![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szécsi Pál
2004-11-25 08:301.
![*zsana](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Létrehozva: 2004. november 25. 08:30
Sziasztok! Sajnos tegnap késő este kapcsoltam az MTV-re, és ott Szécsi Pálról ment egy műsor. Gondoltam inditok egy topicot, szeretném ha összegyüjtenénk a dalait, és beszélgetnénk arról amit esetleg tudtok Róla. Tizenéves koromban imádtam hallgatni a Bús szívből énekelni c. számát. Tudjátok ennek a teljes a szövegét? Meg a Karolina-t?
Végezetül minden Katalinnak kívánok "Egy szál harangvirág"-ot! :-)
Végezetül minden Katalinnak kívánok "Egy szál harangvirág"-ot! :-)
Sziasztok!
Én is Szécsi rajongó vagyok...tudna nekem valaki küldeni pár számot....mailben vagy MSN-en ...priviben megirom az elérhetőségem.
Előre is köszi.Vera
Csak néhány hete olvasgatok az nlc-be, egyébként is "kiscsoportos" vagyok az Interneten, de nagyon tetszik ez a beszélgetés és a segítőkészség, amit itt találtam.
A napokban láttam a "Szeretni bolondulásig"-ot. Nagyon tetszett, de egész idő alatt az járt a fejemben -amiről itt is beszélgettetek-hogy milyen borzasztó lehetett ennek a "kis" emberkének és a "nagy" felnőtt férfinak is az anya hiánya.
Nem tudom tudja-e valaki, hogy a darabban szereplő Laci talán az Aradszky volt?, vagy mi lett a nővérével, akit a "kedves" anyuka Bécsben felejtett? Egy percig sem csodálkozom, hogy szegény Szécsi Palinak ilyen zaklatott élete volt, csak nagyon sajnálom. Valóban nagy művész volt. A darabban azt modta valaki, hogy ez a hang nem is a torkából jön, hanem valahonnan máshonnan. Azt hiszem igaza van. Nagyon tetszett, ahogyan Gergely Róbert énekelte a dalait. Végig borzongtam az előadást és azóta is sokat foglalkoztat a "legenda".
május 21, és 22-én 19 órakor
Az Aranytíz Művelődési központban márciusban 6. án, 13-án, 20-án 15. 00-kor adják elő. Talán még a holnapira sikerülhet elmenned, de biztosan megy majd jövő hónapban is, majd én is megnézem.
Aranytíz M. K. Bp. Arany János u. 10.
Telcsi. 311-2248, 354-3400 net:www. aranytiz. hu
Érdeklődj utána! :-)))
Csak túl szomorkás talán, ezért nem hallgatom mindennap.
Talán valaki biztosra tudja: igaz az a hir, hogy valamelyik szinház előadásában van Szécsi Pál élete?
Előre is köszönöm a válaszokat. . . :o)
Miért torpant meg a fórum? Hol vagytok?
Mult héten voltam kinn a Farkasréti temetőben, gyönyörűen meg van csinálva a sírja:
nejlonnal letakarták és fenyőágakat helyeztek a tetejére, meg koszorúkat mécseseket virágokat. Tényleg nayon szép. De Domján Editével annyira nem foglalkoznak. . . . . .
Szép napot mindenkinek!!!!
én keresek Szécsi Pál dalokat, szeretnék egy összes dalai albumot csinálni, mp3-as formátumban, de minden más megoldás is érdekel, így a tiéd is. Írj légyszi' akkor, hogy hogyan tudod elküldeni?
20-3327703
Csak az én kedvenc számom szövegét nem írta ide le senki, ami Albinoni Adagio-jára készült :
Nézd, milyen szép az éjjel,
Ránk köszönt csillagfénnyel,
A Hold mily fényesen ragyog,
És én oly boldog vagyok
Jöjj, ne félj senki se bánt
Bújj hozzám, ölelj át. . .
Két fénylő szemed látom:
Oly szép ez, mint egy álom
Jöjj, semmitől se félj,
Ha majd elmúlik az éj,
Én itt maradok Veled
Nyújtsd hát a két kezed!
Oly régen kerestelek, kutattalak
Nem tudtam merre kell indulnom
Ahhoz, hoyg valahol végre majd megtaláljalak. . .
Nézd, közeleg a hajnal
Ránk köszönt madárdallal
A nap is lassan ébred már,
És minket együtt talál. . .
Jöjj, ne félj senki se lát,
Bújj hozzám, és ölelj át!
Na, tehát, én is egy számmal hozzájárultam a leírásokhoz, köszi, hogy a többit beírtátok!
Engem felvidít ez az album, beraktam, hagy szóljon. . . :-)))
Csak hogy ne térjünk el teljesen Palikától.
Különben ez a fórum lehetne akár a jó zene fóruma is- mármint a szerintünk jóé- mert úgy látom, hasonló ízlésű emberkék járnak erre Szécsi Pali kapcsán.
Chicago 2004 július- augusztus-szeptember, London. . . .
És most megint készül valamire.
Hol láttad a lányokat?
Minden bánat kikerül. (Kikerül. )
Nekem minden sikerül. (Sikerül. )
A bánat elkerül.
Én mióta élek. Mindíg csak zenélek
A világot járom s azonnal látom ha valaki szomorú. . . .
Emlékeztek erre is?
És a Szegény bolond-ra?
Szegény bolond, sokáig ez volt a nevem. Ó nem leltem akkor a helyem.
Ott volt az otthonom az ország utakon. . . . . . . . . . . . . .
Bölcssali, Köszönöm ez nagyon jól esett, és elfogadom!! De hogy mennyire egyezik az ízlésünk, én most kezdek ledöbbenni:
A bemutatkozó oldaladon található színész általános iskolában évekig az elsőszámú kedvencem volt. :))))))))))))
KOSZI SZEPEN
Ment a szam a "Terden allva elotted" mikor a a baratom megkerte a kezem.
Valaki meg ismeri Szecsi Paltol a
VIHARKENT TOMBOL MAR A MESSZI TAVOL
. . . . . . . . . . . . . . . . .
ELMULT EGY HOSSZU EV A BUCSU OTA. . .
. . . . . . . . . . . . . . . .
AZOTA VAROK EN EGY HIVO SZORA. . . . . . . .
UGY KINOZ KINOZ ATAVOLLET. . . . . . . . . . . . .
BOCSASD MEG EGYSZER MEG ES KEDJUK UJRA
Le tudna e ezt valaki irni nekem?????????????
Elore is koszi szepen.
Szereted-e még, ha csillagos az ég?
Keresed-e még, hogy melyik a miénk?
Szereted-e még, ha bossanova szól,
Mikor a gitár lágyan dalol?
Refr:
Szeretnék hallani már terólad
Egészen elfeledlek maholnap
Hisz még az emlékek is halódnak
Egy év után
Azért mert végetért a szerelmünk
A híres fergeteges szerelmünk