Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Sangria

Aida78
Létrehozva: 2004. szeptember 27. 14:50
Sziasztok! Tegnap vettem egy ü. Sangriát. Bólét szeretnék belőle csinálni. Odáig rendben, hogy gyümölcsöket teszek bele, de pontosan hogy kell, azaz: milyen gyümik jók bele, azon kívül, hogy a gyümölcsöt beleteszem kell e bele valami fűszer és meddig kell állni hagyni? Előre is köszönöm:)
  1. Torolt_felhasznalo_876317
    Torolt_felhasznalo_876317
    2004. szeptember 27. 16:3913.
    Ebből hiányzik az ásványvíz. Kint az is volt benne. Meg jégkocka, ellensúlyozván a 40°C-t. :)
    előzmény:
    30-as (8)
     
  2. Torolt_felhasznalo_876317
    Torolt_felhasznalo_876317
    2004. szeptember 27. 16:3712.
    Pontosan. Én ittam ilyet Spanyolországban. Alma kockák, narancs és citrom volt benne, de maga a lé is már eleve bólé és valami mennyei!! Jól be lehet tőle rúgni, mert ugyan kicsi az alkoholtartalma, de azért van neki és olyan finom, hogy az ember csak issza, issza. . . ;))
    Persze ezen felbuzdulva hoztunk is haza néhány üveggel, sőt, kint dobozos formában is árulják, mint nálunk a gyömölcsleveket, de ezek megközelítőleg sem voltak olyan finomak, mint amit kint kevertek nekünk a helyi kis tavernákban. :) Kancsóban hozták ki és rengeteg gyümölcs volt benne. :)
    előzmény:
    30-as (7)
     
  3. 2004. szeptember 27. 16:2711.
    Köszönöm mindenkinek:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2004. szeptember 27. 15:5610.
    Szia! Én az Incognito nevű kávézóban ittam életem legjobb Sangriáját! Mindössze felkarikázott narancs van benne, de az jó "szottyós", tehát már rendesen magába szívta az italt. Isteni finom, én semmi más gyümölcsöt nem szoktam tenni bele! Ebből viszont jó sokat! :-)
    előzmény:
    Aida78 (1)
     
  5. 2004. szeptember 27. 15:429.
    2 literes Sangriának a feléhez én ezeknek az egyebeknek kb. a 2-3-szorosát beletettem. De ez már tényleg ízlés kérdése. Addig kell kóstolgatni, amíg olyan, amilyen nektek ízlik. És érdemes improvizálni, egy kis ez, egy kis az. A Mammutban van egy spanyol kajálda, ott néha még kókuszlikőrt is tolnak bele. És mennyei.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2004. szeptember 27. 15:348.
    Sőőőőt, ezt itt találtam az NLC-n, közzéteszem tehát:

    --------
    Tudjuk, többségünk Sangria alatt a raktáráruházban kétliteres kiszerelésben megvásárolt spanyol pancsot érti. Pedig a Sangria ennél azért több. Lássuk a medvét.

    Hozzávalók:

    ˇ 1 üveg vörösbor
    ˇ 4 teáskanál cukor
    ˇ 2 evőkanál konyak
    ˇ 2 evőkanál Cointreau
    ˇ 1 narancs leve és héja
    ˇ 1 fél citrom leve és héja
    ˇ 1 narancs és 1 citrom héjastul, apró darabokra vágva

    1. A vörösbort egy nagyobb üvegkancsóba töltsük át. Szórjuk bele a cukrot, és kevergessük, amíg elolvad a cukor.

    2. Töltsük hozzá a konyakot és a likőrt is. Ízlés szerint tehetünk ezekből többet vagy kevesebbet is, ahogyan szeretjük.

    3. A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg. Egynek vékonyan hámozzuk le csigavonalban a héját.

    4. A másikat héjastul vágjuk apró darabokra, és tegyük a kancsóba. A kancsót fedjük le fóliával, és tálalás előtt 3-4 órát pihentessük a hűtőben. Kínálás előtt a sangriát még felönthetjük egy kis ásványvízzel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2004. szeptember 27. 15:337.
    Erre csak bólogatni tudok!! Így készül az igazi sangria (és isteni!!!), ezek kellenek hozzá.

    A tényleg "igazit" úgy csinálják, hogy brandy-ben áztatják először a gyümölcsöket és úgy keverik el a sok-sok innivaló és gyümölcs elegyét.
    előzmény:
    flamenco (6)
     
  8. 2004. szeptember 27. 15:216.
    A sangriába tényleg mindenféle gyümölcs finom. De még vagy 3 féle alkohol tartalmú italt kell beleönteni! Martini, gyümölcs likőrök, stb.
    Ha nagyon sokáig ázik benne a gyümölcs, gyakorlatilag pálinka szintű durva dolgok alakulnak belőle.
    :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_964830
    Torolt_felhasznalo_964830
    2004. szeptember 27. 15:215.
    A sangria tényleg finom magában is, de gyümölccsel az igazi. Szerintem Spanyolországban nem is szokták magában inni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_964830
    Torolt_felhasznalo_964830
    2004. szeptember 27. 15:184.
    A sangriába minden gyümölcs jó, most talán a szőlőnek van szezonja, azzal biztos finom is. Tehetsz mellé őszíbarackot, almát, körtét, de akár fagyasztott gyümölcsöket is. Szerintem állnia nem kell sokat, de ha hagyod, akkor jobban beszívja a bort a gyümölcs. A spanyolok, miután poharakba szedték, egy kevés pezsgőt öntenek rá úgy még finomabb lesz, és jobb lesz a hangulat is:))
    előzmény:
    Aida78 (1)
     
  11. 2004. szeptember 27. 15:173.
    értem, igazából a párom erőlteti h bólé legyen belőle, azért gondoltam h inkább megkérdezem:)
    előzmény:
    buba (2)
     
  12. 2004. szeptember 27. 15:142.
    Bocsi, de szerintem a Sangra önmagában fini, bólét inkább semlegesebb alkoholból (pezsgő+fehérbor) szoktak csinálni. Ha mégis Sangriából csinálod akkor viszont számolj vele, hogy abban már van citrus izesités (narancs, citrom). Szerintem bóléba legérdemesebb szeletelt banánt, cseresznyebefőttet, mandarinszeleteket, barackot, körtebefőttet tenni, de igazából szinte bármi hasonlót is, izlésedtől függ. Befőttek preferáltak. Szerintem nem kell bele plussz fűszer, de hagyj rá időt, mig összeérik az egész. Mondjuk legalább fél napot, de inkább egyet is és hűvösben tartsd!
    előzmény:
    Aida78 (1)
     

Címlap

top