Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Kötött sál karácsonyra
2005-11-06 20:371.

Torolt_felhasznalo_763609
Létrehozva: 2005. november 6. 20:37
2 sálat szeretnék kötni karácsonyra. Egy fekete férfi és egy kék női sál lenne. Van valakinek jól bevált ötlete azzal kapcsolatban, hogy hány szemmel kezdjem és milyen kötésmintával csináljam?
Előre is köszönök minden segítséget!
Köszönöm a jótanácsokat!
Ha elkészült a sál, akkor teszek fel róla képet!
Szia!
Mackó kötés:
1 sima, 1 szemet az elejére tett szállal leemelünk. A további sorokban a sima szem
fölé leemelt szemet kötünk, a leemelt szemet a ráhajtással együtt simán összekötjük.
Jaj tényleg a csavart sima is egy jó ötlet, amit yolanada írt.
1 csavart sima, és 1 fordított.
A szélesség szerintem 10 cm-es legyen...
Szia!
Szerintem mackó kötéssel érdemes sálat kötni. Persze, amikor kislány voltam 1 sima, 1 fordított volt a sál mintája, de azért az csak nagyon kezdőknek való.
A mackókötést sajnos mindig keverem, hogy melyik, hátha jön majd valaki, aki letudja írni. Én úgy csinálnám, hansúlyozom, ez nem biztos, hogy mackó kötés, hogy 1 fordított (szélszem után), 1 szemet simán leemelnék, 1 fordított, 1 sima szem leemelése... stb... aztán a következő sorban, ugyanígy, amit simának látok, azt simán leemelem, ami fordítottnak látszik azt fordítottan lekötöm. És ez a 2 sor ismétlődik.
Természetesen a legelső sort simán vagy fordítottan végig kütném.