Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Azt gondolom, h a téma sokakat érinthet.
Voltál már bármiféle önismereti csoport tagja? Ha nem, tényleg egy rövidebbet kellene előbb megpróbálni. A pszichodráma csoport első alkalmán eldöntheted, h akarod-e folytatni - a díjat itt is ki kell fizetni, ami általában 1 napra 8-10 ezer forint. Az 1. alkalom után lezárják a csoportot. Ha folytatod, akkor folyamatosan, jó mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Ez az első,amit meg kell gondolni. Nem gondolnám, h a 250 órásat kellene választanod. Vannak 120 ill. 150 bevezető csoportok is. Mindenképpen folytathatod, de a tapasztalatlanoknak nem ajánlom azonnal a 250 órásat.
pszi oldalon találsz a drámával kapcsolatos infokat - nézd meg őket - kérdezz utána a szakmában lévőktől a vezetőkre, nézz utána a neten - majd írj nekik emilt, érdeklődj! Nagyon készségesek, hisz az első benyomás rendkívül fontos.
Az önismereti csoportok saját élményű csoportok. 2 csoport soha nem azonos a tagok különbözősége miatt.
Tehát egy rövidebb ideig tartó csoportot keress! pl. 120 órásat - nem feltétlenül pszichodrámát, önismereti, személyiségfejlszetőt....majd kérdezd meg, h milyen módszerrel dolgoznak, mi a céljuk, miért jön létre stb. stb.
Ha kérdésed van még - miután utánazétél a csoportoknak - segítek.
Egy igazán komoly csoprt 200-250 órás... tényleg érdemes megnézni, kihez mész... de vannak ilyen hétvégék is, hogy egy hosszú hétvégén önismeretfejlesztés céljával, indítanak egy kis 18-20 fős csoportot... szerintem előbb kezdj egy ilyennel, mert nekem pl. első látásra nem tetszett meg annyira a módszer, egy 6 órás módszerbemutatón voltam...de talán én nem voltam épp fogékony, vagy mi lehetett, engem taszított....jobb, ha előbb teszel egy próbát
És sok sikert!!!
Rendkívül fontos, h megválasztd, h kihez mész!!!!!!
Daubner Béla és a lánya Eszter fantasztikusak - nevek a szakmában!!!!
Lesznek élményeid, lesznek kétségeid - egy önismereti csoportban sérülhetsz is - de ez az egyik legjobb út ahhoz, h megismerd önmagad. Gratutálok, h van bátorságod egy komoly csoport tagjának lenni!