Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Zuglói lakótelep

Torolt_felhasznalo_720829
Létrehozva: 2004. november 5. 19:12
Sziasztok,
szeretnék véleményeket kérni olyanoktól, akik ismernek zuglói lakótelepeket, esetleg ott is laknak. Csertö, Vezér, Füredi, Gvadányi, stb.
Az érdekelne, hogy melyik milyen. Mennyire emberi, mennyire tiszta, milyen emberek lakják? Persze csak általánosságban.
Mennyire van megáldva kisebbséggel?
Mostanában gondolkozunk lakásvásárláson és ezért érdekelnének ilyen infok.
Köszi!
  1. Torolt_felhasznalo_873410
    Torolt_felhasznalo_873410
    2007. november 28. 17:2818.
    Sziasztok!

Bocsánat előre, hogy nem "vágok témába", de azon a fórumon, ahol konkrétan erről van szó, inkább csak haragszanak az építkezés miatt.
    Szóval a kérdésem az, hogy lakik-e valaki a Hermina Happy Land lakóparkban? Tényleg olyan borzalmas, ahogy a zuglóiak beállítják, vagy csak a sok beépítés miatt tiltakoznak? Köszönöm, Kata
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

2. 2007. november 14. 13:0317.
    Mellesleg a paskál lakótelep építését egy napon hirtelen és váratlanul leállították. A tervek szerint még kb. 4-5 háznak kellett volna a patak parti részen épülnie. Kettőnek félig ki is ásták a mélygarázsának a gödröt, aztán két nap alatt felszívódtak nyomtalanul. Maguk után hagyva a kiásott gödröket, sitt, törmelék és szemét HEGYEKET. Siralmas állapotban volt az egész patak part. Valószínűleg már nem tudták eladni a megépült lakásokat, ezért nem fektettek több pénzt a projectbe. De abba sem, hogy helyreállítsák, amit tönkrevágtak. Vagy két évig néztem naponta és bosszankodtam a hátrahagyott csatateret. Reméltem, hogy majd csak feltűnik az áldatlan helyzet a főváros, vagy Zugló valamelyik illetékesének, vagy a környéken lakóknak és tesznek valamit. De nem. Aztán fogtam magam és írtam egy keresetelen hangú, barátságosnak semmiképpen nem mondható levelet a Paskal project-hez. Kilátásba helyeztem, hogy a lehető összes illetékes hivatalnál és hatóságnál feljelentem őket egy héten belül. Mondanom sem kell válaszra azóta sem méltattak /másfél hónapja/, viszont a levelem elküldése után 4-5 nappal lezárták a teljes területet, megjelent egy csomó teherautó és markológép és egy hét alatt eltakarítottak mindent. Könyörgöm, ez nem Zugló vezetőinek lett volna a feladata?
    előzmény:
    Alettina (16)
    2007-11-14  12:52
  3. 2007. november 14. 12:5216.

Reggelente a pataknál áll a sor vége, a két km távolságot a Hungária krt-ig 40-40-50 perc alatt lehet megtenni. Most ezen a szemét cordia telepen újabb 850 lakás, egy csomó üzlet és egyebek lesznek, újabb többezer autóval. Megfulladunk már a szó minden értelmében. Ahol csak találnak még 2 m2 zöld területet oda gyorsan építenek egy minimum 12 lakásos házat. A madarak már majdnem teljesen kipusztultak a kerületből, mert  szisztematikusan irtják az élőhelyeiket.

Könyörgöm, Zugló vezetői azon kívül, hogy az újságok szerint már megint százezrekkel, milliókkal jutalmazták magukat, lennének szivesek végre a kerület érdekében is tenni valamit a saját érdekeiken kívül?

előzmény:
    Alettina (15)
    2007-11-14  12:47
  4. 2007. november 14. 12:4715.
    Vagy ott volt a Paskál rusnya lakótelep. Az ellen is harcoltunk, volt lakossági fórum is tv felvétellel, meg minden. Az akkor még csak képviselő Rátonyi szorgoskodott, ígérgetett, hogy mi mindent megtesz azért, hogy megakadályozza az építést. Persze ez közvetlenül az önkormányzati választások előtt!!! Így beszerzett magának még jópár szavazót, aztán mikor két hónap mulva már ott pöffeszkedett a polgármesteri székben, akkor már mindjárt nem volt fontos az egész. Sőt nem sokkal később már ott vigyorgott teleképpel az első épülő ház előtt fényképezkedve. Tele volt vele minden újság. És volt pofája egy hirtelen köpönyeg fordítás után elkezdeni arról győzködni a zuglóiakat, hogy tulajdonképpen micsoda klassz dolog az nekünk, hogy felépül ott 1200 lakás+ egyebek. Évekig szenvedtünk az építkezéstől, évekig nem volt egy éjszakánk, amit végig aludhattunk volna, most meg szenvedünk az irdatlan forgalomtól, zajtól, mocsoktól, a lakótelepen lévő kocsma teraszán zajongóktól, és még sorolhatnám vég nélkül.  
    előzmény:
    Alettina (14)
    2007-11-14  12:37
  5. 2007. november 14. 12:3714.
    Mellesleg sok reményt nem fűzök hozzá, hogy meg tudnánk akadályozni. Ott volt a Fogarasi úton a márványkoporsónak csúfolt, azóta is üresen tátongó undormány. Na az ellen aztán minden lehetséges módon tiltakoztak az ott lakók, mégis felépült. De hálistennek a tulajának azóta is benne rohad a pénze, mert valami miatt használaton kivül álldogál több éve. Csakhát ez nem vigasz igazán, az a kis park, aminek a helyén csúfoskodik már oda van.  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785104 (12)
    2007-11-14  11:33
  6. 2007. november 14. 12:3313.
    Mikori ez az oldal? Még mindig lehet fellebbezni? Egyébként már ásnak a területen, elkezdték az építkezést a rohadékok. Multkor bedobáltak valakik a postaládánkba is egy tiltakozó levelet és kérték, hogy csatlakozzunk, de se név, se elérhetőség nem volt rajta. Én csatlakoznék minden lehetőséghez, amivel megakadályozhatnánk ezt a gyalázatos kerület rombolást, csak tudjam kihez lehet és hol.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_785104 (12)
    2007-11-14  11:33
  7. Torolt_felhasznalo_785104
    Torolt_felhasznalo_785104
    2007. november 14. 11:3312.
    Sziasztok, mit szóltok a cordia-s építkezésről, és az ezt kommentáló http://cordia.tar.hu -s honlaphoz?
    előzmény:

8. Torolt_felhasznalo_720829
    2004. november 6. 07:0411.
    Köszi a válaszokat, de csak most reggel tudtam újra idejönni és elolvasni.
    Szép nyugis hétvégét mindenkinek!
    előzmény:

9. Torolt_felhasznalo_204754
    Torolt_felhasznalo_204754
    2004. november 5. 20:1510.
    Én az Adria lakótelepen lakom, ahol manokamoka lakott 10 évig. Tényleg szép, zöldövezetes környék, a lakótelep egyik fele 4szintes házakból áll, a másik fele meg 8 és 10 emeletesekből. A tízemeletes rész az gázabb, ott több "aljanép" (és itt most nem a kisebbségiekre gondoltam) lakik. Viszont sajna a környéken elég sok a kisebbségi, el is foglalják a mekinél az egész placcot a nyári estéken, olyankor jobb, ha fehér ember menekül (ja, nem vagyok fajgyűlölő, cigány fiúm volt évekig, de pont ezért tudok ítélni).
    Végeredményképpen kulturált a környezet, én szeretek itt lakni, közel van az Örs és a metró, meg a 7es busz, meg az 1-es villamos is, úgyhogy közlekedés szempontjából jó. Meg aztán az Árkád is itt van egy köpésre.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_720829 (1)

10. 2004. november 5. 20:079.
    Én eladnám azt amiben lakunk, csak utána gyorsan részt kell vennem a bűnözővédelmi programban, meg felkeresnem egy jó plasztikai sebészt. :)))))
    előzmény:
    Asosan (8)

11. 2004. november 5. 19:568.
    Tudom. :)) szoktam nézelődni, 1-2 éven belül szeretnénk váltani egy 1 + 2 felesre.
    előzmény:
    b.betti (7)

12. 2004. november 5. 19:527.
    :))))))
    Igen, nálunk is hamar elkelnek a lakások és a környék is állandóan tele van aggatva eladó, kiadó lakásokat kereső cetlikkel. :)))
    előzmény:
    Asosan (6)

13. 2004. november 5. 19:466.
    Szia Betti. :))))))))
    előzmény:
    b.betti (4)

14. 2004. november 5. 19:465.
    Szia, én a Vezér úton lakom, a Csertő lakótelep szélén, nagyon jó környék, mint ahogy egész Zugló az! Abban nem értek egyet Huszkat-tal, hogy nehéz eladni, itt egy hét alatt elkelnek a lakások, legalábbis a mi háztömbünkben, ezt biztosan tudom. A lakások pedig jó állapotúak, igaz a miénk 72-ben épült. És még egyben van. :)) MOndjuk a mi tömbünkre sokat költöttünk, nagyon rendben tartjuk, jó a lakóközösség. Kisebbség itt a környéken egyáltalán nem jellemző, én még nem láttam errefelé, csak ázsiaiakat, de ők sem most bevándoroltak, mert a 10-12 éves gyerekek gyönyörűen beszélnek magyarul. Ami nagyon jó, hogy rengeteg a fa, a füves terület, a park. Én gyeden vagyok a kislányommal, minden nap sétálunk, és jó dolog, hogy nem kell kutyakakiban tolni a babakocsit, hanem fák között tudunk sétálni, és simán vannak olyan részek, ahol még a forgalom sem zavaró. Ja és hát 5 perc az Örs busszal, gyalog kb. 15. Ott a metró, az Árkád.
    Én nagyon szeretem Zuglót, mindig itt szeretnék lakni. Persze lehetőség szerint mi is tovább költöznénk valami nempanelbe.
    előzmény:

15. 2004. november 5. 19:424.
    Szia! Én a Füredin lakom, ill. az Ond vezér útnál. Szerintem nincs probléma a környékkel, jó a közlekedés, remekül ellátott és igazából én nem találkoztam még itt lakó kisebbséggel. Igaz hajléktalanok, utcai árusok vannak, de azok hol nem? A tisztaság néha (főleg a gondatlan kutyatartók miatt) hagy némi kívánnivalót maga után, de azért nem vészes. A házak többsége rendezett, nem lepusztultak. És én imádom a sétányt, meg a sok parkot és játszóteret. :)))
    előzmény:

16. 2004. november 5. 19:413.
    szia! 10 évig laktam az Adria sétányon (Vezér-Mogyoródi-Egressy ltp). Nagyon jó volt, jó környék, minden közel van, szerettem:) ott nőttem fel, jó sok játszótér volt:)), zöld területek, közel volt a suli:) Kisebbség van, de kevés:) Meg persze hülye emberek is minden házban laknak. . . :)
    Összességében, én nagyon tudnám ajánlani ezt a lakótelepet!:))
    előzmény:

17. 2004. november 5. 19:322.
    Én a Gvadányi utcában laktam pár évig, 2001-ben költöztem el onnan. Nekem nagyon bejött, csendes volt, viszonylag parkos. Szörnyű volt viszont hazafelé menet átmenni az Örs vezér téri aluljárón: az maga az undor. Amúgy általában nem szerencsés szerintem lakótelepi lakást venni (ha másra is van módod), mert eladni borzasztó nehéz (sokezer ugyanolyan lakás van, tehát az ember mindig nagy konkurencia mellett árulja), emellett a panelek általában 30 évre vannak kitalálva, a Füredi lakótelep pedig 1976 körül épült. Úgyhogy én -bár nagyon jól éreztem ott magam- semmiképp nem mennék vissza, de más lakótelepre sem.
    előzmény:

Címlap