Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
szija,
irok neked privit, mert szerintem ezt már nembiztos h visszaolvasod ennyi nap után...
Sziasztok!
Régi a topik, de a kérdésemnek nem akartam újat nyitni.
SAjnos sorstárs vagyok - néha hónapokig eszembe se jut hányni, de bizonyos időszakonként kiújul a betegség néhány hét, nap erejéig.
Szerintetek a hányástól kitágulhat a gyomorszáj??
Teljesen igazat adok, hogy elsősorban nem a kilók vezérlik a kajazavarokat. Azzal -is- kezdődnek, aztán az idő során változhat, hogy hány %-ban okozza a vékonyság iránti vágy. Pl. miért van, hogy van olyan időszak, mikor nem bírom megállni, hogy zabáljak-hányjak, van, amikor meg, ha fizetnének sem csinálnám. Még egyszerűbb példa, hogy volt, mikor hónapokig elég volt kevesebb kaja, valamikor meg jóval több kaja kell, vagy kívánok többfélét, és nem bírom ki annyival, mint máskor. Ha csak a vékonyságról lenne szó, a legegyszerűbb lenne mindig keveset enni. Sokmindentől függ, ami a lelkiállapotot meghatározza. Én már sok okot felfedeztem.
Sziasztok!
Szerintetek van összefüggés ezek között:
fogamzásgátló - depresszió (v. szorongás) - falási roham
(vannak durván bulímiás pasik? - mármint férfias pasik közt..)
??
szerintem ez egyfajta szorongásos állapot, nem tükröm-tükröm... hiúság.. Erről mit gondoltok?
Köszi
Igen rég írtatok már! Ha még esetleg erre néz valaki a fórumosok közül, örülnék, ha leírná a sikersztoriját, mert nagyon fontos lenne, hogy kiek milyen módon sikerül kilábalni ebből a betegségből. És az egy-két hónapos "tiszta" időszakokból, hogyan lehet végelegesen "tiszta" lenni?? Remélem nektek sikerül/sikerült. Nekem is jó lenne már, mert olyan szörnyű ez az egész. Ámbár én nem hányttom magam, bár erre is volt sokszor példa így az elmúlt évek során, hanem a hashajtó tea rebja lettem, konkrétan a szenna és a májva rabja, ami szintén nem a legegészségesebb módszer. Nem vagyok kövér, csak az a 2-3 kiló szintén. Koplalás, sok torna, aztán helyesen étkezés, és hirtelen kiló süti, minden, ami durván tartalmas, és elsősorban lisztből van... Szóval rendszeresen eljutok a kívánt súlyomhoz tornával, aztán megpróbálom kialakítani az étkezésemet és terveket írok rá, étkezési naplót, aztán ezt bírom 1-2 napig, és taccs... Az orvosok idáig nem nagyon tudtak segíteni, most meg Berlinben vagyok, az ösztöndíjamat töltöm itt. Reménykedtem, hogy mivel koleszos leszek (még sosem voltam), így sok emberrel leszek társaságban, de sajnos nem fogtam ki a legpörgősebb társaságot... Szóval az egyedüllét, a bulik utáni kevés alvás (persze ritkán bulizom), az sajnos megadja az okot a nagy kajálásokra. Szánalmas, de ha jön a hév, akkor nem bírom megállni... Remélem van még itt valaki, aki tud egy pindurkát tanácsolni és ösztönözni. Nagyon klssz kis csapat alakult itt ki.
sziasztok csajok!!!
ezer éve............ miújság Veletek?? Jólvagytok? én éldegélek egyre zűrösebb a magánéletem, de végre kezdek önmagam lennni most újra itthon lakom anyuéknál, de most praktikus, mert szeptembertől sulizom újra)) képzeljétek fodrááász leszek!)) háááát nem király?)))))))))))) meséljetek majd h veletek miújság!!!!
pussssszi
Ne haragudj, Vicki, hogy nem reagáltam a válaszodra, nekem is összetorlódott az egyetem, utána pedig elfelejtettem nézni, hogy írt-e valaki vissza; ráadásul nem mindig vagyok egyedül, hogy megnézzem a topicot! Ne haragudj!
Hadd mondjam el, lányok, hogy kezdettől olvasak titeket, és nagyon tetszik ahogy összetartotok! Nem tudom végül találkoztatok-e, de ha Pesten lennék biztosan próbáltam volna jobban "beférkőzni" hozzátok és "alapítótaggá" válni.
Remélem nem kopik el a kapcsolat, amit fenntartotok, főleg azért (önző módon), mert részemről ez volt az első segítségkérés, amit meg mertem lépni mióta nálam elkezdődött!
Remélem itt vagytok még, szeretnék "beszállni"!
A legjobbakat
Magical, a 'gyomor reflex' azt jelenti, hogy addig telítődik a gyomor, amíg a végén 'magától' ürít?
Velem ez egyszer fordult elő - mármint hogy megfeledkezve a mennyiségről és "kapacitásaimról" jól benassoltam (persze TV előtt - de igazából tök mindegy volt, hogy mi ment, a lényeg talán az volt, hogy elüssem az időt a magányban, és felfedezzek új ízeket (új receptet gyártottam..). És sajnos nagyon jóra sikeredett - aztán forgott velem a szoba, az ereim lüktettek, talán felment a vércukkedli, és..muszáj volt könnyíteni a gyomron és a szitun.. Valahol szerintem akkor átéltem (épp szomorúan!!), milyen lehet a rendszeresen ehhez menekülőknek.. mert van benne dupla "élvezet": amikor elkezdesz enni, és amikor megkönnyebbül a gyomrod. Lehet, hogy a megkönnyebbülésen van itt a lényeg, nem? Hogy egy tehertől megszabadulsz, vagy ilyesmi. Ez egyébként hízlal, nem? Vagy van különbség megkönnyebbülés és megkönnyebbülés közt? Az étel akkor kezd emésztődni, amikor bekapjuk a falatot, nem? (és persze lenyeljük..) ???
Pasikám nem tud mindent...:-/
MOst jöttünk haza Londonból:-)Tök jó volt.
Uhh kondizni én naon utálok, olyan uncsi. Szegénykém.:-(
na örülök hogy már jobban vagy!! csak így tovább? pasikád tud segíteni benne?
jajj spinning az naon jóóó, tökjól karbantart , jókemény én most sajnos csak a kondigépek között botladozom még 1-2hétig...
Igen jobban, nyáron volt egy iszonyú mélypontom lelkileg. Fizikai, lelki szar ....volt, hogy alig tudtam felkelni, állandó sírógörcs, rettegés...de most ez úgy tűnik elmúlóban van. Pasi megvan, imádom, csak éppen rengeteget dolgozik.
Hát ez.
Edzeni én ide oda járok, hol spinningelni, hol tornázni:-)
hááát próbálom magam tartani, de kissé összevaok zuhanva lelkileg edzéshiánytól.. bár ma leakarok mennni vhogy felsőtestezni legalábbb....... csakmég nemtom hogyanjutok le.. amúgy a Krisztina térhez járok, azaz felette egy picike terembe... de naon szeretem
Veled miújság azóta?? Jól alakulnak dolgok?
pusssz
uhhh szegény, maximláosan át tudom érezni. Egyébként hol szoktál,m it csinálni?
JObbulást! Pussz
Kificamodott a bokám bassssszus ien kicseszést aerobic órán eccercsak össszecsuklottttam és hipphoppp földrekerültem bőgtem mint hülye,de nem is azér meg úgy fájt, hanem mer végigfutott agyamon h nemtudok így edzeni.......... felse hívtam senkit, jegelés után féllábon leedzettem felsőtestre utána hívtam apámékat h nemnagyon tok hazamennni gyalog... baszkiiiii
3hétig no ugrabugra...
Sziasztok!
Faint:Köszi, hogy írtál:-)
Hát nekem most 2 napont aátlag van valami, sajnos. Edzés:járok én is, de itt aközelben nincs nagyon jó hely, a 8. ker.-ben tartok allakformáló órát (tényleg gyertek, ha van kedvetek, még asszem nem kerül pénzbe), egyébként meg járok egy iwi nevű helkyre spinningelni.
Suli:Járok, meg dolgozom a Parlamentbe a sok hülye közt, tök vicces:-)
Pasi:Újból már régi lett, egy éve vagyunk együtt, egész jó, de belehalok a féltékenységbe, kishitűségbe. Rengeteget bőgök, ha egyedül vagyok, nem tudom megállni a dolgot.szóval nehéz, bár vannak jobb napjaim.
az a gond, h az is elég gáz, h nem tudok egyedül maradni.
egy darabig azt eröltettem, h ne maradjak egyedül,aztán azt h egyedül lenni olyan helyen ,ahol nehéz baromságokat művelni,sőt úgy, h otthon is.egy darabig egész jól ment.
most megint nem műxik.
ráadásul külön bónusz h most hirtelen mindenki bepasizott becsajozott a közelemben ergo senki nem ér rám...
egyébként lakótársamat féligmeddig beavattam a témába(megettem a sütijét,muszáj volt)már a kajarohamokba, a többibe nem...ill aszontam rosszul lettem tőle...
valami okos5let?
az edzésbe menekülés működőképes... tanusíthatom:D
én meditálok,az is segít vmicskét...amikor egyedül vagyok és kattog az agyam, akkor van mit csinálni...mert nekem legalábbis az a bajom, h az egyedüllétet nem bírom(jó, a családi ebédeket sem,de ott hha van egy kis lélekjelenlétem be tudom adni, h fáj a hasam,disznóhús van benne,nem szeretem etc)
a szar h a kajához való hozzáállásom még mindig brutális, főleg mivel amint elkezdek normálisan enni (annyit mint mások)hízom. a másik,h nálam régen inkább a nemevős hülyeség ment(ha meg mégis akkor...),most inkább a megkattanok 2kg süti 3kg ropi aztán taccs.bár ennek van jó oldala,mert ugyi eddig minnél nagyobb baromságokat csináltam annál jobban néztem ki most meg ez nem áll fenn,így van motiváció...
jajjdejóó h írtál faint, rádnyomultam msn-en mégnapokban csak pont away voltál... jóhalllani végre rólad vmit mégha nemis tök 100%os boldogságos amiben úszkálsz... lesz ez jobbbis
magamról annyit, h "töktiszta" vagyok(jóezakifejezésrá ) egy jóideje, még kb 2-3hónapja volt havi egy megkattanásom azis csak barátoméknál ezermilliókajamiatt.. de mondjuk én edzésbe menekülök.. nemtom ez mennyivel jobb, mer eléggé szétcsinálom magam ezzelis, heti 8-10óra miniumum megy... de jobb mint hányni az tutti. na többbbiek veletek miiiiii? Magicaaal?
újaknak üdv! régieknek is
aszittem szétszéledt a társaság...
gyors helyzetjelentek,osztán mocorgás...
tél óta 2hónap"tisztán",
utána egy vizsgaidőszak elég gázosan,
utána nyáron majdnem elpatkolás(nem emiatt)
utána 1hónap tisztán,
azóta meg kb hetente volt 1kikatt,az is föleg otthon a szüleimnél.
most meg 2hete elég gáz (1részt mert híztam,erre elkezdtem nemenni,kikatt,kiló süti,taccs,aztán mert egyedül voltam,aztán mert szimplán rámjött a depi)most megint szedegetemössze magam...
vick? szimszon? magical?alfababy?eszter? etcetc kivel mi van?
hahóóó csajszik, miújsááááág Veletek????
írjatooook ha errejártok... bár márénis tökritkán nézek erre.... dehogymiért...
Szia,
szerintem egyetlen megoldás keresni egy jó pszichodokit.. ezek olyan mély lelki gubancok amiket nehéz egyedül megoldani. nem hányhatsz Te sem életed végéig, azaz végülis megtehetnéd, de lássuk be ezt senki sem akarná és nemis lenne jóvége. Az eredményes fogyás más egészséges módszerekkel is gyönyörűen elérhető, akkor minek tennénk tönkre magunkat? ez a hányásdolog nemcsak a fogyással van összefüggésben, hanem baromijó stresszoldó, szinte felllélegzik az ember utána h mennyire megkönnyebbült, dehát ez akkor sem normális.. menny el boxolni (női aerobic féle boxra gondolok), capueirázni v akármit amivel kiadod a sok felesleges indulatot és még fogyaszt is! sőt ezáltal rávagy kényszerülve h legalább edzés előtt ne edd tele magad, utána meg hidd el oan jól fogod magad érezni h nemis fogok kivánnni h kirámold a hűtőt. ha nemszeretsz ilyen tipusú mozgásokat más programok is jók azért csakhogy eltereld figyelmedet róla addigis..egy nagy séta bnővel baráttal iesmi... de végső megoldást ami nemcsak tünetet szüntet meg sajnos csak szakember segítségével kapsz majd szerintem! hajrá, minnél hamarabbb belevágsz annál gyorsabban leszel egészséges újra!
Új vagyok a fórumon, de már egy jó ideje olvaslak titeket. Látom mindenkinek megvan a saját puttonya és úgy érzem, hogy sokat segítetek egymásnak.
Magam 6 éve indultam anorex vonalon, majd 4,5 éve bulimiába fordultam. Azóta volt egy kisebb kihagyásom, egy fél évig nem hánytam, meg is híztam. Aztán megint vissza, most megint majdnem midnen nap hányás.
Ami fura, hogy pszichésen most érzem magam a legjobban, eddig rossz passzban voltam (sok hami, kevés hányás, hízás), de ahogy elkezdtem kimászni kezdett megint érdekelni, hogy hogy nézek ki és a betegre evés után újra kezdtem lenyúlkálni... Két éve most érzem magam leginkább nyeregben és most újra naponta hányok. Szerencsém van, mert párkacsolatom sosincs, távol élek a családomtól, szóval "kedvemre" csinálhatom.
A családomban nem mindenki tud a dologról, mindenki látta mennyire lefogytam az elején, de mióta hízogatok mindenki megnyugodott. A szűk kör egy része tudta annak idején, de most már nem avatok be senkit - próbálok távol is maradni, hogy ne tudja meg senki. Talán megint támogatnának otthon, de soha többet nem akarom igénybe venni a türelmüket, eleget szenvedtek korábban.
Veletek ellentétben én nem tudom miért alakult ki nálam.
Írjatok, hogy kell nekivágni a kifelé vezetőútnak? Tudom, hogy az nincs, de megint az erdő közepén vagyok....
Puszi mindannyiótoknak
húú már jórég nemnéztem megint errefelé.. jajj szimszon háát megértem,amiket írsz.. szeretet hiány, önbizalomhiány szerintem ezek mind amiből erednek ezek a dolgok.. nemlehet? azóta változott valami?
Na szegény!
Nekem kaja ritkábban, de iszonyat féltékenylettem, sírógörcseim vannak, ésállandóan történetek járnak a fejemben. Remegek..meg ilyesmi.Iszonyat, ez még rosszabb,mint a hányás..csak tudnám mi. Pasi...annyira szép volt az elején minden, emlékeztek? Most meg szürke7köznapok, munka, foci, na meg a korkülönbség, meg hogy már nem akar meghódítani, tudom, hogy mindegyik ilyen, de én ezt nem bírom. Önző vagyoklehet,de kell, hogy érezzem, hogy szeretnek, és törődnek velem. Szóval szar.
Kéne találkozni, meg inni:-Ö
szija Szimszon, jóóvégre látni valakit erre mi a baj nálad?? otthoni dolgok v pasiügy? írj ha gondolod, kiváncsi vagyok!!!
tökjóóólennne tudni mivan többbiekkkel, magicaaal, faint???? mivan Veletek?????
én megvagyok nagyjából, egy új helyen dolgozom, ami egészjó, pasiügyek nagyjából elsimulóban,bár azért nemmondom,h nincs gubanc, deami a carabbik része dolgoknak,h visszajött pánikbetegségem és szépen fullladok megint. általában vagy edzés közben kezdődik vagy mikor kajálni akarok,szal gondolhatjátok ezis mivel függhet össze....tökkirály.......
írjatok pls!
pussssz
Sziasztok!
Ha jár erre valaki...:-) fel kéne éleszteni a topicot. Vik, olvastam a welnesst, érdekes volt.
Hát én nem vagyok különösebben jól...sőt,mondhatni ramatyul, bár talána hányós dolog jobb egy kicsit
sziasztokmindenki,
hogybirjatok ezt a bazi meleget? nekem multheten volt egy fasza kis panikrohamom a metron, szornyu rossz volt... de tuleltem remelem mindenki jol van, en mostanaban turhetoen, igyekszem picit jobban beleszarni a dolgokba, h a fene nagy maximalizmusom ne csinaljon ki teljesen... majd irjatok!!
pussszi nektek!
Puszi! Judy
Remélem mindenki elolvassa, akinek a háta mögött már szerepel jó néhány sikertelen diéta!!! Én sokáig azt gondoltam (mint sokan mások), hogy a folyamat a következő: leadom a fölös kilókat, és minden rendben lesz, nagy boldogság, önbizalom, stb stb.
Logikusnak tűnik, de nem így van! Nekem jó pár évbe telt, mire rájöttem, de azért írom ezt most le, hogy minél többen el tudják olvasni, és nekik hamarabb a birtokukban legyen a végleges fogyás legfontosabb feltétele!!
Az önbizalmat kell előbb helyreállítani, és utána a fogyókúra már szinte nem is fogyókúra, mert csak olyan ételeket kívánsz, amiktől csinos és vékony leszel. Ez nem egy újabb reklámfogása a kereskedelemnek, ami miatt sokan csalónak újra és újra, mert el akarják és el is hiszik amit a csodaszerek kínálnak.
Szóval a lényeg az ok megszüntetése, hiszen a túlsúly csak okozat. Ha megszűnik az ok, akkor nincs már okozat sem, ez így logikus. Nekem ezt az okot a bach-virágcseppekkel értem el. Természetes módszer , természetes anyagokkal, olyan egyszerű, és mégis hatásos!
http://www.bach-terapia.hu/bacheszencia.html --&rt; ha erre az lodalra kattintotok, akkor megnézhetitek a bach cseppek leírását, hogy melyik virágcsepp milyen negatív érzelmet old fel. Én 6 cseppet választottam ki először, és én magam kevertem össze az esszenciát, szóval nem egy ördöngősség, de készen is lehet rendelni. Ha valaki személyesen vásárolja meg, akkor még a postaköltséget is megspórolja. 800 Ft egy üveg virágcsepp, szóval a 6 db 4800 Ft volt .Azt hiszem ez nem magas ár, ha arra gondolunk, hogy végre kiegyensúlyozottak és magabiztosak lehetünk.
Nekem segített. Nagyon durva önértékelési problémáim voltak, de nem a súlyom miatt, hanem a kishitűség miatt volt túlsúlyom. Higgyétek el, minden túlsúly, és túlzott evés lelki okokra vezethetők vissza. Amíg ezt nem látja be valaki, addig nem fog tudni egy sikeres fogyókúrát sem végigcsinálni, és a sorozatos kudarc élmények csak tovább rontanak az önképen! Remélem sokan elolvassák az írásomat és őszintén kívánom mindenkinek, hogy legyen kiegyensúlyozott, magabiztos nő, és "mellékhatásként" csinos és vékony!