Paprikás krumpli 2012-ben

Nők Lapja Cafe
Létrehozva: 2012. szeptember 11. 22:22
A paprikás krumplit mindenki szereti, mindenkinek saját receptje van és persze, hogy az övé a legjobb. Igazi hungarikum az éttermek azonban mégis parkolópályára teszik...

Nők Lapja Café: Paprikás krumpli 2012-ben
67 hozzászólás
  1. 2012. szeptember 17. 23:1767.
    Számomra a paprikás krumpli alapja a hagyma, szalonna, paprika és a paradicsom.(mint egy lecsónak).úgyhogy a Bodrogi féle duplalecsos nagyon rendben van ! Ránézésre is a Bock bisztrójé és a Bodrogié néz ki úgy hogy még fel is ismerném benne a paprikás krumplit. Brigi
  2. 2012. szeptember 14. 09:5266.

    Gomba? Gazdag fantaziaja volt a maminak:)

     

    előzmény:
    tkata0603 (62)
    2012-09-13  14:44
  3. 2012. szeptember 14. 09:4865.
    Én maradok a nagymamától tanult változatnál, mert az hagyományos és finom is. Ezek nem igazi paprikás krumplik, és olvasva leginkább a nagyzolósok engedik meg maguknak.
  4. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. szeptember 13. 16:4564.

    Van másik!

    Topik.

    idézet:
    Csendike (63)
    2012-09-13 16:42:54
    Jaj, a cicus rúgja meg, ezt máshová szántam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (63)
    2012-09-13  16:42
  5. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. szeptember 13. 16:4263.

    Van másik!

    Topik.

    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-09-11  22:22
  6. 2012. szeptember 13. 14:4462.

    igen, volt benne a krumpli mellett fött tojás, nokedli, és gomba, csakhogyaz öcsémnek ne csak krumplit és nokedlit kelljen enni.:) hiába, az unokákért mindent megtesz az ember.:))

     

    a kovászos uborkát ki nem állom.:( tudom, rengetegen szeretik.

    előzmény:
    ezanick* (61)
    2012-09-13  13:22
  7. 2012. szeptember 13. 13:2261.

    Sose hallottam tojassal, annal inkabb kovaszolt uborkaval:) 

     

    előzmény:
    tkata0603 (60)
    2012-09-13  12:27
  8. 2012. szeptember 13. 12:2760.

    a nagymamám rakott bele fött tojást, bár ez akkor volt inkább jellemzö, amikor az öcsém épp húsmentesen étkezett.:) nehogymár éhezzen az a szegény kisfiú.:))

     

    én egyébként nem uborkasalátával, hanem mini csemegeuborkával szeretem.

    előzmény:
    "milyennőazilyen" (59)
    2012-09-12  23:18
  9. 2012. szeptember 12. 23:1859.

    Az én fantáziámat egyik kép sem mozgatta meg.

     

    Nálam a paprikás krumpli úgy néz ki, hogy mindig teszek bele füstölt kolbászt, ha van, akkor virslit is. A szaftja sűrű, mint a pörköltnek. Uborkasalátát, és főtt tojást eszünk hozzá. Egész gyerekkoromban főtt tojással ettem, mástól viszont még ezt nem hallottam.

  10. 2012. szeptember 12. 21:3858.

    Több olyan ország van,ahol például nem esznek levest,vagy csak ritkán.A levest ott ráöntik a rizsre.És van olyan levesük,amire még citromlét is csepegtetnek.

    Ez a levesmizéria a magyaroknál nagyon dívik,máshol nem igazán.

    előzmény:
    katicus74 (54)
    2012-09-12  14:17
  11. 2012. szeptember 12. 14:4557.
    Megmutattam a fiamnak a cikket. A másodikon egy fél órája röhög, de azt mondta, a többit szívesen megkóstolná. Jó, a két utolsó nem olyan, mint az igazi paprikáskrumpli, de gusztusosan, jól néznek ki (neki különösen a borjúhúsos változat szimpatikus, gondolom nem kevéssé köszönhető ez a húsnak...) és az embernek kedve támad megkóstolni.
    előzmény:
    Nők Lapja Cafe (1)
    2012-09-11  22:22
  12. 2012. szeptember 12. 14:2756.

    Igen. Van itt egy fajta zacskos leves (biztos otthon is van) ugy hivjak hogy 2 perces maggi leves. Allati nepszeru az is ilyen folyadek aztan felforrt a viz es bele a zacskos teszta  es mar eszik is.

    Eszi boldog boldogtalan foleg a diakok nepszeru eledele akik egyetemistak kollegiumban laknak de masok is szeretik.

    van mindenfele izesitesu.

     

    persze nem kulonosebben egeszseges de szeretik es kesz.

     

    rengeteg ilyen vagy hasonlo leves, teszta  stb. van forgalomban ami ha nem hutoben tartando akkor bespejzolnak belole 50-60 dbot aztan eszik egesz honapban. Aki lusta fozni ilyeneket eszik meg a mikros eteleket.

     

    En fozok nalunk ez nem divat, de sok embernel ez a "hirtelen kaja" kategoria. kenyelmes gyors , a papirpoharas valtozat utan meg mosogatniuk se kell.

    előzmény:
    katicus74 (54)
    2012-09-12  14:17
  13. 2012. szeptember 12. 14:2555.
    Talán az elsőt még megkóstolnám, de a többit úgy küldeném vissza, ahogy jött! Hála a cikknek, legalább már biztosan tudom MIT NEM fogok rendelni, ha esetleg eme négy vendéglő valamelyikébe betévednék. Ja, a másodikban még egy pohár vizet se, mert lehet azt is leturmixolják pohárral együtt...
  14. 2012. szeptember 12. 14:1754.

    Az ausztralok is nagyon kedvelik a vegetat, sokan csinalnak belole csak levest es telerakjak tesztaval hogy felszivja a levet. A gyerekek imadjak.

     

    Ez most komoly???

    előzmény:
    Amarynda (51)
    2012-09-12  14:07
  15. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. szeptember 12. 14:1453.

    Igen, szuper lehet.

     

    A bácsi is Zsámbékon nyárson sütötte a malackát, amit a jókedvű csapat bekebelezett.

    De hát az olyan nagy adag volt, hogy mindenkinek dobozoltunk is, meg aki nem tudott ott lenni, annak a munkatársnak elvittük,hogy ők se maradjanak ki a fincsiből.

    előzmény:
    Amarynda (52)
    2012-09-12  14:09
  16. 2012. szeptember 12. 14:0952.
    Van itt egy szerb etterem ahol vasarnap az etterem elott forog a nyarson a malac. Altalaban 1 orara van kesz akkorra mar tele az etterem mindenkinek csorog a nyala az illattol es a latvanytol.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (50)
    2012-09-12  14:04
  17. 2012. szeptember 12. 14:0751.

    en a vegetat szeretem hasznalom is sok etelben. Most mar itt nalunk is lehet kapni es van egy uzlet ahol van magyar edes anna, eros pista ezeket is kedvelem.

     

    Van egy purekeverek ugy hivjak hogy Ajvar. A nem eros valtozat nagyon finom porkoltekbe, bizonyos fajta fozelekekbe.

     

    nem kell belole sok de kellemes ize van.

     

    Az ausztralok is nagyon kedvelik a vegetat, sokan csinalnak belole csak levest es telerakjak tesztaval hogy felszivja a levet. A gyerekek imadjak.

    előzmény:
    asztanaviszta (38)
    2012-09-12  12:59
  18. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. szeptember 12. 14:0450.

    ropogós malacsült

     

     

    Oh, az valami csoda finom.

    Régebbi munkahelyemen évente egyszer, András napján a fönők mindenkit meghívott egy ilyen  Bandi bulira jó pár évig..

    Volt egy ember, aki egész nap sütögette a malacot és  délutánra egy jó nagy tepsiben behozta hozzánk.

    Kb 25 kg - ak volt a sült.

    A bőre ropogós volt, a husi belül meg omlott.

    Oh, jaj.De jó is volt.

     

    előzmény:
    Phalaenopsis (47)
    2012-09-12  13:54
  19. 2012. szeptember 12. 14:0449.

    na most miert kell ezt?

     

    Nem egyforman keszitjuk ahany haz annyi szokas.

    lehet hogy amit te szeretsz masnak nem izlik.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_958681 (34)
    2012-09-12  12:21
  20. 2012. szeptember 12. 14:0248.

    az egyik egy egeszen kis etteremben volt egy orsegi telepulesen ott nagyon meglepett a dolog mert nem egy puccos hely volt gondoltam na itt biztosan vannak ilyen regi jo kajak.

     

    hat nem voltak.

     

    de jo is a malacsult ropogos bore yummmmm

    előzmény:
    Phalaenopsis (47)
    2012-09-12  13:54
  21. 2012. szeptember 12. 13:5447.

    Nem jártál rossz helyen, egyszerűen nincs ilyen kaja sehol. Pedig én is megkívánnám néha, beülnék egy jó pörköltre vagy hasonlóra, de nincs.

    Múlktkorjában rendeltem valahonnan ropogós malacsültet, mert kiváncsi voltam, az milyen, zsírtól tocsogó sertésszelet jött. Szerintem az nem ugyanaz, bár lehet...

    Ez van. 

    előzmény:
    Amarynda (22)
    2012-09-12  11:00
  22. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. szeptember 12. 13:5246.
    Másra.
    előzmény:
    asztanaviszta (43)
    2012-09-12  13:32
  23. 2012. szeptember 12. 13:4645.
    Az az első kettő, az miaz? Merthogy nem paprikáskrumpli, az biztos! A másodikat simán a séf fejéhez vágnám, hogy ez most biztos vicc volt....
    Miért kell minden jó kajából egy szépművészeti (közenincshozzá) remeket gyártani? Vagy legalább hívják máshogy!
  24. 2012. szeptember 12. 13:4444.

    A paprikás krumpli épp attól fenséges, hogy nagyon egyszerű, és mégis finom.Ízlés dolga, ki mit hogy tesz bele, csak az alapanyag legyen természetes.

     

    Egyébként semmilyen kaját nem szabad elrontani semmilyen mű ízesítővel, hisz akkor nem lesz íze, illetve egyen íze lesz, nomeg méreg is az a műanyag.

     

    Jó, jó, tudom, a mai kolbász sem olyan, mint a régi, a virsliről nem is beszélve, és a szalonna sem igazi hosszú érlelésű, mind tele van segédanyaggal...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_325942 (41)
    2012-09-12  13:28
1 2 3

Címlap

top