Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Óriás trambulin, milyen?

Sziasztok!
Elsősorban fejlesztés céljából vettem egy kisebb, 130 cm-es trambulint. A gyerekeknek nagyon bejött. :) Ez a méret viszont csak a páros lábbal való ugráláshoz elég, így gondolkodom egy jóval nagyobban.
Azoktól kérnék segítséget, akiknek 4m vagy esetleg még nagyobb átmérőjű trambulinjuk van: érdemes mevenni, vagy ha a kertben áll, akkor már kevésbé vonzó, mint a játszóházakban?
A másik, hogy legalább mekkora átmérőjűt javasoltok arra, amiben már bravúrkodni is lehet és nemcsak gyereknek, hanem felnőttnek is? (Pl.: a levegőben átfordulni.)
Köszönöm előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatát! :)
Na igen, az időjárás viszontagságai ellen sehogy sem lehet védekezni.
A kicsi trambulin rugótakarójának a színét már az első szezonban teljesen megette, de más baj nincs vele.
Arra vagyok a legkíváncsibb, hogy ez a nagy, majd mennyire lesz rugalmas? Mert a mostani, ami hivatalosan 140-es azért nem egy nagy szám... :S
Amúgy Ti is elcsábultok egy kis ugrálásra, vagy kizárólag csak a gyerekek használják? :)
Nálam azért a döntésben (hogy beruházzak-e a nagy méretűre?) az is sokat számított, hogy mozgásfejlesztésre és koordinációs kézség javítására is nagyon ajánlják.
Bocsánat! :)
jav.: Csampi
Szia Csanpi!
Köszi a hsz.-t, ez nagyon jól hangzik. :)
Én is úgy gondolom, hogy bizonyos szabályokat fel kell állítani és nagyon jó, hogy a gyerkőcök tartani is tudják. ;) Igen, Nálatok még tényleg picik, viszont ezek szerint nagyon ügyesek, hogy szót fogadnak. Ezen a téren nálunk sem lesz gond, már nagyobbak a gyerekek.
Pont gondoltam arra én is, hogy a védőhálót nem tépi le a szél??
Én is 4m-est rendeltem, már várom, hogy milyen lesz?!? ;)
Ezért is érdeklődtem, mert pl. a biztonsági előírásokról fogalmam sem volt. Ha körben meg kell lennie a + másfél méternek, akkor ez már el is döntötte a dolgot...
Összesen lenne 5,5-6 m hely, aztán már diófa, ruhaszárító....
Fűre lehet tenni, vagy a kisebb egyenetlenségek miatt nem biztonságos?
Mert ha csak térkő jöhet szóba, akkor sajnos a 396-osról is le kell mondanunk...
Az mit jelent, hogy passzentosan? A felállítási útmutatóban benne van, hogy a trambulin körül egy kb. 1,5 m széles biztonsági sávot is kell hagyni. Azt is beleszámoltad? (Nyilván senki nem fogja ellenőrizni, de pl. a felállításhoz is kell helynek lenni.)
Nekünk ez a negyedik szezon, hogy megvan és még mindig rendszeresen használják a gyerekeink (a vendégekről nem is beszélve). Rendesen meg tudja dobni őket az ugrófelület. (Mi télire kint hagyjuk a kertben a vázat, csak a többit szedjük le és csomagoljuk el.)
Szerintem menjetek el egy sportboltba (pl. Decathlon), ahol fel vannak állítva a különböző méretű trambulinok és próbáljátok ki.
Köszi!:)
Passzentosan beférne a közel 5m, de a hsz-ek alapján már úgy gondolom, hogy elég lesz a 4m. Ill. pontosan a 396-os. Igaz ez teljes átmérő és nem az ugrófelületé, de szerintem így sem lesz kicsi. :)
Köszi, jöhet a privi! Én az "S" betűsre gondolok.
De kíváncsi vagyok...
Miért nem érdemes 4 m-nél nagyobbat venni? Nem lehet kihasználni a + területet?
Csak azért gondoltam nagyobbra, hogy biztonságos legyen. Senki sem érkezzen a levegőből a rugókra!
De tényleg semmi tapasztalatom nincs, csak látatlanban kalkulálok.
Ha már a 4m-es is megfelel azokra a célokra, amikre szeretném, akkor semmiképp sem szeretnék nagyobbat!
Én is úgy gondoltam, hogy akkor legalább 4m-esben érdemes gondolkodni. De van még közel 5m-es is...
Egyébként mondjuk egy 3 m-es mennyire rugalmas?
Mert a 130-asunk, azért nem az igazi... A szaltónak nemcsak a helyhiány lenne akadály.
Köszönöm Mindenkinek! :)
Na igen: én is tartok attól, hogy a varázs a kertben már sokkal kisebb lesz. Ahhoz meg drága, hogy kihasználatkanul álljon, vagy esetleg szétszerelve a garázsban... Persze a puding próbája az evés.
Én élvezném az biztos, de nem magamnak venném.