Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Tuti hókifli recept HELP!!
A karácsonyi készülődés jegyében a párom hókiflit szeretne enni szenteste. És én is. Ez idáig rendben is van, de az általam ismert - és mindösszesen egyszer elkészített - hókifli kemény, morzsálódós és száraz volt, vagyis nagyon nem finom.
Olyan hókifli receptet szeretnék, ami finom, puha, jó vaníliás és nem kell utána fogorvoshoz rohanni.
Ha valakinek van ilyen receptje legyen olyan jó és ossza meg velem a titkát.
Hálás köszönet érte (meg a férjemé, ha sikerül).
Sziasztok hókifli imádók!
Mamám sosem tesz a tésztájába sem sütőport, sem élesztőt. Ő úgy készíti, ahogy leírtam.
A diós töltelék:
sárgabarack lekvárt elkever dióval. Annyi darált diót tesz a lekvárba, hogy ne legyen folyós a töltelék, de túl kemény sem. Ha a lekvár savanykásabb, és aki a tölteléket édesebben szereti, az tehet bele még cukrot. Na meg a többi, pl. mazsola, fahéj, stb ízlés dolga. Darált mákkal is lehet a tölteléket csinálni + lekvár. Így nem diós, hanem mákos lesz. 7végén én is szeretnék már sütkérezni és ki szeretném próbálni a hókiflit. Persze dióval, mert én azt szeretem, de lesz benne lekváros is (simán), mert a párom a diósat nem annyira szereti. De csak néhány lekvárosat fogok készíteni, hogy egyáltalán kipróbáljam.
Dió töltelék:
30 dkg dió, 20 dkg cukor, 10 dkg édes morzsa, citromhéj, mazsola
3 dl vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, levéve a tűzről hozzáadjuk a többi anyagot.
Vagy:
25 dkg dió, 20 dkg cukor, 1-2 ek. morzsa, vaniliás cukor, egy kevés kakaó, pici fahéj, mazsola
A diót a cukorral elvegyítve 1 ek. hideg tejjel összegyúrjuk, aztán hozzáadjuk a többi anyagot
Vagy:
20 dkg kristálycukrot feloldunk 1 dl meleg tejben, hozzá keverünk 30 dkg diót, 10 dkg mazsolát, citromhéjat.
Mazsola helyett lehet reszelt almát tenni.
Ezeket már mind kipróbáltam, nagyon finomak.
Ez tényleg érdekes. Nincs köjál. Pedig amikor írtam neki még volt, az ő beírt receptjére válaszoltam.
Szóval az ecetes mindenben olyan, mint Ibié, csak 1 ek. ecetet is teszünk bele. Az én receptem szerint ezt lekváros csücsöknek hívják, mert négyszögeket vágunk a tésztából, arra kerül a töltelék (szilvalekvár) és utána háromszög alakúra, csücsökre hajtjuk. Kicsit megnő, ezért nem szorosan tepsibe rakjuk és kb. 15-20 perc alatt forró sütőben megsütjük, még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk. Még annyit, hogy margarin helyett lehet zsírt használni, de kevesebbet, kb. 15 dkg-ot. Ez egy ősrégi falusi recept, akkor még nem volt (pénz) margarinra, v. vajra.
Nem kell bele se sütőpor, se élesztő, se cukor!
Sziasztok,
örülök ennek a topiknak! Nálunk is egyik kedvenc a hókifli, főleg legkisebb kisfiamé. Sajnos eltökítettem a receptjét, pedig még édes nagyikám öröksége volt. Arra emlékszem, h ő ecettel készítette és nagyon jól kezelhető volt a tészta. Évekkel ezelőtt sütöttem is, de sajnos az a múltté. Ha megírnátok az ecettel készített hókifli receptjét, nagyon-nagyon boldoggá tennétek!
Nagyon meghoztátok a kedvemet a sütögetéshez! Ezt a hókiflit ki is fogom próbálni még ma, főpróbaként a karácsonyi sütés előtt.
Izé... Biztos, hogy nem kell bele sütőpor, meg ilyesmi?
Sziasztok!
Ahogy itt közben olvasgattam a legfrissebb hsz-okat, látom, hogy ibi61 megelőzött a receptemmel, azaz mamám receptjével.
Mamám is 1 doboz tejfölt (nem light!) összegyúr 40dkg liszttel és 1 kocka Rama margarinnal, ill. egy csipet sóval. Ő este összeállítja a tésztát, éjjel pihenteti és másnap elég vékonyra kinyújtja. Téglalapokat vág, majd arra megy a diós-lekváros töltelék. A téglalapok vékonyabbik oldalát be szokta vagdosni 1-1 cm-re, (mintha rojtozná majd feltekeri és kiflivé formázza. Forró sütőbe teszi és közepes lángnál (hagyományos gázos sütő) megsüti, majd még forrón megforgatja vaníliás porcukorba. Nagyon finomra szokott sikerülni, még az is eszi a családból, aki nem szereti a diós sütiket. Egyébként Ő mindig azon aggódik, hogy sikerüljön. Nem tudom miért, mert eddig még mindig minden sütije nagyon finom lett.
Én is ki szeretném próbálni, már vettem is diót.
Mindenkinek szép napot kívánok!
Helló!
Megsütöttem. Naggggyon finom és egyszerű, tényleg. Nem volt kedvem most semmi bonyolulthoz, ezért még tegnap este összegyúrtam, ma meg be s sütőbe. A forma még nem tökéletes, de az íz...
Köszi a receptet!
Az én hókiflim kicsit más: este összegyúrok 40 dkg lisztet, 1 kocka ramat, 1 kis doboz tejfölt egy csipet sóval. Beteszem éjszakára a hűtöbe. Másnap vékonyra kinyújtom, kiszaggatom és szilvalekvárral megtöltöm, összetekerem és forró sütőben sütöm, hamar megvan. Még melegen vaniliás porcukorban megforgatom.
Köszi!
Szia!
Én mennyei hókiflit ettem ma is reggeli után desszertként! Sajnos nem én, hanem a nagyim készítette. NAGYON FINOM lett, mint mindig
Ha még érdekel a receptje, akkor a jöv héten el tudom Neked küldeni, esetleg a 7végén. OK?
Segítségül itt egy hókifli topik, ott is jó recik vannak, enyém a 10. hsz., most nem írom le, de az tuti jó.
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=66195&id=57&step=2&page=2&bw=&forumuser=
Urino recije alább a házi kifli, én kipróbáltam, nekem már megadta egyszer, nagyon-nagyon fincsi, de nem hókifli.
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 1 csg vanilliás cukor 1 tojás , 0,5-1 dl tej, só
Lekenéshez: 2 tojás
Kevés tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és hűtőben pihentetjük. Az elkészített tésztát 8 cipóba osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk és egyenként 8 részre vágjuk. Minden körszeletre teszünk a töltelékből, felcsavarjuk és kifli formájúra hajtjuk. Zsírozott sütőlemezre tesszük, felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és 180 C-os sütőben megsütjük. Még melegen behintjük vaníliás cukorral.
Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz, de ha nem akarunk kétszer dolgozni, akkor ne csináljunk kevesebbet, mert nagyon finom!
Hókifli:5O dkg liszt,2O dkg margarin 1 tejföl, 1 evőkanál cukor,2 dkg élesztő,pici só kevés tej,baracklekvár darált dió,vagy mák a töltelékhez 1O dkg vaniliás porcukor. Tejben megfuttatni az élesztőt,összegyurni 1 órát pihenni hagyni.3 mm vastagra nyujtanivágni,kifliket tölteni 2OO C fokon sütni,porcukrozni
Bocsi, de egy kicsit elírtam.
Hópehely kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 dkg éleszto, 20 dkg margarin, tej (annyi tej, hogy a tészta jól gyúrható legyen), csipetnyi só.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól bedagasztjuk. Hagyjuk kelni kb 1 órát.
Utána kinyújtjuk, és kisebb kockára vágjuk. Beletesszük a tölteléket Pl. dió, mák, lekvár, túró (diót és a mák tölteléket úgy csinálom, mint a beiglinél) félbe hajtjuk és kikent tepsibe tesszük. Elomelegített sütobe tesszük.
Mikor megsült még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Nagyon könnyu a tészta, nálam nagyon hamar elfogy.
Hókifli
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 0,5 dl tej, csipet só, 7 dkg cukor, 2 egész tojás, 2 kiskanál tejföl, töltelékhez lekvár illetve darált dió vagy mák.
Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, csipet sót, cukrot, tojást, tejfölt. Összegyúrjuk, a tálat letakarjuk, 20 percig állni hagyjuk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, közepébe teszünk egy-egy kiskanál lekvárt. A sütőt begyújtjuk, a kifliket kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk. Középmeleg sütőben kisütjük, még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A lekvár ne legyen híg, mert sütés közben kifolyik. Ha híg a lekvár, darált diót ill. mákot keverjünk hozzá.
By Webcuki
Szia! Édesanyám receptje!!!
Hópehely kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 20 dkg margarin, tej (annyi tej, hogy a tészta jól gyúrható legyen), csipetnyi só.
Elkészítése:
A hozzávalókat jól bedagasztjuk. Hagyjuk kelni kb 1 órát. Előmelegített sütőbe tesszük.
Utána kinyújtjuk, és kisebb kockára vágjuk. Beletesszük a tölteléket Pl. dió, mák, lekvár, túró (diót és a mák tölteléket úgy csinálom, mint a beiglinél) félbe hajtjuk és kikent tepsibe tesszük. Mikor megsült még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Nagyon könnyű a tészta, nálam nagyon hamar elfogy.
Jó érvágyat!