Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nekem elsősorban szervi /agydaganat/, volt már májdaganatom, születésemkor érdaganatom volt, amit pl. 1,5 évig kezeltek és nem sok esélyt adtak anno, hogy megmaradok.... aztán valamiféle életösztön mindig kihúzott a bajból. Egyszer már belém akarták magyarázni így ismeretlenül, akik kneziológiával foglalkoznak /itt a neten/, hogy ezeket a betegségeket magamnak okoztam. Meggyőződésem, hogy nem, hiszen 43 éves vagyok és most is azon vagyok, hogy meggyógyuljak és szabadulni akarok ezektől. Persze nem vitatom, hogy bizonyos szervi problémák mögött nem húzódik -e meg lelki /stressz/ háttér, de nem szabad mindenféle dolgot belemagyarázni olyan betegségekbe is, amit pl. egyértelműen a környezeti ártalmak, bizonyos gyógyszerek okoztak pl. Mindenesetre igyekszem a pozitív életszemléletet előtérbe helyezni és sztem nem hátrafelé kell tekintgetni és ezáltal a betegséggel foglalkozni, hanem azon kell lenni, hogy értelmes, szép dolgokkal tudjunk minél többet foglalkozni. Meg kell látni mindenben a szépet és jót, örülni kell az életnek, nekem ez az életfilozófiám. /persze ehhez hozzá tartozik, hogy időnként nálam is vannak lelki mélypontok, de eddig szerencsém volt, mert csak ideig-óráig tartott/.
Nagyon sok gyógymód van, de a beteg bizalmának a gyógyító felé 100%-osnak kell lennie... én ezért is vagyok szkeptikus a kineziológiával szemben és ezért nem valószínű, hogy ezzel a gyógymóddal rajtam segíteni lehetne pl.
Köszi, hogy írtál. Jó éjt Neked!
Üdv. Szekine
Rég írtam ezt a véleményt, azóta pár dologgal továbbjutottam a tanulásban, de visszaolvasva ma sem mondanék mást.
Azonban azt is írtam akkor, nem kell mindenkinek ezekkel a módszerekkel meggyógyulni, szabad a választás el lehet menni a pszichiáterhez is aki felír gyógyszert. Bizonyosan gyorsabb a hatása és nem utolsó sorban sokkal kényelmesebb, mint amikor a probléma gyökerét keressük, és alakítjuk, mégis vannak szép számmal akik a nehezebb utat választják, mert megértették a lényegét. Neked nincsen még dolgod ezzel valószínű azért érzed azt hogy nem szeretnél elmenni, nincsen ezzel semmi baj, reméllem találsz megfelelő gyógymódot, ha problémád lesz. Amúgy szerintem minden gyógymód jó, ha eredményre vezet.
szeretettel: ezisen
Szia!
Ezen az oldalon megtalálhatók előrhetőséggel együtt.
http://kineziologusok.linkindito.hu/
"HA el tudja fogadni ezt az állítást(a saját magunk vagyunk felelősek. . . . . . . . . ). Akkor tud rajta jól segíteni egy kinez. . . "
Köszönöm, hogy leírtad... akkor én már csak pusztán ezért sem megyek kineziológushoz. Nekem nagyon nem hiányzik, hogy belém magyarázzák, hogy én okoztam magamnak a betegségemet.
Sok sikert a továbiakba, remélem emberedre akadsz.
Szia Jinx7!
Én személyesen nem ismerem a Köves Zsuzsannát, de elejétől a végéig elolvastam a honlapján, ennek a módszernek a megalkotójától tanult és szakértő képesítése is van.Egy szóval ha nem ő kineziológus, akkor az országban nincs is igazi kineziológus.Ha errefelé praktizálna akkor tuti elmennék hozzá.
Ő már nagyon sok kineziológust oktatott, mivel erre tette fel a fél életét és most próbálja indítani az elsődiplomát adó képzését , így én hiszek a tudásában.
Amúgy váltottam vele néhány e-mailt és nem az a mellé beszélős embernek tűnik.Kiszűri a lényeget és arra koncentrál.
Sok szerencsét!
Üdv.:
Bedrienn
Hello bedrienn!
A Köves Zsuzsannát ismered? Mert éppen most írtam fel a telefonszámát, el akarok hozzá menni! Mered ajánlani?
Kérdezd Köves Zsuzsa kineziológus szakértőt, oktatót:
http://www.werbung.hu/kinesiology/foold.html
A pszichológus bölcsész beszélget, elemez. A pszichiáter orvos és gyógyszerekkel kezel. A pszichoterapeuta olyan pszichológus, orvos, pszichiáter, stb., aki posztgraduális képzésen tanulta meg a lelki kezelést.
Megjegyzem, hogy lelki betegségek gyógyszerrel csupán tünetmentesíthetők, de nem gyógyíthatók. A kezelés első szakaszában, az elviselhetőség érdekében, szükség lehet gyógyszerezésre.
Sziasztok.Bár látom haldoklik a topic,de nem tud valaki egy jó szakembert Nyíregyházán?
Előre is köszönöm
Szia!
Segítségedet szeretném kérni. Nem tudom kihez forduljak. A problémám 3,5 évvel ezelőtt kezdődött, mikor a kislányom megszületett. A probléma napokon keresztül tartó folyamatos hányinger. Eddig évente 1-2x fordult elő. Kivizsgáltak, de semmi szervi bajom nincs. Azt mondják, hogy idegi alapon van, és én is úgy érzem. Mindig hozzá tudom kötni valamilyen problémához, amikor kijön rajtam. Rájöttem, hogy a nyugtató segít. De nem akarom folyamatosan szedni. Elég sovány alkat vagyok, és ezért még nagyobb számomra ez a probléma, mivel ilyenkor van, hogy 1 hétig egy falatot se tudok enni. Igazándiból gyógyszerek nélkül szeretnék meggyógyulni, és mielőbb szülni még egy babát. Nem vagyok tisztában pontosan, hogy pszichiáter, pszichológus, pszichotterapeuta között mi a különbség. A kineziológusról sincs sok elképzelésem. Nagyon szeretnék meggyógyulni, és ezektől a testi tünetektől örökre megszabadulni. Kihez forduljak? Milyen szakemberhez?
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Juhász Tímea
Sziasztok!
Írtam egy másik kineziológusos topikba is, de itt is megkérnék mindenkit, aki jó tapasztalatokat szerzett, kérlek küldjön nekem kinez elérhetőségeket (Bp)!
Nagyon köszönöm!
U.i.: ő egyben pszichológus is! Tehát mondhatom azt , hogy inkább hozzá menj, mint pszichológushoz. De ahhoz találni kell egy szuper jót, akit már mások "kipróbáltak", ajánlanak Neked, hogy jó szakember. Elbeszélget Veled, izomtesztek alapján gyógyít, oldja a stzresszt, felfed olyan szorongásokat , amik Benned vannak lehet, hogy régóta, csak Te nem is tudtál róla, és ezt fel tudfja/próbálja oldani. Nekem is mondott megdöbbentő dolgokat. Igaz, én csak 1x voltam.
Sajna bővebben nem tudok segíteni, ennyi, ami így kapcsiból eszembejut.
A másik dolog. Azt hallottam ( de kérlek, ne sértődj meg), hogy a bepisilés apától való félelmet takar vagy legalábbis apával hozható összefüggésbe a dolog.
De a fodrászommal is eleinte rosszaban voltam, aztán kinyiltunk egymásfelé és mostmár jóban vagyok. Csak az olcsóbb. . . . . . . . vagy nem?
Alapkoncepciója a stesszoldás.
Végig fogom gondolni a dolgot.
Hát elég szomorúan olvastam, hogy ennyi negatív tapasztalatot gyűjtöttetek a kineziológusokkal kapcsolatban.
De ha belegondoltok, minden szakmában vannak jók s kevésbé jók.
Furcsa, hogy valaki nem kérdezett a családról, mert kötelességünk speciális kinez. anamnézist felvennünk, ami az egyénre, születésre, családra, körülményeire koncentrál.
A heves érzelemkitörésekre pedig különböző stresszoldó technikákat alkalmazunk.
Remélem, azért nem adjátok fel és sikerül eljutnotok a számotokra megfelelő kineziológushoz. Mert a módszer tényleg jó és segít, de nagyon fontos, hogy bizzatok a kineziológusban és magatokban is. A szakirodalom szerint egy problémára minimum 3 oldás kell, hogy minden szinten hasson a korrekció, de ezt is ki szoktuk tesztelni általában.
Eddig sem nagyon hittem a kinez. ban, de ezek után csak megerősödött .
De. . .
próbaként elmennék egyhez, de ki a nem "kókler?
ezért gondoltam itt megkérdezem, de sajnos csak egyetlenegy kornkrét ajánlatot irt valaki.
Mégegyszer megkérdem.
KI AZ AKI OLYAT TUD, AKIT KI IS PRÓBÁLT, ÉS BEVÁLT NÁLA?????
Azért még nem adtam fel teljesen, lehet, hogy egyszer még, ha lesz bátorságom ennyi negatív tapasztalat után, keresek egy kinezt, hátha. . .
Senki nem figyelmeztetett erre, pedig jobb lettt volna, mert nem ért volna annyira meglepetésként. Persze elég hamar rájöttem, hogy az lehet az oka, hogy az elfojtás oldódott, így a negatív tudattalan tartalmak jobban a felszínre kerültek (ebben az nlc-s szakértő meg is erősített). Ha úgy kerülnek negatív tartalmak a felszínre, hogy a személy énje még nem elég erős, hogy ezeket elviselje, akkor a személy akár pszichotikussá is válhat. Hiszen pont azért történik az elfojtás, mert az én nem elég erős, hogy szembenézzen ezekkel a tartalmakkal. Ezt a veszélyt a kineziológia hogy kezeli? Pláne, hogy legtöbb esetben az ember csak havi egyszer találkozik a kinezzel.
A másik, hogy annyira nyomatta nekem, hogy Jézus így, Jézus úgy, annak ellenére, hogy kérdésére megmondtam, hogy nem hiszek egy konkrét vallásban se. Tisztelem mások hitét, de ugyanezt elvárnám én is. Kértem újabb időpontot, azért mert akkor még ezek valahogy nem tudatosultak benen. Káésőbb felhívtam, és elmondtam, hogy le szeretném mondani az időpontot, mert úgy érzem ez nem az én útam. Erre azt mondta, hogy szerinte kár kihagynom egy ilyen lehetőséget. Ez a megállapítás nem tűnik túl szerénynek:))
De még mindig bíztam benne, így elmentem hozzá még egy harmadik oldásra is. Odaértem pecre pontosan csöngettem alul a kapuban, de senki nem jelentkezett a kaputelefonban. Majd megelégeltem és elővetem a telefonom, és felhívtam az otthoni számát, mert mobilja nem volt (igaz, baromira nem logikus lépés, de mindegy:)). kicsöngött az is hosszan, majd egyszercsak emgjelent a kinez, és azt mondta "Nem kell megijedni, ha nem vagyok itt időben!". Azt hittem jogom van az érzelmeimhez. . . Ezek után felmentünk, egyszer sem mondta azt, hogy "elnézést" vagy "bocs". Majd felértünk, és közölte, hogy le kell hallgatnia az üzeneteit, mert megtelt a postafiókja. Jó, akkor kb. negyedóráig ott ültem, amíg ő lehallgatta az üzeneteit. Azt hiszem, a segítés arról szól, hogy ha jön a kliens, akkor csak rá koncentrálok.
Az önfeltárásról meg annyit még (amikor a segítő foglalkozású amgáról beszél), hgy a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire igaz, amit erről órán tanultunk. Az, hogy nem szokott jól elsülni, ha mégis alkalmaznánk, akkor nagyon csínyján szabad csak.
Nem hiszem, hogy ha egy gyerekkel rosszul bánnak, akkor azért ő a felelős.
Azzal egyetértek, hogy a változtatás már mindenkinek a saját döntése egy bizonyos életkor és érettség után.
Biztos vannak ebben a szakmában is nagyon jó szakemberek és kóklerek is, mint ahogy mindenhol.
A legelső kineznél, akinél voltam, szó szerint faggatni kezdett, és én úgy éreztem vallatnak, így "elmenekültem" oldás nélkül.
A második kineznél az zavart, hgy túl sokat beszélt önmagáról, ráadásul teljesen oda nem illő dolgokról. Amíg beszélt, sokszor az volt az érzésem, hogy igazából csak hallatni akarja a hangját, meg húzza az időt (órabérben dolgozott). Ezzel baromi jól felhúzott az oldás előtt, de semmit nem vett észre abból, hogy feldühített.
Kitesztelte az allergiáimat (igaz, előtte megkérdezte, mire vagyok allergiás, elmondtam). Majd kihozta, hogy ha nem ennék tejet és tojást, akkor nem lennék szénanáthás nyaranta. Mire én mondtam, hogy én ezeket fogyasztom, de már évek óta nem jön elő az allergiám. Erre, kihozta, hogy akkor mégsem, a gombákra vagyok allergiás alapból és candidás vagyok. Majd közölte, hogy tartsak 6 hónapos candida diétát, és szedjek nystatint (gombaölő gyógyszer). Hm, a törvény szerint természetgyógyász nem diagnosztizálhat és gyógyszert sem írhat fel. . .
A vicces az volt, hogy a végén azt mondta, hogy ha megcsinálom az összes házit, amit adott, akkor lehet, hogy spórolhatok egy oldást. Aztán hozzátette, hogy "bár lehet, hogy jobb, ha nem, biztos jót tezs neked, ha beszélgetünk". Persze, jól felhúz, tényleg jót tesz:))