Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Krumplit fagyasztani?
2005-05-29 10:241.
Létrehozva: 2005. május 29. 10:24
Sziasztok!
Petrezselymes krumpli lesz ebédre, de egy kicsit elszámítottam magam. Sok lett a krumpli, amit vettem és meg is pucoltam. Kidobni nem szeretném.
Hogyan lehetne lefagyasztani? Csak simán tegyem a hűtőbe, esetleg blansírozzam előtte? Vagy semmi esély a megmentésre?
Petrezselymes krumpli lesz ebédre, de egy kicsit elszámítottam magam. Sok lett a krumpli, amit vettem és meg is pucoltam. Kidobni nem szeretném.
Hogyan lehetne lefagyasztani? Csak simán tegyem a hűtőbe, esetleg blansírozzam előtte? Vagy semmi esély a megmentésre?
Sok zoldseget valoban hokezelnek, elofoznek melyhutes elott. De nem adnak hozza vegyszereket. Es a vitaminok jobban elallnak (gyakorlatilag nem valtozik a mennyiseguk) a melyhutes alatt, mint a friss termekben, amit hetegig szallitanak es honapokig a polcon acsorog utana.
Az en tanacsom is az lenne: keszitsd el az egeszet es keszetelkent fagyaszd le. Ugy fagyaszd le, hogy minel kevesebb levego legyen mellette, majdnem tele edenyben, vagy nejlonban, amibol kipreseled a levegot. Jol zard le.
inkább megyek napozni
William, a mirelit terméketek nagyon gyorsan fagyasztják meg, kémiai anyagok jelenlétében, ezért marad külsőre olyan, mint a friss, de a vitaminok elhalnak belőle. Otthon nem lehet ilyen hirtelen fagyasztani, a a fagyasztók nem alkalmasan rá, meg aztán a villanyóra is pörögne rendesen. :-))
Az újkrumpliból tényleg nem lehet pogit csinálni, mert több benne a víz, ezért is lehet viszont nagyszerű petrezselymes krumplit csinálni belőle, főzés nélkül, párolva.
Meg pogácsába, tésztákba sem jó.
lehet, hogy nem is raktam még el újkrumplit?
A régi krumpli biztos, hogy nem.
Meg pogácsába, tésztákba sem jó.
Egyébként újkrumpliból lehet pürét? Nekem ahhoz mindig a régi krumpli ugrik be.
Én szoktam készételeket csinálni, kiadagolom körettel együtt és úgy rakom a fagyóba. A gyerekeknek csak meg kell melegíteni :)
Mindenesetre kíváncsi lennék, hogy a bolti hogyan készül.
, de ha vízbe teszed és lezárod a sima hűtőbe 1-2 napig biztos jó és felhasználhatod