Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Mostani otthonlétem utólsó elötti napján végre eljutottam a Fórián Üzletközponthoz, hogy megkeressem a lángosost. Féltem, hogy nem találom meg, de az aluljáróban nagyon megörültem amikor láttam, hogy az az elsö elárusító hely. Amíg sült a töltött lángosom egy fiatal nö elmesélte, hogy ö 6 db-ot visz haza és nem is ismer ilyen finom krumplislángost sehol sem...Mondta, hogy szagoljak bele a levegöbe, itt nincs fáradt zsír szag...
A lángos nagyon finom volt, majd máskor is elmegyek oda...Együtt van egy sütis bolttal, azok is nagyon finomnak látszottak...
Árpád híd, Budai hídfő isteni a lángos. Ilyen finomat még életemben(56) nem ettem. Én csak simát ettem, fokhagymásan, de azóta is készülök oda lángosozni. Nem tudtam, hogy töltött is van, kipróbálom. (És a kiszolgálás is nagyon kellemes).
Üdv. Enyaw
Sziasztok!
Szerintem a legjobb lángosos az Árpád híd budai hídfőjénél van a a III. kerületben a Flórián téri aluljáróban (csak burgonyás lángost készítenek) és a legfinomabb közöttük is a töltött lángos, amiben finom piritott hagyma és főtt füstölt tarja van sok-sok sajttal!!! Egy egész napra elég, akkora adag! Mindenkinek tudom ajánlani és a többi sem rossz!!! A palacsinta és a goffri is nagyon finom mivel kizárólag házilag főzött krémekkel készítik adalékanyagok nélkül! Kóstoljátok meg, akinek nincs túl messze...
(Bocs, a 49-es és a 19-es vili végállomása a Kelenföldi Pu. )
krumplis pogi:
8 db krumpli
16 e. k liszt
2 tojás
1 e. k olaj
késhegyni szódabikarbóna
só
a krumplit megfőzzük és még melegen összetörjük!
ha kihűlt összekeverjük a lisszttel és a tojással, sóval, olajjal és szódabikarbónával.
Kinyújtjuk újjnyi vastagra és kiszaggatjuk.
Forró olajban, de lassú tűzön aranyszínűre sütjük.
Én ezt mádom, tejföllel az igazi! :o)
Neki is állok gyorsan megsütök egy adagot. .
Es hat persze hogy a krumplis pogi, az uberolja magasan:O) En meg sosem csinaltam tocsnit, a mama csinalta otthon hideg esteken teaval. :O)
A gondom a nyers reszelt kruplival van, ahogyan kisül. . azt nem csípem. . viszont a krumplis pogácsát imádom olajban kisütve. . a mamámtól tanultam és ezt a varit a barátom nem is ismerte, de már megszerette. . :o)
Hozzávalók 1 lepényhez:
két közepes krumpli,
1 evőkanál étkezési keményítő,
só,
bors,
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A nyers krumplit lereszelem, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítem. Hagyom, hogy engedjen egy kis levet (ez fogja össze a tojás helyett). Belekeverem a keményítőt, és nagyon forró serpenyőben minimál olajon (vagy akár olaj nélkül) lapos lepénnyé nyomkodom, mindkét oldalán jól átsütöm.
Megjegyzés: Tócsi, lepcsánka, lapcsánka, beré, krumliprósza. . . ahogyan ismered. Szerintem sok fejes salátával a legjobb (aki nem 90 naposozik, tejföllel). Ugyanez hagymával megfelel a rösztlinek
Ha indiszkrét, akkor ne válaszolj. . . ! :o)
van aki cicegének hívja vagy krumplilángosnak, de a lényeg u. az. . . /én sehogy sem szeretem/
Hozzavalok
1kg liszt
5dkg eleszto
3 tojas
5dl tartos tej
1 csapott evokanal so
2 dl kefir
1 evokanal cukor
olaj a suteshez
sajt, vagy fokhagymas tejfol a talalashoz
Az elesztot es a cukrot 2 dl langyos tejben feloldjuk, keves lisztet keverunk hozza es megkelesztjuk.
A tobbi lisztet egy talba szitaljuk, soval elkeverjuk, majd a kozepebe nyomott melyedesbe beleutjuk a tojasokat.
Hozzaadjuk a kefirt, a megkelt kovaszt es elkezdjuk a tesztat osszeallitani. Kozben aprankent hozzaadjuk a maradek szobahomersekletu tejet. /ha tul lagy a teszta adunk meg egy kis lisztet hozza/
Amikor a teszta mar egynemu letakarjuk, es hutobe tesszuk 1 orara. Sutes elott egy egy kis darabot kiveszunk belole lisztes kezzel, vagy lisztezett deszkan langos alakura formazzuk, majd forro olajban kisutjuk.
A maradek tesztat 3-4 napig is tarolhatjuk a hutoben, es mindennap frissen sult langost keszithetunk belole.