Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tuti hókifli recept HELP!!

Detti
Létrehozva: 2005. december 7. 14:11

A karácsonyi készülődés jegyében a párom hókiflit szeretne enni szenteste. És én is. Ez idáig rendben is van, de az általam ismert - és mindösszesen egyszer elkészített - hókifli kemény, morzsálódós és száraz volt, vagyis nagyon nem finom.

Olyan hókifli receptet szeretnék, ami finom, puha, jó vaníliás és nem kell utána fogorvoshoz rohanni.

Ha valakinek van ilyen receptje legyen olyan jó és ossza meg velem a titkát.

Hálás köszönet érte (meg a férjemé, ha sikerül). 

  1. 2005. december 15. 12:1931.
    Köszi! Ki fogom próbálni hamarosan .
    előzmény:
    Julianna* (28)
    2005-12-14  23:38
  2. Torolt_felhasznalo_519125
    Torolt_felhasznalo_519125
    2005. december 15. 08:3830.

    Sziasztok hókifli imádók!  

    Mamám sosem tesz a tésztájába sem sütőport, sem élesztőt. Ő úgy készíti, ahogy leírtam.

    A diós töltelék:

    sárgabarack lekvárt elkever dióval. Annyi darált diót tesz a lekvárba, hogy ne legyen folyós a töltelék, de túl kemény sem. Ha a lekvár savanykásabb, és aki a tölteléket édesebben szereti, az tehet bele még cukrot. Na meg a többi, pl. mazsola, fahéj, stb ízlés dolga. Darált mákkal is lehet a tölteléket csinálni + lekvár. Így nem diós, hanem mákos lesz. 7végén én is szeretnék már sütkérezni és ki szeretném próbálni a hókiflit. Persze dióval, mert én azt szeretem, de lesz benne lekváros is (simán), mert a párom a diósat nem annyira szereti. De csak néhány lekvárosat fogok készíteni, hogy egyáltalán kipróbáljam.  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. december 14. 23:4829.

    Dió töltelék:

    30 dkg dió, 20 dkg cukor, 10 dkg édes morzsa, citromhéj, mazsola

    3 dl vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, levéve a tűzről hozzáadjuk a többi anyagot.

    Vagy:

    25 dkg dió, 20 dkg cukor, 1-2 ek. morzsa, vaniliás cukor, egy kevés kakaó, pici fahéj, mazsola

    A diót a cukorral elvegyítve 1 ek. hideg tejjel összegyúrjuk, aztán hozzáadjuk a többi anyagot

    Vagy:

    20 dkg kristálycukrot feloldunk 1 dl meleg tejben, hozzá keverünk 30 dkg diót, 10 dkg mazsolát, citromhéjat.

    Mazsola helyett lehet reszelt almát tenni.

    Ezeket már mind kipróbáltam, nagyon finomak.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_614182 (25)
    2005-12-14  11:17
  4. 2005. december 14. 23:3828.

    Ez tényleg érdekes. Nincs köjál. Pedig amikor írtam neki még volt, az ő beírt receptjére válaszoltam.

    Szóval az ecetes mindenben olyan, mint Ibié, csak 1 ek. ecetet is teszünk bele. Az én receptem szerint ezt lekváros csücsöknek hívják, mert négyszögeket vágunk a tésztából, arra kerül a töltelék (szilvalekvár) és utána háromszög alakúra, csücsökre hajtjuk. Kicsit megnő, ezért nem szorosan tepsibe rakjuk és kb. 15-20 perc alatt forró sütőben megsütjük, még melegen vaniliás porcukorba forgatjuk. Még annyit, hogy margarin helyett lehet zsírt használni, de kevesebbet, kb. 15 dkg-ot. Ez egy ősrégi falusi recept, akkor még nem volt (pénz) margarinra, v. vajra.

    Nem kell bele se sütőpor, se élesztő, se cukor!

    előzmény:
    tasaya (27)
    2005-12-14  14:05
  5. 2005. december 14. 14:0527.
    Bocs a türelmetlenségemért, de itt olvastam  Julianna* köjál-nak írt hozzászólását, ám hiába kattintok "köjál"-ra, nem találom. Ezek szerint nem tudja senki sem az ecetes hókifli recijét ? Remélem, h csak más dolga van a tudornak !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2005. december 14. 12:0326.

    Sziasztok,

    örülök ennek a topiknak! Nálunk is egyik kedvenc a hókifli, főleg legkisebb kisfiamé. Sajnos eltökítettem a receptjét, pedig még édes nagyikám öröksége volt. Arra emlékszem, h ő ecettel készítette és nagyon jól kezelhető volt a tészta. Évekkel ezelőtt sütöttem is, de sajnos az a múltté. Ha megírnátok az ecettel készített hókifli receptjét, nagyon-nagyon boldoggá tennétek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_614182
    Torolt_felhasznalo_614182
    2005. december 14. 11:1725.
    Szia.Hát most hogy kérdezed a hókiflibe kell e s.por,ez jó kérdés.Mert nekem is van receptem de nekem sincs írva.Van 1másik féle abba élesztö kell.Ugyhogy ha vki tudja írja meg hogy kell e sütöpor bele.MEG ÍRJÁTOK MEG A DIÓ TÖLTELÉKET IS!!!               Köszi 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_560061 (24)
    2005-12-14  09:38
  8. Torolt_felhasznalo_560061
    Torolt_felhasznalo_560061
    2005. december 14. 09:3824.
    Sziasztok!
    Nagyon meghoztátok a kedvemet a sütögetéshez! Ezt a hókiflit ki is fogom próbálni még ma, főpróbaként a karácsonyi sütés előtt.
    Izé... Biztos, hogy nem kell bele sütőpor, meg ilyesmi?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_614182
    Torolt_felhasznalo_614182
    2005. december 12. 10:4323.
    Sziasztok.Már nagyon csorog a nyálam a fini sütiktöl.IBI a te receptedet választottam.Jó lenne ha fini diótölteléket is irnátok hozzá.Köszönöm
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_519125
    Torolt_felhasznalo_519125
    2005. december 12. 08:1022.

    Sziasztok!

    Ahogy itt közben olvasgattam a legfrissebb hsz-okat, látom, hogy ibi61 megelőzött a receptemmel, azaz mamám receptjével.

    Mamám is 1 doboz tejfölt (nem light!) összegyúr 40dkg liszttel és 1 kocka Rama margarinnal, ill. egy csipet sóval. Ő este összeállítja a tésztát, éjjel pihenteti és másnap elég vékonyra kinyújtja. Téglalapokat vág, majd arra megy a diós-lekváros töltelék. A téglalapok vékonyabbik oldalát be szokta vagdosni 1-1 cm-re, (mintha rojtozn&aacute majd feltekeri és kiflivé formázza. Forró sütőbe teszi és közepes lángnál (hagyományos gázos sütő) megsüti, majd még forrón megforgatja vaníliás porcukorba. Nagyon finomra szokott sikerülni, még az is eszi a családból, aki nem szereti a diós sütiket.  Egyébként Ő mindig azon aggódik, hogy sikerüljön. Nem tudom miért, mert eddig még mindig minden sütije nagyon finom lett. 

    Én is ki szeretném próbálni, már vettem is diót.

    Mindenkinek szép napot kívánok! 

     

    előzmény:
    Detti (17)
    2005-12-07  16:03
  11. 2005. december 11. 22:3721.
    Ez nekem is megvan, hasonló Ibi receptjéhez, csak az ecet hiányzik belőle. Amikor gyúrtam, akkor jöttem rá, hogy ezt már ismerem. De azért annak az ecetesnek más, de nagyon finom íze van. Már régen csináltam. Ti ebbe is tesztek mákot, v. diót? Mert az enyém csak a lekvárt írja. És igen, már nálam is régi a recept.   De mennyire el tudja felejteni az ember, hogy mik vannak a fiók mélyén!
    előzmény:
    köjál (21)
    2005-12-11  14:13
  12. 2005. december 11. 12:0320.

    Helló!

    Megsütöttem. Naggggyon finom és egyszerű, tényleg. Nem volt kedvem most semmi bonyolulthoz, ezért még tegnap este összegyúrtam, ma meg be s sütőbe. A forma még nem tökéletes, de az íz...   

    Köszi a receptet!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_257326 (19)
    2005-12-10  16:17
  13. Torolt_felhasznalo_257326
    Torolt_felhasznalo_257326
    2005. december 10. 16:1719.

    Az én hókiflim kicsit más: este összegyúrok 40 dkg lisztet, 1 kocka ramat, 1 kis doboz tejfölt egy csipet sóval. Beteszem éjszakára a hűtöbe. Másnap vékonyra kinyújtom, kiszaggatom és szilvalekvárral megtöltöm, összetekerem és forró sütőben sütöm, hamar megvan. Még melegen vaniliás porcukorban megforgatom.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_205512
    Torolt_felhasznalo_205512
    2005. december 10. 15:4718.
    Bocsánat, hogy beleszemtelenkedtem, de ugye, közzéteszed nagymamád mesésen finom receptjét? Ha nem veszed tolakodásnak, kíváncsian várom!
    Köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_519125 (16)
    2005-12-07  16:02
  15. 2005. december 7. 16:0317.
    Persze, érdekel. Nagyon köszönöm.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_519125 (16)
    2005-12-07  16:02
  16. Torolt_felhasznalo_519125
    Torolt_felhasznalo_519125
    2005. december 7. 16:0216.

    Szia!

    Én mennyei hókiflit ettem ma is reggeli után desszertként! Sajnos nem én, hanem a nagyim készítette.   NAGYON FINOM lett, mint mindig  

    Ha még érdekel a receptje, akkor a jöv héten el tudom Neked küldeni, esetleg a 7végén. OK?

     

    előzmény:
    Detti (1)
    2005-12-07  14:11
  17. 2005. december 7. 15:4015.
       
    előzmény:
    ciró-maró (14)
    2005-12-07  15:36
  18. 2005. december 7. 15:3614.

    Segítségül itt egy hókifli topik, ott is jó recik vannak, enyém a 10. hsz., most nem írom le, de az tuti jó.

    http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=66195&id=57&step=2&page=2&bw=&forumuser=

    Urino recije alább a házi kifli, én kipróbáltam, nekem már megadta egyszer, nagyon-nagyon fincsi, de nem hókifli.

    előzmény:
    Detti (1)
    2005-12-07  14:11
  19. 2005. december 7. 15:3013.
    Kb igen
    előzmény:
    aditte (12)
    2005-12-07  14:45
  20. 2005. december 7. 14:4512.
    kb? 30?
    előzmény:
    Erika10 (11)
    2005-12-07  14:43
  21. 2005. december 7. 14:4311.
    Azt még nem számolta sose, de elég sok mivel 50 dkg liszt kell és azt még meg is kell keleszteni.
    előzmény:
    aditte (10)
    2005-12-07  14:40
  22. 2005. december 7. 14:4010.
    kb. hány darab jön ki ebből?
    előzmény:
    Erika10 (5)
    2005-12-07  14:24
  23. 2005. december 7. 14:369.
    Ezt nagyon gyakran csinálom, tényleg nagyon finom. Bármilyen töltelékkel jó. Már csináltam úgy is, hogy kihagytam a vanilliás cukrot, picivel több sót tettem bele és sonkával töltöttem. Nagy sikre lett!
    előzmény:
    urino (7)
    2005-12-07  14:33
  24. 2005. december 7. 14:348.
    hűűű, köszi mindenkinek csak győzzek válogatni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top