Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Jácint cserépben
2005-10-10 21:381.
Létrehozva: 2005. október 10. 21:38
Sziasztok!
Ki tudja, hogy kell jácintot cserépben nevelni? Nekem eddig nem sikerült, mindig csak leveleket hozott, virágot nem. Pedig úgy tettem, ahogy a szakértők mondják, vagyis, 2/3-ig ültettem el a hagymát, sötétben tároltam, mégsem hozott virágot. Kinek van ötlete?
Sziasztok!
Nemrég vettem egy jácintot, amit átültettem egy kaspóba. A szobában kivirágzott, de a meleg miatt kb. másfél hétig tartott a virulás. Közben a hagymából egy újabb hajtás fejlődött ki, ami azonban még nem virágzik. Azt szeretném, ha mielőbb újra kivirágozna. Van rá esély, hogy ez a másik hajtás virágot fog hozni? Vágjam le, vagy hagyjam meg az elhervard virágot? Teleltessem most? Ha igen, akkor vágjam le a zöld leveleket? Olvastam arról is, hogy lehetne őket szaporítani. Mikor vághatom négybe a hagymát?Segítsetek légyszi, mert szeretném, ha életben maradna!
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Szasztok!
ngem is anygon érdekelne hogy miután elvirágzott a jácintom a cserépben mit tegyek?hagyjam a cserépben vagy vegyem ki és úgy száradjanak le a levelei a követkető elültetésig? Jelenleg 8 jácintom ven ami elvirágzott cserépben, a virágát vágjam le vagy hagyjam rajtuk stb...stb...
Kaptam é is a minak egy cserepes jácintot, de nem tudom, hogyan kell nevelni locsolni, majd kezelni, amikor elvirágzott, meg hogy virágzik, satöbbi... kiváncsi lennék, biztos vannak nálam sokkal tapasztaltabbak itt
Előre is köszönöm!
Jó lenne, ha valaki elejétől a végéig leírná, hogy mi a menete, mert már elvesztettem a fonalat. Fagyasztani, de meddig és hogyan? Sötét helyen meddig? Öntözés? Stb stb.
Már ma el szeretném ültetni a virághagymáimat!
Jól értem: ládástul elásod a hagymákat aztán kiveszed és kirakod az erkélyre vagy a lakásba?
Valóban kell a fagyhatás a virágzásukhoz (így differenciálódik virág). Én ládástul szoktam a kertbe leásni a hagymásokat - a hiányzó földet homokkal töltöm ki, s a tetjére is egy réteg homokot teszek. Mellesleg a Bp-i Főkertben is pont így csinálták a nyolcvanas évek derekán, innen a módszer.
Fagyasztóládába tenni otthon? Érdekes, még nem is gondoltam rá... hány fokra fagyaszt a fagyasztó? Ha mínusz egykettő, nem is rossz az ötlet, de célszerű lenne így is földdel bélelt dobozba tenni a hagymákat, s mikor a hűtőből kiveszed _hagyd_hogy_lassan_engedjen_fel_, ne vedd ki a dobozból, amíg lassan fel nem melegedett (pot úgy, mint a befőtt dunsztkötése, csak fordítva: ne érje gyorsan meleg.)
Valaki a tulipánt említette: miért ne lehetne azt is? Amit nem lehet, az a fagyérzékeny, többnyire hagymaGUMÓS évelők, pl. kardvirág, frézia, stb.
Szóval van virágzást elősegítő szer is? Mi az?
Fejtsd ki bővebben, hogy gondoltad ezt a fagyasztó dolgot!
Most, hogy megnéztem azt az oldalt nemtom belefogjak e!?! Karácsonyra meg se lenne. Na mindegy, tudom, hogy legalább 1-gyel úgyis megpróbálkozok! Ti milyen fajta virágot ültettek???
Rosszat másoltam. Onnan is elérhető persze, de így egyszerűbb!
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=897
Szia! Most olvastam róla éppen! Sok sikert!
http://www.edenkert.hu/?menu=cikk&cikkid=897