Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Robotgép:-)

Torolt_felhasznalo_324955
Torolt_felhasznalo_324955
Létrehozva: 2004. december 29. 14:39
Sziasztok!

Képzeljétek, közép-kezdő háziasszonyknt kaptam karácsonyra egy robotgépet:-)
De eddig ahhoz voltam szokva, hogy nincs, és most nem is tudom, hogy a normál aprításon kívül mire tudnám még használni...

Tudtok adni néhány ötletet, tippet ill. receptet?;-)

köszi előre is!

puszi - kismac
  1. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 22:1752.
    mmmmm. . . .
    az az igazság, hogy nem is tudom, hogy az enyémnek van-e húsdaráló része:-) de majd megnézem:-)

    valami specialitásod van esetleg?;-))

    köszi a hozzászólásod!! jóéjt!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_305598 (51)
     
  2. Torolt_felhasznalo_305598
    Torolt_felhasznalo_305598
    2004. december 29. 21:2751.
    Sziasztok!
    Nekem olyan robotgépem van, aminek 2 edénye van, egy kisebb átmérőjű és egy nagyobb. Tökre örültem, mikor kinéztük, hogy a tiramisut hamarabb készítem majd el benne, mivel az egyikben a fehérjét, a másikban a sárgáját keverem a sajttal. Na ezzel szemben sajna a kisebbikben csak kést tudok használni. De nem bántam meg. nagyon sokat használom. Most jól jött, mert a karácsonyi bejglibe a diót is a késsel aprítottam (daráltam) le, mert a diódarálom kevés lett volna ehez a mennyiséghez.
    Húsdaráló része nincs, de mindenféle aprító, turmixoló van, meg feltétek az aprításhoz különböző formában.
    Leginkább én is tésztákhoz, sütikhez, pizzához használom. Meg sokat turmixolunk benne. De tojáslikőrt is kipróbálom majd, amit itt olvastam.
    Répát, káposztát is reszelek vele, és úgy készítek belőle salátát.
    Sőt a hagymát is aprítom vele, így szaftosabb lesz a pörkölt is:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2004. december 29. 17:2150.
    Hagyd összeszerelve.

    Hm, pedig egy eperturmix, banánturmix. . . .
    előzmény:
    -csippi- (49)
     
  4. 2004. december 29. 16:5749.
    a vízforraló okés, a mikró is. csak a robotgéppel vagyok úgy, hogy mire összeszerelem az épp kellő dolgokat, addig már rég megcsináltam hagyományosan:) a turmixolástól meg mostanság ugye elment a kedvem:(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_932643 (48)
     
  5. 2004. december 29. 16:5548.
    Nagyon érdemes. Én például már a vízforralóval is rengeteg időt spórolok a konyhában. Most akarok grillezős-crispezős mikrot venni, mert azzal órákat spórolnék. És naná, hogy akarok robotgépet is. Mindent lehet vele csinálni.

    Szószokat, püréket, turmixokat, leveseket, mártásokat, szeletel, aprít, vág, tésztát gyúr, sorolhatom. Nagyon szeretnék egyet.
    előzmény:
    -csippi- (5)
     
  6. 2004. december 29. 16:3747.
    Tojáslikőr:
    1 tojás, sűrített tej (ha nincs, a sima is megteszi), cukor. Ezeket egy percig keverni, aztán rumot/whiskyt/egyéb alkoholt hozzáönteni és azzal is fél percig kerverni. Isteni!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:5046.
    majd jól meglátod;-))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_620586 (45)
     
  8. Torolt_felhasznalo_620586
    Torolt_felhasznalo_620586
    2004. december 29. 15:4945.
    Szívesen! És ezek után mégis nekem jár a finomság! :-))) Majd küldjed el drótpostán!!!! :-))))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (43)
     
  9. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:3944.
    szia! és köszi!
    előzmény:
    balnika (42)
     
  10. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:3943.
    húúúú, ez mesteri:-)
    köszönöm Neked:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_620586 (37)
     
  11. 2004. december 29. 15:3742.
    gondoltam:-)))
    Na tényleg mennem kell:-)
    előzmény:
    halljakend (38)
     
  12. 2004. december 29. 15:3641.
    Megnézted??Köszi, tudom:-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (39)
     
  13. 2004. december 29. 15:3640.
    Hát kb csak annyi vizet raksz rá, hogy ellepje a belevalókat, és a hagymát nem egészben rakod bele, ettől olyan szaftosabb lesz. Tudod, a levesre sok levet rakunk, vagyis én sokat szoktam, mert ahhoz még lesz tészta is.
    Most mennem kell, egyébként én is szívesen látnék még itt recepteket, főleg husokhoz szószokat meg ilyesmit. Annyira uncsi már a rántott hús meg a pöri. sziasztok
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (36)
     
  14. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:3639.
    amúgy: gyönyörűszép édes kis bébitek van, gratulálok Hozzá:-))
    előzmény:
    balnika (35)
     
  15. Torolt_felhasznalo_525263
    Torolt_felhasznalo_525263
    2004. december 29. 15:3538.
    Én csak én vagyok!!
    előzmény:
    balnika (25)
     
  16. Torolt_felhasznalo_620586
    Torolt_felhasznalo_620586
    2004. december 29. 15:3537.
    Vadas marhaszelet zsemlegombóccal


    Hozzávalók 4 személyre:

    60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)

    1 nagy fej hagyma

    2 gerezd fokhagyma

    60 dkg stefánia (fartő, hátszín)

    4+2 evőkanál olaj

    1 babérlevél

    1 csipet szárított kakukkfű

    1 dl száraz, testes vörösbor

    2 evőkanál liszt

    1 evőkanál cukor

    3+1 dl tejföl

    1 evőkanál mustár

    1-2 kávéskanál citromlé

    Előkészítés: A leveszöldséget, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A húst leöblítjük, szárazra törüljük, felszeleteljük, a hártyával borított szegélyüket 3-4 helyen bevagdossuk, hogy megtartsák a formájukat.

    Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukon hirtelen megkapatjuk. Rádobjuk a zöldségeket és a hagymát, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort, hagyjuk elpárologni, majd fedő alatt, szelíd tűzön az egészet vajpuhára pároljuk (40-60 perc). Az elfőtt lét mindig egy kevés forró vízzel pótoljuk. A maradék 2 evőkanál olajon barnára pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, még 1 percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, felöntjük 2 dl hideg vízzel, és simára keverjük. Kiemeljük a húst a levéből, mélyebb tálra rendezzük, melegen tartjuk. A babérlevelet kidobjuk, a zöldségeket botmixerrel péppé zúzzuk. Hozzászűrjük rántást, 3 dl tejföllel és a mustárral ízesítjük, végül utánasózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk, és jól összeforraljuk (8-10 perc). Bevonjuk vele a hússzeleteket, és a maradék tejföllel, valamint petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (34)
     
  17. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:3436.
    köszönömmm!
    mi az, hogy "egy kicsit sűrűbben"? nekem a húsleves akkor is lé marad, ha sok cuccot rakok bele. . . nem szaft. . . :(
    előzmény:
    balnika (35)
     
  18. 2004. december 29. 15:3135.
    A húst valahogy úgy kell megfőzni, mintha húsleves lenne, csak kell bele rakni hagymát is, meg egész borsot, meg babérlevelet, és kicsit sűrűbben, utána ki kell pecázni ha megfőtt a hús a babérleveleket, meg a borsokat, meg a husit, és a többit , tehát a főtt répát meg a szaftot kell összeturmixolni, én a fehér tányérszerűvel szoktam és a lábosban hagyom, utána tejföl megy bele meg mustár, husikák vissza, összerottyan és kész is a barbatrükk:-)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (34)
     
  19. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:2734.
    hüpp-höpp. . . . BARBA-TRÜKK?:-)))

    a vadas-szószt le tudná írni valamelyikőtök? még sosem csináltam. . .
    előzmény:
    balnika (33)
     
  20. 2004. december 29. 15:2433.
    Tényleg. . . . a borsót mondjuk ne is próbáld, mert a héja mindig ottmarad, nehéz jól leturmixolni. Meg a zöldbabot is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324955 (30)
     
  21. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:2332.
    hehe, nekem rögtön a kígyóubi ugrott be:DD
    előzmény:
    balnika (29)
     
  22. Torolt_felhasznalo_620586
    Torolt_felhasznalo_620586
    2004. december 29. 15:2231.
    Én spec. szoktam főzni. Állítólag tudok is.
    előzmény:
    balnika (25)
     
  23. Torolt_felhasznalo_324955
    Torolt_felhasznalo_324955
    2004. december 29. 15:2230.
    óóó tényleg, viccesen nézne ki a sok zöldborsóhéj a tetején lebegve:-)))

    tzatziki-saláta!!! ugye?:-))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_620586 (28)
     
  24. 2004. december 29. 15:2229.
    Szar ha nem próbálkozol hüvelyessel. . . . :-)))
    bocs de nem hagyhattam ki.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_620586 (28)
     

Címlap

top