![](https://nlc.hu/themes/nlcafe/images/forum-ends.png)
Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Defense: nagy, nyomasztó, nincs egy fa vagy egy virág. . . a nagy diadalív tetején vagy egy elég uncsi kortárs művészeti kiállítás. . . és a tetején nem lehet rendesen körülnézni, mert embermagasságnál nagyobb fém karókkal oldották meg a kerítés problémáját. . .
Állatkert: Tavaly épp bezárni készültek az állatkertet, iszonyat lepusztult, alig van állat, ki van táblázva, hogy hol mi volt, és mikor adták el őket. . . a bejáratnál meg lepedőre festett transzparensek hirdetik, hogy ha nem segít valaik nekik anyagilag, akkor bezár az állatkert. . . lehet, hogy már be is zárt:(
Hol van a virágpiac? Ebből csak egy van, mert előzőleg már írt itt valaki virág-és madárpiacról!
Miért volt a Defense és az állatkert negatív???
2. Az Eiffel torony, szemből (Trafalgar tér talán?)
3. Hajózás a Szajnán
4. A Louvre metrómegálló
5. A csillogó gömbök (Ez is a Louvre környékén van)
6. A Szabadság szobor
7. Notre Dame, de inkább a sziget
8. A virágpiac
9. A Diadalív
10. A Champs Elysée éjjel
A negatív top 3:
1. Défanse
2. Az Állatkert
3. Mona Lisa + a Louvre népszerűbb részei (a tömeg miatt. . . )
meg a quiche-eket. . meg a pain au chocolat-t, az csokis taska, mondjuk, meg a chausson aux pommes -almas taska, croissant tobbfele. . . hmm, annyira kedvem tamadt nekem is kimenni. .
fondue
herkentyűk, de csak ami nem él. . . :) pl. csiga, kagyló. . .
quiche
dehogynem jöhetnek az étkek és mi szem-szájnak ingere!!!
Defense
Sacre Coure 3x, legalább. . . . :))
Notre Dame
Moulin Rouge
éttermek
kajákat nem lehet sorolni???? :)
A Jardin de Plantes milyen jellegű kert?
Térképen láttam, de ez nem túl sok mindent árult el!
Csak én "lógok ki" a sorból, angol tanár révén, de a természet szeretete bennem ugyanúgy megvan :-)))
tudsz nekem bővebbet írni az Orangerie múzeumról? Imádom az impresszionistákat!
Mert ha emberi léptékek szerint megközelíthető, akkor érdekelne!
Vagy külváros?
Az akváriumok jók voltak, meg akkor még élt a panda, az votl különleges, mert azt kevés helyen látni. De az már elpusztult:(
A füvészben szépek voltak az üvegházak. . .
Mondjuk én biológus vagyok, állatkertet, botanikuskertet mindenhol mániákusan nézek:)
Piacok -fantasztikusak a sajtok, olivabogyok, bagettek, croissantok es a hangulat!
Orangerie muzeum az impresszionista festokkel.
A szallodai szobak stilusa, utanozhatatlan.
A kovacsoltvas erkelyek - bar Budapesten is lennenek . . .
A cukraszdak -Patisserie-k, minden nap muszaj sutit enni Parizsban!!!
Olyan, mint a többi hasonló jellegű zoopark, vagy valamiben különleges?
szokott lenni szabadteri mozi a vilette-ben, az sem rossz. . .
musee de la musique: szinten a vilette-ben, szuper muzeum. .
a cite de la science, tudomany es technika muzeuma uott: gyerekek is elvezik, mert mindent ki lehet probalni, meg lehet fogdosni, szuper muzeum!
és a Montparnasse környékén van?
2. Jardin de Luxembourg
3. Sacré Coeur
4. Notre Dame
5. Pont Neuf és a Szajna part
6. Louvre
7. Place de la Concorde
8. Mars mező
9. . . .
10. . . .
Nagyon rég voltam sajna, elfelejtettem, de ezek nagyon tetszettek! :)
És a katakombákba is tényleg érdemes lemenni.
Ja, és az állatkertben is voltunk.
Ilyen helyen jártatok?