Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Marokkó-ki járt arra?
2005-01-20 09:271.
Torolt_felhasznalo_361772
Létrehozva: 2005. január 20. 09:27
Sziasztok!
1-2 hónap múlva megyek Marókkóba, és érdelkelne a személyes tapasztalatotok róla.
-Lehet -e , érdemes -e lemaradni a csoporttól ?
Így télvíz idején milyen öltözék javasolt, milyen az idő, lehet-e fürödni március elején ?
-Szállodai szobákkal, bogarakkal és étkezéssel kapcsolatosan is szívesen olvasnék tapasztalatokat.
-Az a baj, hogy elképzelni sem tudom, milyen öltözéket vigyek, itt hideg van, mennyire lesz ott meleg? Most , ha jól láttam kb 16-20 fok van arrafelé, de gőzöm sincs , milyen ruha jó ilyenkor. Nadrág, vagy szoknya ? Mennyire elfogadott, ha valaki nadrágot visel?
-Szőnyeget lehet-e áthozni lazán , vagy van valami bonyodalom olyankor? És aranyat?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
1-2 hónap múlva megyek Marókkóba, és érdelkelne a személyes tapasztalatotok róla.
-Lehet -e , érdemes -e lemaradni a csoporttól ?
Így télvíz idején milyen öltözék javasolt, milyen az idő, lehet-e fürödni március elején ?
-Szállodai szobákkal, bogarakkal és étkezéssel kapcsolatosan is szívesen olvasnék tapasztalatokat.
-Az a baj, hogy elképzelni sem tudom, milyen öltözéket vigyek, itt hideg van, mennyire lesz ott meleg? Most , ha jól láttam kb 16-20 fok van arrafelé, de gőzöm sincs , milyen ruha jó ilyenkor. Nadrág, vagy szoknya ? Mennyire elfogadott, ha valaki nadrágot visel?
-Szőnyeget lehet-e áthozni lazán , vagy van valami bonyodalom olyankor? És aranyat?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
kérem ha valaki tudja-volt már. . hallotta hogy milyen idő van és esetleg ismeri az a hotel argana nevű szállodát. irja meg a tapsztalatait
köszi
Senki nem megy 1-2 hónapon belül Marokkóba? Jó lenne beszélgetni valakivel erről.
http://nox. underground. hu/asha/content/marokko/marokko. pdf
amugy en az mondom, aki marokkoba megy, semmikeppen ne hagyja ki a sivatagot (merzouga vagy mhamid, de inkabb elobbi, ott szebbek-nagyobbak a dunek), valamint Fez-t se!
nekem Casa-rol azt mondtak, neme rdemes, csak tipikus nagyvaros. MEnnyiben mondtak szted igazat?
nagyon bejött, ha a gyerekek nagyobbak lesznek, sztem ismétlünk ;)
Ti merre jártatok?
Eszembe jutott még egy dolog, a mobiltelefon. Rendesen működik ott, vagy inkább ne is vigyek?
szoval ami eszembe jut: aranyat, szonyeget ugy veygel, hogy mire odajutsz, erts hozza nemikepp. mi 2 szonnyeget is vettunk, amiket aztan a sivatagban elcsereltunk rafizetessel, mert a szonyegek hat mit is mondjak. . eleg gazosak voltak. na ott tanitott ki minket egy berber, hogy nagyjabol mire kell figyelni. egyreszt alap, hogy kezzel keszult szonyeget vegyel. itt benne van a pakliban, hogy reginek, utott-kopottnak tunik, tehat nem olyan, mint egy gepi szovesu. mindekeppen elo gyapjut vegyel, tehat a meggyujtod, nem gyullad. kerheted, hogy mutassa meg. es sokkal tobbet er, mint a halott allatrol levagott gyapju. masik, a szinezeshez hasznalt anyagok, tehat pl. a mi elso szonyegunk szinezese olyan volt, hogy ha kimostuk volna, osszefogtak volna egymast a szinek. pl. sarga szinnel fontos, hogy valodi safrannyal legyen szinezve. aztan ha mar nagyon extra akarsz lenni, es egy drgabb szonyegnel nem art, ha megkered az eladot, hogy meselje el a szonyeg jelenteset. altalaban a berber asszonyok a sivatagban egesz eletukben nehany darab szonyeget szonek osszesen, ebben benne van a csaladjuk tortenete, a csillagok, amiket kovetnek a szaharaban, stb. . . szoval igy a szonyeg, amit vegveszel, igazi emlek lesz a faladon.
de a marokko konyvtarbban talalsz egyeb infot is.
Az én tapasztalatom az, hogy csak akkor eröszakosak, ha potenciális "pénztárcát" látnak benned, tehát, ha vásárolni akarsz, vagy a mi esetünkben, amikor szállást kerestünk.
A városok valóban elég kesze-kuszák, de hogy félned kéne, ha lemaradsz? Sztem legfeljebb nem találsz vissza, de azért ez mégiscsak muzulmán ország: nem tetszik nekik, ha túl kihívó vagy, de hogy ezzel visszaélnének? Nem hiszem. . .
A kaják nagyon finomak, és isteni a mentatea!!!
Augusztusban voltunk körutazáson Marokkóban. Nem érdemes lemaradni a csoporttól!!! Legalábbis nyüzsis helyen nem. Fes-ben a medinában kb. 10ezer kis utca van, az idegenvezető is közölte, hogy csak 1 útvonalon hajlandó minket végigvinni és aki lemaradna az lapuljon a falhoz és visszamegy érte. Szóval a sűrű helyeken ne maradjatok le!!!!!!
Bármit lehet hozni-vinni, nálunk a jól eleresztett emberek olyan szinten bevásároltak, hogy pl. a festményt és a kisasztalt az ölükben fogták a repülőn.
Mi 4* és 5* szállodákban voltunk elhelyezve, vegyes tapasztalatokkal. De szólni kell a portán és akkor adnak mondjuk tiszta ágyneműt. Viszont bogarak nem voltak.
A kaja is változó volt. Én mondjuk nem vagyok finnyás és minden ízlett. A svédasztal kínálata szállodától függ. Volt kis választék és volt terülj-terülj asztalkám is.
Azt sajna nem tudom, hogy milyen ilyenkor ott az idő. De nyugodtan vegyél fel nadrásot. Jobb is mint a szoknya. Ne öltözz túl kihívóan, mert nagyon erőszakosak tudnak lenni. Egyik boltban nem engedett a tulaj vásárolni, mert meg akart venni, és nem volt hajlandó még árat sem mondani, csak azt hajtogatta, hogy hány tevét adna értem, és jöjjek vissza este akkor olcsón megkapok bármit. Tényleg néha durván erőszakosak.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.