Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Porckorong sérv

Gina424
Létrehozva: 2012. augusztus 30. 21:58

Sziasztok!

 

A terhességem 29. hetétől vannak fájdalmaim, egészen pontosan a jobb lábam fáj, hol itt hol ott, hol az egész. A kislányom most négy hónapos, és semmi javulás, szóval gyakorlatilag fél éve nagyon fáj a lábam, és már nagyon elegem van.

Megvan az MR vizsgálatom eredménye:

A Lumbális V porckorong nagyfokú hernialisatioja figyelhető meg, mely részben centrális, részben jobb oldali paramedialis helyzetű.

Én nagyon szeretném megműttetni magam. Sajnos apukámnak is volt porckorongsérve, és neki a gyógytorna kifejezetten rosszat tett, kiszakadt a sérv. Végül mire megműtötték már majdnem lebénult. Most teljesen jól van.

Nagyon szeretném a műtétet, de félek, hogy nem fogja kiírni a doktornő. Másrészt a szoptatás miatt nem is tudom lehet-e műtét, szteroidos injekció nyilván nem, a gyógytornában és a fizioterápiában meg nem nagyon hiszek. Meg azt sem tudom, hogy két gyerek mellett hogyan tudom megoldani a folyamatos tornára – úszásra járást. De azt sem, hogy a műtét utáni rehabilitációt hogyan lehet megoldani egy öt kilós és egy tizenhárom kilós gyerek mellett.

Továbbá félek attól, hogy lebénulok. Vagy azért mert elrontják a műtétet, vagy azért mert nem műtenek meg, és elszakad az ideg. Rengeteget kell nyilván emelgetnem a picit.

Mit tennétek a helyemben? Két kisgyermek mellett mikor érdemes, ha egyáltalán érdemes megműttetnie magát az embernek. Várja meg, amíg a pici járni tud? Szeretnénk még egy gyermeket, őt mennyivel a műtét után vállalhatom majd? (Egy csomó kérdés van a fejemben)

Hallottam olyan eljárásról, hogy nem vágják fel az embert, hanem kis lukon keresztül műtik. Elérhető ez TB finanszírozottan is, vagy csak magánban? Mikor mondják azt a dokik, hogy műtét kell. Mert mindenki azt mondja, hogy ez csak végső megoldás. Na de mi a vég? Nekem hat hónapja fáj a lábam, igaz a gyógytornát még csak jövő héten fogom kezdeni, eddig semmit nem tettem a gyógyulásért. De a jövőben sem fogok tudni túl sokat tenni két gyermek mellett...

 

Előre is köszönömk minden segítséget.

 

Üdvözlettel

 

Gina

  1. 2015. november 7. 08:2775.

    1.V-ÁGY: Hasra fekve homorítunk!

    Homorító-ágy: matracokból, ládákból, párnákból építhető. Friss lumbágó esetén is,
    2x10 perc naponta, de ne homorítsunk túlságosan, mert majd az okoz fájdalmat.
    Fóka-járás: Nyújtott kézre támaszkodva evickélj!
    Ne ülj! Ülés jobban nyomja a porckorongot. Állj vagy heverj!

    2. GERINCTORNAPAD: Háttal ráfekszünk!

    Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását!
    (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Jobb: háromszög-
    profilú lécek, éle föl.Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után!
    Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk
    föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek.
    Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát!
    Ellentett lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra,
    lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.
    Légy kitartó: hatás 2-3 hónap után!


    3. LEPEDŐ-HINTA: Csüngj fejjel lefelé!

    Minden lakásban, ajtótokban fölszerelhető. Kell: kötél, heveder, lepedő.
    A magasságot testméretünkhöz állítsuk be (kiforduláskor fejünk pár cm-re
    legyen a küszöbtől). Mindig ellenőrizzük a kötéseket, fejre esni nem kellemes!
    Vastagon fölöltözve (csípő körül pulóver), a lepedőt széthúzva a hintába
    beleülünk és kifordulunk. LEGHATÉKONYABB GERINCSZÉTHÚZÁS!
    A csigolyák visszaszívják a kinyúlt porckorongota helyére, újjáépülés gyorsul.
    Csak azoknak, akiknek testük ezt megengedi!!! Sérülésveszély!
    (Egyszerűbb: lábakat merőlegesen föltenni.)
    Ha hozzá szoktunk, akár 5-10 percet is csünghetünk fejjel lefelé, mint a denevér.

    4. TENS-Idegstimulátor:

    Egy igazán high-tech-csúcstechnika! Annyit tud, mint a rendelők fizikoterápiája!
    Friss sérülésnél, izomgörcsnél - egészségeseknek is! 40 EUR,12eFt ne többet! 
    (Pl. SANITAS SEM 40.) 
    Gerincsérvnél ne várjunk tőle csodát.


     

  2. 2015. november 6. 13:2874.

    GERINC-TORNAPAD 2.0 : TARAJT KAPOTT A SÜNI
    Kép: Index/A TÖRZSASZTALporckorongsérv/derékfájás/gerinc-porc-EÜ

    Háttal ráfekszünk!

    Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását!
    (Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Jobb: háromszög-
    profilú lécek, éle föl.Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után!
    Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk
    föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek.
    Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát!
    Ellentett lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra,
    lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.

    youtube:Spine Exercises Against Back Pain
    http://youtu.be/hypbGlq3fwM
    Spine Exercise Inversion Swing Sheet
    http://youtu.be/EkkncpaNh1M

  3. 2015. május 28. 10:5173.

    Szeretném kérdezni, hogy hanyas porckorongokkal volt a baj? Sikerült-e stabilizálni a gerincet?

    előzmény:
    Gina424 (71)
    2013-03-29  15:19
  4. 2015. május 28. 10:4972.

    Szeretném kérdezni, hogy 2,5 évvel a műtét után hogyan érzi magát? Mi történt a műtét óta? Nekem most volt  porckorongsérvműtétem.  Milyen gyógytorna segített azóta? Milyen tornagyakorlatok a legjobbak? Volt -e kiújulás? Volt-e hegesedés? Mennyi idő után múltak el a fájdalmak, zsibbadás? Elmúlt e az összes zsibbadás pár hónapon belül a műtét óta? A műtét utáni első 6 hetet végigfeküdte-e? Mikor kezdett el a műtét után gyógytornázni, úszni? Azóta minden rendben van-e? Vagy szükség lett újabb műtétre? Mert van akinek újra kell műteni a gerincét pár év múlva. Szeretném kérdezni, hogy ezt hogyan lehet elkerülni?


     


     

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2012-08-30  21:58
  5. 2013. március 29. 15:1971.

    Kedves Girno!

    Kérdeztél a műtétről:

    Szóval hétfőn felhívtam a dokit, hogy jó-e már a röntgengép, mikor tudnak műteni. Azt mondták délután hívjam őket vissza, akkor tudják megmondani. délután felhívtam az asszisztensnőt, hogy mi a helyzet, mondta, hogy majd visszahív. Mondtam, hogy szeretném, ha minél hamarabb lenne a műtét, mert nem tudom ellátni a két gyerekemet. Este visszahívott, hogy szerdán menjek be, mert csütörtökön műtenek!

    Aztán mégse tudtak megműteni csütörtökön, mert ellenanyag volt a véremben, és ezért választott vérre volt szükség. Szóval végül kedden volt a műtét.

    Este hétkor vittek be a műtőbe. Az előttem lévő hölgy műtéte 100 perc helyett öt órás lett! Így este hétkor vittek a műtőbe, és negyed kilenckor lettem kész. Mikor kitoltak állítólag nagyon jajgattam, és nagy fájdalmaim voltak. A szüleim nagyon meg is ijedtek, még a doki is odajött, hogy ellenőrizze mozog-e a lábam. Beadtak egy nagy adag fájdalomcsillapítót. Aztán azt mondta a doki a szüleimnek, hogy hagyjanak már békén aludni, holnap nem is fogok emlékezni semmire sem. És úgy is lett.

    A mellettem lévő hölgy ágyánál meg hajnali négykor álltak a dokik, mert megkapta a maximális adag fájdalomcsillapítót, és még mindig nagyon nagy fájdalmai voltak. Neki volt az öt órás műtéte.

    Belőlem egy cső lógott ki, de hajnali négykor már nem voltak elviselhetetlen fájdalmaim. A legrosszabb az volt, hogy nem lehetett kimenni WC-re, és nem lehetett felállni. Na mindegy, túléltem. Másnap már felállhattam, és ki is mehettem.

    A mellettem lévő hölgy másnap is elég rosszul volt, neki a nyakában csavaroztak össze három csigolyát. Nem tudott nyelni, annyira fájt a nyelőcsöve. De aztán adtam neki egy banánt, és a nővér csinált neki egy turmixot. Utána már sokkal jobban lett.

    Volt egy kis kavar a drain-cső kivételével, úgyhogy végül este kilenckor a főorvos saját kezűleg vette ki. Utána már sokkal szabadabban éreztem magam.

    A lábam mondjuk egy hétig eléggé fájt, a következő héten meg nem annyira fájt. Kb. egy-két nap óta már csak egy kicsit érzem a lábam.

    Most voltam kontrollon, a Főorvos Úr azt mondta, hogy ez azért van, mert még mindig be van gyulladva egy kicsit az ideg. Megvizsgált, és azt mondta, hogy nagyon jól sikerült a műtét, és nagyon jól mozgok.

    Azt mondta, hogy volt egy nagyon nagy sérv, ami ki volt szakadva, és volt egy közepes. Többször mondta, hogy ezt mindenképpen műteni kellett, sokra nem mentem volna a gyógytornával. Sajnos azt is mondta, hogy azért van esély arra, hogy kiújul, mivel nagyon nagy volt a sérv, de hát ezt végülis a műtét előtt is tudtam. A másik két orvos azért akart már elve megcsavarozni.

    Most már elkezdhetek gyógytornázni, de a háziorvosom csak kedden lesz legközelebb, szóval akkor megyek hozzá.

    Lekopogom, nagyon jól vagyok, remélem hosszú távú lesz a javulás.

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (70)
    2013-02-21  13:00
  6. 2013. február 21. 13:0070.

    Sziasztok!

     

    Végre megvan, hogy ki fog műteni, és milyen műtétem lesz. Az, hogy mikor, az még eléggé kérdéses.

    Szóval Dr. Erbst Andrást választottuk és a János Kórházat. Bár az Országos Gerincgyógyászati Központ jobban felszerelt, de a János Kórházban minimál invazív eljárással végzik a gerincműtétet. Szóval nagyon kicsi a seb, és endoszkópos eljárást használnak. Az OGK-ban csavarozós műtétet akart csinálni az orvos, amitől én is az egész családom is nagyon ódzkodik. Plusz még két orvosnak megmutattuk az MRI felvételeket, és ők is azt mondták, hogy nem szabad csavarozni. Erbst doktor Úr szerint 10 % az esélye annak, hogy kiújul és egy év múlva meg kell csavarozni. Végülis a 90 % esély megér egy próbát.

    Sajnos a mikor az még kérdés, mert a János Kórházban három hete nem tudnak operálni, mert nem jó a röntgengép. (Persze a Telkiben már a jövő héten megcsinálnák a műtétet 410.000 Ft-ért.) Viszont nekem ez most hirtelen nem lett annyira sürgős. Méghozzá azért, mert kedden voltam reszekciós fogműtéten, és amíg az be nem gyógyul, addig úgysem lehet gerincet műteni. Szóval keddig szedem az antibiotikumot, és legkorábban március 25-n tudnak műteni. Persze most aggódhatok azon, hogy addig ne rosszabbodjon az állapotom, és kibírjam addig. Meg azon, hogy ne kelljen kihúzni a fogat, mert akkor újra antibiotikum és újraindul a négy hét.

    Az éjszaka szörnyű volt, nem nekem, hanem a férjemnek. Nem szoptathatom Kicsit, ezért a férjem azt mondja, hogy csak három órát aludt az éjszaka. Én is próbáltam őt megnyugtatni, de én nem tudtam mit csinálni, mert ahogy a kezembe vettem azonnal sokkal jobban kezdett sírni, és nem értette, hogy miért nem szoptatom meg. Nagyon szeretném, ha ma éjjel már többet tudnék segíteni a férjemnek, mert ez így szörnyű, nem lehet, hogy dolgozni is jár, meg éjjel nem alszik.

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2012-08-30  21:58
  7. 2013. február 18. 20:5869.

    Sziasztok!

     

    Hát két szóval összefoglalva: elegem van.

    14 hónapja fáj a lábam. Fél éve derült ki, hogy porckorong-sérvem van. Fél éve hallgatom, hogy gyógytornázzak, és majd meggyógyul. Most az új MRI-vel voltam dokinál, és ott huhogtak, hogy hú, ezt mihamarabb műteni kell. Na hát köszi.

    Szóval pénteken volt MRI, és a doki azt mondta, hogy csavarozós műtét. Különben egy év múlva újra kell műteni, és megcsavarozni. Ma elmentem egy másik dokihoz, hogy meghallgassam a véleményét. (Az előző MRI alapján ő is azt mondta, hogy gyógytornázzak, meg infúziós kúra.) Na, szóval ő azt mondta, hogy ő semmi esetre se csavarozná meg. Legrosszabb esetben egy év múlva újra meg kell műteni és megcsavarozni. 1: 10-hez az esélye, hogy csavarozni kell. Plusz megvizsgált, és a vizsgálat végére úgy fájt a lábam, hogy csak na. Legszívesebben sírtam volna hazafelé. Plusz a doki azt mondta, hogy ő most nem tud műteni, mert nem működik a röntgen a kórházban. Magánban meg tud műteni 440.000-ért.

    A pénteki dokihoz csütörtökön kell visszamenni, és egy hónapon belül megműt. De ha amellett döntünk, hogy ne csavarozzunk, akkor ezt ugyebár még el kell vele fogadtatni.

    Még holnap megyek egy dokihoz, meghallgatom az ő véleményét is. A férjem semmi esetre se akarja, hogy ő műtsön, mert amikor először voltam nála az állami rendelőjében kb. két perc alatt elintézett és meg se nézte az MRI-mert. Viszont a vicc az az, hogy valószínűleg azt fogom csinálni, amit ő mond, hiszen három orvosból kettő egyező vélemény a nyerő. És eddig ugyebár két különböző véleményem van.

    És itt aggódom, hogy le ne bénuljak még a műtétig. Meg, hogy bírjam a fájdalmat. Ja és a kislányomat a műtét után három hónapig nem szabad felemelni. Elegem van.

    Ja és persze ki van szakadva a sérv egy része.

     

    És a fő kérdés, hogy mi a fenét csináljak.

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    buongiorno (68)
    2013-02-12  12:29
  8. 2013. február 12. 12:2968.

    Gina,

    gyere majd a kaálisba, és mesélj, tudod, nekem a férjem érintett a porckorongsérvben, és minden tapasztalat, dokinév jól jön. Jelenleg úszik és tünetmentes.

    Drukkolok Neked a műtéthez! 

    előzmény:
    Gina424 (67)
    2013-02-12  12:15
  9. 2013. február 12. 12:1567.

    Sziasztok!

     

    Hát azt hiszem, egy pár héten belül megműtenek. Remélhetőleg a jövő héten.

     

    Szóval eddig kb. ez történt velem:

     

    A tüneteim 14 hónapja kezdődtek, a terhességem 20. hetétől. Jobb lábba kisugárzó fájdalommal kezdődött az egész. Arra számítottam, hogy a szülés után ez megszűnik, de sajnos nem. Augusztusban az MRI kimutatta, hogy porckorongsérvem van. Nagyon lassú javulást éreztem, a János Kórházba jártam gyógytornára. A szoptatás miatt nem kaptam gyulladáscsökkentő infúziót. Novemberben egyik pillanatról a másikra mozdulni se tudtam, a derekamban izzó gömböt éreztem, pedig a derekam előtte sose fájt. Aztán pár nap alatt jobban lettem, és elkezdtem magán gyógytornászhoz járni a Dávid Gerincgyógyászati központba. Úszni is rengeteget jártam. Sokkal-sokkal jobban lettem, tulajdonképpen annyi tünetem volt, hogy a jobb lábam talpa egy kicsit zsibbadt. De sajnos január közepén újra jelentkezett a fájdalom. A gyógytornáról hazaküldtek, azt mondták, hogy ha ennyire fáj, akkor nem érdemes gyógytornázni. Sajnos már három hete nincs javulás, nem tudok kiegyenesedni, mindkét lábam zsibbad, a jobb jobban, és a jobb lábam fáj is.

     

    Elmentem az Országos Gerincgyógyászati Központba, és Bánk Doktor Úr azt mondta, hogy ha eddig nem gyógyult meg kár tovább húzni, inkább műtét. Viszont a feketeleves az csak ezután jött. Annak, hogy műtét nagyon örültem, én sem látom értelmét annak, hogy még hónapokig húzzuk ilyen-olyan infúziós kezeléssel. Viszont azt mondta, hogy stabilizálós műtétre van szükség. Azaz kapok négy csavart a gerincembe. Hát elsírtam magam. Azt mondta, hogy úgy el vannak kopva a csigolyák, hogy ha sima porckorongsérv műtétet csinálunk, akkor négy hónap múlva kiújul a sérvem és műthetnek újra. Azt mondja, hogy nagyon nagy az instabilitás ezen a helyen. Ami elkeserít, az az, hogy mindezt az augusztusi MRI lelet alapján mondja. Hiszen ez azt jelenti, hogy a sok gyógytorna meg egyebek tök baromság volt, semmi esély nem volt arra, hogy meggyógyuljak. És persze gondolom ezt a dokik tudták, csak hát mivel szoptattam, ők is úgy voltak vele, hogy húzzuk ki minél tovább. De azt mondja, higgyem el, hogy a sima porckorong műtéttel lesz javulás, megszűnik a fájdalom a lábamban, de a zsibbadás megmarad, tíz percnél többet nem fogok tudni ülni, és négy hónap múlva újra fog műteni.

     

    Szóval pénteken megyek kontroll MRI-re és utána jön vele a konzultáció. Aztán majd meglátjuk mikor lesz a műtét, és pontosan milyen műtét.

     

    Hát és még jön mindehhez, hogy a MBT cipő egy nagy baromság volt, pénzkidobás, és még rosszat is tettem magamnak. Hiszen az instabil részt csak tovább erőltettem. Most már ezt tudom, csak kár, hogy amikor dönteni kell, akkor ahány ember annyiféle vélemény. Utólag persze okos az ember.

     

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2012-08-30  21:58
  10. 2012. november 27. 18:2866.

    Elmentem Kovalenko Marinához is. Csinált akupunktúrát, ami megintcsak nagyon fájt. De nem ez a baj, hanem az, hogy azt mondta, járja cérnabeültetétre, márpedig az egy nagyságrenddel nagyobb fájdalom, mint az akupunktúra. Elegem van a fájdalomból.

    Ő megállapította, hogy nem jó a vérkeringés a szervezetemben, erről elég sokat mondott, de nem igazán értettem. Ami megmaradt, hogy az anyai hormonok (szoptatok) és a sok lombikos hormon kifejezetten rosszat tesz/tett nekem. Továbbá mutatta, hogy az izmok „görcsben” vannak, és csak még jobban nyomják össze a gerincoszlopot, tehát hiába műtenek meg, emiatt úgyis kiújulna a sérv. Továbbá nem is az ötös sérv okoz nekem panaszt. Az egy régi nyugalomban lévő sérv. Hanem a felette lévő csigolyán lévő kezdődő és begyulladt (hol begyulladt, hogy nyugalomban lévő) sérv miatt vannak panaszaim. Megmutatta az MRI felvételen is, meg meg is nyomta, és tényleg ott fájt, ahol mondta.

    Azt mondta, hogy cseszhetem a gyógytornát, azzal még rosszat is tettem magamnak, hiszen a gyulladt területet tovább feszítettem. Továbbá azt mondta, hogy azt, hogy most nincsenek nagy fájdalmaim, mégis csak sántikálni tudok, az azzal magyarázható, hogy az izmok görcsben vannak, és ez okoz egy ilyen „kényszertartásos” állapotot.

    Mondtam Marinának a talpmasszázst, azt mondta az erre nem jó, ha jó lenne ők is azt csinálnák.

    A rossz hír az, hogy barátnőmék már évek óta járnak cérnabeültetésre (voltak vagy 60 kezelésen), és nekik bizony nem segített a dolog. Hol jobban van a férfi, hol rosszabbul, igaz teljesen más betegséggel járnak cérnára. De nekem végig az az érzésem volt az ő esetükben, hogy eladták nekik a cérnabeültetést=reményt. Én nem akarok ilyen helyzetbe kerülni.

    Továbbá volt ott egy lány, egy éves kisfiúval van otthon, kiszakadt gerincsérvvel. Azt mondta, hogy a második kezelés után jobb lett neki, majd egy hét múlva már rosszabbak lettek a fájdalmai, mint előtte voltak. Épp azért jött, hogy beszéljen Marinával, hogy akkor mi a teendő. Én mondtam neki, hogy a kiszakadt sérvet szerintem mindenképpen érdemes lenne megműteni. Ő csak legyintett.

    Teljesen reményvesztett vagyok, fogalmam sincs, hogy mit csináljak. Amit eddig csináltam, az valaki(k) szerint mind rossz volt, mindenki a saját terápiáját akarja eladni jó pénzért. Én meg itt állok, és azon gondolkodom, hogyan fogom ellátni a gyermekeimet, ha majd nem lesz segítségem. És nem hiszek a mostani terápiákban sem. Egyrészt jelentős a javulás, amit egy-egy kezeléssel el tudnak érni, de úgy érzem, hogy nem elég. Ha nem tudom ellátni a gyerekeket, akkor tök mindegy. Másrészt meg gondolom, ez is olyan, hogy ideig-óráig jobb, aztán jön a visszaesés. És bizonya műtétről sem mondja senki azt, hogy na az majd megoldja a problémámat.

    Szörnyű!

  11. 2012. november 27. 18:2565.

    Sziasztok!

     

    Tudom, nem olvassa már senki, de le kell írnom, mert egész egyszerűen fogalmam sincs, hogy mit csináljak.

     

    Szóval összefoglalva az történt velem, hogy két hónap majdnem tünetmentesség után egyik napról a másikra alig tudtam lábra állni. A bal lábamra egyáltalán nem, csak úgy tudtam kimenni a WC-re, ha kapaszkodtam. Aztán jobban lettem, majd pár nap múlva újra visszaestem, majd megint jobban lettem. Most úgy vagyok, hogy alig van fájdalmam, de csak sántikálok. Borzasztó. Továbbá orvostól orvosig járok, a gyermekeimet nem tudom ellátni, anyósom van itt addig, amíg a férjem nincs. Egy hete nem emeltem meg Kicsit, és nagyon félek, hogy mi lesz pár hét múlva. Hiszen nem jöhet anyósom folyamatosan segíteni.

    Voltam talpmasszőrnél, iszonyatosan fájt, szörnyű volt. De utána jobb lett. Mellettem egy férfi jött, utánam egy nő, nekik sokkal kevésbé fájt. A masszőr azt mondta, hogy ez azért van, mert én először vagyok, és nekem nagyon le vannak tapadva az izmok. Ami iszonyatosan elkeserített, hogy a férfi mondta, hogy egy fél éve itt őt teljesen rendbe tették, de most újra kezdődtek a fájdalmai. (A nő chrone betegséggel volt.) Mondtam a masszőrnek, hogy járok úszni, na erre ő azt válaszolta, hogy na azt ne csináljam. Ugyanis ezzel csak 34-36 oC-os vízbe szabad bemenni, nem máshova. A hidegebb víz csak megfázít, és csak még jobban begyullad, a meleg víz meg eleve tilos a gyulladásnak.

    előzmény:
    Gina424 (64)
    2012-11-23  17:35
  12. 2012. november 23. 17:3564.

    Szia!

     

    Ha olvasod még, légy szíves válaszolj!

     

    Nekem sokat javult az állapotom, két héttel ezelőttig már reménykedtem, hogy ez a sérv csak egy rossz álom marad. De aztán egyik napról a másikra elkezdett fájni a másik lábam is, sokkal erősebben, mint a jobb. Borzasztó. Aztán egy-két szörnyű éjszaka után elmúlik. De utána ha megint elkezdek "élni" újra visszajön. Ha fekszem rendben van, de mihelyt mondjuk rendet szeretnék csinálni otthon, esetleg főzni valamit újra előjön a fájdalom, és megint nem tudok éjszaka aludni, másnap pedig feküdnöm kell. Csak sántikálok, Wc-re csak kapaszkodva tudok kimenni. Most éppen jobban vagyok. Férjemmel megbeszéltük, hogy naponta fogok menni úszni, és "nagyon" fogok vigyázni, hátha húzhatjuk még egy darabig. De én érzem, hogy a műtét elkerülhetetlen, hiszen csak fekvés mellett érzem magam jól, egyébként jön a fájdalom, a lábam bizsereg, sántikálok.

     

    Légy szíves mesélj nekem arról, hogy két kicsi gyerekkel milyen trükköket alkalmaztál! Minden apróság érdeklene! Továbbá hat hét után már felemelted a tíz hónaposat? Vagy őt már soha többé? És akkor hogy oldottad meg a peluscserét, hogyan vitted ki a lakásból? Szoptattál még, amikor megműtöttek?

    Jól értettem, hogy a kicsit sose "vitted" a karodban se műtét előtt se utána? Egész nap kis se tudtál akkor lépni a lakásból?

     

    Minden részlet érdekelne, nekem ahogy, hogy eljussak például a boltba, lépcsőznöm kell. És persze levinni a picit a lépcsőn. Ez azt jelenti, hgoy a műtét után addig, amíg a kicsi meg nem tanul járni boltba se fogok tudni menni?

     

    Előre is köszönöm minden információt

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302455 (35)
    2012-09-01  23:30
  13. 2012. szeptember 24. 08:5863.

    a Sziasztok!

     

    Szeretném megosztani veletek az én töténetemet. Csak azért, hogy okuljatok, és tudjátok hogy van megoldás. Másfél éves kislánnyal voltam GYES-en a második pedig a pocakban, mikor négy hónapos terhesen kiderült hogy gerincsérv miatt fáj állandóan a hátam. És ezt nem orvos mondta. Terhességem előtt a panaszaimmal közel egy évig jártam ortopéd orvostól elkezdve mindenhol, eredménytelenül. A röntgen felvételeken nem látszott semmi. Ahogy nőtt a pocak, úgy nöttek a kínjaim. Elkezdtem járni a gyógymasszőrhöz heti két alkalommal, hogy legalább szinten tartsa a testemet mig megszülök és ne romoljon, ahogy húz a pocak. Ez először két perces séta volt a szomszéd utcáig ahol a masszőr dolgozott . Négy hónap múlva már nem tudtam kimenni a házból olyan fájdalmaim voltak és a sok fekvés miatti izomsorvadást elkerülendő a gyógymasszőr házhoz jött heti háromszor. Ki tudjátok számolni mennyibe került! Aztán a családom, akik full szkeptikusak, hívtak hozzám egy természetgyógyászt. Ahányszor jött én annyiszor jobban lettem, főleg lelkileg. ÉS EZ A LÉNYEG!  Hisz a fejben, a szívben és a lélekben van az ami megbetegít és a sérvet adja okulásul. Iszonyúan sajnáltam magam, ki sem látszottam az önsajnálatból, hogy én szegény beteg... A természetgyógyász keményen rámszólt hogy szedjem össze magam és a fájdalom ellenére bizonyos gyakorlatokat csináljak meg (balett gyakorlatok voltak és azok a bizonyos gyógytorna gyakorlatok, amit ilyenkor javasolni szoktak az orvosok. Két havi tünetmentesség után egyik napról másikra visszaestem, ahogy a lelkem lezuhant a mélybe. Másnap azonnal megműtött egy olyan orvos, aki ezt nem csinálja minen szíre szóra.  Ma már tudom, hogy a műtét a legtöbb esetben elkerülhető!!!!!!!!!! Ne adjátok fel, jógázzatok, tornázzatok, sokat gyalogoljatok egyenetlen talajon, nem aszfalton. Az akkor másfél éves kislányom megtanulta hogy anya többé nem tudja őt felvenni, az újszülött pici pedig ezt az érzést meg sem ismerte. Rá két évére ahogy tudatosan építettem fel magam romjaimból mind testileg, mind lelkileg, ahogy erősödtek a hátizmaim a tornától..., egyre több mindent mertem csinálni. Egyik nap teljesen elfeledkeztem magamról és az akkor már két éves második lányomat felemeltem magamhoz és átölteltem. Én nem is vettem észre, a másik lányom mondta, hogy "anya ezt neked nem szabad". Édes istenem! Bőgtem mint a záporeső és onnantól nem volt megállás. TUDATOSAK LETTEK A MOZDULATAIM és mindent, de mindent megcsinálok. Most is van sérvem mert nem műtötték meg mindet, néha fáj is, de élek, mozgok, szeretek, túrázok és senki nem tudja hogy sérvem van. Először az önsajnálatból kell kilépni és ha ezt felismeritek egyenes az út a gyógyuláshoz!!!!!! Minden nyolc éve kezdődött és bár most is van sérvem, jól vagyok, semmi nem állhatja utamat!  Szeretettel: Vera

    előzmény:
    Gina424 (60)
    2012-09-16  22:32
  14. 2012. szeptember 20. 11:0961.
  15. 2012. szeptember 16. 22:3260.

    Sziasztok!

     

    Voltam ortopéd orvosnál. Összefoglalva semmi újat nem tudtam meg, de azért mégis érdemes volt elmenni. Valahányszor új orvossal, emberrel beszélek, egy kicsit mindig többet tudok meg.

    Szóval az ortopédus azt mondta:

     

    1.                  Igyak minél többet.

    2.                  Járjak gyógytornára.

    3.                  Vegyek egy MBT cipőt.

    4.                  Konzultáljak egy idegsebésszel.

     

    Inni azért kell, hogy a porckorong tudjon telítődni vízzel. Gyógytornára ígyis-úgyis járni kell, ha műtét lesz, akkor is, ha nem akkor is. Az MBT cipőt én kérdeztem meg, mert nagyon sok jót olvastam róla a neten. Azt mondta, hogy feltétlenül vegyek egyet, az nagyon jót tesz. Idegsebészhez meg azért kell mennem, mert bármikor rosszabbodhat egyik pillanatról a másikra az állapotom, ha kiszakad a sérv. Akkor meg jó, ha már van orvos a láthatáron. De ő azt mondta, hogy nem valószínű, hogy műteni kell. Viszont az is feltűnt, hogy senki még csak meg se nézte az MRI felvételeket, és rájöttem arra, hogy csak egy idegsebész fogja megnézni a CD-t. Márpedig azt, hogy tényleg mennyire súlyos vagy nem súlyos a sérv azt csak a felvételek alapján lehet megmondani. Szóval ezért is érdemes idegsebészhez menni.

     

     

    Megvettem a vadiúj MBT cipőmet. Sikerült a legrondább modellt választanom, de hát ez van.

     

    Szóval pénteken elmentem a Mammutba, és megkérdeztem a biztonsági őrt, hogy hol az MBT bolt. A biztonsági őr megmondta, én meg odamentem. Nagyon csodálkoztam, hogy létezik egyáltalán a bolt, mert úgy tudtam, hogy az MBT Magyarországon megszűnt, és csak a Joya nevezetű utódja van. Mentem is a biztonsági őrhöz, hogy én úgy tudom, hogy az MKB mellett van a bolt. És tényleg ott volt a RYN üzlet, de a Joya az egy teljesen másfajta cipő.

    Felpróbáltam a RYN-t, kinéztem egy modellt, ami nem volt annyira nagyon ronda. Tulajdonképpen, ha eltekintünk a talprészről, fent egy sima edzőcipő volt. Felvettem, fura volt, de tényleg olyan instabil érzés volt benne, amire számítottam.

    Aztán átmentem az MBT-be, ott is felpróbáltam egy cipőt. Az sokkal puhább volt, mint a RYN, és kevésbé volt instabil. Persze egy pillanat alatt eljutottam arra a szintre, hogy nem tudok dönteni.

    Szombaton eljött velem a férjem, és ő is felvette a RYN-t. Azonnal mondta, hogy az nem jó, mert sokkal keményebb, mint az MBT, és nekem pont arra van szükségem, hogy puha legyen, és tompítsa a kemény aszfaltot. Átmentünk az MBT-be, megmutattam azt, amit felpróbáltam. Mondjuk tudtam, hogy nem azt fogjuk venni, mert az textilből volt, és tudtam, hogy pillanat alatt koszos lesz. De amikor felpróbáltam a férjem azonnal azt mondta, hogy ez nem jó, mert az ő cipője sokkal instabilabb, mint ez a modell. Mondta az eladó is, hogy igen az egy másik talpszerkezet. Kértük, hogy mutasson egy olyan modellt, aminek az a talpszerkezete, mint az ő MBT cipőjének. Nagyon furcsa volt, de amikor felvettem egyértelmű volt, hogy sokkal instabilabb az a fajta cipő. De tényleg az a modell volt a legrondább az egész üzeltben. Kértem, hogy mutasson ugyanilyen talpszerkezetű cipőt csak más modellt. Na, ez az egyetlen modell volt az én méretemben. Szóval emellett döntöttünk.

    Még nem tudok nyilatkozni arról, hogy mennyire jó vagy nem jó, kétszer másfél órát volt rajtam a játszótéren.

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (59)
    2012-09-13  13:27
  16. 2012. szeptember 13. 13:2759.

    Voltam gyógytornán. Háát nem tudom...

    Olyan gyakorlatok voltak, amikből anno női tornán százat csináltunk meg... Nem éreztem, hogy bármimet is megmozgatta-átmozgatta volna. Viszont amikor emletem a lábam az nagyon fájt. Nem tudom, hogy akkor ilyenkor erőltetni kell a feladatot, vagy ami fáj nem csinálni. A gyógytornász azt mondta, hogy egyenlőre ami fáj ne csináljam.

    Nagyon szkeptikus vagyok, nem hiszem, hogy ettől bármi javulás várható.

    A fizioterápián semmit nem éreztem, gondolom ez normális, de ez is fokozta a szkepticizmusomat.

    Viszont mindenki nagyon kedves, felszabadult volt, kikapcsolódásnak mindenképpen jó lesz.

     

    Üdv

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (58)
    2012-09-10  11:09
  17. 2012. szeptember 10. 11:0958.
    Vigyázzon magára a kismama, járjon gyógytornára, holnap lenne az első alkalom, erre itthon vagyok, mind a két gyerek lázas.
    előzmény:
    mombasa (57)
    2012-09-07  09:59
  18. 2012. szeptember 7. 09:5957.

    Szia "sorstárs" !

     

    Több lehetőség is van a husszú tünetmentesség elérésére,családi tapasztalat.

    Az ilyen és ehhez hasonló problémákat minden esetben kivülről és belülről is illik "támadni" a kívánt eredmény elérése érdekében.

    Mi is ezt tettük,és tesszük  ezért hosszú idő óta tünetmentesek vagyunk.

    Az orvosok,leginkább-és nem vagyok orvos ellenes- vágni szeretnek pedig nagy többségben van alternatív megoldás.

    A test a legprecizebb műszer ami létezik a világon ,és ha "belepiszkálnak" akkor felborul ami gyönyörűen meg lett alkotva.

     

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2012-08-30  21:58
  19. 2012. szeptember 6. 22:1556.

    Sziasztok!

     

    Már akartam írni, csak a két kis Manó miatt nem volt időm. Szóval most egy hete kaptam meg az MRI eredményemet. Azóta sokkal sokkal kevésbé fáj a lábam. Pedig a gyógytornát csak jövő hét kedden fogom kezdeni.

    Nagyon nagyon figyelek mindenre, minden mozdulatra és emelésre. És tényleg megvan az eredménye. De még sokat kell tanulnom, van olyan, hogy lehajolok, aztán eszembe jut, hogy ezt nem lett volna szabad. Gyorsan leguggolok, aztán rájövök, hogy na ezt aztán biztos nem kellett volna. Ott állok egyszerre guggolva és hajolva, és nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek. De mivel sokkal kevésbe fáj mindenem, ezért inkább nevetek.

    Az a furcsa számomra, hogy mennyire összefüggenek a dolgok. Ma egy kicsit hajoltam, azonnal meg is fájdult a lábam. Amikor sétáltam, utána éreztem azonnal a lábam. Szóval szinte teljesen egyértelműen érzem az összefüggést a fájdalmak és a mozdulatok között. Nagyon furcsa, mert fél éven keresztül sose tudtam, mit csináljak, hogy csökkenjen a fájdalom, most meg annyira egyértelmű, hogy mitől kezd el fájni.

    Kedden megyek először gyógytornára, kíváncsi vagyok, hogy az mennyit fog számítani.

     

    Sziasztok

    Gina

    előzmény:
    Gina424 (1)
    2012-08-30  21:58
  20. 2012. szeptember 4. 13:1055.

    valaki nem tudna arra az időre veled menni , és addig ottmarad a kocsiban a babával. Sulyt cipelni , pláne lépcsőn felfelé, és egy babát akit le sem dobhatsz , sőt óvatosan tartani is kell.nagyon -nagyon rosszat teszel magaddal.

     

    legjobb gyógymód ha vigyázol magadra . Nem tart ez örökké , de minnél jobban nem figyelsz magadra annál tovább tart és csak rosszabb lesz .

    te döntöd el jobban akarsz lenni , vagy tartson ki sok sok éven át a fájdalom.

    előzmény:
    Gina424 (54)
    2012-09-04  12:37
  21. 2012. szeptember 4. 12:3754.
    Egyébként az ezzel a gond, hogy a kérdés az, hogy autóshordozóval viszem fel, és akkor ahogy felértünk le tudom tenni, vagy kézben, de akkor végig tartani kell, amíg el nem búcsúzom a nagytól. Mivel tegnap volt az első nap ez volt vagy másfél óra. Lehet a továbbiakban csak tíz perc lesz, de az első nap tényleg sokáig ott voltam. De még most se tudom mi a jobb, felcipelni hordozóval, és akkor ott fent letehetem, vagy tartani kézben. Ráadásul ugyebár ha alszik...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302455 (52)
    2012-09-03  22:34
  22. 2012. szeptember 4. 12:3353.

    Oké oké... Vettem az adást...

     

    Kedd csütörtök délben fogok gyógytornára járni.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302455 (52)
    2012-09-03  22:34
  23. Torolt_felhasznalo_302455
    Torolt_felhasznalo_302455
    2012. szeptember 3. 22:3452.

    Tobben leirtuk,hogy a legtobbet Te tehetsz sajat magadert,ne varj csodat az orvosoktol,mert csoda nincs,maximum csak szerencse,de az is csak nagyon keves esetben.

     

    Erre lepcson cipeled a gyereked autosulesben...Te gerinced,te fajfdalmad.

     

    Meg 1 tanacs aztan nem kukkantok vissza tobbet,mert aki nem tanul a mas karan,az a sajatjan kenytelen megtanulni,hogy hogyan vigyazzon magara.

     

    -Ki kellett volna venned,igy csak a netto sulyt cipeled,az is pont eleg.

    -lehet kapni olyan autosulest amit 90 fokban ki lehet forditani,igy nem kell melyen behajolnod a kocsiba,amikor beteszed vagy kiveszed a babat.Nezz utana...

    előzmény:
    Gina424 (50)
    2012-09-03  19:17
  24. 2012. szeptember 3. 20:2351.
    gratulálok. legközelebb nehezebb dolgot cipelj. nem tudsz megoldást találni hogy elkerüld ezeket a cipeléseket ? nem hiszem el.
    előzmény:
    Gina424 (50)
    2012-09-03  19:17

Címlap

top