Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Eperlekvár házilag

Torolt_felhasznalo_793872
Torolt_felhasznalo_793872
Létrehozva: 2013. május 22. 23:47

Sziasztok!

 

Idén,először szeretnék házilag,saját készítésű eperlekvárt készíteni.

Akinek van tuti receptje,fortélya,"titka",az bátran írjon!!:

 

Köszönöm szépen!

 

  1. 2013. május 23. 18:4015.

    Akkor próbáld a Quittint. Csak almapektin van benne, meg egy picike citromsav és még picibb :) tartósítószer.

     

    Tök fölösleges a hosszú főzéssel legyilkolni benne a színt, a vitamint, az ízeket...... 

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (13)
    2013-05-23  14:35
  2. 2013. május 23. 17:1214.
    szia igen igy egyszerü és gyors én mos haasost használtam és citromsav nélkül de van ami 3 éves és még mindig tuti:)))tavaly nektarint és szölöt csináltam vegyesen isteni lett
    előzmény:
    antironia (11)
    2013-05-23  10:07
  3. Torolt_felhasznalo_793872
    Torolt_felhasznalo_793872
    2013. május 23. 14:3513.

    Köszönöm a hozzászólásokat!

    A dzsemfix valahogy nem vált be nekem tavaly,úgyhogy idén a sokáigfőzős,rengetegidős változatnál maradok 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47
  4. 2013. május 23. 10:4812.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47
  5. 2013. május 23. 10:0711.

    Én is hasonló módon készítem, a lehető legkevesebb cukorral. Tán 15 dkg-ot teszek egy kiló eperhez. Pici citromsavat is (bár van a Quittinben is) teszek bele, mert szebb marad a színe, és picit pikánssá is teszi.

     

    A nagy szemeket szoktam turmixolni, a kicsik maradnak egyben. 

    előzmény:
    anci83 (3)
    2013-05-23  08:10
  6. 2013. május 23. 09:5710.

    Azt hittem a pezsgo azert kell, hogy azt a lekvarfozes kozben elkortyolgatod.

     

    Elmentettem a receptet en is, ki fogom probalni.

    előzmény:
    sherpa01 (8)
    2013-05-23  09:20
  7. 2013. május 23. 09:449.
    Köszönöm szépen!
    előzmény:
    sherpa01 (7)
    2013-05-23  09:19
  8. 2013. május 23. 09:208.
    Bocs! Az elején öntjük hozzá a perzsgőt is!
    előzmény:
    sherpa01 (7)
    2013-05-23  09:19
  9. 2013. május 23. 09:197.

    Persze, nagyon szívesen!

    Hozzávalók: 1 kg eper, 5 dkg citromsav, 2 dl pezsgő, 1/2 kg cukor, 1 cs 2:1 zselésítő

    Az apróra vágott epret elkeverjük a citromsavval és 2 ek cukorral összekevert zselésítővel. Felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a maradék cukrot. Azzal is felforraljuk, forrástól számított 1 percig forraljuk, majd fertőtlenített üvegekbe töltjük. Lezárás után 5 percre fejtetőre állítjuk, kihűlés után mehet a polcra.

    előzmény:
    gitta58 (4)
    2013-05-23  08:26
  10. Torolt_felhasznalo_953497
    Torolt_felhasznalo_953497
    2013. május 23. 08:496.
    Rebarbarával vegyesen szeretem, a legjobban, de ízlés dolga a NoSalty ír pár receptet, válogass.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47
  11. 2013. május 23. 08:485.

    Egyszerű, gyors, finom...

     

    http://www.nosalty.hu/recept/szupergyors-eper dzsem

     

    évek óta így készítem..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47
  12. 2013. május 23. 08:264.
    Elárulod a receptjét is?
    előzmény:
    sherpa01 (2)
    2013-05-23  05:23
  13. 2013. május 23. 08:103.
    szia én 3:1 ben lekvár zselésitöt vagy dzsemfixet szoktam használni és ehez kevés cukor kell és ha csak a fele gyümit turmixolod akkor maradnak benne nagyon guszta nagy gyümik az én családom imádja minden féle gyümivel évek ota használom csupa +++ sok sikert hozzá
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47
  14. 2013. május 23. 05:232.
    Én dzsemnek teszem el minden évben. Tegnapelőtt tettem el épp pezsgős és pezsgős-csokis eperdzsemet. Nagyon finom lett! :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_793872 (1)
    2013-05-22  23:47

Címlap

top