![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
B vitamin
![Mona-Liza](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Sziasztok. Légyszives segítsetek. B komplex vitamint szeretnék szedni, de sajnos volt egy refluxos problémám is, ez miatt nem tudok lenyelni semmiféle gyógyszert illetve darabosat. Viszont a vitaminra szükségem lenne. Az a kérdésem, hogy feloldhatom-e egy kis vízben a vitamint és úgy veszem be. Nagyon sok gyógyszerre rá van írva, hogy egybe kell lenyelni, de erre vonatkozólag nem találtam semmit.
Köszi a válaszokat.
Milyen jóindulatú emberek vannak........
Mona-Lisa, a rosszindulatú, negatív megjegyzéseket ugord át. Én még egy dolgot megnézetnék a helyesben. A Candida gombát.
Gyógyulást és mindenképpen menj a megfelelő szakemberhez.
En nem diagnostizaltam csak asszocialtam. Kulonben meg ha egy TI ilyen tajekozatlanul fafeju igencsak megerdemel/ne egy sokkolast .
Meg akartam hivni masokot , hogy tartsunk egy "konzilumot" , de azt mondtak Ok az nlre nem jonnek
B.kker, legalább ne lógna ki ennyire a lóláb... :-s
Talpráktól kezdve rigócsőrdaganatig MINDENRE jó a béltiszttás...?
Tehát reflux esetén a féceszt nem tolja fel az illető torkába?
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_fekete.gif)
Ja, hogy az amúgy se megy fel?
konzultálj erről kisgondban olvtárssal - ő szereti folyton a produktumát vizslatni...
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/nevetos_fekete.gif)
Beteges dolog ez a méregtelenítés meg colon cleansing - másrészről meg parasztvakítás, és lehúzás.
NE reklámozott marhaságot!
Részemről lezártam ezt a hülyeséget. Én nyitottam egy segítségkérő topikot, amit meg is kaptam, ez a fontos. Az, hogy miért/hogy lett a Mona-Lizából Ninja, nem tudom, de már nem érdekel, mert ennek kb 3 éve. Ha téged ennyire izgat, kérdezd meg a NLC-t.
További jó beszélgetést.
Üdv Ninja-Mona-Liza
Ezelott meg kolonixnek hirdettel. Azzal a nevvel vagy porral mi volt a bibi ? Miert tunt el ? Most jobban megy az uzlet az uj nevvel ?
Itt is Te
És látsz ott dátumokat?
Nem fogok neked magyarázkodni mert nem akarok, de ezt azért utoljára még elmondom. Regisztrációnál Mona-Liza-ként regisztráltam. Aztán az összes hsz-om Ninja-ként jelent meg. Hogy miért és hogyan azt nem tőlem kéne megkérdezni, nem én vagyok a rendszergazda és az üzemeltető.
Akkor hogyan lettél Ninja-ból Mona Liza...???
Én 13 kg-ot fogytam másfél-két hét alatt, szerintem nekem sem maradt semmi tartalékom.
ööö.... hová lettek a hsz-aim...?
Beírom a keresőbe, hogy Ninja - erre kidobja Mona Liza hsz-okat...
Csak én nem értem, hogyan történhet ez...?
Akkkor ne nyiss topikot, és főleg ne olvass hozzászólásokat.
Dugd a fejedet továbbra is a homokba.
Agyameldobom!
Öööö.... egy hét alatt lefogytál tizenhármat, és a topiknyitástól számítva híztál hatot...???
Grimm vagy Andersen az ötletadód...?
Hogyan lett a topikindító neve Ninjaból Mona Lisa?![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/csodalkozik_.gif)
NE diganosztizálj látatlanban,mert azzal csak megijeszed,ártasz!
Ilyet szakember sosem tesz,laikus meg főleg ne tegye!
A gastroscopia az a vizsgálat,amikor a gyomorszondát nyeled le. (Amire nem mentél el).
Gastroscopia alkalmával mindig csinálnak helicobacter vizsgálatot is.
De helicobacter vizsgálatot gastroscopia nélkül is végeznek.
Viszont a szonda lenyelését nem érdemes visszautasítani,mert azzal nézi meg az orvos,hogy milyen állapotban van a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyája és van-e valamilyen elváltozás stb.
A helicobacter egy baktérium,ami egy fertőzés és ez okoz ilyen tüneteket.
Ha nem kezelik,gyomorvérzést is okozhat,sőt komolyabb bajt is.
Csak az eddig leírt tünetek alapján lehet erre következtetni. Biztos diagnózist csak gastroenterológiai vizsgálat ad!Nem diagnosztizálunk látatlanban! Senkinek nem ajánlom!
Három gégész is megnézett.
Köszönöm mindegyőtöknek a tanácsokat és a segítséget, összeszedem a maradék bátorságomat és visszamegyek az orvoshoz.
Jó éjszakát!
hogy nyelek, félig le tudom nyelni, ott megakad és se le, se fel. Mintha begörcsölne .
Tenyleg nem vicc irany a szakorvos es nyugodtan csinaltasd meg a gyomortukrozest es elmehetnel egy gegeszhez is biztos ami biztos .
nyeleskor nincs veletlenul mellkasi fajdalmad ?
mert akkor lenne mas tippem is /pl vigorosus achalasia /
Irany a szakorvos ! utana gyere vissza nekunk is beszamolni am mert varunk
![](/js/tiny_mce/plugins/emotions/images/tuti.gif)
Igen, amit leírtál, ebben a sorrenben teljesen igaz. :-)
És ez milyen vizsgálat? Elképzelhető, ha ezt kivizsgálják és ez a bűnös, akkor lehet nem is kell gyomortükrözés?
Meg van egy jonehany ami lehet/ne igy elsoblikkre .
Azokat mar le sem irom. Igyekezz szakorvossal kideritetni a dolgokat.
Heliobectert is /egyszeru a vizsgalat es abszolut fajdalommentes .
Tudod jobb hamarabb feltarni a dolgokat es a kezelest megkezdeni.
en egyszer kiserleti jelleggel /orvoskommunikacio vizsgalat /elmentem mert tudni akartam milyen es mit es hogy kozolnek a beteggel.
22 percbe telt. na nem a nyeles .Remek jol kommunikalo orvost fogtam ki.
Savkötőt biztos kaptál,amit szintén nem tudsz lenyelni,ha jól értettem.
Azért is lehet nyelési nehézséged,mert a gyomorsav felmarta a nyelőcsöved,gégéd nyálkahártyáját.Torkod is fájhat emiatt,főleg reggelente,sőt köhöghetsz is emiatt.
Éjszaka,mivel vizszintesben vagy,a túl sok gyomorsav visszafolyhat a gyomorból a nyelőcsőbe,torkodba. Ezt okozhatja a helicobacter is,ami viszont tökéletesen gyógyítható. Magától nem gyógyul meg és természetgyógyászati szerekkel sem!
Szóval nem kellene kínlódni és gyógyszereken élni és bármit ehetnél,ha meggyógyulsz!