Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Megnyugtató!
Nekem a vérnyomásom általábanm94/64, és a szivem ehhez 98-100, de ez tényleg nagyon változó, terhelésre viszont nagyon felugrik. De valószinű, hogy az asztmás gyógyszerek miatt. . . sztoridok.
Sziasztok!!!
és kösziii
JUDIT
Folyton 12o körül mozgott a pulzusom, engem zavart mert fáradtnak érzetem magam. Kezeltek, gyógyszereket szedettek velem, mig orvosi javaslatra elkezdtem edzeni magam. Ezáltal a szivem is kapott egy edzettséget és szépen visszaállt a pulzus a norm. értékre.
Sok folyadék fontos a szédelgésre és az alacsony vérnyomásra.
Nagyon gógyszerellenese vagyok, ha lehet mellőzöm a szedését.
Nekik ilyen.
Az 50-60 kicsit kevés. A 100 meg sok, nekem 90 körül van, de nem zavarja az életem.
Ha 120/80 alatt mérsz, akkor semmiképp nem lehet magas. . . a dokinál meg szinte természetes, hogy magasabb, meg délután is magasabb mint délelőtt.
De a 210, ráadásul tartósan tényleg nem egészséges.
Én 25 vagyok, elég edzett, világéletemben sportoltam versenyszerűen is, de még állóképességi edzéseknél sem megyek nagyon 180 fölé, azt is csak 1-2 percig tartom, aztán visszaveszek.
Amúgy azt olvastam vagy hallottam, hogy nem az elsőként mért vérnyomást kell figyelembe venni, főleg, ha magasvérnyomás gyanús az ember, hanem azt, hogy többszöri mérésre csökken-e, és mennyi idő alatt normalizálódik.
egyébként a Liliom utcát én rendszeresen limlom utcának olvasom!:-)
Itthon persze sokkal alacsonyabb nekem is.
A másik: milyen a vérnyomásmérőd? A csuklóra tehetőre azt mondta az orvos, hogy nyissam ki az ablakot, álljak elé a vérnyomásmérővel, és egy határozott mozdulattal dobjam ki minél messzebbre. Akkor vettem 10 ezerért egy OMRON felkaros, félautomatát.
Ha a táblázatban nagyon összevissza értékek láthatóak, akkor jön az, hogy a doki ad egy szuper memóriás mérőt, amit 24 órán át nem vehetsz le és negyedóránként mér, és kiértékelik.
A Betaloc állítólag nem kifejezetten vérnyomáscsökkentő, hanem inkább szívritmusszabályzó és pulzusszám csökkentő.
De szerintem 90-100 alatti pulzus nem vészes.