Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Öreg kukorica főzése

napersze
Létrehozva: 2013. szeptember 2. 09:52

Sziasztok!

 

Kaptunk öreg kukoricát, hogy főzzük meg,de nekem fenntartásaim vannak a kapott recept elkészítésével kapcsolatban.

Recept:

-le kell morzsolni a kukoricát a csőről,

- megfőzni a kukoriaszemeket,

-ha megfőtt mákkal vagy dióval megszórni.

 

A kérdésem:

Mi lehet az étel neve?

Valóban így elkészíthető az étel? és finom-e?

 

Napersze

  1. 2013. szeptember 15. 11:4836.

    Nem, én nem a magyar fiatal alkotók művét neveztem alpárinak, hanem az ötletedet, hogy minden indok nélkül ideteszed nekem "kedveskedésnek". A polgárpukkasztó, óvodás szintű "alkotásaikat" akkor nevezném alpárinak, ha -ahogy írod udvarias módon- felemelném a fenekem és elmennék megnézni. De nem megyek, mert nem érdekel. Menj te, ahol élsz éppen elég hasonló "alkotás" születik, ki is állítják.  Úgyhogy felesleges ironizálni, hasonlók külföldön is vannak, gyakran a hülyeség onnan érkezik ide.

    Köszönöm a főzési tanácsot, főzök is, bár mellette ezekben a pillanatokban éppen nem a kultúrával foglalkozom.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_814295 (34)
    2013-09-14  22:10
  2. Torolt_felhasznalo_814295
    Torolt_felhasznalo_814295
    2013. szeptember 14. 22:1235.
    De hagyd inkabb a francba a kulturat es fozzel valamit...
    előzmény:
    eda-1952 (33)
    2013-09-14  21:54
  3. Torolt_felhasznalo_814295
    Torolt_felhasznalo_814295
    2013. szeptember 14. 22:1034.

    ????????????????????????

     

     

     

    2000 ota letezik az ARC  oriasplakat palyazat. Kozerzeti kiallitas.

    A mai magyar fiatal alkotok muveit nevezed alparinak....

    Ez az idei kiallitas....

     

    Toljad el a fenekedet az 56-osok tereig , a regi Felvonulasi ter

    előzmény:
    eda-1952 (33)
    2013-09-14  21:54
  4. 2013. szeptember 14. 21:5433.

    Nem, de természetesen látom a feljövő topikokat.

    Ritka alpári képeket tudsz felrakni, ez örömet okoz neked?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_814295 (32)
    2013-09-14  21:46
  5. Torolt_felhasznalo_814295
    Torolt_felhasznalo_814295
    2013. szeptember 14. 21:4632.
    Te azota itt uldogelsz ?
    előzmény:
    eda-1952 (31)
    2013-09-14  21:42
  6. 2013. szeptember 14. 21:4231.
    Azért ez nem ilyen vicces és már politikagyanús.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_814295 (30)
    2013-09-14  21:32
  7. Torolt_felhasznalo_814295
    Torolt_felhasznalo_814295
    2013. szeptember 14. 21:3230.

    Ezért a "románok esznek"-ért Bety kiátkoz téged...))) Egyénként tényleg erdélyi ételnek ismerem, benne van Kövi Pál:Erdélyi lakoma című szakácskönyvében.

     

    A bety !  --------->

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2013-09-02  11:26
  8. 2013. szeptember 2. 17:3329.

    Tökéletes következtetés!..))) Egészségedre!

    Ma már lehet kapni kukoricalisztet, meg sok recept van fenn a neten, enyém sajnos nincs meg. Sok évvel ezelőtt találtam egy cseh (szlovák?) szakácskönyvet a könyvtárban, rengeteg kukoricás süti volt benne, a piskótát kipróbáltam. Frissen nagyon finom volt. Azért nem tettem el későbbiekre, mert estére, másnapra már nem volt olyan jó, mint frissen. De kis adagban érdemes lenne megpróbálni.

    előzmény:
    csutak51 (28)
    2013-09-02  16:24
  9. 2013. szeptember 2. 16:2428.

    Jelentem, megfőztem a puliszkát, sósan, köretnek, tejfölös-tejszínes gombás sült csirkemellhez lesz.

     

    Leírom, hátha valaki kedvet kap puliszkát főzni!

     

    Úgy főztem, ahogy a cikkben van, de a 20 dkg kukoricadarához a dara zacsiján 4-5 dl tejet írt, így a cikk és a zacsi között "igazságot" tettem, az enyémben 5 dl tej+cca 2 dl víz van.

     

    Tettem bele kevés őröltborsot, szerecsendiót, és cca púpos mokkáskanál sót.

    Amikor kész lett, némi vajat és 5 dkg kis kockára vágott sajtot is belekevertem.

     

    Nekem ízlik!

    S beleolvastam megint a cikkbe, és így írja, bizistók: "kalóriaszegény"!

    Úgyhogy az enyémen AZ a hizlaló, amit ráteszek!

     

    (Kis sültszalonnával, és annak zsírján pirított reszelt hagymával kóstolgattam, a gombamártást nem bírtam kivárni!)

     

    Rémlett ugyan nekem is, hogy kukoricvával hízlalják az állatokat, de azok biztosan nem olvasnak cikkeket, és így azt hiszik, hogy hízniuk kell tőle, hát ŐKET ezért hizlalja!

    előzmény:
    eda-1952 (24)
    2013-09-02  12:25
  10. 2013. szeptember 2. 13:1127.
    Na, a túrós puliszkával jártam úgy, hogy lement, körülnézett és....(((  Plusz még utána bedilizett az epém is. A nagylányom sem ette meg másfél éves korában, mikor kinn voltunk egy kis levegőváltozásos hízlalás miatt. A kisebbiknek viszont kamaszkorában nagyon ízlett, köretként is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_667442 (26)
    2013-09-02  12:51
  11. Torolt_felhasznalo_667442
    Torolt_felhasznalo_667442
    2013. szeptember 2. 12:5126.

    Anyám gyakran készített tejes vagy túrós puliszkát. Hát én azt sem szerettem. Ezért az én konyhámból hiányzott a puliszka. Kivéve, amit a férjem főzött halcsalinak. 

     

    Aztán, mikor a lányom felnőtt, és ügyeskedni kezdett a konyhában, kiderült, ő szereti, enni is, elkészíteni is. Habár én most is csak köretként eszem néha. 

     

    És bükkfahamulúgot soha életemben nem láttam. 

    előzmény:
    eda-1952 (21)
    2013-09-02  12:05
  12. Torolt_felhasznalo_667442
    Torolt_felhasznalo_667442
    2013. szeptember 2. 12:3925.
    Én mindig kuktában főzöm a kukoricát. Igaz, csövest. Ilyen szemes, édes, főtt kukoricát ettem gyerekkoromban, nem igazán ízlett. 
    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2013-09-02  11:49
  13. 2013. szeptember 2. 12:2524.
    Amiket ráteszel, azok lehet, hogy nem hízlalnak, de a kukorica...)))) Gondolj a kukoricán szépen felhízlalt baromfikra..)))
    előzmény:
    csutak51 (23)
    2013-09-02  12:13
  14. 2013. szeptember 2. 12:1323.

    Táplálóóóóóóóóó??? Ajajjjjjjj!

     

    Amit betettem linket, abból úgy tűnt, hogy nem hizlaló!

    (Bár lehet, hogy csak ezt akartam belelátni???)

    előzmény:
    eda-1952 (21)
    2013-09-02  12:05
  15. 2013. szeptember 2. 12:1022.

    Szerintem se lehet rossz! Kipróbálom, mindenképp!

     

    (Krumpligancát szoktam csinálni, az is isteni! )

    előzmény:
    régebb_óta_vagyok_az_nlc-n_mint_te (18)
    2013-09-02  11:50
  16. 2013. szeptember 2. 12:0521.
    Ettem. Eredetit, mert nagymama felvidéki volt és ő is szerette, ahogy ott csinálják, meg ettem erdélyit is. Bevallom, nekem nem ízlik és az epém is tiltakozott ellene. Pedig tápláló étel, egyik sógornőmet kukoricakásán nevelte fel anyós, mert más nem evett és kis vékonyka volt.
    előzmény:
    csutak51 (20)
    2013-09-02  11:57
  17. 2013. szeptember 2. 11:5720.

    Talán nemannyira a kukorica lehetett a ludas, hanem aki főzte töltötte túl a kuktát.

     

    Ahogy írtam is, szerintem macerás lehet öreg kukoricát főzni, alighanem tovább főhet meg a babnál is.

     

    Akitől én hallottam -ezer éve- a főzését, az régi cserépkályhában, amiben kiképeztek egy kis sütőt is, csinálta.

    De csak mesélte nekem, hogyan főzi, enni nem ettem még ilyet.

     

    Eda, puliszkát csináltál már?

    Azt hiszem, e szerint fogom megcsinálni:

    http://hvg.hu/panorama/20110407_vilag_legegy szerubb_receptjei_puliszka

     

    Köretnek, és dúsítom némi sajttal. Rossz nem lehet!

    előzmény:
    eda-1952 (17)
    2013-09-02  11:49
  18. 2013. szeptember 2. 11:5319.
    Hát Erdélyben. Vagy itthon erdős faluban esetleg. Azt hiszem én is inkább maradok a konzervnél.
    előzmény:
    csutak51 (13)
    2013-09-02  11:39
  19. 2013. szeptember 2. 11:5018.

    Szoktam máskor is enni, én szeretem.

    Mi töltött káposztát is szoktunk csinálni, kukorica darával. (rizs helyett)

    előzmény:
    csutak51 (16)
    2013-09-02  11:46
  20. 2013. szeptember 2. 11:4917.
    Hú, Csutak, nekem 2 kuktám van és ritka nap, hogy egyiket sem használom...de kukoricát nem mernék benne főzni, mint ahogy pl lencsét vagy sárgaborsót sem. Egy felrobbant kuktáról hallottam életemben, s abban is kukorica főtt. (igaz, az csöves volt, de mégsem merném utánozni)
    előzmény:
    csutak51 (8)
    2013-09-02  10:54
  21. 2013. szeptember 2. 11:4616.

    No és ízlett?

    Nemrég vettem egy zacsi kukoricadarát, és tervezgetem a puliszka-főzést!

    (Egyszermindentkikellpróbálni-alapon)

    előzmény:
    régebb_óta_vagyok_az_nlc-n_mint_te (12)
    2013-09-02  11:36
  22. 2013. szeptember 2. 11:4415.

    Az nem puliszka volt, hanem polenta!

    (csak viccelek, ugyanaz az étel, de olaszok így hívják)

    előzmény:
    régebb_óta_vagyok_az_nlc-n_mint_te (12)
    2013-09-02  11:36
  23. 2013. szeptember 2. 11:4214.

    Szerintem várd meg a hűvösebb időt!

     

    Ha akkor főzöd gáz/villanytűzhelyen, is sok energiát fogyaszt, de legalább kicsit bemelegszik tőle a konyhád!

    előzmény:
    napersze (10)
    2013-09-02  11:09
  24. 2013. szeptember 2. 11:3913.

    Bükkfahamulúgot???????

    Azt hol lehet venni vajon??

    előzmény:
    eda-1952 (11)
    2013-09-02  11:26

Címlap

top