Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Elszürkült fehér ruhák
2005-07-06 12:111.
Torolt_felhasznalo_833906
Létrehozva: 2005. július 6. 12:11
Sziasztok,
szeretném ah segítenétek ötletekkel abban, hogy a mosások során természetszerűleg elszürkül fehér ruhákat mivel javasoljátok fehéríteni?
Van bevált tuti tisztítószere valakinek?
Mit javasoltok?
Köszi :)
szeretném ah segítenétek ötletekkel abban, hogy a mosások során természetszerűleg elszürkül fehér ruhákat mivel javasoljátok fehéríteni?
Van bevált tuti tisztítószere valakinek?
Mit javasoltok?
Köszi :)
ennyi csak mit adhatok
es kivanok meg
nagyon sok
boldog nevnapot!********
Hol ez a csoda ember?
Ezeket a Whirpool szereket meg lehet venni valahol vagy csak a szerelőktől?
De a wanish mindenhol bejött, ezt látom, egyébbként a fiamnál láttam desodoros elváltozást, áztasd be wanishes vizbe, és utána csak mosd ki. . ez akkor volt, ha ruhára fujta a desodort, és nem magára. . . .
A domestost , a fehéritőt, én csak a a 90 foknál használom, igen szennyezett, vagy tiszta nagy fehér daraboknál, pl lepedő. . . .
A szerelőm szerint a Calgon felesleges pénzkidobás. . Azt mondta ha összerakom a pénzt, amit a calgonra költök, akkor kijön egy uj mosógép ára, mire tönkremegy, de ez elkerülhető, ha veszek félévente egy automata mosógéptisztitót, amit a Whirpol gyárt, 1290 Ft. . . És tényleg. . . nagyon jó. . Tőle vásárolom a mosogatógéphez is a tisztitót, és a sót is, mind whirpol gyártmány. . . A mosogatógépem csövei elvizkövesedtek, eldugultak, az első szerelő 25 ezer forintért kicserélte volna, ő pedig átmosatta egy 740 Ft-os szerrel, és tökéletes. . . erről ennyit. azóta hallgatok rá.
Van egy fehér kosztümöm, aminek tökéletes a nadrágja, így hordomis, de a kabátját nem. most viszont egy esküvőpre szeretném felvenni, de félek, a színek különbözni fognak- túlzottan. . .
én kizárólag Arielt és Persilt használok, nem az olcsó mosóporral van a baj.
de ha mosod, horod, vasalod, bizony, beszürkül egy kicsit. engem az a kicsi pont zavar.
NEkem Calgonom van, de azt hanyagolni fogom, alig várom, hogy elfogyjon, a mosógépemet ecettel fogom védeni, van sima mosóporom, azt használom a színesekhez, fehérekhez, feketékhez + a fehérekhez teszek még fehérítőt, Domestost. . . ennyi. . .
Az újonnan vásárolt (pár hónapos) fehér ruhákkal nincs gond, azok fehérek vásárlás óta, viszont a régiek (amikor még nem fehérítőztem mosásnál) azok szürkék. . .
ingnyakra az amway elömoso spray-t hasznalom az kifogastalan, midnen mastol ott maradt a barna csik. . . de az izzadsagfolton ez sem segit. . . :-/ tipp?
A ruhák nem fakulnak, nem kopnak, vakítóan fehérek és olyan illatosak, hogy mindenki dícsérgeti! A férjem mindennap ingben jár dolgozni, nekem kötelező a fehér (világos) blúz, szóval van tapasztalatom. ;-)
most készülök mosóport váltani, de 5letem sincs. . . ha mindent megvennék, amit reklámoznak, akkor: lenne Calgonom, külön mosópor vagy öblítő vagy mi a feketéknek, külön mosópor a színeseknek, külön fehéreknek, külön fehérítő. . . :/
Egy lakásfelújjítás miatt vissza kellett költöznöm anyukámhoz akinek sikerült ismét újjávarázsolni a kikopott szineket.
A varázslat:
- a fehér ruhákat még véletlenül se mosd össze mással (pl: vajszín)
- mindig 60 fokon most
- Biopon whitening mosópor
Nem kell előmosni, áztatni, dörzsölni se.
Nekem bejött, újra ragyogó fehérek.
(És most már otthon én is így mosom:-))))
Fehéreket együtt mosod pl. sárgákkal?
mert itt, ahol én lakom, anélkül minden elszürkül, de mióta öntözöm a calgont, minden szép fehér.
Mostanában a Biopon áztatóba áztatom jó sokáig és utána Vanish szappannal átmosom. Nagyon szupi, még a régi dezodorfoltokat is kihozta! (régebben a Secret-től besárgult egy-két pólóm) Próbáld ki, elég sokat kell vele pepecselni egyenként, de tutira megéri!
Ja és az áztatót fel kell oldani, mert a kis kék szemcsék be tudják fogni a ruhákat. . . . . . . és egy kicsit zuhannyal szoktam locsolni, attól feloldódik.
Minden fehér mosáshoz tenni kell fehérítőt. . . és fehéret soha ne moss össze mással. . .