Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tojásfőzés mikróban
2005-11-15 15:091.
Torolt_felhasznalo_828886
Létrehozva: 2005. november 15. 15:09
Sziasztok!
Nem tudom, hogy hallottatok-e arról, hogy van egy olyan műanyag tál, amit mikrós tojáfőzéshez árulnak. Ezt hogyan kell használni? Vizet kell önteni bele? Nem értem, mert egyébként a toját elvileg nem lehetne mikrózni, mert felrobban....
Dehogy! Felütöd a tojást bele a műanyagtálba . Nem robban fel, mivel a gőz kijön a lyukakon...Csak vigyázz, ne szedd le a tetejét rögtön, mert megégeted magad...
De ha egy percnel tovabb hagyom, akkor lerepul a teteje
Erről nekem mindig egy történet jut az eszebe.
Jó néhány éve voltunk reggelizni egy kemping étkezdéjében:kértem tükörtojást reggelire. Mikor beleszurtam a villát hogy nekilássak az étkezésnek,felrobbant. Annyira,hogy mindenkin tojás lógott. Kiderült,hogy mikrózva volt.
Szió!
Nekem nem ilyet adott a kolleganőm, hanem olyan mint egy tányér, de négy kis tányérra osztva. Szóval van benne négy mélyedés és van teteje is azon két luk...
És ezekben nem robban fel a tojás?
Vizet nem kell beleonteni. De lehet, hogy nem ugyanarrol a dologrol beszelunk