Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Joghurt fagyi házilag
2012-06-27 15:371.
Létrehozva: 2012. június 27. 15:37
Van itthon két nagypohár epres joghurtom,gondoltam csinálok belőle fagyit.Fagylaltgépem sajnos nincs.
Tudtok receptet írni vagy linket mutatni,ahonnan ötleteket vehetek?
Sajnos folyamatosan nem tudok itt lenni.De aki ír,annak ezúton köszönöm!
Jól hangzik ez is,a jövőhétem kipróbálom.
Köszi a receptet!
Gyerkőcömnek nagyon ízlett,nekem nem annyira jött be.
De azóta,már 2x csináltam és elfogyott.
Turmixolj össze 10 deka epret, keverd el a joghurttal, majd felvert tejszinhabbal, tedd a mélyhűtőbe és félóránként keverd meg, pár óra alatt fagyiállagú lesz, ilyenkor szoktuk enni, mert később már túl kemény lesz.
A tejszíntől lesz selymesen krémes.
Szerintem a joghurt magában olyan szálkás-darabosra fagy és nem jó.
Másodszor ezt csináltam meg:
CITROMFAGYLALT/ Frank Júlia
- 2 dl kefír
- 2 dl tejszín
- 15-20 dkg porcukor
- 3 közepes nagyságú citrom leve
- 1 tk. frissen reszelt citromhéj
- csipetnyi só
A citrom levét kipréseljük, majd összekeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval. Beleöntjük a turmixpohárba. Ráöntjük a kefírt, és habos egynemű masszává keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és tovább keverjük még 1 percig. A citromos fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. (Készíthető csak tejjel is, de tejszínnel és kefírrel sokkal finomabb.)
rágica:
- 2 pohár kefír
- 3 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg kristálycukor
---
bigacsiga
1 nagy pohár natur joghurtot és 2,5 dl tejszínt használtam.
Én eddig ezt a kettőt próbáltam ki, mind a kettő citromos, mert a kisebbik fiam nagyon szereti:
2 dl vízből és 20 dkg cukorból szirupot főztem. Kihűtöttem és belecsavartam egy narancs, egy citrom és egy lime levét, meg egy keveset is a héjából reszeltem bele, de nem mertem sokat, mert nem akartam, hogy keserű legyen.
Még élénken él bennem, hogy a Cartedoros citromos ízét félév után kidobtam a hűtőből, mert annyira keserű volt, hogy nem bírtuk megenni.
Tettem bele mentát és citromfűvet is.
2,5 dl tejszínt folyósra felvertem, bele tettemm egy nagy doboz natur joghurtot és a beízesített szirupot.
Beraktam egy dobozba és mire vasárnap haza jöttünk "betonra" fagyott.
Szó szerint, ezért is nem fényképeztem le nektek.
AZ íze viszont finom üdítő volt a nagy melegben.
---
Most benne voltak a fűvek is, de legközelebb inkább kiszűröm belőle, mert nem mindenki díjazta.
Köszi
Nem vagyok egy nagy konyhatündér,azért nem mertem a natúr receptet használni.
Teszel bele tejszínt, aztán lefagyasztod....
Nem teljesen mindegy, hogy natúr joghurtról szól a recept? Ugyanúgy használhatod az epreset is - de akkor már nem kell ízesíteni. Rakjál bele fagyasztott epret is.
Beírta,de ott csak natúrjoghurtos receptek et találtam.
Amúgy kösz a tippet