Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Após-anyós gondok

jamie24
Létrehozva: 2013. július 27. 18:46

Bölcs tanácsra vágynék:)

 

Adott egy évek óta tartó após-anyós konfliktus. A helyzet kb ott tart, hogy egymáshoz sem szólunk már, viszont egy telekre építkeztünk, így nap mint nap látjuk egymást, így állandó feszültség és nyomasztó légkör vesz körül a saját otthonomban!

Férjem engem okol a kialakult helyzetért, nem mondom, hogy nem vagyok ludas a dologban, de egyetlen olyan megnyilvánulásom sem volt, amiért évek óta köpködniük kellene rám, de volt, hogy após elküldött melegebb éghajlatra, mert mertem megjegyezni valamit (pl: ne vasárnap 6 órakor nyírja a füvet az ablakom alatt., hisz az az egyetlen szabadnapom, amikor 9-ig alhatnék..).

 

Csöndes kislányként kerültem 10 éve a családjukba, de közben felnőtt nő, majd feleség lettem. Évekig visszafogtam magam, és sosem tettem szóvá nekik semmit se, ha valamivel megbántottak vagy nem tetszett volna.Anyósék úgy vélik én totál kifordultam magamból, pedig milyen aranyos kislány voltam, nagyon szerettek régen. Amikor Feleség lettem  valóban kinyílt a szám, hiszen teljes jogú családtaggá váltam, már mertem venni a bátorságot és kifejeztem sok dologban a nem tetszésemet (pl: kopogtassanak ha bejönnek hozzánk, a házasságkötésünk előtt csak jöttek-mentek, folyton ránk rontottak,kiugrasztottak a házból, hogy mit kell rögtön a ház körül tenni. Ez volt konkréten az 1. feketepontom,anyós ekkor vérig sértődött, hogy ő építette két kezével a házat ahol élünk, hogy jövök én ahhoz, hogy megmondjam neki, hogy kopogjon...)

 

Türelmes vagyok nagyon, de voltak ismétlődő helyzetek, amikor a 10. "beszólás, bántás" után már nem tudtam visszafogni magam és elmondtam a véleményemet. Persze anyóséknak soha nem tetszett a véleménynyilvánításom, hisz nekem semmiben sem lehet igazam, csak nekik, ők a csöndes, "szófogadó" kislányt szerették, akinek még 17-18 évesen oszthatták az észt.

 

Elismerem, hogy nem mindig találtam el a megfelelő hangszínt (sokszor flegma tudok sajnos lenni-de ezt a fáradtság hozza ki belőlem, valahogy minden konfliktus helyzetben hullakimerült voltam), illetve ha valamiért nem szóltam, akkor látványosan elkezdtem "húzgálni a számat". Ez az évek alatt kiverte a biztosítékot...

Őszintén mondom, hogy sosem akartam velük tiszteletlen lenni, hisz ha nem lennének akkor a párom sem lenne nekem! Sosem gyűlöltem őket, most is szeretném én őket, de úgy érzem, hogy én nem tettem semmi olyat amit ne lehetne megbocsájtani, nem érdemleg meg ezt a viselkedést.

 

2 éve már volt egy békülésünk, após átjött hozzám beszélgetni a fűnyírós jelenet után, 2 hónapig bírta, hogy hozzám se szóljon, én pedig úgy voltam vele, hogy neki kell bocsánatot kérnie, amiért így reagálta le a jogos mérgelődésemet. Persze a beszélgetés arról szólt, hogy én kifordultam magamból, fejembe szállt a 2 diploma, a jó munkahely...mivel már nem vagyok többé az a szerethető kislány, aki voltam, ők már nem fognak többé szeretni engem, de azért felejtsük el a történteket, ha visszaváltozok azzá, aki voltam, akkor fognak szeretni.....

 

Ezek után volt egy kisebb normális időszak, majd következett anyóssal a konfliktus, mert amikor 2 hétre ágyba került (mint utólag kiderült sztrókkal-2 hónap után diagnosztizálták!), akkor ő olyan beteg volt, hogy nem emlékezett a látogatásaimra, amiért annyira haragudott rám, hogy ezért félévig alig szólt hozzám úgy megsértődött. Ezt a konfliktust is megbeszéltük, elmondtam neki(miután sógorom elmondta, hogy miért haragszik rám anyós, sokáig nem is tudtam ugyanis), hogy én többször voltam nála látógatóban, mindennap érdeklődtem felőle, de olyan beteg volt, hogy ő erre nem emlékszik és kértem, hogy ne haragudjon rám azért, ami nem is úgy történt. A férjem akkor maximálisan kivette az ápolásból a részét, ő főzött rá, ő gondozta az anyját, míg én mindennap túlóráztam! Persze anyós azóta sem emlékszik a látogatásaimra, nem tud megbocsájtani.

 

Férjem nem fog beavatkozni a konfliktusunkba,  mert szerinte ez az én harcom az anyjáékkal, rá persze semmiért sohasem haragszanak, csak nekem nem tudnak semmiért se megbocsátani, elköltözni sem akarunk, a kerítést már kezdjük építeni a 2 ház közé, de persze ebből még nagyobb a balhé, mert ezzel felhúzzuk a kínai nagyfalat-szerintük még jobban el fogunk zárkózni!

 

Nagyon makacs és roppant sértődékeny/haragtartó emberekről van szó. Az utóbbi 1 évben próbáltam "meghúzni" magam, de a múltkori balhé egy "NEM!" szóból robbant ki, após kérdésére kapásból rávágtam, hogy NEM!, hiszen olyan dolgot kért, amit százszor megbeszéltünk, hogy NEM, de mivel én mondtam ki, nem a férjem, egyből robbant is a "hidegháború":(  1 hónapja már köszönni se köszön nekem (ez amúgy általános, hogyha van valami bajuk velem hónapokig nem köszönnek, nem szólnak hozzám se!). Mit tegyek? Bánt a helyzet, mert úgy érzem, hogy megbocsájtható dolgokat vétettem ellenük, nem érdemlem meg azt, hogy így viselkedjenek velem:( Mindennap ez foglalkoztat, hogy hol hibáztam, hogyan tehetném jóvá. Nem tudom mi tévő legyek?

 

Sikerült már valakinek hasonló após-anyós konliktust megoldani?Mit tanácsoltok???

 

Igazság szerint félek átmenni hozzájuk leülni beszélgetni, mert lehet meg se hallgatnának, vagy kiosztanának...de akkor hogy lépjek túl mindezen?Hogy legyen béke és harmónia körülöttem?

 

Segítsetek!!!

 

  1. 2013. július 31. 20:35173.

    Most egy kicsit az anyósod-apósod szemszögéből vizsgálnám meg a kérdést, saját példámmal illusztrálva:

     

    Rettenet sok munkával és temérdek lemondással már alig 30 évesen eljutottunk férjemmel arra, szintre, hogy egy elegáns kertes övezetben egy 150 nm-es kertes családi házunk volt/van szép nagy telekkel.

     

    Most 17 évesek az ikreink. Ha bármelyiknek is úgy alakulna az élete, hogy feleségével, férjével velünk kényszerülne lakni, semmi akadálya nem lenne.

    Ha az idő múlásával azt kérnék, hadd építsenek a telkünkre egy kisebb önálló lakást arra is áldásunkat adnánk, hisz az nekünk semmibe nem kerülne, csupán egy gesztus.

    A gyerekek építenének azt, amit szeretnének, legyen az tetőtér vagy egy különálló épület, segítenénk azzal, hogy lehetőséget adunk nekik. Ez egy normális családban szerintem nem is kérdés.

     

    De ha idővel úgy döntenek a fiatalok, hogy mégis máshol élnének, szívesen azt is elfogadnánk.

    De, hogy tőlünk kérjék akkor az általuk óhajtott és felépített lakrészük árát, azt nonszensznek tekinteném!

    Nem a mi kérésünkre, nem a mi kényelmünk, vagy hasznunk reményében történt az ingatlan „fejlesztés”, hanem a gyermekeim határorzott óhaja volt.

    Honnan a csodából fizessem én meg utólag az ő költségeiket?

     

     

    De elmondhatom neked, hogy a külön háztartásban élő öregekkel sem problémamentes az élet.

    Nekem semmi bajom velük, de hidd el igaz az, hogy ahogyan öregszenek úgy lesznek egyre gyerekesebbek és egyre több és több türelem kell hozzájuk!

    Mint ahogyan nekik is sok munka, fáradság és türelem volt felnevelni bennünket!

    előzmény:
    Hoborc (141)
    2013-07-30  10:49
  2. 2013. július 31. 20:12172.

    Egyetemi alapképzés és egyetemi mesterképzés.

     

    Nem nevezném 2 diplomának, mert akkor minden anno egy egyetemet elvégzett,  akkor 1 diplomát szerzettet, ma 2 diplomásnak kellene tekintenünk. Ami persze nem így van. 

    előzmény:
    jamie24 (167)
    2013-07-31  15:00
  3. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 31. 18:34171.

    Nem kell azért átesni a ló túloldalára sem, olyanért nem kell és nem is szabad neked/nektek bocsánatot kérni, ami egyértelműen az apósodék sara! De arra törekedjetek mindig, hogy ne maradjon annyiban, ha valami konfliktus van, beszéljétek meg. Akár másnap, akár harmadnap. De a legcélravezetőbb az, hogy akkor azonnal megpróbáljátok tisztázni a dolgokat, amikor felmerülnek.

     

    A leírásod alapján jól sejtettem, hogy tekitélyelvűek az apósodék, nem egyszerű az ilyen emberekkel, de nem is lehetetlen a jó kapcsolat! Én úgy tapasztalom saját Apukámon, hogy ha kicsit legyezgetjük a hiúságát néhanapján, akkor kenyérre lehet kenni. Nem nyalizásról beszélek, biztosan te is tudod, hogy mik azok a dolgok, amikre apósod büszke, ha észreveszitek és megdícséritek érte, akkor talán kicsit meglágyul ő is. 

    előzmény:
    jamie24 (169)
    2013-07-31  17:07
  4. 2013. július 31. 17:28170.

    "mert félek attól, hogy nem tudom elmondani ami bánt..."

     

    Írd le. Add át a levelet, és ott előtted olvassa el, látod az arcát közben, és utána már könnyebben fog menni a beszéd. 

     

    előzmény:
    jamie24 (167)
    2013-07-31  15:00
  5. 2013. július 31. 17:07169.

    Lehet nem mérgesedett volna el ennyire a kapcsolatunk, ha ezeket a nézeteltéréseket csírájában kezeltem volna egy bocsánatkéréssel, elvégre: okosabb enged... de sosem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle!

     

    Ráadául én nem is vagyok haragtartó, így magamból kiindulva mindig úgy gondoltam, hogy ami tegnap történt az a múlté és ne foglalkozzunk vele... aztán mindig arra eszméltem, hogy eltelt gyorsan 2 hónap és még mindig ment a duzzogás...  most is azért kerültek előtérbe ezek a többéves sérelmek, mert az egyik rokon, akiknek kipanaszkodták a szülők magukat visszamondta, hogy min vannak megsértődve még mindig és pl: a fűnyírós eset még mindig terítéken volt, ami miatt bocsánatot kértem akkoriban...

     

    Most nagyon magamba néztem és nagyon sajnálom, hogy nem kértünk rögtön bocsánatot minden eset után, és ennyira egyszerűen lehetett volna kezelni a konfliktust....bár tényleg olyan emberek a szülők, hogy mindenki "fél" tőlük, mert nagyon erélyes-indulatos emberek, szóval 1-1 vita után jobb nem az utukba kerülni, mert félő volt, hogy  képletesen ránk döntik a házat...

     

    Na mindegy utólag már úgyis mindegy, de ajövőt tekintve, ha sikerül rendeznünk a helyzetet nem felejtem el abocsánatkérést!

     

    Köszi, hogy felnyitottad a szememet!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (168)
    2013-07-31  15:27
  6. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 31. 15:27168.

    Minden családban adódnak tényleg kisebb-nagyok gondok, de a durcizás, a nem szólok hozzád (és annak tűrése is!) nagyon sokat ront a helyzeten, csak elmérgesíti, nem oldja fel! Tudom, hogy falun még sokkal inkább érvényben van ilyen családi felállásokban a korból és pozícióból adódó tisztelet megkövetelése, én is falusi vagyok. Apukám a család feje, Anyukám pedig a nyaka. Tehát mi is odafigyelünk a velük való kommunikációra, amit esetleg egymás között megengedünk, azt velük szemben nem feltétlenül. Csak tudni kell, hogy ezt hogyan rendezd el magadban. Elrendezheted úgy is, hogy ezzel a jogaid sérülnek és ennek megfelelően örök lázadással állhatsz hozzájuk. De fel is ismerheted, hogy ez nem feltétlen ellened irányul, hanem ők ebben nőttek fel (talán még a saját szüleiket is magázták!), ebben élték le az egész életüket, nekik esetleg még azt is nehéz megemészteni, hogy a menyük egy kétdiplomás kis nő. Sokan érzik így az ő generációjukból. Csak próbálj meg néha kicsit az ő fejükkel is gondolkodni!

     

    Még egy tanács: bocsánatot kérni nagyon emberi és felemelő cselekedet. Pláne, ha tudod, hogy ez a másiknak sokat jelent. Nem szégyen beismerni a hibáinkat és főleg nem szégyen kimondani ezt, a másik tudtára hozni, hogy átgondoltad a dolgokat és felismerted, hogy nem úgy kellett volna. Sokan érzik a bocsánatkérést megalázónak, pedig nem az. Sokkal megalázóbb több embernek méltatlan helyzetben vergődni a bocsánatkérés elmaradása miatt. Apósod a kora miatt nehezen teszi meg, illetve valószínűleg úgy is érzi, hogy a családon belüli pozíciója sérülne ezzel, de ha nem is teszi meg és esetleg látod rajta, a cselekedeteiben, hogy kimondatlanul is, de békejobbot nyújt, fogadd el. De ha legközelebb te jössz arra rá, hogy megbántottad őket valamivel, ne szégyellj tőlük bocsánatot kérni!

    előzmény:
    jamie24 (167)
    2013-07-31  15:00
  7. 2013. július 31. 15:00167.

    scorpionqueen

     

    Teljesen igazad van mindenben!  Átgondoltam, amiket leírtál és valóban az egész családban kommunikációs zavar van. Tudom, hogy sokszor hibáztam, mert a mondanivalómat nem a megfelelőképpen mondtam el. Nyilván sokszor hamarabb beszéltem, minthogy végig gondoltam volna, hogy nekem hogy esne a mondókám...

     

    Valószínűleg ez lehet mindennek a hátterében. A rosszul közölt sérelmeket Apósék túlreagálták, és a "nem szólok hozzádat" választották, a párom  meg a földbe dugta inkább a fejét, minthogy megbeszéljük a problémákat...persze nyilván énsem tettem semmit, mert nem tudtam, hogy mégis hogy álljak eléjük, hogy mondjam el a mondandómat, hogy abból ne jöjjek ki még rosszabbul, ne legyen belőle még nagyobb sértődés!

     

    Valószínűleg nem tudok velük (sem) megfelelően kommunikálni, elég csöndes családból származom, sosem kommunikáltunk valami túl sokat, nem is szeretek sokat beszélni, ezért is óckodtam anyolcszemközti megbeszéléstől, mert félek attól, hogy nem tudom elmondani ami bánt...

     

    Köszönöm amiket írtál!

     

     

     


    felicienne: BSc. + MSc, 2 papír=2 diploma A Bsc. főiskolai végzettségnek feleltethető meg, de Egyetemen szerzett Bsc. az egyetemi végzettség.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (162)
    2013-07-31  11:45
  8. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 31. 13:37166.
    Ez is igazi diploma. EU-s követelmény, más országokban is így van.
    előzmény:
    felicienne (165)
    2013-07-31  13:24
  9. 2013. július 31. 13:24165.

    Koszi.Az en idomben meg maskepp volt. Diploma volt , igazi.

     

    Vicces, hogy egyetemi vegzettsegnek mondjak ezt is.  

     

    Es BSC mellett lehet szerezni "masoddiplomat"?

    Vagy ket fel semmi kiad egy egesz semmit? 

     

     

     

    előzmény:
    KN18 (164)
    2013-07-31  12:22
  10. 2013. július 31. 12:22164.

    Valószínű BSC.

    Tudod mostmár úgy van az egyetemeken, hogy jár 3 év bsc- re aztán meg 2 év MSC, már aki akar és meg van hozzá a megfelelő eredménye.

    Valamikor a 3 év az volt a főiskola az 5 éves meg az egyetem. 

    előzmény:
    felicienne (163)
    2013-07-31  11:54
  11. 2013. július 31. 11:54163.

    3 eves egyetem? Az meg micsoda?

     

    előzmény:
    jamie24 (109)
    2013-07-29  08:17
  12. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 31. 11:45162.

    Nézd jamie, a szülőkkel való együttélés, vagy a túl közeli kapcsolat nagyon embertpróbáló. Még akkor is az tud lenni, ha egyébként jó a kapcsolat, hiszen simán előfordulhat, hogy éppen nincs kedve egyik félnek beszélgetni, együtt enni, együtt lenni, de mégis megteszi, ha ettől a szülők jól érzik magukat. 

     

    Ezek a típusú együttélések mindig kompromisszumokhoz vezetnek. Ára van annak, hogy a szülők könnyebbé teszik a fiatalok elindulását az életben, hogy nem nektek kellett megvenni a telket, amire épült a ház. Az együttélés az ára és ezzel együtt minden gond, ami hol kisebb, hol nagyobb. Ezt az árat nem az fizeti meg, aki biztosítja a kényelmet, hanem az, aki igénybe veszi. Ha nem jutottok dűlőre az anyósodékkal, akkor azt kell mérlegelnetek a férjeddel, hogy tovább is hajlandóak vagytok-e fizetni ezt az árat, vagy fizettek egy még nagyobbat azzal, hogy elköltöztök. 

     

    A megfelelő kommunikáció a ti esetetekben nagyon fontos. Én továbbra sem azt látom, hogy annyira őszinte volt a két nappal ezelőtti "köszöneted" itt, akárhogyan olvasom, kioktató és lekezelő volt számomra is. Pedig azt írod, nem volt ilyen szándékod. Lehet, hogy hasonló kommunikációs zavarok miatt jutott ide a kapcsolatotok is az anyósodékkal. Tudnod kell, ismerned kell őket, hogy náluk mi az, ami viccesnek számít, milyen stílusú kommunikációval tudtok érdemben megbeszélni egy problémát. Én sem poénkodok ugyanúgy a szüleimmel, mint a barátaimmal, mert ők azt nem szeretik. Kicsit gondold át ezt, a kommunikáció nagyon fontos, néha sokkal több jelentősége van annak, hogy hogyan mondasz valamit, mint magának a mondanivalónak. 

    előzmény:
    jamie24 (158)
    2013-07-31  09:35
  13. 2013. július 31. 10:10161.

    Egy próbát mindenképpen megér!

     

    Mi laktunk szülőkkel (tetőtér), nem volt gond, meg tudtuk beszélni már az elején az együttélés feltételeit (igaz tudtuk, hogy ideiglenes állapot), de alapvetően jobbnak láttuk a különköltözést.

    Nem a szülők miatt költöztünk, hanem eleve így akartuk.

     

    Így is sokat segítettek, örültek a boldogságunknak, természetesen láttuk, éreztük, hogy nehéz ez nekik. Pedig csak egy órányi autózásra lakunk tőlük, nem olyan vészes. :)

    Most már megszokták, jó így mindenkinek. 

     

    De sokaknak működik az együttélés és pozitívan éli meg. Erre kell törekedni. 

    Engem érdekelnek a fejlemények, ha nem is e topikban, akkor priviben írd meg légyszi, hogy mi lett a beszélgetés eredmények. 

    Minden jót!

    előzmény:
    jamie24 (159)
    2013-07-31  09:41
  14. 2013. július 31. 09:57160.
    Köszönöm a sok hozzászólásodat és hogy időt nem sajnálva válaszoltál nekem! Tanulok belőle!
    előzmény:
    hus (151)
    2013-07-30  19:14
  15. 2013. július 31. 09:41159.

    Nagyon köszönöm cabron a hozzászólásodat!

     

    Napok óta beszéljük a férjemmel a cselékvési tervet, ő eddig nem látta/nem figyelte az én szemszögemet. Le fogunk ülni a szülőkkel megbeszélni a doglokat és abban is megállapodtunk, hogy ha nincs pozitív irányú változás, vagy eleve nem is hajlandóak leülni megbeszélni a problémákat, akkor el fogunk innen költözni, ahogy Te is tanácsoltad!!!

    előzmény:
    cabron (157)
    2013-07-31  09:23
  16. 2013. július 31. 09:35158.
    scorpionqueen!
    Azzal indítottam a hsz-emet, hogy bocsánatot kértem, amiért én nem tudtam a hétvégén a gép előtt ülni, és megköszöntem a sok tanácsot...nyilván szándékosan írtam, amit írtam, hogy vegye az észre magát, akinek szólt (pl: Lillaréka, aki már a többéves korábi hsz-eimben kutakodott a hétvégén....), hogy nem elhúztam, mint a "vadliba", nem "kamu" a sztori, meg nem más felhasználónévvel kezdtem írogatni magamnak (...? van ilyen egyáltalán?), mint ahogy feltételezték.. Most is csak MEGKÖSZÖNNI tudom azoknak a hozzászólását, akik jószándékból segíteni akartak! -ezt őszintén írom!! Sajnálom, ha valaki úgy érzi, hogy lekezeltem, ki akartam oktatni-nekem nem volt ez szándékomban! Volt, aki bocsánatot is kért, azért mert egyből rosszat feltételezve a továbbköltött sztorira reagált... 
     
    Hálás is vagyok azoknak akik nem ferdítették el amiket leírtam,  illetve nem "költötték" tovább,...és valóban tanácsot akartak adnak! Ezekből sajnos igen kevés volt! Köszönöm mindenkinek, hogy időt szántatok a problémámra!!!!  Tudod többször is elolvastam mindenki hsz-ét és döntően egyből elítéltetek! Olyanokat kaptam, hogyén milyen hálátlan vagyok, kiskirálykisasszony...persze nyilván nagyon nehéz objektíven leírni ezt a helyzetet...  Sajnálom, hogy egyesével nem tudtam reagálni a segítő hsz-ekre, majd összefoglalom miket szűrtem le!
     Nyári szünet van, minden szakember (pszichológus, mediátor stb), akihez tudtam volna segítségért fordulni szabadságon van, egy hirtelen ötlettől vezérelve indítottam topikot, hogy hátha tud valaki hasznos tanáccsal ellátni, netán saját tapasztalatból kiindulva, hogy hogyan lehet megoldani egy ilyen/ehhez hasonló konfliktust! Már belátom, hogy semmi értelme nem volt ide írnom, egy másik topikban közel 100 olyan hozzászólást kaptam, ami csak építő jellegű volt...szakembert ajánlottak/ konfliktuskezelési könyveket/tréningeket + rengeteg hasznos tanácsot.. nyilván más habitusú/életszemléletű emberek...  Hálás vagyok, mert sok mindenre rávilágítottatok. Egyértelmű, hogy magamban is keresem a hibát, tisztában is vagyok velük. Nyilván "fel kellene nőnöm", mert eddig nem vállaltam be a nyílt megbeszélést, hagytam, hogy eddig húzódjon!
     Folyamatosan szűröm le a tanúlságokat!
     
     
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (150)
    2013-07-30  19:06
  17. 2013. július 31. 09:23157.

    Szia!

     

    Végigolvastam a hozzászólásokat és elmondanám a véleményemet.

     

    Voltam szülőkkel együttélős helyzetben, és értem mi a problémád, alapvetően igazat is adok neked.

     

    Nem korrekt a férjed szüleitől, arra hivatkozva, hogy felnevelték a férjedet, hogy mindent megadtak neki, hogy telket biztosítottak számára, segítekket az építkezés során stb. "körbepisilni" a ti szférátokat,  mint sajátjukat.

    Egy szülő, ha segíti a gyerekeit, azt önzetlenül tegye, vagy ne segítsen. Szerintem.

     

    De!

    Neked tisztelned kell őket, meg kell próbálnod félretenni egy kicsit az egódat (ez nagyon fontos az együttélés során), elfogadni azt, hogy ők leéltek több, mint egy fél életet úgy-ahogy, amin nehéz változtatni. 

    Ezen komolyan gondolkodj el, higgadj le, beszélgessetek a férjeddel erről, majd négyen üljetek le és rágjátok át a problémákat.

     

    Az apósod is másképp fog reagálni, ha normális hangnemben, normális stílusban mondjátok el a problémákat.

    Flegmázva, szájhúzogatva, "poénnal elütve" (ami egyébként nem volt vicces, hanem nemes egyszerűséggel bunkó beszólás), nem kommunikálhatsz azokkal az emberekkel, akiknek a férjedet, a lakhatásodat köszönheted!

     

    Mondjátok el nekik, hogy rengeteget dolgoztok, hogy normális életetek legyen, netán gondolva a későbbiekre, ha nekik támaszra lesz szükségük, meg legyenek alapozva a feltételek (anyagi, személyi) stb, stb, és próbálják megérteni, hogy az időbeosztásotok nem tud olyan lenni, amilyen az övék, meg úgy egyáltalán szeretnétek tőlük leválva élni az életetetket.

    Legyen egy biztonság mindkettőtöknek, hogy ott vagytok egymás mellett, és próbáljátok meg nem azt nézni, hogy ki mit csinál, vagy mit nem csinál.

     

    Ezeket kellene megbeszélnetek, átgondoltan, higgadtan. Ha így sem működik, akkor el kell költözni, még akkor is, ha problémás és szívás.

     

    Sok sikert!

     

    előzmény:
    jamie24 (1)
    2013-07-27  18:46
  18. 2013. július 30. 20:18156.
    előzmény:
    Lillaréka (155)
    2013-07-30  20:03
  19. 2013. július 30. 20:03155.

    Nézted a dátumot??
    AZT az 55ös hszt, vasárnap irtam..

     

    A véleményem azóta sem változott. 

    A  topikinditónak és a férjének fel kéne nőnie.. A problémájára megoldására ez az egyetlen lehetőség. 

     

    A buksisimogatás és anyós-szidása kórusban nem fog neki segiteni, még akkor sem ,ha 1000darab anyósszidó hszt kap.  Azzal max  saját magát húzza fel még jobban 

     

    A flegmázás és a szájhúzogatás gyerekes viselkedés. 

     

    előzmény:
    ladybird65 (154)
    2013-07-30  19:47
  20. 2013. július 30. 19:47154.

    Hú, de paprikás vagy ma. Minden alkalommal csak támadsz. Pihenj már egy kicsit. A TI azért nem többszörös anyagyilkos, csak problémája van, amit nem tud kezelni. Egyébként meg nekem senki ne mondja magáról, hogy ő még soha nem volt flegma és nem húzta a száját..... (bár tudom, ide csak tökéletesek írnak). De te nagyon leragadtál ennél a két dolognál. A topic egésze azért ennél sokkal többről szól.

     

    előzmény:
    Lillaréka (55)
    2013-07-28  10:10
  21. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 30. 19:35153.

    Nagyon nem értem az ilyet tényleg. Idejön, véleményeket, tanácsot kér, utána meg olyan stílusban reagál az őt hiányoló hsz-ekre, mintha mi kértünk volna tanácsot tőle.

     

    Az írásbeli megnyilvánulás nagyon sokmindent elárul az emberről, ugyanis ez átgondolható, kijavítható. És elgondolkodtató, ha valaki írásban is így reagál... 

    előzmény:
    Lillaréka (152)
    2013-07-30  19:19
  22. 2013. július 30. 19:19152.
    PONT a stilus miatt használtam a kiskirálykisasszony jelzőt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_979457 (150)
    2013-07-30  19:06
  23. hus
    hus
    2013. július 30. 19:14151.

    Meg valamit!

     

    Soha ne felejtsd el azokat a serelmeket, amit most erzel anyosod es aposod miatt. Tanulj belole!

     

    Abban az esetben, ha a te eleted is ugy alakul majd, hogy a gyermekeiddel jo kapcsolatban akarsz lenni, ezek a serelmek iranyitsanak teged a jovoben rajuk nezve, mert  amit hibanak tartasz a ferjed szulei reszerol , abba  bele ne essetek a ferjeddel, ha ti kerultok hasonlo helyzetben. 

     

    Valamiert az az erzesem, hogy amit anyosodek adtak nektek, azt szeretettel adtak. Maskepp nem is lehetett.

     

     

    Valaszaimat elore  meggondolva, idomet nem sajnalva aldoztam rad sok szeretettel.

    előzmény:
    jamie24 (1)
    2013-07-27  18:46
  24. Torolt_felhasznalo_979457
    Torolt_felhasznalo_979457
    2013. július 30. 19:06150.

    "Ma jutott csak időm vissza-vissza olvasgatni a Topikomat, sajnálom hogy ezen a csodás hétvégén ennyien hiányoltatok a gép elől..de én boldogan pihentem, élveztem a nyarat,hisz VASÁRNAP volt, az egyetlen pihenőnapom!"

     

    Nem lehet, hogy az ilyen stílusú szöveged miatt állnak hozzád anyósodék úgy, ahogy?

     

    TE nyitottál topikot, TE kértél véleményeket, tanácsokat hétvégén. Ehhez képest lekezelően kioktatod azokat, akik ezt megtették. Én a helyedben nem csodálkoznék semmin sem.

    előzmény:
    jamie24 (115)
    2013-07-29  08:59

Címlap

top