Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bográcsban mit főzzek?
2005-06-06 08:101.
Létrehozva: 2005. június 6. 08:10
Sziasztok !
Ismét a segítségeteket szeretném kérni...most, hogy itt a meleg, kijárunk a telekre, és szeretnék kinn főzni a szabadban....eddig sokat grilleztünk, de szeretnék bográcsban is alkotni .... a gulyáslevesen és paprikáskrumplin kívül mit szoktatok még főzni bográcsban ?
Köszi !
Ismét a segítségeteket szeretném kérni...most, hogy itt a meleg, kijárunk a telekre, és szeretnék kinn főzni a szabadban....eddig sokat grilleztünk, de szeretnék bográcsban is alkotni .... a gulyáslevesen és paprikáskrumplin kívül mit szoktatok még főzni bográcsban ?
Köszi !
Én is szoktam az eddig említetteket főzni, ezen kívül lecsót is, nagyon finom, egészen más, mintha a tűzhelyen főzném. A család nagyon szereti. Próbáljátok ki! Jó étvágyat. :)
és ha még az is meg tudnád mondani, hogy hol lehet beszerezni és mennyiért. . . de köszönöm :)
Ezzel segítettem ?
Majd próbálkozom. . . .
Javaslom az alágyújtós elnevezésű terméket még ezt ált Baumax , Praktiker. . stb lehet venni . Valamilyen vegyszerrel átitatott kis kockák , ami könnyen meggyullad és sokáig ég , így a fa ágak közé , ha berakjátok hamarbb és biztosabban gyullad be a fa.
Remélem tudtam segíteni
Sztem a faszén is jó , csak megfelelő mennyiség kell belőle.
A füstölt húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Szép sárgára pirítjuk rajta a csuszatésztát, majd az apróra vágott hagymát. Meghintjük paprikával, beledobjuk a felkockázott krumplit, illetve a felkarikázott kolbászt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Zöldpaprikát és paradicsomot vágunk bele, sózzuk és gyenge lángon puhára, és sűrűre főzzük. Lehetőleg nem keverjük, hanem forgatjuk a bográcsban.
Egyéb finom kajákat menthetsz le az alábbi oldalról.
http://www. freeweb. hu/nlctb Jó főzöcskézést.
Inkább egy tüzépen szerezzétek be az egy nyári adagot , ha van lehetőségetek.
Vagy marad a faszén .
Először valami egyszerűbbel próbálkoznék. . . .
utolsó mencsvárként idefordulok:
ma-2005, 06, 05 este 4-6 között a mammut 1ben a moziban hagytam-vagy a női mosdóban- az új sportcipőmet!dobozostuzacskostúúúlmindenestűűl!!!!!
aki meggtalálta és elvitte
írjon vagy hívjon:
Fizetnék érte!!nekem ez nagyon fontos lenne!!
mentadzsuz@gmail. com HAJCSAVAR@FREEMAIL. HU
06203752033
hallé
paprikás krumpli
lecsó, lecsós szelet
Tegnap nálunk a piacon volt egy főzőverseny, mesélem, mik voltak: birkapörkölt, marhagulyás, harcsapörkölt túrós csuszával, vaddisznópörkölt, gombapörkölt jázminos ízesítésű rizzsel (vegáknak), hallé férfiasan (?)
sok szerencsét és jo étvágyat.
Sült krumpli, a már említett saláta és fokhagymás tejföl öntetnek. . .
De tudom apáról, hogy szereti erősen fűszerezni a dolgokat, illetve hogy mindent hagy inkább hosszabb ideig főni. . . Nézz egy babgulyás receptet valamelyik szakácskönyvben és alakítsd át a ízlésetek szerint, aztán már lehet is főzni a bográcsban. A bográcsosnál úgyis a kóstolgatás a lényeg, közben lehet még fűszereni stb.
http://grocceni. fw. hu/
Isteni volt!!!!!!! Ilyen jót még soha nem ettem!