Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bográcsban mit főzzek?

kotkoda13
Létrehozva: 2005. június 6. 08:10
Sziasztok !
Ismét a segítségeteket szeretném kérni...most, hogy itt a meleg, kijárunk a telekre, és szeretnék kinn főzni a szabadban....eddig sokat grilleztünk, de szeretnék bográcsban is alkotni .... a gulyáslevesen és paprikáskrumplin kívül mit szoktatok még főzni bográcsban ?
Köszi !
  1. 2005. június 22. 15:4136.
    Sziasztok! Én minden hétvégén a bográcsban főzök, azért, hogy ne bent a konyhában töltsem az időmet!
    Én is szoktam az eddig említetteket főzni, ezen kívül lecsót is, nagyon finom, egészen más, mintha a tűzhelyen főzném. A család nagyon szereti. Próbáljátok ki! Jó étvágyat. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2005. június 15. 17:4735.
    Hehe, semmi köze a paprikáskrumplihoz:))) A krumlis tésztához sokkal több.
    előzmény:
    kifli23 (11)
     
  3. 2005. június 15. 17:2234.
    és jó??? :)))
    és ha még az is meg tudnád mondani, hogy hol lehet beszerezni és mennyiért. . . de köszönöm :)
    előzmény:
    ninuci (33)
     
  4. 2005. június 15. 17:2133.
    Nekem van egy olyan A/4-es méretű sztem most is kaphatóköny aminek az a címe SZABADTŰZÖN , ha jól emlékszem ( Csigo és nem tom ki a szeruző )

    Ezzel segítettem ?
    előzmény:
    lumaca (32)
     
  5. 2005. június 15. 16:4932.
    Sziasztok! nem szeretnék emiatt új topikot nyitni, szóval remélem, h vki még benéz ide. . . . bográcsban készíthető ételekről keresek szakácskönyvet (ajándékba kellene). Tud vki ajánlani vmit??? előre is köszi!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2005. június 6. 16:0031.
    Hát, köszi szépen az ötleteket, sokat segítettetek !!
    Majd próbálkozom. . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2005. június 6. 15:3230.
    én számolnék olyan kb 1, 5 órával , de még sose mértem
    előzmény:
    erdekel (29)
     
  8. 2005. június 6. 15:0929.
    Időben kb. mennyi egy sertéspöri?
    előzmény:
    ninuci (28)
     
  9. 2005. június 6. 15:0328.
    nem , ha már van lángja akkor is , csak figyelni kell ne hogy odaégjen a a finomság amit csinálsz
    előzmény:
    erdekel (27)
     
  10. 2005. június 6. 14:2727.
    Mindenképpen csak akkor lehet fölé tenni a bográcsot, ha már parázs van?
    előzmény:
    ninuci (26)
     
  11. 2005. június 6. 14:1826.
    Azt is lehet , de lehet csak faszénnel is bográcsozni , erre írtam hogy sokat kell meggyújtani és amikor jó sok parázs van akkor lehet rajta főzöcskézni , bár ezt ingább grillezéshez ajánlanám.

    Javaslom az alágyújtós elnevezésű terméket még ezt ált Baumax , Praktiker. . stb lehet venni . Valamilyen vegyszerrel átitatott kis kockák , ami könnyen meggyullad és sokáig ég , így a fa ágak közé , ha berakjátok hamarbb és biztosabban gyullad be a fa.

    Remélem tudtam segíteni
    előzmény:
    erdekel (25)
     
  12. 2005. június 6. 14:1025.
    Tehát alulra kerüljön a faszén meggyújtva és lassan rá a többi ágacska?
    előzmény:
    ninuci (24)
     
  13. 2005. június 6. 13:5824.
    Igen azok lennének az igazán jók , de talán sokáig tart mire összegyüjtögetitek a bogrács alá valót.

    Sztem a faszén is jó , csak megfelelő mennyiség kell belőle.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202565 (23)
     
  14. Torolt_felhasznalo_202565
    Torolt_felhasznalo_202565
    2005. június 6. 12:0623.
    Köszi Ninuci! A férjem, nagy városlakó azt mondta, hogy a faszén nem jó. Mi Bp mellett lakunk, rendszeresen megyünk az erdőbe kutyákkal. Ott szoktam látni letört, megszáradt fanyalábokat. Azok jók? Habár lehet, hogy nem lehet csak úgy elhozni az erdőből. . .
    előzmény:
    ninuci (21)
     
  15. 2005. június 6. 11:5322.
    SLAMBUC

    A füstölt húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és a bográcsban félig kiolvasztjuk. Szép sárgára pirítjuk rajta a csuszatésztát, majd az apróra vágott hagymát. Meghintjük paprikával, beledobjuk a felkockázott krumplit, illetve a felkarikázott kolbászt is. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Zöldpaprikát és paradicsomot vágunk bele, sózzuk és gyenge lángon puhára, és sűrűre főzzük. Lehetőleg nem keverjük, hanem forgatjuk a bográcsban.

    Egyéb finom kajákat menthetsz le az alábbi oldalról.

    http://www. freeweb. hu/nlctb Jó főzöcskézést.
    előzmény:
    kotkoda13 (18)
     
  16. 2005. június 6. 11:4321.
    Egy tanács csak olyan fát használj ami nincs lakkozva, festve, , egyébként benzinkutakon lehet venni összekötözve hasáb fákat , de szerintem negyon drága.

    Inkább egy tüzépen szerezzétek be az egy nyári adagot , ha van lehetőségetek.
    Vagy marad a faszén .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202565 (20)
     
  17. Torolt_felhasznalo_202565
    Torolt_felhasznalo_202565
    2005. június 6. 09:3220.
    Mivel kell a bogrács alá tüzelni? És ilyen "tüzelőt" hol lehet venni Bp-n?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2005. június 6. 09:1619.
    igen, erre is gondoltam. . . csdak nem tudtam, mit, milyen sorrendben rakjak bele ! A tarhonyát meg a krumplit mikor kell belerakni ?
    előzmény:
    Csandi23 (17)
     
  19. 2005. június 6. 09:1518.
    megnéztem, biztos fincsi !!!
    előzmény:
    kifli23 (11)
     
  20. 2005. június 6. 09:1317.
    Nemrég csináltunk egy tarhonyás kajcsit bográcsban és isteni lett!Olajon hagymát megdinsztelsz, utána jöna kockára vágott pulyka husi. Öntesz hozzá pici vizet, és belerakod a kockára vágott krumlidarabokat és a mexikói zöldségkeveréket. A végére már csak a házi tarhonya marad, mi 3 kisebb csomaggal tettünk bele. Aztán jó sok vizet rá és már főhet is. A végén szinte minden levét elfőtte és isteni lett tényleg. Ja a fűszereket sem hagytuk ki, jó sok vegeta és ízlés szerint bármi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2005. június 6. 09:1316.
    Húhhhh. . . ezek már komoly kaják !!!
    Először valami egyszerűbbel próbálkoznék. . . .
    előzmény:
    foka (13)
     
  22. Torolt_felhasznalo_973384
    Torolt_felhasznalo_973384
    2005. június 6. 09:1215.
    Hello!!
    utolsó mencsvárként idefordulok:
    ma-2005, 06, 05 este 4-6 között a mammut 1ben a moziban hagytam-vagy a női mosdóban- az új sportcipőmet!dobozostuzacskostúúúlmindenestűűl!!!!!
    aki meggtalálta és elvitte
    írjon vagy hívjon:
    Fizetnék érte!!nekem ez nagyon fontos lenne!!
    mentadzsuz@gmail. com HAJCSAVAR@FREEMAIL. HU
    06203752033
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2005. június 6. 09:1014.
    Babgulyás, gulyás
    hallé
    paprikás krumpli
    lecsó, lecsós szelet
    előzmény:
    kotkoda13 (1)
     
  24. 2005. június 6. 09:0913.
    Lehet, hogy úgy ismered: öhöm.
    Tegnap nálunk a piacon volt egy főzőverseny, mesélem, mik voltak: birkapörkölt, marhagulyás, harcsapörkölt túrós csuszával, vaddisznópörkölt, gombapörkölt jázminos ízesítésű rizzsel (vegáknak), hallé férfiasan (?)
    előzmény:
    kotkoda13 (5)
     

Címlap

top