

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Étcsokikrém
2005-03-23 09:021.

Torolt_felhasznalo_907967
Létrehozva: 2005. március 23. 09:02
Sziasztok,
lehet cukrászdában kapni egy olyan sütit, amit párizsi szivarnak hívnak - ostyarolóban étcsokikrém töltelék. Na, olyan csokikrémet szertnék készíteni. Nem gejl, "végy 30 dkg vajat" típusú cipőpasztát, hanem valami gőzölt/főzött nyalánkságot.
Van nektek ilyen kipróbált receptetek?
lehet cukrászdában kapni egy olyan sütit, amit párizsi szivarnak hívnak - ostyarolóban étcsokikrém töltelék. Na, olyan csokikrémet szertnék készíteni. Nem gejl, "végy 30 dkg vajat" típusú cipőpasztát, hanem valami gőzölt/főzött nyalánkságot.
Van nektek ilyen kipróbált receptetek?
az Európa cukrászdában, Szent István körúton - a Vígszínházzal ellentétes oldalon, de közelebb a Dunához, mint a színház.
Köszönöm a receptet! :-)) Valamelyik nap csokikrém-orgiát kell otthon tartanom. . . :-)))
Alább a recept, nagyon meg fogsz lepődni a mennyiségektől, de hidd el, ez az. Egy cukrászok által összeállított könyből származik, mindig sikerem van vele. (Valahogy a pasiknak ez nagyon bejön. ) Fele mennyiséget készítek csak, az is bőven elég.
Íme:
PÁRIZSI KRÉM
Hozzávalók: 40 dkg cukor, 3, 5 dl tejszín, 25 dkg kakaópor (Mozart, vagy sötétvörös holland), 50 dkg vaj.
(Felezve: 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 12, 5 dkg kakaópor, 25 dkg vaj. )
A cukrot a tejszínnel surure fôzzük és a kakaót még forrón hozzákeverjük, így lesz szép mélybarna.
A vajat is hozzáadjuk (egy kis rumot vagy rumaromát is lehet hozzákeverni), és kihulés után habosra verjük - ezt praktikus géppel végeztetni, keverés közben - ahogy habosodik - pár árnyalatnyit világsosodik a krém, de még így is nagyon sötét marad.
A fatörzs töltelékének használtam pl. , még kevertem a krémbe kandírozott narancshéjkockákat,
és durváravágott pirított mogyoróval szórtam a tetejét.
Arra meg én lennék kíváncsi, melyik cukrászdában van ez szivar?
Régen, úgy röpke 15-20 éve az utasellátós csokiroló volt ilyen.
Lehet, hogy ma is kapni csokiroló néven valamit, de hogy a régihez köze nincs, az tuti. Abban túl sok volt az eredeti anyag, nem volt gazdaságos.
dr. judy - a meleg krémbe forgatom a tojáshabot? Olyan mousse lesz belőle??
v981 - szoktam párizsi krémet csinálni, de ami ebben a szivarkában van az csokisabb - nem tudom másként mondani. Tömörebb, inkább más állagú csoki.
Köszönöm, csajok! :-))))
Ezt tanítják a cukászoknak, ez kellene hogy legyen a csokitortában meg a lúdlábtortában. Csak ma már leginkább mindenféle pótlékokból csinálják a tortakrémeket is.
A receptet most nem tudom adni, de előkeresem, ha kell. Tejszínből készül, kakaóval, cukorral, föl is kell fölforralni meg fölverni - tartalmas, mélyízű és mégsem nehéz.
Én ezt kicsi kávéscsészékben szoktam kínálni tejszínhabbal, de biztos finom töltelékként is!