Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Robotgép:-)
2004-12-29 14:391.
Torolt_felhasznalo_324955
Létrehozva: 2004. december 29. 14:39
Sziasztok!
Képzeljétek, közép-kezdő háziasszonyknt kaptam karácsonyra egy robotgépet:-)
De eddig ahhoz voltam szokva, hogy nincs, és most nem is tudom, hogy a normál aprításon kívül mire tudnám még használni...
Tudtok adni néhány ötletet, tippet ill. receptet?;-)
köszi előre is!
puszi - kismac
Képzeljétek, közép-kezdő háziasszonyknt kaptam karácsonyra egy robotgépet:-)
De eddig ahhoz voltam szokva, hogy nincs, és most nem is tudom, hogy a normál aprításon kívül mire tudnám még használni...
Tudtok adni néhány ötletet, tippet ill. receptet?;-)
köszi előre is!
puszi - kismac
az az igazság, hogy nem is tudom, hogy az enyémnek van-e húsdaráló része:-) de majd megnézem:-)
valami specialitásod van esetleg?;-))
köszi a hozzászólásod!! jóéjt!
Nekem olyan robotgépem van, aminek 2 edénye van, egy kisebb átmérőjű és egy nagyobb. Tökre örültem, mikor kinéztük, hogy a tiramisut hamarabb készítem majd el benne, mivel az egyikben a fehérjét, a másikban a sárgáját keverem a sajttal. Na ezzel szemben sajna a kisebbikben csak kést tudok használni. De nem bántam meg. nagyon sokat használom. Most jól jött, mert a karácsonyi bejglibe a diót is a késsel aprítottam (daráltam) le, mert a diódarálom kevés lett volna ehez a mennyiséghez.
Húsdaráló része nincs, de mindenféle aprító, turmixoló van, meg feltétek az aprításhoz különböző formában.
Leginkább én is tésztákhoz, sütikhez, pizzához használom. Meg sokat turmixolunk benne. De tojáslikőrt is kipróbálom majd, amit itt olvastam.
Répát, káposztát is reszelek vele, és úgy készítek belőle salátát.
Sőt a hagymát is aprítom vele, így szaftosabb lesz a pörkölt is:)
Hm, pedig egy eperturmix, banánturmix. . . .
Szószokat, püréket, turmixokat, leveseket, mártásokat, szeletel, aprít, vág, tésztát gyúr, sorolhatom. Nagyon szeretnék egyet.
1 tojás, sűrített tej (ha nincs, a sima is megteszi), cukor. Ezeket egy percig keverni, aztán rumot/whiskyt/egyéb alkoholt hozzáönteni és azzal is fél percig kerverni. Isteni!
köszönöm Neked:-)
Na tényleg mennem kell:-)
Most mennem kell, egyébként én is szívesen látnék még itt recepteket, főleg husokhoz szószokat meg ilyesmit. Annyira uncsi már a rántott hús meg a pöri. sziasztok
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
3+1 dl tejföl
1 evőkanál mustár
1-2 kávéskanál citromlé
Előkészítés: A leveszöldséget, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra törüljük, felszeleteljük, a hártyával borított szegélyüket 3-4 helyen bevagdossuk, hogy megtartsák a formájukat.
Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk. Rádobjuk a zöldségeket és a hagymát, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort, hagyjuk elpárologni, majd fedő alatt, szelíd tűzön az egészet vajpuhára pároljuk (40-60 perc). Az elfőtt lét mindig egy kevés forró vízzel pótoljuk. A maradék 2 evőkanál olajon barnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, még 1 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, és simára keverjük. Kiemeljük a húst a levéből, mélyebb tálra rendezzük, melegen tartjuk. A babérlevelet kidobjuk, a zöldségeket botmixerrel péppé zúzzuk. Hozzászűrjük rántást, 3 dl tejföllel és a mustárral ízesítjük, végül utánasózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és jól összeforraljuk (8-10 perc). Bevonjuk vele a hússzeleteket, és a maradék tejföllel, valamint petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.
mi az, hogy "egy kicsit sűrűbben"? nekem a húsleves akkor is lé marad, ha sok cuccot rakok bele. . . nem szaft. . . :(
a vadas-szószt le tudná írni valamelyikőtök? még sosem csináltam. . .
tzatziki-saláta!!! ugye?:-))
bocs de nem hagyhattam ki.