Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Citrommagból citromfa
2005-12-04 18:011.
Torolt_felhasznalo_575484
Létrehozva: 2005. december 4. 18:01
Sziasztok
Szeretnék citrommagból, vagy mandarinmagból,vagy narancsmagból fát ültetni. Tudja valaki hogy kell?
Gondolom egy kis földbe el kell ültetni egy magot, de fogalmam sincs mennyi víz kell neki, hogyan kell öntözni, milyen melegben kell tartani, vagy párás helyen kell-e tartani. Egyáltalán sima virágföldbe kell ültetni?
Szóval ha van valakinek tapasztalata ez ügyben, szívesen venném.
Előre is köszi
Szeretnék citrommagból, vagy mandarinmagból,vagy narancsmagból fát ültetni. Tudja valaki hogy kell?
Gondolom egy kis földbe el kell ültetni egy magot, de fogalmam sincs mennyi víz kell neki, hogyan kell öntözni, milyen melegben kell tartani, vagy párás helyen kell-e tartani. Egyáltalán sima virágföldbe kell ültetni?
Szóval ha van valakinek tapasztalata ez ügyben, szívesen venném.
Előre is köszi
Gyönyörű szépek!!!!!! Gratulálok!!!
Az nyémek még csak 1 évesek és még kicsik.
Tourbillon
bemutatkozó oldal adatok kedvenc barátokhoz ad
Hozzászólás: 60
könyvjelző 2005-12-03 19:26
had büszkélkedjek az új szerzeménnyel, egy 50 éves citromfa
Most akkor mennyi idős ez a fa?
De jó neked, hogy van télikerted és milyen szép!!!!
Nekem nincs és a lakásban tartom a növényeimet.
Tényleg, ha radiátor közelébe rakom télen, akkor az jó neki?
Az én kis drágáim 7 hónaposak, most kerültek külön cserépbe. Bölcsisek lettek.
Állot vízzel locsold. Nekem már 1 éve növögetnek.
Az avokádom már nagy.
Ó, köszi! Akkor röpke 20 év, és már teremni is fog... nem baj! Annyit igazán kibírok!
De ha mégsem bírnám, akkor kösz a tippet, majd figyelem, mikor kezd el fásodni a szára, és megyek is a Kertészetire!
Nekünk van termő citromfánk, oltás nélkül. Igaz, húsz évet kellett várni a termésre
Oltani akkor kell, amikor ceruzavastagságú a hajtás, és kezd fásodni. És (bár ebben nem vagyok biztos) az se mindegy, mikor, talán kora tavasszal a legjobb...
szerintem a New Gardenben ne próbálkozz, inkább kertészembereknél. Pl. tavasszal lesz virágkiállítás a Kert. Egyetemen, ott van pár megszállott, ők biztos adnak, ha szépen kéred.
bocs, nem tudok írni :-(
szóval kis cserép, bele föld és a magok..
Szia!
zóval...én elmulasztottam beoltani, de igen valahogy úgy kell ahogy mondtad, persze több ágat is beolthatsz, akár más-más gyümivel (ezt nem én találtam ki, egy kertész mondta!), és te még időben is vagy hozzá, mert még pici!
sok sikert hozzá!
nem a föld alá, hanem bele, mintha virágot ültetnél.
kis cseép, bele fül, és a magok mondjuk 6-8 cm mélyre
Szia Marcsi!
De hogyan oltom be? Szerzek egy "igazi" citromágacskát, és ojtom, mint a rózsát? És akkor mi lesz a "régi" ágakkal, azok nem fognak teremni, ugye? Bocs, hogy sokat kérdezek... de nekem is van egy kb. 10 cm magas kis magoncom... és hátha lesz belőle úgy 5-6 év múlva egy termő fa is!
Köszi, ha válszolsz... Thomy
Köszi a hozzászólást.
A beleszórás azt jelenti, hogy a virágföld alá kerültek a magok? H igen milyen mélyre kell ültetni? Vagy az mindegy?
Szia!
Nekem van egy citromfám! ' citrom magját beleszórtam a cserépbe virágföldbe és néha meglocsolgattam, hátha kikel. És lám, már 1,5m magas. (4,5 év alatt)
De egyvalamit tudnod kell! Gyümölcs csak akkor lesz rajta ha beoltod!