![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Párizsról mindent!!!
2005-06-03 17:001.
![Torolt_felhasznalo_988896](/imgs/forum2016/default-avatar.jpg)
Torolt_felhasznalo_988896
Létrehozva: 2005. június 3. 17:00
Sziasztok!
Sok topic létezik már Párizsról, de talán ilyen még nincs. Talán sokan közületek utaznak majd ide a nyáron, vagy legalábbis tervezik (avagy csak álmodoznak róla....:))) ).
Írjátok meg élményeiteket, jót, rosszat egyaránt, hasznos tippeket, tanácsokat is köszönettel fogadok!!!
Ami pedig még nagyon érdekelne: REJTETT KINCSEK!!! Lehet ez egy szép, romantikus, mások által fel nem fedezett hely, étterem, bisztró, park, bármi, amiről úgy gondoljátok, hogy bár az útikönyvekben nem szerepel, de NEM ÉRDEMES KIHAGYNI!
Ide várok mindenkit, aki szívesen mesélne nekünk (mégis csak hitelesebbek vagytok, mint egy száraz útikönyv :)))))
Egyszóval PÁRIZSRÓL MINDENT!!!!
Beszélgessünk!!!
Sok topic létezik már Párizsról, de talán ilyen még nincs. Talán sokan közületek utaznak majd ide a nyáron, vagy legalábbis tervezik (avagy csak álmodoznak róla....:))) ).
Írjátok meg élményeiteket, jót, rosszat egyaránt, hasznos tippeket, tanácsokat is köszönettel fogadok!!!
Ami pedig még nagyon érdekelne: REJTETT KINCSEK!!! Lehet ez egy szép, romantikus, mások által fel nem fedezett hely, étterem, bisztró, park, bármi, amiről úgy gondoljátok, hogy bár az útikönyvekben nem szerepel, de NEM ÉRDEMES KIHAGYNI!
Ide várok mindenkit, aki szívesen mesélne nekünk (mégis csak hitelesebbek vagytok, mint egy száraz útikönyv :)))))
Egyszóval PÁRIZSRÓL MINDENT!!!!
Beszélgessünk!!!
Sziasztok! Hátha tud valaki segíteni.... Van Párizsban régiségpiac? Olyasfélére gondolok, mint itthon az Ecseri. Ha valaki tud ilyenről, kérem, hogy okvetlen írjon, mert 2 hét múlva megyünk, s a férjem rajong a régi földgömbökért!
Aki teheti, menjen, érdemes!! Salut Párizs-rajongók!!!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni párizsi utunkhoz. Férjem 30. születésnapjára szervezek egy hosszú hétvégét Párizsba. Mivel félek, hogy a család elszólja magát, teljesen egyedül. Sok hasznos információt találtam már itt ezen a topicon, amit ezúton szeretnék is megköszönni Nektek. A szervezéssel egész jól haladok, a repülőjegy is megvan, de a szállással kisebb problémáim akadtak. Szerintem a létező összes online szállásfoglaló honlapon jártam, bújom folyton a fórumokat, amikor csak tehetem. És most ott tartok, hogy jelenleg 2 közül nem tudok dönteni. Gondoltam, a segítségeteket kérem, hátha valaki ismeri közületek: mindkettő a Timhotel lánc tagja, az egyik a Timhotel Italie (a Place d'Italie-nél), a másik a Timhotel Nation (a Nation-nél). Igazából közel egy árban vannak (az octopustravel-en sokkal olcsóbban hirdetik, mint a saját honlapjukon), így az alapján döntenék, hogy milyen a környék, a nevezetességek elérhetősége, stb. Illetve, természetesen, ha valamelyikőtöknek van tapasztalata, volt ott már, akkor azt is szívesen veszem.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
Szia
Sajnos, nem tudok neked segíteni
Mostanában úgy látszik nem túl sokan járnak errefelé.
Lehet, hogy mindenki Párizsban van, csak mi nem?
sziasztok!
A Versailles-i kastelynezes hogy müködik?
kimegyek a metroval odaig es mindjart ott vannak a kastelyok vagy onnan meg messzebb kell menni? Belepö mennyi? minden nap nyitva vannak? mennyi idöt erdemes raszanni?
elöre is köszi az infokat
schnubbel
Szia !
Jól olvastam? Tényleg van az Asterix Parkban delfin show? Igazi delfinekkel, locsolással, meg minden????
Ez nagyon érdekelne! Tudnál róla írni kicsit bővebben?
Múlt héten voltunk Asterix parkban (is). Klassz, ha már megfogalmazódott a gondolat, kár lenne kihagyni.
Mindenképp érjetek oda nyitásra, mert nagy a tömeg. (Az RER végállomásról külön buszok visznek ki, a végállomáson kell megvenni rá a jegyet, ide már nem jó az 5 zónás Carte Orange, kb 6 euró/fő oda-vissza).
Bent hatalmas sorok vannak a klassz dolgok előtt, kb. 25-40 perc a nagyon felkapott játékok előtt a sor. Úgy vettem észre a hullámvasutak és alternatíváik (bob stb.) a legnépszerűbbek, vannak olyan játékok, amihez gyakorlatilag nem kell sorban állni, szerintem ezek is igényesek.
Nekem a delfin-show is bejött, még nem voltam ilyenen. A gyerekeim a "brutális" hullámvasútra (7x fordul át) 4x ültek fel. Nagyon élvezték.
Nekünk nagyon tetszett. Interneten megnézheted a honlapjukat, a bejáratnál szerezhetsz térképet, ami segít eligazodni. A mi taktikánk az volt, hogy tizenévesek csapatával futottunk nyitáskor, így az egyik hullámvasútra kapásból fel tudtunk ülni, sorbanállás nélkül.
Záráskor a buszok visszavisznek az RER-hez.
Kedden Disneylandban voltunk. Féltem, hogy az Asterix után csalódás lesz a gyerekeimnek. Nem volt az.
Párizsról mindent topicban olvastam, hogy ti is diákkal voltatok kint. A múzeumoknál mennyire nézik meg a diákot, hogy te vagy-e a képen meg ilyesmi? Ahova ingyen tudsz bemenni ott is sorba kell állni az ingyenjegyért, vagy elég felmutatni a diákot? Sokat segítene, ha válaszolnál, előre is köszi szépen!
Szia, mégegyszer köszönöm az infókat, szerencsére szuper időnk volt, jól éreztük magunkat ismét, remélem hamarosan újra visszatérünk! ;o)
Versailles-ba nem volt időnk kimenni, így az legközelebbre marad..
Tényleg nagyon jó kis topicot hoztatok össze sok hasznos infóval!
Már be van tervezve csomó múzeum, látnivaló, de utolsó napra arra gondoltam, hogy beleférne egy kis vidámparkozás is. Nem volt vmelyikőtök még az Asterix parcban? Utolsó nap vszeg este jövünk haza, szóval pont jó lenne, hogy CDG mellett van, meg az egész olyan "franciás" hangulatú
Szia!
Köszönöm szépen, teljesen mértékben kielégített a válaszod!
Igen, a városnéző buszra gondoltam ami minden városban van, Párizsban még nem láttam, de akárhová megyünk először azzal megyünk, szóval ismerem a rendszert! :o)
Sajna, ha az előrejelezést nézem, akkor nem lesz jó időnk, én ősszel voltam eddig, most direkt júniust választottam, hogy ne legyen se túl meleg, se hideg..
De majd meglátjuk! :o))
Köszi szépen mégegyszer!!
Szia!
Versailles-ba az RER C-vel (HEV-szeru vonat, ami atmegy Parizson) lehet eljutni, ha szereztek kis metroterkepet, amikor odaertek, azon pontosan latni fogod, hogy melyik vonal ez, a vegallomasa Versailles-Rive Gauche del-nyugaton. A kozpontban peldaul a St Michel-nel lehet ra felszallni, jegyet Versailles-ig kell kerni a jegyarusnal, oda-vissza kb. 6 Euro.
A Szabadsag-szobor pedig nincs messze az Eiffel-toronytol, a Szajna kozepen egy kis sziget fut vegig, amin setalni lehet es ez a vegen van. A legkozelebbi metromegallo a Javel-André Citroen, a 10-es metron, illetve a Javel megallo az RER C-n, de ha az Eiffeltol elkezdtek setalni a Szajna parton nyugati iranyba, akkor igy is megtalaljatok.
Vannak varosnezo buszok, amire vesztek jegyet es le-fol szallhattok rola egesz nap, ez vegigvisz a fobb nevezetessegeken, szerintem erdemes kiprobalni. Folul panoramas buszok, esoben nem a legjobb, de amugy onnan is sokat lehet latni, talan erdemes vele egy kort tenni eloszor es utana leszallni mindenhol, amit meg szeretnetek nezni. Termeszetesen a busz nem var ratok, mindig egy masikra szalltok fel ujra, egy jeggyel. Az arakat nem ismerem sajnos. Erre gondoltal "sightseeing" alatt?
Sziasztok, csütörtökön (júni.1) megyünk Párizsba, (én eddig 2X voltam, a párom meg már nagyon sokszor..
Egyszerűen imádom!! :o)
Végigolvastam az egész topicot, de arról, hogy Versailles-ba és Szabadság szoborhoz hogy lehet eljutni nem találtam infót, ha tudtok segítsetek légyszi!
Arról szintén olvastam, hogy hajókázni Batoubussal lehet, de városnézés vmi "sightseeing" létezik?
Remélem valaki csak ide téved csütörtök délutánig..
http://www.timhotel.fr/hotels/us/st-georges.html
mi ebben a szállodában voltunk, kettőnknek reggeli nélkül volt egy éjszaka 14.000.- FT. most voltunk múlt héten...
igaz a Pigallon van a MOntmarton sex shopok között
)), de teljesen kulturált, és minden ok. volt vele...
elég drága a kaja, étteremben ettünk 12 eurós levest pl. ..stb..de a kiülős kávézókban megfizethető...
Sziasztok!
Mennénk nyaralni a mostani álláspont szerint júniusban Párizsba, akár pár napra, vagy 1 hétre haverokkal. Repülőjegyet már találtam 27.040Ft/fő oda-visszaút adókkal mindennel együtt. Most már csak szállást kellene találnunk, nézegettem itt a neten is de úgy látszik nem jó helyen keresgéltem, mert 100e feletti díjakat találtam. Ti hol találtatok szállást? Utazásiiroda, ismerős, vagy van valami jó webcím? Kérek szépen segítséget tőletek ezügyben. Meg még annyit, hogy mennyire "drága" ott az élet, mennyi költőpénzt érdemes vinni úgy saccperkábé?
Sziasztok!
Már jó pár hónapja aktív olvasója vagyok a topiknak, rengeteg hasznos információt jegyzeteltem ki a noteszembe és nagyon szimpatikusak is a topik állandó tagjai. Na és a fotók... egyszerűen gyönyörűek
!!!!!!
Anómanó!
Mi holnap hajnalban repülünk Párizsba, a szállásunk a Gare de l'Est közelében lesz, ha visszaértünk, szívesen megosztom veled (és persze mindenkivel, aki erre jár) a tapasztalataimat.
Addig is üdv:
idra
Szia! Hol tartasz a szervezésben? Mikor mentek, mivel? Szállásotok van már? Jó lenne kicsit beszélgetni, kár hogy nem sokan járnak erre.
Sziasztok! Mi június 19-én utaznánk Párizsba, és 3 éjszakát szeretnénk ott tölteni. Szállás ügyben lenne kérdésem. Találtunk a neten egy hotelt, most pontosan nem tudom, mi a neve, mert a barátom gépén lett elmentve, de azt tudom, hogy a Sacré Coeur illetve Moulin Rouge közelében van. Nagyon megörültünk neki, mert 60 euro lenne kettőnknek, zuhanyzós szoba, és a reggeli is az árban van. Ráadásul 1-2 zónán belül, így nem kéne külön jegyeket venni a közlekedéshez (a Carte Orange-t néztük ki magunknak). Viszont végigolvastam a topicot, és többen nem ajánlják azt a környéket.. Volt már valaki arrafelé, mik a tapasztalatok? Érdemes inkább más szállást keresnünk? Ha igen, esetleg tudtok valamit ajánlani max. ennyiért és az 1-2 zónán belül? Azért még én is keresgélek..
Előre is köszönöm!
Nemhiszem, h megismertek, foleg, h lehet, h pabeas-kent irtatok nekem...
Dec elejen voltam Parizsban. Rettentoen sokat segitettetek!
A kepek fent vannak a neten:
http://photos.yahoo.com/pahiannamaria
azota mar masokat is feltettem, de latni lehet, melyikek azok, remelem
pusz
manna
Annyira kellemetlen idő van, hogy nincs kedvem dolgozni. Inkább nézegettem kicsit Párizst két dimenzióban. Nem találom a Villa Leandre nevű zsákutcát, állítólag nagyon szép. Valaki írt róla, de nincs a térképemen. Tudjátok, hogy merre van?
Arra is emlékszem, hogy elhangzott a Parc de la Turlure, mint aránylag "turistamentes" piknikezőhely. Hol keressem a térképen?
Üdvözlöm a társaságot, remélem van még felvétel! Életem első párizsi útját szervezem lázasan, néhány hete már minden szabadidőmet ez tölti ki. Ma végigolvastam az egész topicot, nagyon klassz időtöltés volt, sok hasznos infot gyűjtöttem.
Engem is - persze a "híresek" mellett - a topicnyitó szempontjai vezérelnek, elmenni oda, ahová kevesen, olyanokat látni ami nem nyilvánvaló. Hangulatok, illatok, színek, fények...
Remélem még indulásig sokat fecseghetünk (22-én repülünk), megpróbálom összeszedni az eddigi ismereteim fehér-foltosabb részeit és majd kérdezek.
Mi a 15.kerületben laktunk,egészen közel a 14.kerülethez.
Csak ajánlani tudom.
Sőt!Én ezeket szoktam mindenkinek ajánlani.
Valaki foglalt már a Montparnasse környékén hotelt innen a topicból,és utólag is elégedett volt a környékkel.
Üdv.
Sziasztok,
Nagyon orulok, hogy ratalaltam erre a forumra, rengeteg hasznos infot talaltam es jo volt a szines elmenybeszamolot olvasni, nincsenek ketsegeim, hogy en is hasonlokkal fogok hazaterni. Es talan fogok is meg Hozzatok fordulni.
Mi agusztusban tervezunk 5 napot Parizsban tolteni, viszont a szallast, repulot mar most idoszeru megszerveznunk: Napolybol (ott elunk jelenleg)) repulnenk Parizsba, onnan Budapestre (HAZA!) majd onnan ismet Napolyba. (Remeljuk, a kinezett olcso repjegyek kitartanak meg hetfoig.)
Szeretnem a segitseget kerni valakinek, aki esetleg ismeros a Parizsi keruletek kozott, hogy hol lenne ajanlatosabb hotelt foglalnunk (ugyan a szallas nalunk is leginabb alvasra es furdesre szolgal, egesz nap a varost jarjuk majd). Ma egesz napomat a gep elott toltottem, sok hotelt talaltam elfogadhato aron, leginkabb a 14. es 15. keruletben, valamint a 17-ben, fokepp a Champs-Elysèes es a Sacrè Coeur kozotti zonaban. Az utobbi keruletben, egesz kozel a 13. metrovonal Place de Clichy megallojahoz talaltunk egy eleg szimpatikus, arban kedvezo hotelt, viszont parom tart tole, hogy esetleg este egy kevesbe biztonsagos kornyeknek szamit. En meg sosem jartam Parizsban, igy e teruleten tanacstalan vagyok, ha valaki tanacsot adna, nagyon megkoszonnem!
dzsuli
Köszönöm, meg fogom nézni az utikönyvben. Te melyiket ajánlod?
Igazából kb. 10 éve voltam Párizsban, akkor vagy két hetet és tényleg mindent megnéztem, de úgy tűnik, egy csomó dologra már nem emlékszem, szóval kezdhetem előlről.![](files/forum/emoticon/mosolygos.gif)
Szia!
Van egy francia etterem a Francia Intezet mogott is, (Fô utca 20) Le Jardin de Paris. Egyszer voltunk ott, finom volt minden es hangulatos a hely is. Van egy Chez Daniel nevu etterem is, a VI. keruletben, a Sziv utcaban, de ott meg nem jartam.
Szia!
Versailles, Fontainebleau, es esetleg Chartres sincs messze Parizstol. Versailles-t biztosan ismered, lehet, hogy ott mar jatrtatok is, de Fontainebleau-rol (1, 2) es Chartres-rol (3,4,5) tettem fel neked kepeket (nem sajat) izelitonek.
Sziasztok,
6 napot leszünk Párizsban (most szombattól csütörtök estig), voltunk már ott, tehát a fő látnivalókat ismerjük. Az lenne a kérdésem, hogy Párizs környékén van-e olyan érdekes látnivaló, amit "reggel odamegyünk, este vissza" módra meg tudunk nézni? Egy napot rászánnánk egy kirándulásra, akár valami helyes kisvárosra vagy természeti látnivalóra, amit ajánlotok.
Köszi,
Ági
http://www.inst-france.hu/
a büféjük nagyon jó ( és méreg drága!), nyáron terasz van előtte, ki lehet ülni
a Dunaparton van a Lánchíd és a Batthyány tér között
az utcabálról biztos hallottál már minden július 14-én van végig a rakparton, egyre szenzációsabb - fokozzam még?