![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Akkor próbáld a Quittint. Csak almapektin van benne, meg egy picike citromsav és még picibb :) tartósítószer.
Tök fölösleges a hosszú főzéssel legyilkolni benne a színt, a vitamint, az ízeket......
Köszönöm a hozzászólásokat!
A dzsemfix valahogy nem vált be nekem tavaly,úgyhogy idén a sokáigfőzős,rengetegidős változatnál maradok
Tavaly így főztem be:
http://vegalife.blog.hu/2012/06/14/eperlekvar_546
Én is hasonló módon készítem, a lehető legkevesebb cukorral. Tán 15 dkg-ot teszek egy kiló eperhez. Pici citromsavat is (bár van a Quittinben is) teszek bele, mert szebb marad a színe, és picit pikánssá is teszi.
A nagy szemeket szoktam turmixolni, a kicsik maradnak egyben.
Azt hittem a pezsgo azert kell, hogy azt a lekvarfozes kozben elkortyolgatod.![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_voros.gif)
Elmentettem a receptet en is, ki fogom probalni.
Persze, nagyon szívesen!
Hozzávalók: 1 kg eper, 5 dkg citromsav, 2 dl pezsgő, 1/2 kg cukor, 1 cs 2:1 zselésítő
Az apróra vágott epret elkeverjük a citromsavval és 2 ek cukorral összekevert zselésítővel. Felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a maradék cukrot. Azzal is felforraljuk, forrástól számított 1 percig forraljuk, majd fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárás után 5 percre fejtetőre állítjuk, kihűlés után mehet a polcra.
Egyszerű, gyors, finom...
http://www.nosalty.hu/recept/szupergyors-eper dzsem
évek óta így készítem..