb kártyájáért elmehet meghatalmazással a nagykorú fiam, vagy muszáj ott lennie a szülőnek?
köszönöm a válaszokat!
lefénymásoltam a dokumentumokat, kitöltöttem az internetről letölthető nyomtatványt, és mindkét gyerekét elküldték 1 héten belül a kért postacímre. nekünk sielés miatt kellett...de úgy voltam vele, hogy ha nem jön meg, akkor buktam. de megjött.
igaz ehhez kellett a fénymásolt papírok, meg a hibátlanul kitöltött igénylés.
https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/MEGHATALMA ZAS.doc
ezt találtam, remélem, jó lesz!
3 hete intéztem a sajátomat és a gyerekét.
Egy ismerősöm kért meg, hogy kérdezzem meg a gyereknek, hogy tudják meghatalmazással intézni (nem szülő)
Akkor adtak nekem egy ilyen meghatalmazást, és azt mondták, hogy fent van a honlapon is.
A szülő és a gyerek adatainál szerepelni kell a TAJ számnak is.
Elmehet.
Az OEP honlapjáról kell letölteni hozzá meghatalmazást, mert más kiell, ha kiskorúét nem a szülő váltja ki, ugyanis itt a szülők adatait is be kell írni.
Ha más nagykorúét veszi át, elég a sima meghatalmazás.
szia kivi,
szerintem nyugodtan menjen meghatalmazással.
Nálunk a munkahelyem TB ügyintézője intézte vagy 15-20 kollégának, és csoportos meghatalmazással ment érte. Odaadták neki minden probléma nélkül.