Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szendvicssütőt, de milyet?
Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban, hogy kinek milyen szendvicssütő vált be?!??
Nálam az első egy Philips volt (háromszöges).
Előnye a normális szendvics sütése (néha azért ez is kifolyt), viszont a letapadás mentesség nem volt igaz rá. Ettől is nagyobb probléma volt, hogy kevés használat után a bevonata elkezdett felkopni. Az ára nem volt olcsó...
Ebből kiindulva úgy döntöttem, hogy legközelebb már nem fektetek bele túl sok pénzt, hiszen az ábra azt mutatja, hogy a bevonatuk nem bír ki sokat, tehát bizonyos időközönként cserélni kell.
Egy Hausmeisterre esett a választás. (Szintén háromszöges.) Alacsony ár, viszont csak a bosszúság van vele, elég rossz döntés volt részemről... Az apróbb hátrányokat most nem is említeném, csak a lényeget: bármennyire is nem rakom meg és vékony formakenyérből csinálom, a töltelék nagy része szanaszét folyik. Ez gondolom abból adódik, hogy iszonyat lapos szendvics befogadására képes. A Philipsnél a háromszög mélyedései nagyobbak voltak.
Ezek után már olyan sütőket nézegetek, ami nem is háromszöget süt, viszont erről meg nincs tapasztalatom. Pl. piros Moulinexek. Van sima szendvicssütőjük is és 3 az 1ben is.
Valaki esetleg tudna írni erről valami infot? Vagy bármi más ajánlást szívesen veszek, csak használható szendvicssütő legyen!
Előre is köszönöm!
A melegítőszálas a legjobb, kár, hogy nem lehet kapni már.
Csak hogy méltó módon zárjam a topikot: megtaláltam álmaim sütőjét. :))
Tegnap tiszta véletlenségből csapódtam be a LIDL-be egy kis pékáruért, ahol hegyekben álltak a contact grillek. Gondoltam veszek egyet, ez jó lesz húsoknak, aztán majd beszerzek mellé egy szendvicssütőt is. Még tegnap fel is avattuk egy kis hamburgerezésre, aztán próbaképp ma szendvicsre. Minden képzeletemet felülmúlva egyszerűen tökéletes! Itt aztán jól meg lehet tömni a szendvicset, nem folyik szét a töltelék és zsömle, kifli bármi mehet bele. Hosszú a vezetéke, pillanatok alatt felmelegszik és süt, aztán még ami nagy előny, hogy nincsenek rajta nehezen takarítható vagy hozzáférhető helyek.
Számomra ez a 6E Ft-os gép lett a megoldás mindenre. :)
Hááát ja! Csak hízunk... De majd egészségesebb kenyérből próbálkozunk. Ha egyszer lesz sütő...
Nem is emlékszem rá, már kidobtuk. Csak a tapasztalatom mondtam. A beépített melegítőszálas szerintem jobb konstrukció. Mi is újat akarunk venni, de a karácsonyi kínálatban nem találtam. Most nem is nagyon sürgetem, csak a kenyér fogyasztást serkenti a szendvicssütő .
A Tefalnál ezt a problémát olvastam is a vélemények között. Igen, ez tényleg elgondolkodtató, hogy a fűtőszál nem magában a lapban megy. A Tiétek milyen márka? A grill lap bevált, lehet benne pl. hamburgerhúst sütni?
Ha az sem az igazi, akkor maradok a másik mellett (csak szendvicssütő), mert a 3:1-ben legalább 9E-rel drágább...
Ha van goffri sütőd, akkor semmiképp ne vegyél 3:1-t. Abban külön fut a melegítőszál és nem közvetlenül a lapban.
Nem jó általában a hővezetése, legalább is nekünk nem vált be.
Köszi a tanácsokat! :) Én is a Moulinex mellett fogok dönteni (a fehér piros színű család), csak még nem tudom, hogy egy csak szendvicssütőt vegyek, vagy a 3:1-ben cserélhető laposat. Gofri sütőlap nekem is fölösleges lesz, mert van külön szivecskés és négyzetet gyártó is. Viszont a grill lap érdekelne a hamburgerhús miatt. (Serpenyőben sütve mindent összefröcsköl, így inkább hanyagoljuk...)
Ez a sütőpapír nagyon jó ötlet, tetszik. :) Szinte mindent azon sütök, de itt eszembe sem jutott volna...
Amúgy van olyan sütő, ami nem teflonos, hanem (állítólag) kerámia bevonatos. Azon gondolkodtam a legjobban, de nemcsak pozitív kommentek vannak róla (pont az állítólagos kerámiát nevezik hőálló festéknek), így mégis a Hausmestert választottam. Vesztemre. :D
Mindenkinek nagyon köszönöm a hsz.-t!
Nagyon megfelelő lett volna nekem a Lidl vagy Aldi sütő, de hónapok óta hiába figyelem... Egszer volt a Lidl-ben 3:1-ben, de természetesen lemaradtam róla. Ezekben a boltokban már csak azért is jó megvenni, mert 3 év garit adnak rá.
Édesanyámnak fehér Moulinex szendvicssütője van, gofri feltétet is adtak hozzá, de mi még azt nem használtuk. Nagyon szeretjük, min. 5 éve meg van már, ha nem régebb óta. Ha nem pakoljuk túl, sokszor egy csepp sem folyik ki belőle, max. a szendvics széle lesz picit sajtos. Jól tisztítható a teflon bevonata, igaz sikálni nem szabad. A lényeg, hogy sűrűbb állagú legyen a szendvicskrém és sajttal sem szabad agyon tömni, akkor jó lesz.
Hello! Iszonyat sokat szenvedtem én is a szendvicssütőnktől, mert nemhogy tapadásmentes lett volna, hanem a teflon még rá is tapadt a szendvicsre, állandóan kapirgálni kellett! Szerintem hülyeség a teflon, ha lenne olyan sütő, amin nincs, én azt venném meg, de nem tudom, van-e ilyen, valszeg nincs...
Minket az mentett meg, hogy egy blogban írták, hogy rakjunk sütőpapírt a szendvicssütőbe - kipróbáltuk, és működött, szóval azóta nem győzök örülni, hogy egy ilyen egyszerű trükkel megoldottuk a problémát!
Nekem már többféle volt. Igazából még ezek a noname lidl, meg aldi sajátmárkásak is remekül működnek, egyedül szerintem a 2000 Ft alatti tescoban auchanban kapható leggagyibbakat nem szabad megvenni.