Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Önkéntes lennék
Kedves Fórumtársak,
tud valaki ajánlani olyan alapítványt Budapesten, ahol heti 1-2 alkalommal önkéntes munkát végezhetek? Még nem körvonalazódott bennem, hogy mit is csinálnék szívesen, ezért erre vontakozóan is jöhetnek ötletek. És elindulhatna egy beszélgetés is az önkéntességről általában, ha volna rá igény...
Kuriózumként elmondanám, hogy kerestem google-n és sok találat volt, de elsősorban diákokat, egyetemistákat keresnek. Egyik alapítványnál (talán facebook-on láttam...) valaki rákérdezett, hogy miért a 25 év felső korhatár és az volt a válasz, hogy azért mert nem jó, ha túl nagy a korkülönbség az önkéntesek között...Én 25 már elmúltam...9 éve! :)
Sziasztok!
zsibi
Sziasztok,
Szabadabb szeretnék lenni, ehhez kérem a segítségeteket.
Juci vagyok, 23 éves, születésem óta mozgássérült. Elektromos tolókocsit használok. Nemrég sikerült Budapesre költöznöm egy II. kerületi Rehabilitációs Központba. Eddig nem tehettem meg, de itt tanítanak utcán közlekedni. Sajnos csak heti egyszer van lehetőségem gyakorolni. Ezt kevésnek érzem, ezért keresek vállalkozó kedvű embereket, hogy hamarabb elérjem a célom, és egyedül mehessek "világgá". :)
Ha van, kedved és időd segíteni nekem írj a kisfajuci(kukac)citromail.hu címre.
Előre is köszönöm a segítséged.
Juci
Ha valamelyik korházzal felveszed a kapcsolatot, biztos örülnének egy olyan látogatónak aki főleg az egyedülálló betegek látogatását tenné meg, kicsit beszélgetni, meghallgatni őket, esetleg megvenni valamit a számukra amiért ők nem tudnak kimenni. Persze vannak súlyos betegek is, tehát csak ha lelkileg birod.
Sok sikert az önkéntes munkához és gratulálok hogy ilyesmi eszedbe jutott.
Vagy konkrétabban itt is:
http://www.onkentes.hu/hirek/az-mta-koenyvtara- oenkentes-segitoket-keres
Itt egy oldal, ahol több lehetőséget is találhatsz, vannak frissek is, ahol nagyon örülnének önkénteseknek.
http://www.facebook.com/OnkentesKozpont
Szia!
Ha nem csak Budapest johet szoba, belenezhetsz a Bator taborba, mi szoktunk odamenni es 70 eves korig lehet segiteni (ez persze csak egy szam volt!).
Udv