Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Mi Drezdától 90 km-re lakunk, nekem tetszik. Látnivalók is vannak, és nem olyan drága. A környékén van egy csomó kastély, azokat is érdemes megnézni.
Berlinben most voltunk, mikor választás volt. Összekötve a kellemeset a hasznossal, ott töltöttünk 3 napot. Szerintem Berlin kimondottan ronda város, viszont van egy speciális hangulata. Mivel a hagyományos múzeumokban már voltunk, most inkább a különlegességeket vettük sorra. Van pl. Currywurst-Museum, a Checkpoint Charlienal, az szupi. De németül kell érteni hozzá. A DDR-Museum is tök jó, csak sokan vannak benne.
Kölnhöz nem tudok hozzászólni.
Mindhárom szép és jó a maga nemében.
Hogy milyen látnivalók vannak?
Csak euro kérdése.............
Berlinben - mivel főváros - nyilván sokkal több a látnivaló....
De adódik a kérdés, hogy milyen látnivalókra gondoltál...?
Hagyományos városnézés + múzeumlátogatás + tempomok - vagy pedig trendi módra kocsmák, bulinegyedek, egyebek....
Én Drezdát nagyon szeretem, mert emberléptékű, kellemes, élhető város - és tényleg nagyon szépen felújították a belvárost. Nekem van összehasonlítási alapom, mert gimis koromban (70-es évek) cseregyerekként voltam kint az NDK-ban...